Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

Nog even een beetje schrijven.

Kennen jullie ook het gevoel dat je jezelf kwijtraakt. Door al die akelige ontwenningsverschijnselen en omdat het zo lang duurt, ben ik onzeker geworden en heb geen zelfvertrouwen meer. En dit is niet zomaar over. En dan van niemand begrip of steun krijgen. Normaliter kan ik genieten van een mooie zomeravond, nu kan ik dat gevoel niet meer krijgen. Terwijl ik toch de zon zie en de natuur. Ik ben een sterk en optimistisch mens, terwijl nu voel ik mij een wrak.

Deze benzo heeft mijn hele lichaam en psyche uit balans gebracht. Alles is van slag, hormoonstelsel, immuumsysteem, zenuwstelsel, spijsvertering, hersenen, ademhalingssysteem, enz. enz. Daar kun je toch ook niet rustig en blij onder blijven.

Ik denk dat we met een te kleine groep zijn, die een gevoelig gestel hebben en daarom veel/meer last van de ontwenning hebben. Dat valt niet genoeg op bij de huisartsen en hulpverleners.

 

Volhouden maar, eens gaat het over... 

bewerkt door Moedig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Was de dag redelijk begonnen, zit nu in de pure hel weer! Al een uur of twee. Depressief, huilen, niet meer kunnen, rare gedachten! Het is echt afzien nu!

Schrijf later meer,als ik iets beter ben.

Liefs,

Ellendig

bewerkt door Ellendig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zit in een wave. Het is iets minder heftig dan gisteren, maar de angst is weer groot. Depressief en buiklast, en het ergste de angstige gedachten. Hoop dat het snel overgaat. Heb toch al een paar Windows mogen hebben, dus hoop dat deze snel terugkomen en dat de waves minder lang gaan duren. Het is verschrikkelijk om terug te vallen!

Hoop dat jullie beter zijn!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zijn idd geen fijne gevoelens ! Ik snap echt helemaal hoe jullie je voelen ! Ik had vannacht net een vuurpijl ingeslikt en alles stond in brand slokdarm en maag. Een heel akelig gevoel maar was er niet bang voor. Ik maakte dit vorige zomer al mee toen ik in tolerantie zat en toen duurde dit 2 maanden. Afschuwelijk maar bij een gastroscopie was niets te zien. Huilde elke morgen vd pijn. Maar nu weet ik dat het neveneffecten zijn, probeer het te verbijten ook al doet het echt pijn, gemberthee te drinken en toch proberen te blijven eten.. desnoods ga'k over op shakes als het niet meer lukt maar laat me niet meer uithongeren uit angst. Ik woog vorig jaar maar 48 kg meer en dat wil ik niet meer meemaken. Wij hebben straks vrienden over om te bbq'n, buiten in het zonnetje zitten en proberen alles wat te vergeten.
Hou vol iedereen ! Ik weet echt wat jullie meemaken ! x

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Shakemarieke, wat goed dat je je niet door angst laat leiden. En dat het je lukt om in het zonnetje te gaan zitten en te barbequeen.

 

Mij lukt dat (nog) niet.

Ik heb intussen ook al ruim 5 maanden veel en erge maagpijn en refluxen. De gastroscopie heb ik al twee keer afgezegd.

Kan ook moeilijk eten en het lijkt of het ook niet goed verteerd.

 

Kanarie en Ellendig, veel sterkte gewenst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat brandend gevoel had ik vroeger ook heel erg! De eerste keer dat ik dit kreeg, dacht ik echt dat mijn slokdarm in brand stond. Was erg in paniek. Drinken maakte het alleen erger. Heb ook altijd veel last van maag en slokdarm. Ook meerdere gastrocopies achter de rug. Buiten een ontsteking ene keer en maagklepje dat niet goed sluit, nooit iets aan de hand geweest. Laatste keer was vorig jaar oktober. Helemaal niets te zien! Dacht echt dat ik maag of slokdarmkanker had. Wat een ellende allemaal! Heb momenteel een lage bloeddruk. En het is iets gezakt, maar nog steeds niet goed, de angsten en zo. Wat ben ik het beu! Ik ben ook afgevallen. Vroeger ook al eens, met ad toen ook 48 kilo. Mijn normaal gewicht is 56. Nu 52 kilo.

Wat zal ik blij zijn dat deze nachtmerrie voorgoed zal over zijn!

Wens jullie allemaal snel beterschap!

Liefs,

Ellendig

bewerkt door Ellendig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ellendig, wij hebben het al eens gehad over de gastroscopie en maagproblemen. De gastroscopie ben ik nog niet aan toe. Moet ik eerst in het ziekenhuis zien te komen. Drukke wachtkamer. Akelig onderzoek. Dat lukt me niet. Voor de maag en slokdarm heb ik twee medicijnen: esomeprazol en sucralfaat. Dat gebruik ik nu al een tijdje maar het helpt niet (omdat het dus ontwenningsverschijnselen zijn denk ik, daar helpt niets tegen). Ben ook 10 kg afgevallen.

Af en toe word je gek van al die klachten. Vooral de angsten zijn akelig.

Mijn bloeddruk is ook te laag. Moet nu langzaam opstaan en omhoog komen uit de stoel.

 

Hopelijk krijg je snel weer een venster Ellendig.

 

En Shakemarieke geniet van de zon en de barbecue.

 

Kanarie, gaat het al wat beter zo door de dag heen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mindere dag vandaag, toch buiten geweest, al was het veel huilend. Nu iets rustiger, maar vreselijke hoofdpijn en weer wat depersonalisatie en wat depri. En de schuldgevoelens die weer in me zitten. Ik merk aan mijn man dat hij het beu is. Een paar dagen goed, om dan weer terug te vallen. Hij snapt er niks van! En wil het eigenlijk ook niet meer uitleggen, want word toch niet geloofd dat het nog steeds de medicijnen zijn. Ik heb echt het gevoel dat hij een ander leven wil, niet zo een saai als nu. Want of ik blijf binnen of ik ga mee, maar huil en klaag te veel. Ik snap dat dit niet fijn is voor hem, maar nog minder voor mij! En trouwens hij drinkt ook te veel, is ook niet leuk om zo steeds buiten te komen. Maar ja, dit is al langer zo. Ik snak zo naar begrip en liefde! Soms doet hij echt zijn best, maar zijn geduld raakt op, merk ik. Pfff, .... Vreselijk, echt vreselijk is dit alles! In eerste plaats voor jezelf, maar ook voor de partners en kinderen. Ze zouden al degene die deze pillen promoten, voorschrijven, ... Zelf eens door deze hel moeten laten gaan, ben benieuwd of ze dan nog, geld belangrijker vinden dan de gezondheid van mensen of zichzelf.

Hopelijk zijn jullie de dag goed doorgekomen!

Shakemarieke, hoop dat je wat hebt kunnen genieten van je bbq en gezelschap!

Moedig en kanarie, lukt het wat?

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ goedemorgen ellendig. Ik heb echt met je te doen want ik weet hoe vreselijk deze periode is. Ik herken ook zo duidelijk dat je schrijft dat je naar liefde en begrip snakt. Het op en neer gaan van de ontwenningsverschijnselen is simpelweg niet uit te leggen aan een ander.

Mijn relatie heeft ook echt een flinke knauw gekregen door de benzo ontwenningsverschijnselen. Niet alleen mijn relatie maar mijn hele sociale leven was helemaal weg. Vaak ontbreekt het ons aan energie om alle ballen in de lucht te houden, want de benzo-ontwenning vreet energie.

Het kost me nu weer veel moeite om alles weer te lijmen wat de benzo ontwenning heeft gebroken.

 

Ik ben onder andere het contact met mijn dochter van 15 compleet kwijtgeraakt. Mijn dochter woont bij mijn ex-vrouw honderden kilometers verderop. Door de scheiding heb ik haar jaren niet kunnen zien. Een jaar of 4 geleden kwam er ineens een goed contact. Ik zag haar regelmatig en dat deed me erg goed. Toen ik stopte met de clonazepam veranderde ik in een wrak die niet kon autorijden, contactgestoord was, niet in staat om een normaal inkomen te vergaren etc.

Ik had nog enige tijd contact met haar via whatsapp maar ik wist niet eens wat ik moest schrijven in die berichtjes.

En na enige tijd verwaterde het contact omdat ik zo ziek was elke keer.

Ik heb natuurlijk geprobeerd uit te leggen aan haar en mijn ex wat er aan de hand was maar we weten wel hoe de buitenwereld reageert op ons verhaal.

Dit doet me erg veel verdriet nog steeds. Ik ben sociaal nog steeds niet zo handig dat ik even de telefoon pak en haar opbel. 

Eigenlijk ben ik ook wel teleurgesteld dat ze me nog niet eens beterschap wenste of eens vroeg hoe het met me ging.

Misschien als ze wat ouder is dat het contact wat makkelijker gaat. Dat is waar ik op blijf hopen.

 

En zo was er ook een periode dat ik van alles geïrriteerd raakte. Geluiden, bewegingen van mijn vrouw etc. Ik kon er ook niet tegen als iemand me aanraakte. Zelfs de kapper mocht niet aan mijn haar komen. Ik raakte in de stress als iemand me simpelweg aanraakte.

Ik kon er ook niet tegen als mijn vrouw me aanraakte. Zelfs knuffelen was niet prettig. 

Het is heel moeilijk om na die periode elkaar weer te vinden. Zij is erg terughoudend omdat het nu eenmaal niet te voorspellen was hoe ik zou reageren. 

De ene dag mocht ze me wel aanraken en de volgende dag wilde ik het weer niet.

Dat alles resulteerde in dat er nog maar weinig geknuffeld werd en nog steeds is het niet helemaal in orde.

 

Een heel moeilijk punt omdat het eigenlijk alleen maar indirect te maken heeft met de problematiek van de benzo-ontwenning. Maar toch is het wel een gevolg ervan.  Althans wel bij mij.

En ook dit zal tijd nodig hebben.

Ik heb nog steeds ook het idee dat de hormoonhuishouding compleet in de war is tijdens de ontwenning.

Ik mis volgens mij nog steeds het knuffelhormoon. 

Er is natuurlijk best mee te leven en ik hoop dat het nog eens terugkomt. 

 

Voor jullie allemaal toch een hele dikke digitale knuffel.  :lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Shakemarieke, fijn dat je kunnen genieten hebt!

Hopelijk komen er veel van deze momenten!

Kanarie, hoop dat je ok bent!

Moedig, hoe is jou dag vandaag?

Gaba, bedankt voor de steun! Ja, wat kan dit allemaal kapot maken he! Hoop dat je dochter idd als ze wat ouder is, terug contact met je opneemt! 100 den kilometers is natuurlijk al een hele kloof. Laat haar zelf niet los! Al is het af en toe een berichtje. Zo kan ze het jou nooit kwalijk nemen later. Mijn ouders zijn ook gescheiden toen ik nog klein was. Zie mijn papa nog, maar contact is ook niet echt goed. Kan je zeggen dat een dochter ook haar vader nodig heeft! Natuurlijk zit zij nu in haar puberjaren en zal ze hier minder mee bezig zijn nu. Maar ooit komt er een dag dat ze papa nodig heeft. Huwelijk, zelf kinderen krijgen, ... Dat zijn de momenten dat je dat echt mist! Dus probeer zelf, als het mogelijk is, toch iets contact te houden.

Was dit tijdens afbouw of erna erger bij jou?

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ellendig, wat akelig dat je je nu weer zo slecht voelt. We hoopten allemaal dat het nu steeds beter en langer goed zou gaan.

Maar dat gaat wel gebeuren hoor. Nog even doorzetten.

 

Shakemarieke, fijn dat je hebt kunnen genieten gisteren. Hoop dat dit zich zo voort zet.

 

Kanarie, hoop dat je een beetje rust vind en wat kunt slapen.

 

Ik heb ook steeds rot dagen. Erge maagpijn en opgezette buik, benauwd, brandend gevoel in mijn lijf.

Gelukkig is het iets minder warm. Ik wandel weer wat met dit weer. Verder rustig aan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moedig het komt wel weer in orde.. spijtig dat er geen fast forward knopje is op dit proces, anders had ik al lang doorgespoeld.

Vanmorgen ok opgestaan maar na de middag lagen mijn darmen in de knoop en toch wel een paar keer het kleinste plaatsje in huis bezocht. Nu nog steeds kramperig in de onderbuik. Ondanks dit en wat vaag gevoel in het hoofd toch gaan wandelen. Het gevoel dat ik niet stevig op mijn benen stond en ik niet thuis zou geraken maar eens goed onderweg ging het beter en heb ik zelfs nog mijn hond gedragen die wat last kreeg van de warmte. Nu lekker fris binnen, hondje bij me op de koelmat en enkel nog mijn dochter oppikken van verjaardagsfeestje en dan hebben we weer rust voor vandaag.

Volhouden met z'n allen ! Morgen is weer een nieuwe dag !

Groetjes

x Sh 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Merci, voor de steun!

Ja, had niet gedacht zo diep terug te vallen. De depressie is echt erg. Raar dat het enkele dagen zo goed als weg was en dan het zo sterk terug door komt zetten. Hoop echt dat het niet te lang meer duurt. De donkere zware gedachten zijn echt eng.

Hoop voor jullie allemaal ook snel verlichting!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Merci, voor de steun!

Ja, had niet gedacht zo diep terug te vallen. De depressie is echt erg. Raar dat het enkele dagen zo goed als weg was en dan het zo sterk terug door komt zetten. Hoop echt dat het niet te lang meer duurt. De donkere zware gedachten zijn echt eng.

Hoop voor jullie allemaal ook snel verlichting!

Liefs,

Ellendig

Heel spijtig....hopelijk is het ondertussen al weer veel beter

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Ellendig, @Moedig, ik hoop dat jullie je vandaag beter voelen en een redelijk goede nacht achter de rug hebben, ik heb echt met jullie te doen en eigenlijk best wel geschrokken van de heftige effecten waar jullie nu last van hebben. Sterkte! Put hoop uit dat komt en gaat en wat Gaba schreef dat hij nog niemand is tegengekomen die uiteindelijk niet is hersteld.

@Kanarie, geldt ook voor jou, dat je maar snel weer en Windows mag krijgen. Ben je gisteren nog naar de kliniek geweest?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben inderdaad naar de psychiater geweest .Ik ben niet naar huis gegaan met medicatie.

Ik heb gisteren  ook gebeld naar "De sleutel " (een ontwenningskliniek in belgie) met de vraag of het waar is dat benzo ontwenningsverschijnselen maar 14 dagen duren .

Hun antwoord : " wij vangen enkel mensen op die verslaafd zijn aan illegale drugs en alcohol en bij die mensen duren de lichamelijke ontwenningsverschijnselen inderdaad maar 14 dagen. Over benzo's weten we in principe niets maar vermoeden dat dit ook zo is. . Reden : Het RIziv (Belgie) komt niet tussen in behandeling van benzo verslaving. "

Dat laatste is dus de reden dat je nergens hulp kunt krijgen in Belgie voor verslaving aan benzo's.

Logisch eigenlijk ...het RIZIV is al tussengekomen voor de consultatie bij de dokter die het voorschreef en voor de medicatie zelf.Als ze dan ook nog eens moeten tussenkomen bij de ontwenning .... De enige manier is dus ontkennen dat ontwennen zo erg is dat je er moet voor behandelt worden

Je kan dus maar beter verslaafd zijn aan heroine , alcohol , speed , cocaine , XTC of weet ik veel welke illegale drug als je wilt geholpen kunnen worden.

@Ellendig, @Moedig @ shakemarieke ik hoop dat het beter gaat .
Ellendig...weer bergop hoop ik 
 
Ik zal nu veel minder op dit forum aanwezig zijn...
bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kan helaas niet zeggen dat ik beter ben. Heb het echt moeilijk momenteel. Veel in mijn hoofd bezig, angst, depri, echt mezelf niet. Hoop echt dat er bijna een window komt, want dit is onhoudbaar. Straks schrijf ik wat meer.

Nu half twaalf en iets beter. Hoop dat het terug in stijgende lijn mag gaan!

En hoop voor jullie allemaal ook beterschap!

Liefs,

Ellendig

bewerkt door Ellendig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...