Spring naar bijdragen

Basta


basta

Aanbevolen berichten

Etty, dank je wel voor je antwoord. Welke inzichtmeditatie bedoel jij?

Sommigen van ons drinken om iets weg te spoelen, om er niet te zijn. Het is dan een vlucht, een verdoving. Het lukt mij alsmaar niet om me daarin te vinden. Ik ben tevreden met de belangrijke zaken van het bestaan, ook met mezelf, sorry voor deze zelfingenomenheid. Ik ben stabiel van aard, niet zo diepzinnig, ik ben geen graver, beetje oppervlakkig zielsleven. Ik lees heel gretig alle bespiegelingen van bijvoorbeeld Etty, Kohtje, LadyJane.... met rooie oortjes, maar steeds denk ik: ik drink niks weg, ik ben gewoon verslaafd.

Ook mijn drankmisbruik is gematigd: Ik dronk mezelf nooit lam, ik kon stoppen na vier glazen wijn, maar dat kostte me zoveel energie dat het de hele avond in beslag nam: Niet te snel drinken, kijk naar de anderen, de normalen. Drink eens door jullie!! Niet nu al een rondje halen, wachten... ja, nu! Dit is de laatste, hierna stop ik, hierna stop ik, na dit glas zeg ik nee.

En ondertussen voeren de anderen een gesprek dat ik bijna helemaal mis, de hele avond gaat langs me heen. Uren achter elkaar zit ik mezelf te coachen en beteugelen. Ik heb geen stevige drinkers om me heen, ik ben altijd het gulzigst.

Mijn motivatie om niet te drinken is dat ik van die drang (met een g dus) af wil zijn. Die obsessie. Het verschil tussen wel of niet zwichten is meestal maar een paar glazen, daarom zeggen mensen om me heen ook: waar doe je zo moeilijk over. Het is niet uit te leggen. Hier wel, op het forum, maar voor mensen met een rem is het onbegrijpelijk, dit gevecht.

Lieve, je bent slim en eerlijk, met je refusal, echt waar.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Etty, heel erg bedankt voor je uitgebreide antwoord!

Ik begrijp nu wat je met inzichtmeditatie bedoelt, ik kende de benaming niet. Ik heb het 'geleerd' bij mindfulness, vind het leuk om te doen en vooral fascinerend. Wij moesten bij het oefenen 'en terug' denken, steeds als er weer een gedachte binnenwipt. Bij mij gaat het dan zo: 'En terug, en terug, en terug, en terug...'

Over 'Wegdrinken, verdoven etc': Je slaat de plank absoluut niet mis, het is precies wat ik bedoel. Carr vs Geurtz.

De eerste zegt: alcohol is verslavend, voor de één erger dan voor de ander, maar als je gevoelige genen hebt, hang je. De verslaving zit in de fles.

De tweede zegt: Drank helpt je (tijdelijk) om negatieve gevoelens niet te hoeven voelen. De verslaving zit in de mens.

In het eerste geval moet ik aan mijn motivatie timmeren, in het tweede geval aan mijn behoefte.

 

O ja: Ik heb geen grote deuken opgelopen in het leven, goddank, maar ik ben echt niet vrij van negatieve gedachten hoor, absoluut niet. Interpreteren, aannemen, invullen, voorspellen.... 

Nogmaals bedankt voor je denkraam. Fijn is dat! 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Reacher, ja, basta, in de zin van: en nu is het mooi geweest, ben je nou helemaal gek geworden? Afgelopen nu, klaar uit, finito, punt erachter, stoppen en ophouden. Kom nou toch, geen gezuip meer, verleden tijd, streep eronder: Basta!

bewerkt door basta
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 17-2-2017 om 01:12 zei basta:

Vluchten, verdoven, Pavlov, wilskracht, discipline, acceptatie, zwichten, verliezen. (Lijkt wel zing vecht huil enz)

 

Hahahaha wat een goeie! Tranen biggelen over m'n wangen. Dit zie ik helemaal voor me. We gaan dat vreselijk pathetische overrated lied (sorry iedereen) herschrijven! Nu nog een goede naam voor ons gelegenheidskoor.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geheel geïnspireerd door dit idee heb ik maar weer eens het onvolprezen 'Bim bam' op youtube teruggekeken (zo'n soort bandje had ik voor ogen als ADB-huisorkest). Geheel in mijn eentje thuis op de bank schaterlachen. Nee, ik heb niet gedronken. Ook al verkies ik Andre van Duin boven Ramses Shaffy :D  Goed, ik zal jullie niet langer vervelen met deze meligheid op Basta's draad nota bene. Sorry Basta ;):heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik sluit me bij je aan hoor Thee! Ik heb 'm zelfs nog een liefdesbrief geschreven. Weliswaar toen ik elf was, maar de liefde is gebleven. Ik vind het weerzinwekkend dat zijn alcoholisme werd verward met groots en meeslepend leven, maar daar kan hij niks aan doen.

Niet drinken is alweer een tijdje vanzelfsprekend voor me. Heerlijk rustig, geen gemits en gemaar in mijn kop. Natuurlijk drink ik niet.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai lieve Lars, ik krijg hem niet te pakken, de vanzelfsprekendheid, grrr... Vanaf een uur of vier begin ik te onderhandelen. Nou ja, ik heb het wel droog gehouden.

Jij staat weer in de 'laten we ons best maar doen'-stand, hè? Fijn Lars.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat is dat dan wel niet? Drop?

Ik zing elke dag keihard 'Ik krijg het weer'. Dat zong Gerrit uit ja zuster nee zuster, als hij inbrekersdriften kreeg. Kennen jullie 'm?

Fragment: Hou me vast aan mijn onderschot, douw me in de kast met de deur op slot...      Oh ik krijg het weer. (Oh, hij krijgt het weer) 

ik ben ook vaak gered doordat degene met wie ik ben ineens verse muntthee neemt. Nou ja, ik hou vol en ik vertrouw er wel op dat het ooit weer vanzelfsprekend is.

bewerkt door basta
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...