Spring naar bijdragen

Dinsdag 26 april


Momentum

Aanbevolen berichten

Goedemorgen frummers. 

Buiten wordt er nog getwijfeld of het nou blijft regenen of dat de zon gaat schijnen... 

Geen sneeuw hier gelukkig, maar wel kkkkkoudddddd... 

Gisteravond buiten getraind en totaal verkleumd thuisgekomen.

Maar binnen is het lekker warm inmiddels en 

staan koffie en thee klaar. 

post-1140-0-39715400-1457161005_thumb.jpgpost-1140-0-21437600-1389158804_thumb.jpgpost-1140-0-54836100-1460092413_thumb.jpg
Link naar opmerking
Deel via andere websites

goedemorgen, lange nacht kunnen slapen, heerlijk. Vanmiddag hopelijk met hond naar dierenarts, lijkt iets in zijn neus te zitten (niest veel, bloedneus vannacht zag ik net). Hopen dat het maar een grasje oid is en niets ernstigs.

Net krabbelende konijnen aan kamerdeur, die hoppen nu door de kamer. Koffie en wat werk van gister afronden, daarna aan de dag van vandaag beginnen in koffietentje!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen

Geen sneeuw, wel veel buien. Regenlaarzen en - pak mee en handschoenen aan.

Onderweg maar "hoe sterk is de eenzame fietser" zingen.

Ha,ha, dat is ook sterk,

Dat doe ik ook altijd; Hoe sterk is de eenzame fietser zingen als ik pal tegen wind in moet fietsen.

En het helpt echt he, vooral die tweede zin; die kromgebogen over zijn stuur, de weg wel vind  :musicnote:  :musicnote:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heerlijk Rapilos! zo moet dat,..... lekker voor je zelf zorgen.

Ben ook even onder zonnebank geweest vorige week heerlijk!!!!

 

Maar is is het nog steeds af en toe wat sneeuw en dan weer regen brrrr wat een weer.

Ben net thuis van werk dus wacht toch nog even een wat beter moment af dan even naar de winkel.

 

Hoorde iemand over asperges??/ nog nooit gemaakt maar mijn broertje gaat vrijdag wat voor me meenemen uit duitsland.

Hoe maak je die dingen het beste?????

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Daantje,

Lekker asperges,

20 min. koken in een laagje water

Met een schuimspaan de asperges uit het water halen.

Pakje aspergesaus volgens de gebruiksaanwijzing maken.

Onsje ham, in stukjes erdoor roeren, en een hardgekookt ei in stukjes, met eventueel een beetje fijn gesnipperde peterselie

Gekookte nieuwe aardappeltjes erbij.

De asperges en aardappelen bedelven onder de saus.

Is maar een voorbeeld hoor.

Kan ook met gesmolten boter en gebakken zalm bijvoorbeeld

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yum yum...'Spargel'...

 

Je kunt er vanalles mee doen Daantje.

 

Het meest klassiek is witte asperge met ham, ei en botersaus.

 

Asperges schillen, met dunschiller of kaasschaaf...onderste harde stuk eraf snijden.

In een grote pan leggen met water.

Aan de kook brengen. Ik laat ze zo'n 10 min. zachtjes koken en dan vuur uit...en 10 min. wachten.

Dan afgieten en op bord leggen...met plakjes lekkere gekookte ham...verkruimeld hard gekookt ei, gesmolten roomboter en een mooie gekookte aardappel.

 

Tja...en dan kun je gaan variëren....

Met gerookte zalm, verse gebakken zalm...gepocheerd ei..in de risotto...soep maken..roerbakken....

 

Word er helemaal enthousiast van...gelukkig twee aspergeboeren op fietsafstand.

 

Oja..en dan heb je ook nog groene...o...daar kun je ook vanalles mee doen!

 

Succes Daantje en smakelijk!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...