Spring naar bijdragen

Meya; wat wordt mijn aanpak?


Meya

Aanbevolen berichten

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Ben ik weer. Waar moet ik beginnen, waar laat ik mijn schaamte en hoe schrijf ik dit op zonder in de slachtoffer rol te schieten?

Een aantal jaren geleden hebben mijn vrouw en kinderen een ernstig ongeluk gehad. Sindsdien was het thuis bikkelen, eerst nog met een goede baan, maar toen dat niet te combineren bleek zonder baan. Vrienden bleven steeds meer weg. We raakten behoorlijk geisoleerd.

Twee jaar geleden ontmoette ik de moeder van een vriendinnetje van mijn dochter. Ze was intelligent, sexy en vol humor. Ze luisterde naar me, gaf me het gevoel dat ik er toe deed. Vanaf de eerste dag gaf ze aan wel met me in een tentje te willen liggen. Dat hebben we driekwart jaar uit kunnen stellen en toen werd de relatie ook sexueel. Tegelijk at ze meerdere keren per week bij ons, hielpen we haar met haar belastingproblemen en met de afwikkeling van de scheiding met haar nare gemene narcistische ex.

Ik heb me maandenlang gedragen als een hondje. Zij kookte nooit, weigerde zelfs de tafel mee af te ruimen. Na ruzie daarover zette ze voortaan braaf haar bordje en dat van haar dochtertje op het aanrecht. Ze gingen met ons mee op vakantie, wij betaalden praktisch alle uitjes en boodschappen. Bij kritiek werd ze boos en liep ze weg. Ze had - en heeft - geen zin in verwijten.

Pffffffffffff.... jongens (en meisjes) ik schaam me kapot.

Ik had niet door wat er gaande was.

 

Lees nu t boek: als hij maar gelukkig is.

Afkicken van een relatie verslaving is minstens zo heftig als van drank of drugs, zo lees ik daar.

En zo ervaar ik t ook.

T voelen is begonnen en doet zeer ....

Ik heb haar er twee maanden geleden uitgemikt en daarna praktisch non-stop gehuild. En stom genoeg hoop ik nog steeds dat ze straks op de stoep staat om sorry te zeggen. Met een bos bloemen. En honger.

Pffff..... tranen.

bewerkt door Meya
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helaas ook geen mooi verhaal voor je. Wel een vraag. Waar is je vrouw in het verhaal? Wat weet zij ervan af? Misschien een idee om haar los te laten en je te richten op de relatie met je vrouw? Als je niet wil antwoorden is het ook goed. Sterkte ermee. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

pavlov reacties Meya?

zowel naar nwe verleiding in vrouw 2

als naar oude in drank 1?

Mijn ervaring als vrouw 1 was dat

er weinig eerlijke kans was

vrouw 2 is nieuw spannend, in jouw geval ook lui/doortrtapt misschien zelfs

waar krijgt vrouw 1 nog een eerlijke kans?

en waar is Meya als volwassen nuchtere man?

Misschien heb ik je verhaal niet goed begrepen

maar ook ik mis een belangrijk ontbrekend deel hier in.

misschien komt dat nog?
In elk geval sterkte, ik lees wel je lijden :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor jullie reacties.

De verleiding van die vriendin lijk inderdaad op de verleiding van de drank. Zelfde bijna onbedwingbare aantrekkingskracht, zelfde destructief effect. En ja, ook op de kinderen.

In mijn gevoel is er nooit een vrouw 1 en een vrouw 2 geweest, net zoals drank nooit bedoelt is geweest om mijn leven te beheersen. Er was mijn vrouw, en drank en vriendin 'om het vol te houden'. Ik ben de drank gaan aanpakken en had niet door dat de vriendin een nóg destructiever effect had op mijn leven.

Mijn vrouw weet er sinds twee maanden van en is erg blij dat ik geen contact meer met de vriendin heb. Ze heeft me - heel genant - eindeloos laten huilen en getroost. Sinds een week of twee kom ik weer een beetje bij zinnen en is er ruimte voor haar boosheid, verdriet en gevoel van vernedering. In overleg met haar heb ik de focus op alcohol losgelaten (een ding tegelijk). Die focus heb ik sinds twee weken terug. Ik pak de draad op waar ik hem losgelaten heb: in overleg met mijn vrouw zeer sterk minderen. In de hulpverlening onderschrijven ze dit plan.

(Vrouw 1 staat achter me en leest over mijn schouder mee en zegt: en of vrouw 1 nog een eerlijke kans krijgt. Nou en of!)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, was zeer sterk toegenomen. Dat klinkt passief. Ik dronk weer veel te veel.

Het spijt me om te horen dat het jou ook is aangedaan LJ. Merk dat ik daar mee rondloop in mijn hoofd (tijdens het eten, luizen kamen en naar bed brengen van de kinderen). Terugkijkend vind ik het echt onvoorstelbaar wat ik heb gedaan. Ook hier gaat de vergelijking met drank op: het sluipt er in. Verschrikkelijk.

Maar dus ja Lars, me richten op mijn vrouw is een goed, een heel goed idee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vrouw 1 vrouw 2 nee niet meer gewoon jou vrouw. Ga er voor Meya voor de volle 100%. Als je luizen kamt heb je nog jonge kinderen. Alleen is maar alleen. Weet er alles van nu. Voor mij is het te laat voor jou niet. Als je eens weet hoe zeer het doet dat je dochter weer gaat werken na de bevalling. Kind naar haar oma gaat terwijl ik hier zit. Daar had ik bij willen zijn. Ook genieten van de kleine. Zorg dat je samen van jullie kinderen kunt genieten nu en in de toekomst. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik liet het me ook aan doen, (tijdelijk) Meya

heb zelf de stap naar de advocaat genomen

en dat was het keerpunt van mij

om uit mijn slachtofferrol te stappen.

Helaas dronk ik toen nog wel

dus het heeft wat langer geduurd eer ik besefte

hoe ik van een survivor

een levensgenieter kon worden☺

zonder drank ditmaal.

Gelukkig kunnen we allemaal leren van onze "fouten"/verledens

en hopelijk nog jarenlang oogsten ook.

groetjes aan jouw vrouw♥

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed dat je dit verhaal zo opengooit en eerlijk beschrijft. Het heeft je maanden erg dwars gezeten en je hebt onhandige dingen gedaan en dingen die je beter niet gedaan had.....erg fijn te lezen dat je vrouw en jij nu nog zo'n goede verhouding hebben. 2 weken huilen en alle emoties daarna....denk heel belangrijk dat de emoties uitgebreid centraal stonden. Vind dat verre van gênant. was een must denk ik. Wens jullie samen alle goeds en jou Meya een doorstart met niet drinken. Maak jezelf nu niet wijs dat sterk minderen een optie is. Zoals je eerst deed, eerst maar eens een tijd nuchter en daarna verder kijken.......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor jullie liefdevolle woorden. Heb de groeten en de roos overgebracht aan mijn vrouw en dat waardeert ze.

Ik heb afgelopen zaterdag wat gedronken en vorige week dinsdag. Beide keren met mate en zonder gedoe. Ik heb helemaal niet de illusie dat ik er ben. Volstrekt niet. Wel wil ik de draad oppikken waar ik hem in pakweg maart heb laten liggen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Merk dat ik het veel lastiger vind om over het minderen te schrijven dan over het helemaal droog staan. De dynamiek is heel anders. Komt ie toch.

Om rond 20 uur met vrouw en kinderen aangekomen in een appartementje in Parijs. Wandelingetje gemaakt, crêpes gegeten, lopen langs een supermarktje. Vrouw vraagt zal ik nog even wat te drinken voor je halen? Ik vraag verbaasd en met even wat hoop: 'alleen als jij wil'. Zij denkt kort na en hoeft zelf eigenlijk niet. We wandelen tevreden verder.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Allereerst natuurlijk een leuk lang weekend (denk ik?) Parijd toegewenst. Jullie hebben heerlijk weer volgens mij.

 

Ik zie bij minderaars overal tekens die erop wijzen dat ze beter kunnen stoppen. Ik ben wat bevooroordeeld, dat weet ik.

Minderen sluit niet aan bij mijn ervaring. Of eigenlijk wel natuurlijk, maar dan als iets negatiefs.

 

Knap dat je tevreden verder kon lopen. Mijn hele weekend zou verziekt zijn geweest in dezelfde situatie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het weekend Parijs was leuk voor de kinderen maar voor mij eigenlijk te zwaar. Heb ook wel momenten genoten maar overbelasting lag steeds op de loer.

Qua adb wel precies zoals ik het wil, net als trouwens de afgelopen twee weken. In Parijs twee eenheden gedronken. Spontaan en zonder afspraak met mezelf anders dan 'ik wil per sé adb'.

Terug in de auto stevige trek. Daarover gepraat met mijn vrouw en prompt veel tranen. Niet leuk, wel goed.

Typo

bewerkt door Meya
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...