Spring naar bijdragen

Dinsdag 27 januari


Gast Gipsy25

Aanbevolen berichten

 

 

Ik ben terugkomend van een overspannenheid/burnout. Daarnaast heb ik een diagnose laten vaststellen. Heb een aantal persoonlijkheidsstoornissen blijkbaar. UWV adviseerde mij om mij ziek te melden. Maar dat ga ik niet doen. Ik heb geen zin om de rest van mijn leven werkloos te zijn.

 

En ben nu bezig met een omslag, want kok zijn is niet heel goed uitvoerbaar meer. Dus nu zit ik achter de computer te programmeren. Gaat wel goed. Word er steeds beter in.

Ploffie, als je ziek gemeld wordt en eventueel (gedeeltelijk) afgekeurd, wil dat niet zeggen dat je de rest van je leven niet meer werkt. Ik ben in 2004 gedeeltijk afgekeurd en heb daarna nog verscheidene keren werk gehad. Ander werk dan daarvoor. Dat ging een tijd goed, maar uiteindelijk moest ik toch helemaal afgekeurd worden. Maar erbij werken kan prima als het goed gaat

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik geloof dat ik mezelf overschat heb met die jaarrekening voor mijn dochter. Heb vannacht aldoor liggen piekeren of ik het wel goed gedaan heb en sta nu alweer stijf van de stress. Heel veel trek nu. Ik geloof beslist ook dat ik dommer geworden ben de laatste jaren. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blekje, of je dommer geworden ben, weet ik natuurlijk niet.

Wel dat je volgens mij in een behoorlijk onrustige periode zit en dat is eigenlijk nergens bevorderlijk voor. Niet om werk te verzetten en ook noet voor je zelfvertrouwen. Wat kan er mis gaan als je ergens iets verkeerd hebt gedaan? Ik neem aan dat die jaarrekening voor iets of iemand moet worden opgeleverd en je mag verwachten, dat daar dan nog een keer goed naar gekeken wordt. Corrigeren achteraf is toch ook vaak mogelijk?

Sterkte met je stemming. Hou vol, het wordt beter.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blekje wat ga je vandaag verder doen? Probeer veel leuke dingen te doen. En heb je al gegeten?

En als we ouder worden worden we bijna allemaal wat (dommer). Maar je kan het ook zo bekijken, de techniek van vandaag wordt zo anders dat ouderen er minder van gaan begrijpen.

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blekie, het concentratievermogen is in de loop der gebruiksjaren achteruit gegaan . Ik merk dat nu ik een tijd gestopt ben dat het langzaam terug komt. Hoewel ik als ik echt iets ingewikkelds met de hersenen moet doen soms wel een beetje in een soort paniek schiet omdat ik bang ben dat ik t niet kan. Die angst zorgt dan voor stress die de concentratie weer verstoord.

Ook heb ik heel lang last gehad van het gevoel dat ik niet alert was. Als of de informatie niet binnen kon komen. Als of er een taai vlies zat tussen dat wat ik waarnam en wat mijn hersenen echt ontvingen. Net of ik in een droom leefde.

Nu pas herstelt zich dat.

Dommer ben je niet geworden. Vast niet !

Maar probeer niet toe gegeven aan de trek. Ga iets aktiefs doen.

Naar een tuincentrum.

Naar de bibliotheek.

Bel een vriendin en vraag of ze mee gaat : een thermos- kannetje thee mee en een paar plastic bekers maak een wandeling en " picknick " onderweg.

Zet m op he !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een van mijn dochters is vorig jaar met een bedrijfje begonnen naast haar baan. Het is echt heel kleinschalig en ze heeft echt geen geld voor een boekhouder. Omdat ik de administratie vroeger van onze eigen zaak deed, weet ik er wel wat van, maar voor de jaarrekening had ik een accountant. Ik heb wel eens een jaarrekening voor mijn oudste dochter gemaakt en dat ging wel. Maar het moet nu allemaal van heel ver komen. Ik geloof dat ik er nu wel uit ben. Ik ben gewoon gisteren te lang doorgegaan. En vanochtend weer. Maar het is net als bij mijn verslaving(en) ik kn geen maat houden en ben dan helemaal gehyperfocust. Ik heb inderdaad pas veel later gegeten en ben ook niet even met mijn ega met de hond gaan wandelen, maar gewoon door gaan puzzelen. Dom, dom. Ik heb wel snel mijn Refu genomen, kan ik daar rustig op zijn. Dat taaie vlies van Skip komt mij bekend voor. Ik was al bang dat ik net als mijn schoonzus aan het vroegdementeren was omdat ik ook zo veel vergeet de laatste tijd. Maar ik las ook dit weekend dat het heel goed van het jarenlang gebruiken kan komen. Daarbij komt dat ik al lang thuis zit en mijn hersenen ook niet veel uitdaging tegenkomen. Ik ga zo maar eens lekker achter de naaimachine. Ik heb geen vriendinnen waar ik een bakkie kan doen, helaas

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal,

 

Beroerde nacht achter de rug...gaat erg op en af dat slapen.

Lees bij Blekje over rmateloosheid....herkenbaar. Maakte voor mij een tijd terug veel duidelijk.

 

Ga morgen iets doen wat ik leuk vind, maar ook heel spannend,

men vindt mij uitermate geschikt...nou ik nog. Pfff...patronen.

Maar ik onderzoek en leer...dat gaat nou eenmaal niet zonder slag of stoot.

 

Fijne dag en sterkte voor wie het nodig heeft.

Smakelijke lunch!

bewerkt door kruidenthee67
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik geloof dat ik even wat gemist heb kruidenthee. Wat ga je doen morgen? wie vindt jou waar geschikt voor? Heb ik niet goed gelezen de afgelopen dagen? Er komt hier ook zo veel voorbij.

 

Ik zat er net helemaal door. Ik kwam er nu dan wel uit voor deze jaarrekening, maar de administratie heeft natuurlijk voor dit jaar ook een vervolg en dan wordt het wat ingewikkelder voor me. Ik zal er heus wel uit komen, maar het kost me gewoon te veel energie. Ik heb ook nog andere dingen die op me af komen. Mijn man en zijn broer zijn bewindvoerder voor hun demente zus en ik zou de uitvoering voor de verantwoording naar de rechter doen, omdat ik dat nu eenmaal beter kan dan zij. Zij hebben allebei ADHD en zijn absoluut cijferbeten. Dus had mijn zwager dit zo bedacht. Had ik eerst op gezegd dat ik dat niet wilde, maar daarna had hij bedacht dat hij het dan zou doen en dat wij elke maand dan bij hem moesten komen om alles uit de bak waarin ie het zou pleuren te halen en samen door te nemen. Tja, wie zou die puinhoop dan mogen uitzoeken he? Dus heb ik gezegd dat ik het wel zou doen. Dat is nog een heel gedoe geweest afgelopen jaar om alles uit te zoeken qua verplichtingen die ze aan was gegaan, dus daar had ik nog een hele kluif aan. En zo gaat het maar door met dingen waar ik me in laat manoeuvreren en wat ik mezelf eigenlijk aanhaal. En dan onze eigen administratie ook in huis waar mijn man totaal geen kaas van heeft gegeten en me ook zegt dat als er iets met mij gebeurt dat het dan allemaal in de soep loopt. Dus ga ik maar weer alles op schrift zetten voor mijn kinderen voor het geval dat.... En dan weer bang zijn dat ik van alles vergeet te vermelden. Ik maak mezelf absoluut gek door te denken dat ik onmisbaar ben en dat anderen het niet op zouden kunnen lossen als ik het niet doe. Nou, ja, kortom, ik heb mezelf vanmorgen helemaal gek zitten maken tot ik niet meer na kon denken. Toen heb ik mijn psychiatrisch verpleegkundige maar gebeld, want ik wilde ook niet meteen naar de pammetjes grijpen. Van alles met haar afgesproken dat ik zou doen, maar ook het wandelen met de hond hielp niet, ik werd super angstig en een soort blokkade in m'n hoofd en suizen. Achter de naaimachine lukte ook al niet. Ik kon gewoon de simpelste dingen niet meer. (zie je wel dat ik steeds dommer word, ik word ook vast dement, denk ik dan). Dus wat is het eind van het verhaal: toch maar een Lorazepam genomen en nu ben ik weer tot rust gekomen. Voor mij heel prettig even, maar voor mijn man niet, want die moest naar de oogarts voor oogdrukmeting waarbij hij atropine ingedruppeld krijgt. Dan ga je wazig zien en daarom zou ik hem rijden. Maar ik durfde al helemaal niet meer die auto in omdat ik zo raar was in m'n hoofd. Sorry hoor dat ik dit hele verhaal zo uitgebreid doe. Ik weet niet of anderen dit herkennen, maar dit soort dingen is een van de oorzaken dat ik toch heel snel geneigd ben om naar middelen te grijpen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blek je mag hier alles vertellen. Sterkte met al die rompslomp van anderen. Nogal logisch dat je daar van in de war raakt.

Sterkte! En fijn dat je terug kunt vallen op een p.v.

Als je maar niet drinkt. Want daar raak je ZEKER van in de war

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Skip. Ik heb mijn therapeut ook al even gemaild. Kunnen we het daar vrijdag nog over hebben. Maar het is ook niet de bedoeling dat ik elke keer naar die pammetjes grijp. Ik ben bang dat ik dan op een gegeven moment ook niet meer genoeg aan 1 heb

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Blekje,

 

Nee, jij hebt niks gemist van mij  :)

Ik deel wat me bezig houdt, zomaar even tussendoor en ik wil

niet in details, dus snap dat je het niet helemaal kunt volgen.

 

Ik volg wel dat jij het ff heel druk en warrig hebt...goed dat je kunt bellen en mailen.

Zelf heb ik geen ervaring met medicatie, maar ik kan me voorstellen dat  je bang bent

om van de ene in de andere afhankelijkheid te rollen en dat is niet je bedoeling.

 

Je kunt het in ieder geval bespreken vrijdag met je peut.

Keep Calm, één voor één, in het hier en nu....makkelijker gezegd dan gedaan.

En nee, niet drinken, dat helpt zeker niet.

 

Sterkte in de chaos!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blekje, of de administratie van die demente zus van je man uitbesteden; dat zou ook verlichting geven.

Wat ik in je verhaal herken is het jezelf in de problemen draaien, door van alles en nog wat voor andere mensen op je te nemen.

Geen nee kunnen zeggen en daar dan achteraf spijt van hebben. In mijn werk ben ik daar op een gegeven moment op stukgelopen.

Nu ik niet meer drink, bleek in privé ook zulke dingen te doen. Ook zonder dat er iets aan me gevraagd werd. Ik begin het nu te herkennen en kan en wil het ook aanpakken. Ik groei! Soms even auw, maar beter zo.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...