Spring naar bijdragen

hoe staat het er voor?


lidia

Aanbevolen berichten

Nog steeds die vervelende kriebelhoest, af gewisseld met "productieve" hoest. Ooit een reden om maar weer te beginnen, nu juist het t/o gestelde. Hoop die rotzooi zo snel mogelijk uit mijn lichaam te krijgen.

Heb nog steeds de grootste moeite met wakker worden en mijn hele lichaam voelt zwaar aan, van hoofd tot voeten, weet niet of dit onder moe zijn valt, maar geeft op zich wel een relaxed gevoel, zo van: ik hoef niet veel te doen, want ben moe. En eigen baas, niet te vergeten.

Ik wacht op de door mij uitgenodigde mede stoppers. Wel zo gezellig en leerzaam, lijkt me.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fruitvlieg,

ik heb even teruggezocht en zag dat je op mijn verjaardag 3 rookloze maanden erop had zitten, dus nu 3 1/2, ja, dat kan je zo ineens overvallen, maar je hebt er niet aan toe gegeven. Gelukkig, want dan ben je zo terug bij af.

Ik blijf erbij dat het een gemenere verslaving is dan drinken. Petje af en ga zo door.

Ik sta nu op 2 weken en kan me niet voorstellen dat ik ook weer zo'n stinkstok in mijn mond zou nemen en dat is nu juist het verradelijke, je bent dan niet op je hoede.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat was toch wat, vannacht gedroomd dat ik weer ging roken en mijn dromen zijn altijd heel realistisch.

Ik was ergens in Frankrijk in een donker gebouw en kon er niet echt uit, maar wel even naar buiten, naast de ingang, kon je sigaretten kopen. Ik kocht er 5 en de motivatie was dat toch niemand het hoefde te weten. Van binnen voelde het als falen en dat ik dan al die tijd voor niets had gehoest.

Gelukkig bleek toen ik wakker werd, dat het niet waar was. Voelde niet blij.

Straks voor de storm e.d. naar de supermarkt, maar denk niet dat ik in de verleiding kom na het nare gevoel van vannacht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn ervaring is, dat als de knop echt om is het ook te doen blijft bij die stressmomenten. Gek genoeg heb ik geen trek meer. Terwijl ik pas in oktober voor de zoveelste keer ben gestopt. Knap hoor Blondie. Het gaat echt over. Ook die sigaret voegt niets toe...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blondie, 

Lika heeft gelijk, ik beleef het (nu eindelijk) ook zo. Hoewel ik moet toegeven dat ik bewust stress uit de weg ga.

Kriebelhoest is nog niet over, maar wordt minder, zal blij zijn als dat weg is.

Op de weegschaal gestaan, niet aangekomen, maar ik pas dan ook op de kleintjes, want als ik aan zou komen, weet ik niet wat ik dan zou doen.

Gekheid hoor, ben veel te blij van die drang en stress af te zijn. Maar niet te vroeg juichen, mij pas bescheidenheid, valt hier allemaal te lezen.

De anti-rook jehova, dat was ik en ben weer diep gevallen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net even uitgerekend, dat als ik die paar sigaretten op mijn verjaardag niet had gerookt, dan zou ik a.s. dinsdag al 4 weken rookvrij zijn. Zonder toch, omdat te verpesten?
Net toch nog even een kwartiertje gelopen, laatste fles  (die ik   voor mijn verjaardag gekregen had) in de glasbak gegooid.
Het viel me wel tegen dat ik niet veel meer lucht heb, komt waarschijnlijk doordat ik een slechte conditie heb.
De kriebelhoest (met resultaat als je de techniek eindelijk beheerst), was gisteravond en vandaag ook best wel nog erg.
Geduld is een schone zaak.

 

Ik had dit p/o op mijn eigen draadje gezet, maar dat geeft niet, brengt mss iemand op een goed idee, zo aan het begin v/h jaar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom, Haddock,

keep on trying. Ooit lukt het en je zult zien dat je daar blij van wordt.

 

Voor degenen die niet durven stoppen uit angst dik te worden heb ik positief nieuws: sinds ik 4 weken geleden weer eens gestopt ben, ben ik een kilo verloren. Langzaam maar zeker, ben er heel blij mee, want ik heb aanleg tot dik worden en dat gebeurt dan ook bij het minste geringste.

 Ik streef er naar onder de 80 kg te komen. Nog 4.2 te gaan.  Het is op het schip ook gelukt, nou bijna dan.

1 x p/dag heb ik een snoepmomentje, direct na het eten bij wijze van toetje (dat ik nooit neem), dan gaat je suikerspiegel niet ineens omhoog, waardoor je weer een hongergevoel krijgt.

Toen ik vorige keer 9 mnd. gestopt was, ben ik ook niet aangekomen en toen dronk ik nog wel. Deze keer (voorlopig) niet.

Het hoesten wordt ook langzaam maar zeker minder en dat resultaat geeft ook moed om door te gaan. O ja, zal eens even gaan berekenen wat ik al heb uitgespaard, straks onder het lopen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geen gewichtstoename hier. Oktober gestopt, november drinken gestopt. Wel ben ik ontzettend veel kilo's te veel. Gewoon van mezelf. Maar ik,heb net allemaal leuke kleuren gekocht, dus mag niet afvallen:-)

Voel me geweldig dat ik niet meer rook. Sta niet meer in de regen buiten. Niet meer in de kou. Stink niet. Stink niet. Stink niet. Had ik al gezegd dat ik niet stink...? Ben heel trots op,mezelf. Is zo vaak NIET gelukt.

Helpt ook ontzettend bij geen alcohol drinken. De koppeling is weg en van roken krijg je dorst.

Ik kan me niet meer indenken wat het toevoegt.

Gisteren bij de parodontoloog die me heel erg pijn heeft gedaan was ik ook blij niet meer te roken. De behandeling heeft veel meer zin dan. Anders zou ik misschien over een paar jaar mijn tanden en kiezen verliezen. En ik ben pas halverwege de 40.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, ( bijna) tegelijk stoppen met roken en drinken heeft wellicht als voordeel dat de caloriebeperking van de missende alcol met eten kan worden gecompenseerd....

Haddock, dat lege gevoel. Bah. Ik herken het heel erg. Bij mij hielp het heel erg te denken: mijn besluit staat vast. Roken is geen optie. En wat anders gaan doen. Maar - heel eerlijk- stoppen met roken vond ik moeilijker dan stoppen met alcohol.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat leuk dat er weer leven in de anti-rook afdeling zit. Ik zat te knikken bij het lezen van jullie ervaringen, heel veel herkenbaar.

En ben het al helemaal eens met Lika, roken vind/vond ik ook vele malen moeilijker, ook vanwege het lege gevoel dat Haddock ervaart.

Moet plotseling denken aan een T-shirt dat ik ooit eens in Egypte heb gekocht vanwege de boodschap die erop stond.

Die ging zo, de zag dat stripfiguurtje met die rechtstaande haren, eindeloos proberen op een kameel te klimmen, uiteindelijk lukte het hem.

Der tekst was: Who said it would be easy?

Dat geldt eigenlijk voor het hele leven. Voor veel mensen tenminste wel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blondie, dat vind ik ook en dat blijkt maar weer, ik ben voor de bijl gegaan, maar pak het meteen weer op, want het bevalt me niets.

Hoe dom kun je zijn en dan heet ik nog niet een Blondie. Grapje, hoor niet boos worden, kon het niet laten.  ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Het schijnt te kunnen dat roken, net als alcohol trouwens, ziektesymptomen lang camoufleert en daardoor onderliggende gezondheidsproblemen verbergt.

Zo verlamt roken bijvoorbeeld bepaalde zenuwen in je keel waardoor ze minder snel geprikkeld worden (hoesten). Het zorgt ook voor een soort plak (slijm?) dat die zenuwuiteinden verdooft.

Ook de vernauwing van de bloedvaten maakt dat sommige dingen niet zichtbaar zijn. Je bloedt bijvoorbeeld minder. Mijn tandvlees bijvoorbeeld begon juist meer te bloeden na het stoppen.

Kortom: stoppen kán bepaalde gezondheidsproblemen aan de oppervlakte brengen, maar die waren er natuurlijk wel al... Geduld is denk ik ook hier geboden...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hoi Luitjes. De 28e februari is het voor mij alweer 1 jaar.

deze week werd ik voor t eerst geconfronteerd met een esmoker...binnen bij mij aan tafel. Alleen al uit principe begin ik er niet aan. Het stoorde me, vooral dan dat rookwolkje. En ik ben nog steeds aan de kauwgum. Die tabaksindustrie heeft het toch maar goed geregeld. Links of rechtsom willen ze je verslaafd houden. Binnenkort stoppen met de kauwgum, apart project.

 

het niet roken gaat goed. Eens in de zoveel tijd heb ik het een heel klein beetje moeilijk. Laatst met enorme stress kwam het even in mijn hoofd sig. Te gaan kopen. Maar.... ga ik daarvan ontstressen, zijn de problemen dan weg, ...kan ik het beter aan...??? Nee dus...dus gewoon verder, niet roken.

ik ben 100 % gezonder! En daar ging het me om. Sterkte allemaal.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...