Spring naar bijdragen

WEEKPACT VOOR KANJERS


bolletje

Aanbevolen berichten

Originally posted by: jane4
Weekpact 1 april 2013

Joris
Bol
Mupke
Jane
Jani
quote>


Bolletje, bedankt voor de bemoedigende woorden.
Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat het me tot nu toe redelijk gemakkelijk afgaat.
Mezelf hier op het weekpact zetten, helpt mij daarbij.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Mupke,

Leuk dat je me mist. Soms denk ik: het maakt allemaal niet uit of je nu wel of niet verschijnt. Niemand zal je missen! Mis dus.

Het gaat niet zo goed. Ik heb het niet droog gehouden. Ik vraag me aldoor maar af wat ik toch verkeerd doe dat het me niet meer lukt. Ik ben bij de AA. Werk intensief met de Stappen. En toch...

Maar ik wil weer meedoen met het weekpact. Drinken is geen optie. Voor mij toch niet. Het gezeur van er de hele dag mee bezig zijn in gedachten. Dat alleen al. Dat wijst er ook op dat ik geen "normale" drinker ben. Die drinken af en toe en vergeten verder dat ze drank in huis hebben. Bij mij is dat echt anders. Ik ben niet dronken geweest. Ik houd het wat dat betreft redelijk in de hand. Maar het feit dat ik het niet wil en dan toch moet...

Nou ja, we beginnen weer overnieuw.

Iedereen een hele goede week!

:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemiddag iedereen van het weekpact.

Ik heb het weer niet droog gehouden helaas. Was gewoon helemaal vergeten dat ik daar aan mee doe. Zonder veel na te denken heb ik een paar pilsjes gekocht en opgedronken.

Ik ga me eens verdiepen in Baclofen. Want zo kom ik ook niet veel verder. Refusal houd ik niet van.

Zit me ook af te vragen of ik toch niet weer een nieuwe stopdatum moet nemen. Zonder is ook niet alles.

Volgende week wil ik toch weer meedoen met het weekpact. Als het mag :) Zal proberen het dan niet te vergeten in de loop van de week.

:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hanneke hoe kun je nu vergeten dat je niet kunt drinken zeg? Dat kan alleen als je de keuze hebt gemaakt om af en toe te gaan drinken anders vergeet je dat toch niet? Of ben ik nou zo'n oen.

Je kan wel over baclofen na gaan denken maar je zal volgens mij toch eerst een keuze moeten maken. Helemaal stoppen, en dan misschien baclofen gebruiken of af en toe wel drinken en geen baclofen.

Ik slikte vroeger ook Refu. Slikte er één en kon vervolgens zo'n dag of 10 niet drinken. De 10e dag dronk ik dan en de volgende dag nam ik weer een Refu. Zo hield ik het drinken toch een beetje beperkt.

Maar wat jouw keuze ook is, probeer er toch voor 200% achter te staan, want zo verlies je de grip op jezelf, en daar moet je het tenslotte toch van hebben.;)

En natuurlijk ben je volgende week weer van harte welkom op het weekpact hoor.:sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weekpact 8-4-2013.

Joris.

Bol

Tatum

Bol, je laat ons nooit zonder weekpact zitten. Afgelopen week heb ik het droog gehouden en ik ga dat komende week weer doen. Moeilijke dagen raken voorbij en leuke dagen zijn extra leuk als ik nuchter ben :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is mij deze week ook weer goed afgegaan.

Ik heb nu al heel veel dingen zonder te drinken gedaan en dat is de eerste keer onwennig voor mij, maar daarna gaat het me goed af. Ik had dat ook toen ik stopte met roken en dat is nu ook alweer 3,5 jaar geleden.

Ik doe weer een week mee, dat is voor mij te overzien.

Originally posted by: Tatum

Weekpact 8-4-2013.

Joris.

Bol

Tatum

Jani

quote>

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: wijfie
Ik doe ook maar weer eens mee aan het weekpact!

Originally posted by: Tatum
Weekpact 8-4-2013.

Joris.
Bol
Tatum
Jani
miranda
Wijfie
Hannekequote>


Ik wil weer graag meedoen. Zal ergens in mijn huis iets ophangen dat me herinnert aan deze afspraak.

Iedereen een heel goede en droge week.

:present:
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Bolletje je zal wel gelijk hebben. Hoe kan ik vergeten dat ik niet kan drinken. Misschien inderdaad door een wat halfslachtige instelling op dit moment. Het is ook zo dat ik eigenlijk wil kunnen drinken. Daar zit misschien wel mijn probleem. Ik kan moeilijk toegeven, ECHT toegeven dat ik niet kan drinken.

:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Precies Hanneke dat is ook wat ik een beetje lees, niet willen toegeven, en dat zie ik hier meer. Toch is het de enigste manier, om adb. te worden. Eerlijk naar jezelf kijken, dan weet je gewoon dat je niet kunt omgaan met alc. Toegeven toegeven toegeven. Ik kan geen alc. drinken want ik kan het niet bij 1-2 houden. Ik moet zoveel drinken dat ik zat ben. Dat ik er ziek van word, dat ik niet goed meer functioneer, mezelf en m'n omgeving verwaarloos, alleen en eenzaam wordt. Ik kan niet drinken. Maar ik kan zoveel dingen weer wel als ik niet drink. Gelukkig zijn is er daar één van.

Sus6 meis.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meestal meld ik me al op zondagochtend voor het nieuwe weekpact. Deze keer niet want ik moest nadenken of ik me nog weer aan zal melden

De reden daarvoor is dat ik gisteren wat gedronken heb. Het was een weloverwogen keus trouwens. En spijt heb ik er niet van.

Wel vind ik het erg dat ik mezelf niet van het weekpact afgehaald heb want dat voelt naar mijn mede weekpacters niet oké.

Daarom doe ik even niet meer mee. Niet omdat ik van plan ben de komnde week wel te drinken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja Mupke, drinken was een weloverwogen keuze. Ook om dat hier te melden tussen mensen die allemaal hun best doen om de week nuchter door te komen en hun problemen nuchter het hoofd te bieden.

Ik houd het bij mezelf: alcohol heeft op dit ogenblik voor mij geen meerwaarde. Het zal me alleen maar neerwaarts halen. Ik heb me dus weloverwogen wél aangemeld voor de weekpact. En eigenlijk heb ik aan jouw twijfel helemaal geen boodschap. Het ondersteunt mij op geen enkele manier.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...