Spring naar bijdragen

octavia

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    115
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

1.109 profielweergaven

octavia's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. octavia

    Moeilijk

    Vandaag 3 maanden en 3 dagen gestopt. Naast veel voordelen wordt het nu steeds moeilijker om vol te houden. Ik weet niet meer wat te doen om door te blijven gaan.
  2. octavia

    Doodlopende weg?

    Je hebt gelijk, behalve dat ik geen slachtoffer ben. Ik doe het zelf. Ga een poging ondernemen bij AA.
  3. octavia

    Doodlopende weg?

    Terug naar Tactus? AA? Heb ik al eerder gedaan. Als ik het zelf niet kan, helpt Tactus en AA ook niet.
  4. octavia

    Doodlopende weg?

    Nee, geen hulp, jaren niet meer gedronken maar al sinds enige tijd weer helemaal op de verkeerde weg. Elke gelegenheid gebruiken om weer te drinken. Gaat helemaal weer de verkeerde kant op. Gestopt met werken, mijn vrouw werkt nog wel, dus overdag helemaal vrij. Bah. Ik baal van mezelf maar kan er niets aan doen,
  5. octavia

    Doodlopende weg?

    Daar ben ik weer, helemaal van de goede weg af. Wat nu?
  6. octavia

    Doodlopende weg?

    Helaas, ruim drie jaar zonder drank en opnieuw helemaal de verkeerde weg opgegaan. Gestopt met werken en de hele dag thuis en alle vrijheid. Hoe verder?
  7. octavia

    Alweer de weg kwijt

    Sorry, verkeerde forum, Mijn excuses
  8. octavia

    Alweer de weg kwijt

    Helaas, ruim drie jaar zonder drank en opnieuw helemaal de verkeerde weg opgegaan. Gestopt met werken en de hele dag thuis en alle vrijheid. Hoe verder?
  9. Na lang niet meer gedronken te hebben, nu weer door de mand gevallen

  10. octavia

    Terug van weggeweest

    Dag allemaal, Ook ik schaam me voor mijn vertrek zonder hierover iets gemeld te hebben. De reden zal jullie wel duidelijk zijn. Echt, een paar jaar niet gedronken en dan denk je dat het wel weer kan, niet dus!! Vandaag o.a. twee flessen wijn en een paar blikjes bier weggewerkt. Ik neem straks weer een refusal en doe weer een echte poging. Groeten Octavia
  11. Gelukkig nieuwjaar allemaal, sorry hoor voor de late reactie. Maar ja, beter laat dan nooit.
  12. Even een "kleine" correctie op mijn vorige bericht. Ik ben geen drie maanden nuchter maar ruim dertien en nog iedere dag trots op mijn plek in Jan's jaarpact.
  13. Ik ben nu ruim drie maanden nuchter. Elke dag ben ik er weer blij mee. Toch zijn en komen er vaak momenten dat ik weer graag iets wil drinken. Daarom slik ik iedere dag een halve refusal. Kwaad kan het niet en het houdt me bij de les. Het mag dan zwak zijn om zonder medicijnen niet te kunnen stoppen of er is inderdaad iets mis met mij, maar ik weet dat ik na ruim 40 jaar veel te veel drinken, een soort oppasser of engelbewaardertje nodig heb. Zoals het nu gaat wil ik graag zo houden. Iedere drinker kent zijn zwakke momenten en we hebben ook geleerd hoe hiermee om te gaan. In 99,99% van de gevallen lukt mij dat ook (nog) wel maar ik ken mezelf tegoed. Vandaar mijn halve refusal. Misschien komt ooit de tijd dat ik die ook kan laten staan maar zoals het nu gaat vind ik prima.
  14. Mooi, net nog een klein plekje gevonden. Bedankt.
  15. Potverdorie, vorig jaar zo'n lol gehad in de slee, na net een maandje droog. Dit jaar heb ik er niet meer aan gedacht maar gelukkig al wel 13 maanden geen alcohol. Helaas valt het niet altijd mee, vooral nu met de feestdagen. Kan ik onderweg daarom nog ergens opspringen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...