Spring naar bijdragen

Vragen en verhalen over je huisdieren.


bolletje

Aanbevolen berichten

Leuk bericht Spud!

Mijn kat en ik lopen af en toe samen op straat, zonder touwtje. Ik heb geen tuin en ik woon midden in de stad. Alles hier is hutjemutje vol met auto's en fietsen. Eigenlijk loop ik achter hem aan. En na afloop gaan we terug en krijgt ie thuis een lekker hapje. Hij is zo gewend met mijn aanwezigheid dat ie gaat mauwen als de afstand te groot wordt tussen ons. Vind ie niet zo leuk.

Af en toe komen mensen tegemoet en dat zie ik al van ver af aankomen. Dan ga ik naar de overkant van de straat. Dan volgt hij mij. Want hij weet dat ik dat doe om een wat rustiger plekje voor hem te zoeken. Hij kan ook oversteken. Dan gaat ie naar de rand van de weg en luistert ie of er verkeer aan komt. Zo niet dan steekt ie over. Hij is heel nieuwsgierig en sociaal naar andere katten. Misschien omdat de straat niet echt een territorium van een kat is.

Mensen uit de buurt vinden het wel grappig en ik krijg leuke reacties. En honden vindt ie eng, maar toch ook interessant.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Of alle 5 Spud. Je kan altijd zo schrijven dat iedereen zich levendig kan inbeelden hoe het is om zorgkatten te hebben. Kun je ook foto's plaatsen in dat tijdschrift zodat mensen kunnen zien hoe mooi jij woont en hoe goed jouw dieren het hebben?

 

Iedereen die wil weten hoe een butterfly koi eruit ziet moet zou eens bij afbeeldingen moeten kijken.

Ik heb een koi-handelaar gemaild en gevraagd of hij ook witte Butterflys heeft. Ben heel benieuwd. als hij ze heeft ga ik er 3 bestellen. Ze worden dan thuis gebracht, sjiek hé?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Spud, meestal raak ik achter als ik even op straat met een buurman praat. Dan is het mauw mauw, waar blijf je nou, kom nou.  :lol:

 

Maar soms ben ik hem even kwijt. Dan fluit ik en komt ie naar me toe hollen en geeft een kopje langs mijn benen. En als ik vooruit loop, wat niet vaak gebeurt. Dan komt ie ook achter me aan. Ik doe het alleen als ik een bepaald hoekje moet omgaan of straatje inloop om de route uit te stippelen om zodoende ook weer thuis te komen.

 

Wat leuk dat je verhalen over katten schrijft. Schrijf je voor Majesteit?

 

Wauw bolletje, dat zijn mooie vissen! En ook nog eens thuis gebracht! Ben benieuwd hoe je vijver gaat worden! Hopelijk krijgen we foto's te zien als het af is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Ploffie. Ik heb hem gedownload en dan krijg ik de vraag of ik hem wil opslaan. Als ik dat doe krijg ik een pijltje te zien rechts boven op mijn monitor en vervolgens is het nergens meer te bekennen. Maar ik kan hem wel rechtstreeks zien. Nu heb ik geprobeerd om de verkleinde foto naar het forum te slepen maar dat lukt ook niet. Weet dus niet hoe ik die foto op het forum te krijgen, erg hé? :(

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Awwww, wat lief Spud  :heart:

 

Ja photobucket.com foto uploaden zoals Spud dat zei en link kopiëren is het gemakkelijkst. Hoef je ook niet te verkleinen, bolletje.

 

Ik ben benieuwd of het lukt om het verhaal geaccepteerd te krijgen, Spud. Mijn buurvrouw stond er ook in een keertje. Ze had een boekje gemaakt met foto's over haar katten. Die foto's waren heel erg vergroot. Ik denk dat ze net een nieuwe lens had.  :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach mensen het lukt me niet hoor. Ik heb hem op mijn pc. en zie de foto's maar ik denk met kopiëren alleen kom ik er niet mee, ik zal het toch ook moeten kunnen plakken. Als ik druk op kopiëren dan staat dat weer ergens waar ik het niet kan vinden. Ik krijg geen link of zo waar dat ik hem naar toe wil hebben. Slepen gaat ook niet. :( Dus stop ik er maar mee.

Ik zit altijd te klooien met zulk soort dingen. Heeft te maken met de ouderdom.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Harstikke ontroerend verhaal Spud,

 

Mijn kat komt ook uit het asiel en die laat zich niet oppakken. Ik weet niet wat er met hem gebeurd is. En armen en handen vind ie eng. Daar bijt hij dan ook vol in. Oppakken no way.  Met een charme offensief heb ik hem toch minder hard en minder vaak kunnen laten bijten. Nou bijt ie heel liefjes als ie toch zo'n reflex weer heeft. Oppakken lukt nu alleen als ik hem vervolgens op mijn onderarm laat staan of als ik hem op schoot haal als ie een knuffel wilt. Komt goed, heeft alleen tijd nodig.

 

Dat met die kattenmand komt mij ook bekend voor.

 

Twee dagen voor kerstmis liep ik op straat en het vroor. Het was stervenskoud. Buiten bij een deur liep een klein katje, niet ouder dan een half jaar te mauwen bij een voordeur. Dus ik belde aan. Een oude man deed open en ik zei dat er een katje naar binnen wilde. "Dat is niet mijn kat", hoorde ik terwijl dlat kleine katje naar binnen rende. "Nou dan moet u morgen maar even het asiel bellen. Goedenavond", en ik vervolgde mijn weg.

 

Op de weg terug zag ik dat arme katje weer bij die deur mauwen. Dus ik pakte het katje op en probeerde naar huis te lopen. Maar het katje sputterde tegen. Bij een kantoortje waar ze wijkkranten aan het vouwen waren liep ik naar binnen. Het was er druk met vrijwilligers. Ik vroeg of ik het katje even hier kon laten zodat ik een kattenmand kon halen. Dat mocht. Teruggekomen met de mand kwam ik binnen en het katje had zich verstopt.

 

"Nou dat zal je veel moeite kosten. Hij komt voor geen goud tevoorschijn.", hoorde ik. "Ja ik ken dat", moppelend, denkend aan mijn eerste kat die er voor geen goud liet vangen door een kattenmand. Ik zette dat ding op een meter afstand en deed het deurtje open. Vervolgens deed ik een stap achteruit. Een het kleine katje liep uit zichzelf het kattenmandje in! Niet te geloven. Deurtje dicht gedaan.

 

Thuis had ie het erg naar zijn zin. Dankbaar voor de warmte moest hij persé bij mij zijn en kopjes geven. De gigantische krabpaal vond ie fantastisch en ging er met 4 klauwtjes in hangen. De volgende dag de eigenaar opgespoord en terugbezorgd. Bleek hij al 4 dagen in die kou buiten te zijn geweest. Eigenaar superblij. Ik kreeg op mijn donder van mijn werkgever omdat ik die dag een paar uurtjes later kwam. Maar ik had een heel mooi kerstmis en die man ook. Ik vond het dan ook helemaal niet erg.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kijk Plofkip, hier krijg ik nu mierenxxxxjes van (vies woord wrs dus even zelf gecensureerd) zo ontzetten lief! :heart:

En je laat me meteen eraan denken dat ik tijdens mijn sollicitatie wel even moet zeggen dat dieren in nood voor mij op alles voorgaan. Verder ben ik als werkkracht best betrouwbaar. ;)

 

Heb jij misschien een foto van je kat die je wil tonen? Ben er nu wel nieuwsgierig naar geworden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tukkie is een jonkie. Slechts drie jaar oud. Ik heb altijd oudere katten gehad. Maar in het asiel werd het deze. Hij gaf 1x een klein mauwtje en daarna was het heel zachtjes prrr prrr. Hij lag heel erg stil, want toen hij het asiel binnenkwam had hij net zijn heupje gebroken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leuk Spud, al die kattenspeeltjes.

 

Het leukste vind ik nog die video met dat kattenspeeltje gemaakt van kat's eigen kattenhaar.  :lol:

 

Bij deze video moest ik een beetje denken aan MijnGerrit's kat. Moet vast hetzelfde karakter hebben.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb een vraagje aan alle katteneigenaren hier. Of ze hun kat (als deze dat toelaat) eens zouden willen aaien onder hun kin en dan eens willen voelen of ze kliertjes voelen? (voelt als 2 schijfjes naast het strottenhoofd vlak voordat je over hun keel glijdt)

Bij mijn katten is dat 3 op 5, ben naar de dierenarts gegaan en is niks ernstigs maar maakt me gewoon nieuwsgierig waarom sommige katten dat wel hebben en sommige katten niet.

En waarom?

Ik heb wel een richting waarop ik dat zoek, niesziekte, erfelijkheid en eerste slechte start. Maar mijn katten geven me daar niet genoeg "bewijzen" voor om dat ook zeker te denken. Die 3 zijn namelijk broers en weet heel veel van hun achtergrond, waardoor ik ook op bovenstaande kom.

 

Ik ben geen dokter maar ben gewoon nieuwsgierig.

Als je mee wil doen, zou ik ook willen weten of je kat ooit niesziekte heeft gehad, als je toevallig weet waar ze vandaan komen of de moeder/vader ooit niesziekte heeft gehad en of je wel ent of niet daartegen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wijze keuze om het niet te doen Plofkip, en als ik jou was zou ik er ook niet meer aan beginnen. 1 enten tegen niesziekte is zinloos, net als enten tegen de griep, er komt wel 1 van hetzelfde virus voorbij. Enten tegen kattenziekte, heel eng, maar toen een vriendin mij vroeg of ik ooit 1 van mijn 48 katten die de revu gepasseerd waren kattenziekte had, kon ik  zeggen van nee.

Bovendien kunnen sommige dieren kanker krijgen van een enting. Dus ik doe mooi niet meer mee.

Wil je je beest helpen maak je hem in sommige opzichten gewoon kapot.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...