Spring naar bijdragen

Voorstellen aan jullie en een vraag over AA


Captcha

Aanbevolen berichten

Hoi allen die dit lezen, even voorstellen. Een paar jaar geleden was ik ook op dit forum. En toen deed ik heel stoer dat het mij was gelukt van de alcohol af te blijven.

@Lady Jane: jij had me nog geadviseerd om zo’n spijkermatje aan te schaffen. Het werkte. Tijdelijk.

Jaren later, vele, vele ellendige liters later. Begin ik opnieuw met het proces. Het is noodzakelijk voor het laatste deel van m’n leven. Ik ben 53. Mijn kinderen wonen niet meer bij mij. Ik heb heel veel blunders begaan. En van heel veel blunders weet ik niet eens meer dat ik dat heb gedaan. Omdat ik mezelf met alcohol verdoofde. Ik ben nu 5 dagen droog. Het liefste wil, twijfel! ik dat de rest van m’n leven. Nou ja ik zou heel graag die halve liter zwaar bier nemen, en dan nog 1. Het is zo moeilijk om alles te voelen. Laat ik proberen het vanavond en morgen ook vol te houden.

Ik heb voor nu een vraag. Ik ben best vaak alleen. En dat is niet goed. Heeft iemand ervaring met de AA? Ik heb zitten kijken op hun site, naar ervaringen. Er zijn 2 dingen waarvoor ik huiver: de eerste is dat mensen je ergens naar binnen zien gaan en weten dat dat van de AA is. En het 2e is dat ze met een hogere macht werken. Ik heb toch wel het idee dat ik het zelf doe.

Ik lees graag wat reacties, waarvoor dank.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Captcha. Ga nou maar gewoon eens naar zo'n AA bijeenkomst. Misschien moet je van te voren even bellen..
Het gros van de mensen die niets met AA te maken hebben weten óf niet eens bewust van AA af, of ze hebben geen weet van
waar en wanneer die bijeenkomsten zijn. Op de gevel staat nooit met neonletters aangegeven dat er een AA bijeenkomst is.
Die hogere macht is niet zo 'aanwezig' als in bijvoorbeeld een kerk. Het is geen religieuze bijeenkomst, zo'n AA meeting, het is
een bijeenkomst van alcoholisten die wat aan hun probleem met alcohol willen doen.
Ga eens kijken en vooral luisteren. Er zijn vast mensen die je daar wat wegwijs willen maken. Welkom ben je sowieso altijd, mits je
niet onder invloed bent.
Groetjes, Koh.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Captcha,

Ik sluit me bij vorige spreker aan. 

Ik bezoek nu een jaar een groep, elke week.  Voor mij een belangrijke stap in mijn ADB proces. 

Deze avond is mij 'heilig' :) 

Ik nam zelf het besluit om niet meer te willen drinken, maar ik hoef er niet alleen aan te werken.

 

Zoek een groep in je buurt,  ff bellen is handig en je bent welkom. Succes!

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kruidenthee67, uhm, nog een beginnersvraag: er is een AA in de buurt. Dat is in een buurthuis waar ook andere bijeenkomsten zoals de bingo. Ik ben zo bang dat mensen mij herkennen, van de bingo ofzo. Veel mensen kennen mij van wat verder af, velen hebben niet door dat dit het probleem is (denk ik...)Schaamte is groot.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja...daar moet je dan maar even overheen stappen....en eenmaal gedaan zul je vast denken: waar maakte ik me druk om? 

Je kunt natuurlijk ook een AA op een andere plek zoeken.  Maar ik zou willen dat er bij mij eentje dichterbij was, echt. Ik moet er 20 km voor rijden. In het begin vond ik dat ook wel fijn, precies om de reden die jij noemt...schaamte, stel je voor dat iemand mij ziet. Maar daar raak je echt wel overheen.  Die schaamte gaat plaats maken voor een ander gevoel, dat je goed bezig bent en aan je probleem werkt.  Vooral de herkenning, luisterend oor, is ontzettend fijn.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi AIjo, dank je. Het voelt ook echt dat ik er goed aan moet en vooral wil werken. Het spijkermatje is van hard plastic. De 'spijkers' zijn de uitsteeksels waarop je gaat liggen, soort acupressuur. In het begin doet het wat pijn, daarna gaat je bloed stromen en voel je je ontspannen. Het werkt echt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 minuten geleden zei Lente:

Heel veel succes en vooral een mooie avond gewenst!

11 uur geleden zei Lika:

Welkom. Hou vol. Er is licht aan het eind van de tunnel. Je hebt veel meegemaakt zo te lezen.  Goed dat je iets onderneemt. Fijn voor jou en je omgeving. Succes!

:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allen.

Ik zou op de dagdraad kunnen schrijven, maar ik houd het nog even bij m’n eigen draad. Ik lees mee. En wat zie ik veel dezelfde emoties. Niet bij iedereen hoor. Maar de herkenning is wel een opluchting.

Voor nu: de eenzaamheid. In mezelf, en door het sociale isolement. Met werk was het wel te doen. Zonder werk is het modderen voor mij. Wat maakt het uit of ik de troep opruim of laat liggen. Niemand ziet het toch. Dan vergeet ik voor het gemak dat wel iemand dat ziet; dat ben ik.

Maar die ik is niet belangrijk. Die heeft zich haar hele leven proberen te schikken naar anderen. Vroeger mijn ouders. Later alle foute vriendjes, op de paar goede na die ik door mijn afstotende gedrag weg blies. Want ik was het niet gewend om goed behandeld te worden. Dit is geen excuus om het drinken goed te praten.

Vandaag dag 6 droog. Vanavond naar de AA.

Lichamelijk voelt het al een stuk beter. Maar nu ik zo bezig ben en lees en lees en lees….zie ik scherp de puinhopen die ik heb gemaakt en die er zijn. Ik ga er niet voor weglopen. Ik lees ook: stapje voor stapje. Dat is de enige manier. Anders val ik terug. Gelukkig is het mooi weer. Heb ik geen excuus om naar de super te gaan voor bier en zinloze boodschappen. Om dan de deur potdicht te houden  en de gordijnen dicht. Als ik voor zo uit-geforummed ben ga ik een stuk wandelen. Wel met een zonnebril op, niet tegen de zon.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn dat je je lichamelijk al een stuk beter voelt. En stap voor stap. Ik wil vaak ook veel te snel, een regelrechte valkuil voor mij. En bewegen, wandelen, helpt ook qua afkick. Ik herken dat zo van de deur dicht, gordijnen dicht, isoleren etc. ik ga op dit moment zelfs helemaal niet naar de supermarkt. Bestel dat via de picnic. Ook omdat ik niet hoef te sjouwen ( kan ik niet zo goed) , maar vooral om verleidingen van het wijnschap etc nu even uit de weg te gaan. Ik heb te vaak terugvallen of missers gehad en dek me nu eventjes in. Wel ga ik gewoon naar slager of groentenboer, maar daar is geen verleiding. Voor nu even een truukje, het helpt mij. 

Fijne wandeling. Ik ben net terug.:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie, fijn!

Wat is deze reis naar mezelf wonderbaarlijk. 3 dagen achter elkaar zitten lezen, op dit forum, bij de AA, bij alles wat ik kon vinden op internet. Onvermoeibaar door lezen. Lijkt wel op drinken…bijna onstopbaar. Het heeft wel een ander effect dan alcohol: nuchterheid. En dan bedoel ik niet de nuchterheid van een paar dagen abstinentie – die ik al zo vaak heb gehad met stoppogingen. Het is het besef dat zoveel wat er is gebeurd alcohol-gerelateerd is. En niets anders.

Het besef kwam als in een rij dominostenen die omvielen. Glashelder. Duidelijk.

Er zitten nog lagen onder, die aangepakt moeten worden. De waarom van de eerste alcoholnevelen. Het vervolg van die mist is alcoholgebruik, niet meer om de emoties niet te voelen. Alcohol om de gevolgen van het alcoholgebruik (fysiek, psychisch en sociaal) niet te hoeven voelen, te zien.

Eerst de komende 24 uur droog staan. En de 24 uur daarna.

Dit klinkt heel erg mooi. Er zit wel angst bij. Angst dat ik weer uitglij. En opnieuw de weg. En dan weer.

Bij de AA was het goed. De 1e stap gezet. Hoe vaak zal ik die nog zetten?

Wat had ook ik rare ideeën over de AA. De lui zijn sektarisch/kierewiet/sneue verslaafden.

Het zijn gewoon alcoholisten. Net als ik.

Met een open en eerlijk verhaal. In een sfeer van vertrouwen.

Fijn.

Volgende week weer.

Nu de pijnlijke spieren van het afkicken een bad gunnen.

De hunkering naar bier of wijn is er. Als ik die woorden al hoor, krijg ik extra speeksel in m’n mond. Wat zit dat lijf toch wonderbaarlijk in elkaar. De ene set cellen wil de alcohol, de andere set cellen wil het per se niet. De 2e helft wint. Nu.

 

 

 

bewerkt door Captcha
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...