Spring naar bijdragen

Hoi ik ben Tessa!


Tessa1987

Aanbevolen berichten

Vandaag na werk een borrel met collega´s gehad. Ik ben braaf na één glas ijsthee en drie bitterballen naar huis gegaan. De stapavond die eigenlijk gepland was, had ik afgezegd en daarvoor in de plaats heb ik een filmavondje met een vriendin gehouden. Drie films gekeken met veel lekkere hapjes. Ik merk dat ik veel meer aan het eten ben. Ik was voornemens me op gezond eten te richten, maar merk dat ik veel meer (lekkere) trek heb dan voorheen. Hier moet ik wel echt op gaan letten. Ik ga trouwens niet liegen dat ik geen trek had in een wijntje, maar de trek was makkelijk te overwinnen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, je doet het prima zo. Je moet niet alles ineens willen. Straks zit je iets tegen en dan lukt niks misschien meer. Het is al superknap als je niet drinkt, dat is moeilijk genoeg. Zeker in het begin. De rest komt heus wel. Toen ik een tijd niet meer dronk werd dat wat makkelijker vol te houden. Na dik een half jaar niet drinken stopte ik met roken. Begon ik met vreten. Daarna begon ik met lijnen en voorzichtig met wat sporten. Ik kocht een loopband en nu kan ik niet meer zonder dat stomme gehol naar nergens. Ben nu zo'n 20 kilo afgevallen en dol op wortelen en tomaten (nou ja, zo min of meer dan). En dat is een heerlijke verslaving, dat rennen bedoel ik, niet die wortelen, nog mooier dan zuipen :). Ik ben nu bijna 2,5 jaar alcoholvrij en wat voel ik me heerlijk af en toe. Maar ik deed het rustig aan, het niet drinken ging boven alles en daarom lukte de rest later ook. Het duurt soms best lang voordat dingen weer leuk worden. Maar ook dat komt goed, als je de eerste niet neemt.

bewerkt door Gast
idiote zinnen veranderd
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@hub je hebt helemaal gelijk, ik moet het stapje voor stapje doen. Al vind ik dat wel moeilijk, want ik ben van nature perfectionistisch en wil het in een keer helemaal goed doen. Liefst meteen mijn hele leven veranderen, maar ik weet dat dat eigenlijk onmogelijk is. NIET DRINKEN moet het hoofddoel zijn, daar ben ik het mee eens en aan de rest kan ik later wel weer gaan werken. Bedankt voor je berichtje! :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 8 weer "overleefd". Ik had gehoopt dat het iedere dag makkelijker zou worden, maar vanavond heb ik ineens trek. Misschien komt dat omdat ik morgen vrij ben en vorige week was pas mijn eerste dag en baalde ik zo erg van de dagen ervoor dat drinken gewoonweg geen optie was. Gelukkig heb ik niks in huis en de trek is nou ook weer niet zo erg dat ik de drang voel om nog even snel naar de Appie te rijden. Ik ga maar eens bedenken bij hoeveel dagen ADB ik mezelf een cadeautje ga geven! :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Tessa,zie nu pas jouw draadje en wil je alsnog welkom heten. Goed dat je hier bent ...en wat ben je goed bezig!Ik ben zoals je weet ook net gestopt en zat helemaal in mn eigen wereldje en "waanzin".

Het is heel herkenbaar wat je schrijft w.b.t vrienden/uitgaan en ik heb er bewust voor gekozen om dat niet meer op te zoeken om het zo veilig te houden voor mezelf...en trouwens zulk  leuk gezelschap was ik toch niet meer na n "paar" drankjes. Wat mij en misschien jou ook helpt is mezelf eraan herinneren dat mijn vrienden/kenissen de volgende dag gewoon n kopje koffie namen en verder gingen/gaan met hun dag/leven..maar ik dus niet...ik kan dan niet meer stoppen en raak de controle totaal kwijt. Ik ben ook gestopt met please gedrag (dat lees ik ook in jouw verhaal) Jouw herstel/proces staat nu op 1 en dat betekent  niet dat je egoïstisch bent maar het betekent dat je zelfliefde ontwikkelt en je eigen leven leuker maakt!

Heel veel succes

You got this!

P.S Ik gebruik nu valeriaan tabletten en dat helpt bij het inslapen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je bent begonnen aan een alcoholvrij leven. Dat is een cadeau aan jezelf dat steeds mooier wordt. (Duurt “even”, volhouden hoor!!). Je moet niet tegen dagen of weekenden opzien omdat er “weer een moeilijke dag of weekend” bijkomt. Als je stopt met drinken moet je door een aantal moeilijke dagen heen, dus er komt niet elke dag een moeilijke dag bij,  maar er gaat telkens een moeilijke dag af. Sinds ik niet meer rook en drink trakteer ik mezelf ook regelmatig op een (onnodig) cadeautje. Het begin is supermoeilijk en ik vind ook wel dat je er inmiddels ook wel een hebt verdiend. Vorige maand heb ik mezelf op een, nogal dure, originele Spock-trui (ik ben een echte Startrekfan) getrakteerd en onlangs heb ik een Startrekhorloge gekocht. Dat is een horloge zonder wijzers maar met allerlei sterretjes die tijd en datum aangeven. Eigenlijk niks voor vrouwen volgens mij. Maar ik zie je echt al voor me in zo’n mooie Spock-trui. Lijkt je dat niks?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lekker uitgeslapen (dat lukt ECHT veel beter zonder drank) wakker geworden en begonnen aan dag #9! :D:D

Vanochtend al heerlijk koffie en thee gedronken met een goede vriendin en daarna met mijn moeder. 

@bumperjim Dat is best al wat geld, ik heb ook een app op mijn telefoon en die geeft inderdaad ook al aan dat ik al een mooi bedrag "bespaard" heb! 

@Sappho Inderdaad, mijn vrienden kunnen na een avondje drinken de volgende dag prima de draad weer oppakken, terwijl mijn lichaam dan snakt naar meer... helaas :( daarom is het beter om voorlopig feestjes, waar voorheen alcohol voor mij de hoofdrol speelde, te vermijden. En ik dacht altijd dat ik een leuker mens was met alcohol, maar dat is absoluut niet zo. Zelfliefde ontwikkelen, ja, daar gaat het inderdaad om, en ik kan volgens mij ook een heel leuk mens zijn zonder alcohol!! Het slapen lukt trouwens als steeds beter (neem voor het slapen op, advies van Amethist, Melatonine en dat werkt best goed). Bedankt voor je reactie!! We gaan ervoor! :rose:

@Rosee Ik probeer bij "trek" mezelf te realiseren dat ik dan weer van voor af aan moet beginnen en ik ben stiekem best trots op wat ik al bereikt heb! Tot nu toe lukt het goed, spannend wordt het wanneer ik in een echte risicosituatie kom. 

@hub Haha, je maakt me in ieder geval aan het lachen. Ik zie mezelf niet snel in een "Spock-trui" lopen. Maar als ik je reactie zo lees, denk ik dat ik mezelf inderdaad maar eens snel moet trakteren! En een leven zonder alcohol heeft mij in ieder geval al een week zonder schuldgevoel opgeleverd en dat is VEEL waard! :)

@Amethist You're right! Morgen zit ik al in de dubbele nummers! Mijlpaaltje!! :D

Jullie reacties doen mij goed lieve mensen! Many thanks! 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tesse heel herkenbaar.. ik slaap ook heel moeilijk.. maar het gaat beter met de dagen.. maar als er iets tegenslaat is de drang naar drank er nog steeds. Ik ben ook bang om niet te kunnen slapen. Maar van de ene in de andere verslaving is ook niet goed denk ik. Ik neem soms een inslaper.. Zolpidem

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...