Spring naar bijdragen

Tesje gaat voor een gezonder leven


Tesje

Aanbevolen berichten

Hoi. Ik ben Tesje  45 jaar ,getrouwd en moeder van 2 puberzoons en drink al een jaar of 10 echt veel te veel. Ik heb al best vaak geprobeerd te minderen ook ben ik met medicijnen een poosje zonder drank geweest. Maar altijd val ik weer terug in mijn oude drink patroon. Ik wil iedere dag dat ontspannen gevoel hebben hoewel ik daar steeds meer voor moet drinken.. Ik ben gisteren zo gemotiveerd geraakt om een gezonder leven te gaan lijden dat ik meteen maar ben gestopt met drinken. Ik ben 4 maanden geleden ook gestopt met roken dus dit moet ook lukken. Ik weet nog niet wat me allemaal te wachten staat. Ik ben bang voor ontwenning en slaapproblemen. Ik hoop hier een beetje herkenning en steun te vinden. 

Of ik helemaal niets meer wil drinken of dat ik ga minderen weet ik nog niet.

Groetjes Tesje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Tesje,

Minderen is niet realistisch als je verslaafd bent :) Dacht ik eerst ook te gaan doen maar dat werkt niet. Dat heb je zelf ook gezien denk ik. Eerst helemaal stoppen een paar maanden lang, daarna kan je denken aan het vervolg, maar sommige mensen zijn helaas na lang zwaar drinken voor altijd ongeschikt geworden om alcohol te drinken omdat ze de controle helemaal kwijt zijn en het nooit meer bij 1 of 2 glazen kunnen laten.

Yep ontwenning en slaapproblemen ga je waarschijnlijk krijgen, hoewel veel mensen na een korte periode zeggen dat ze juist veel beter slapen dan eerder.

Niet te veel over nadenken.

Eerst maar eens 1 dag stoppen. Dat is je dus gelukt, gefeliciteerd!!!

Nu de 2e dag. Die schiet al lekker op, nog maar 2 uurtjes droog blijven.

En dan morgen. Leef maar ff van dag tot dag, dat is al lastig genoeg in het begin.

Hou ons op de hoogte! En geniet van het fitte gevoel zonder kater ;)

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom op het forum hier. Je zit op de goede weg.

Voor mij was vorig jaar juni het keerpunt en het heeft me erg geholpen dat ik toen een vast besluit had genomen. Ik had de eerste 2 tot 3 weken slaapproblemen en had ik ook daarna nog een tijd last van extreme moeheid, maar dat hoorde er kennelijk bij en inmiddels voel ik me prima. Mij werd toen ik me op het forum aanmeldde aangeraden mijn doel goed meetbaar te formuleren, en misschien moet jij dat ook doen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Bob.  Ja doelstelling maken.. mss wel slim idd. Ik zou willen dat ik een maand of 6 weken niets drink en dan daarna afhankelijk hoe het gaat alleen 1 tot 2 glazen in het weekend of op feestje. Maar ik ben vrij impulsief gestopt dus heb er niet goed over nagedacht nog. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee, helemaal geen drang meer. Ik deed het omdat langzamerhand duidelijk werd dat mijn lever er aan kapot dreigde te gaan en het volgens de huisarts toen nog niet te laat was om dat om te keren. Minderen bleek niet te lukken, zoals veel mensen die hier schrijven ook van zichzelf vertellen. Helemaal stoppen bleek veel gemakkelijker te zijn om vol te houden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoe wist je dat je lever het niet meer leuk vond? Ik had laatst een echo van mijn buik ..voor iets anders..en toen zei diegene die de echo maakte heel terloops dat mijn lever vrij fors was. Ik schrok daar ook best van. Fijn te horen dat de drang na een tijd gewoon weg gaat. Net als met roken eigenlijk dus. Dat heb ik goed onder controle inmiddels. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

21 minuten geleden zei Tesje:

Bedankt voor je berichtje bumperjim. Dag 2 zit erop. Ik ben maar extra vroeg naar bed gegaan..voel me trots en tegelijkertijd dood moe.  Morgen vol goede moed naar dag 3.  Jij ook succes. Ben je al lang gestopt?

Sinds eind september ben ik gestopt met gewoontedrinken. Ik kan niet zeggen dat ik echt geen enkel glas heb gehad sinds die tijd maar ik drink in principe helemaal niet en bij hoge uitzondering 1 of 2 glazen. Drink ik meer dan voel ik me echt beroerd dus daar heb ik helemaal geen zin in. Ik ben de cravings nu zo goed als kwijt. Kost me helemaal geen moeite meer om gewoon iets anders te drinken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 uur geleden zei Tesje:

goed bezig dan jij ..Ik hoop dat ik over een paar maanden ook zover ben. 

Je hebt het helemaal zelf in de hand :) 

Veel mensen hier komen in het begin met allerlei externe factoren en zitten in een slachtofferrol. Maar zo kan je niet stoppen. Je moet eerst zelf overtuigd zijn. 

Dus van "hopen" naar "gaan doen" ;) Niet simpel maar het kan wel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 3 bijna om. Pff vandaag lastig dagje gehad. Lekker buiten in de sneeuw gewandeld..thuis dronken mijn huisgenoten chocomelk met rum !! Lekker.. Ik thee.. ik slaap al 2 nachten slecht en ben moe en beetje down overdag. Kan ook aan niet veel anders denken dan aan stoppen met drinken. 

waar kan ik mijn ervaring eigenlijk schrijven. Blijf ik dat hier doen of moet dat op een andere plaats op het forum?

Succes iedereen die worstelt. Geniet van iedere kleine stap in de goede richting!

Lfs 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yeah goed gedaan! Ja alles wat je vertelt is klassiek, de moeilijkheden van de eerste droge dagen. Volhouden nu ;) 

Je kan hier in je eigen draadje je eigen ervaring vertellen. En/of je kan elke dag deel uitmaken van de dagpact, waar voor elke dag een draadje is. Of je kan zoals ik bij iemand anders zn/haar draadje aanhaken en daar ongevraagd je eigen ervaringen neer pennen :P 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

'Lastig dagje gehad', maar wel goed gedaan.

En schrijf het hier maar lekker op, soort van dagboekje.

Slecht slapen is niet goed voor je stemming...heel herkenbaar.

Gaat ook weer voorbij..hopelijk zorgt de dag in de sneeuw  voor gezonde nachtrust.

 

Succes en alvast goeie nacht gewenst!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Tesje:

Kan ook aan niet veel anders denken dan aan stoppen met drinken.

Dat is wel vervelend. Het hielp mij indertijd om mijn aandacht te verleggen naar de vervolgstappen die ik mezelf voorgenomen had, zoals meer bewegen en gezonder eten. Het stoppen met drinken zag ik daardoor niet meer als het allerbelangrijkste wat me bezighield maar meer als een voorwaarde voor die andere dingen, waaraan inmiddels was voldaan.

Positieve feedback helpt ook om de gedachte eraan in elk geval tot een plezierige te maken. Je kunt bijvoorbeeld bedenken welke kadootjes je jezelf wilt geven als beloning voor je prestatie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 5 bijna gehad. Ik voel me ellendig. Ik voel me zielig. Ik wil gewoon een wijntje kunnen drinken. Komt ook omdat ik ook aan het afvallen ben en nog niet zolang gestopt met roken. Voor mijn gevoel mag ik niks meer.Ja naar de sportschool en op tijd naar bed.. slapen is nog steeds geen feestje trouwens. Maar ik ben wel super trots op mezelf. Dat maakt een hoop goed!

Op naar dag 6.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...