Spring naar bijdragen

Geus meldt zich...


Geus

Aanbevolen berichten

Succes Geus, je kent mij nog niet maar ik vind dat je het goed voorbereid hebt aangepakt! Ik werd die eerste ochtend wel met een sort van  speciaal gevoel wakker....iets met (*sentiment aan*) begin van nieuwe start etc.....ik hoop dat dat voor jou ook geldt! Zet hem op inderdaad!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt @Smaragd voor de belangstelling!

Dag twee zonder alcohol inderdaad achter de rug. Op zich valt het me nog wel mee en ik vermaak me wel 's avonds met thee, anijsmelk en een stukje worst. Ik slaap wel slecht, val pas tegen een uurtje of zes in een wat onrustige slaap. Ik blijf maar extra lang in mijn bed liggen om dat een beetje te compenseren. Voor nu kan dat even, voor de langere termijn is dat natuurlijk geen oplossing.
Ik voel me knetter- en knettermoe. Ik denk dat dat komt omdat ik een gevoel van moeheid heel lang heb genegeerd en daarmee over mijn grenzen ben gegaan. Dat lijkt er nu wel uit te komen. Ook helpen de benzo's tegen ontwenningsverschijnselen natuurlijk niet mee om je fit te voelen, al ben ik stronteigenwijs en gebruik ik minder dan voorgeschreven.
Vanavond bandavondje. Eigenlijk de eerste echte confrontatie met alcohol weer. Dat is een risicomomentje, maar ik heb er wel vertrouwen in dat ik daar doorheen kom.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Die vermoeidheid kan nog wel even duren Geus. Zeker als je zo slecht slaapt. Snap dat je die benzo's liever niet slikt, en ik geef je daar groot gelijk in. Deze zijn misschien nog wel verslavender dan alcohol. Wel lastig als je ze in huis hebt, want die slapeloze nachten zijn frustrerend. En niet slapen is ook niet goed. Als je ze niet perse nodig hebt voor ontwenningsverschijnselen en je hoeft nog niet te werken zou ik aan de arts vragen om een alternatief voor het slapen. 

Een planning maken voor de hele week kan je misschien ook helpen. En wandelen, door de buitenlucht en daglicht slaap je 's nachts beter.

Succes vanavond met je band! Je bent goed op weg!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor de tips!

Ik wil iedereen ten stelligste afraden zelf te dokteren, maar wel een toelichting waarom ik zelf nu zo eigenwijs ben dat wel te doen. Ik heb een afbouwschema benzo's gekregen voor vier dagen. De huisarts gaf al aan dat het haar ervaring was dat dat in de praktijk te kort zou zijn. Mijn ervaring is dat de eerste dagen nog wel mee gaan vallen, maar dat op dag vier of vijf mijn been wakker wordt en hinderlijk restless wordt. Daarom heb ik voor mezelf een afbouwschemaatje gemaakt waarbij ik met een lagere dosis begin en afbouw in zes dagen i.p.v. vier. Zo heb ik nog respijt tot halverwege het weekend en kan ik mij als het alsnog te gek wordt maandag weer bij de huisarts melden.
Ik ben ruim 25 jaar verpleegkundige en heb veel ervaring met benzo's (bij anderen), daarom weet ik dat dit verantwoord is. Als mijn huisarts mij daarvoor op mijn donder wil geven, dan moet ze dat maar doen. ;) Ik heb in ieder geval geen zin in vervelende klachten waar ik dan het weekend mee moet gaan uitzingen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig, Geus. Dat slecht slapen en die vermoeidheid herinner ik me ook van de eerste tijd na het stoppen. Ging vanzelf over. 

Vanavond lekker met je band in nieuwe stijl aan de slag. Maak het maar niet belangrijker dan het is. De muziek, daar gaat het om, niet de drank.

Succes verder.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier ook dat slechte slapen ( maar ik lig wel een stuk prettiger wakker dan met veel- teveel- alcohol in mn kraag), en enorm vermoeid. En helaas nog veel last van mijn keel enzo ( maar alcohol maakt dat na kort even een beter gevoel alleen maar erger). Ik zit ook vanaf de namiddag aan de thee, en soms bio bouillon. Helpt me ook wel. 

Ik wil je veel sterkte wensen. En ik hoop dat je van het muziek maken vanavond kunt genieten 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geus, fijn om te lezen! Grappig een collega dus.

Ook ik heb/had veel last van vermoeidheid. Moet zeggen nu na 3 dikke weken droog dat het enigszins al wat minder wordt. Zeker als ik werk, ervaar ik nu juist ook weer meer echte energie. Ik zelf slaap heel goed, beter dan met alcohol. Voor jou zal dat meer een probleem gaan worden zoals ik het lees. Ik hoop dat dat zich wel gaat herstellen voor jou, geef het de tijd. Goed bezig jij!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zes dagen droog!!! :)
Gisteren een nieuw risicomoment voor mezelf ontdekt. Ik was lekker aan het klussen in mijn oude huisje: denken, meten, zagen, schroeven. Zit ik in die flow, dan ben ik bijna niet te stoppen, geen tijd om te eten, etc. En aan het eind van de middag kwam de gedachte dat daar een koud biertje bij hoort. Niet om flink te gaan drinken, maar zo'n flesje dat in de buurt staat en waar je af en toe een flinke slok van neemt, gevolgd door: "Aaah!!". Die gedachte heeft me een poos geplaagd en toen de gedachte in me opkwam om even wat te halen, was de supermarkt gelukkig al dicht...
Vandaag verder klussen, maar even met wat voorbereidingen: voldoende eten in huis halen, daar ook de tijd voor nemen. En even een alternatief drankje bedenken, tonic of zo. Ik zag gisteren mannen in de supermarkt met 0,0%-bier, maar dat durf ik toch niet aan...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

27 minuten geleden zei Geus:

 zo'n flesje dat in de buurt staat en waar je af en toe een flinke slok van neemt, gevolgd door: "Aaah!!". 

Ja die ken ik ook. En vanaf het eerste flesje wordt alles slordiger en schever?? Bij mij wel.

Klussen en bier... ik heb in mn huis een paar muren weggehaald, moet je kijken hoeveel kroonkurken daarin zitten!!! Bouwjaar 1978. En alles is scheef :( 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

33 minuten geleden zei Charisma:

Fijn om te lezen dat je al 6 dagen nuchter bent, super!! Hopelijk valt het slapen ook mee?

Dat valt tot nu toe eigenlijk best mee. Gisteren de laatste benzo genomen, dus komende nacht kijken of dat op eigen kracht ook lukt. En even lichamelijk aan de gang gaan en spierpijn kweken helpt vast! ;)

bewerkt door Geus
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Laatste dagje van mijn vakantie. Ondanks dat ik de hele week druk ben geweest afgelopen nacht opnieuw ontzettend ruk (nauwelijks) geslapen... Draaien, onrust, jeuk... Om gek van te worden! Tevreden dat ik niet heb gedronken en daar eigenlijk ook niet zoveel mee bezig ben, dat wel. Woensdag (een deel van) mijn verhaal verteld bij de band. Dat resulteerde erin dat er zowat de hele avond over alcohol is gesproken. De mannen aan het bier, ik aan mijn sinasje. Dat was allemaal wel te doen.
Maar dat slapen... Bah!
Zo even het verhaal op de mail zetten naar mijn psycholoog, maar daar krijg ik op zijn vroegst maandag reactie op.
Ik heb dinsdag een afspraak met mijn huisarts voor evaluatie. Misschien zo toch even bellen of dat vandaag kan...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat goed dat je niks gedronken hebt terwijl de rest van de band aan het bier zat! 

Wat dat slapen betreft, je bent niet de enige hoor. Voor mij was dat de reden om te gaan drinken. Wanneer ik de wondertip gevonden heb om lekker te kunnen slapen laat ik het je meteen weten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

mijn wondertip is een fakirmatje, die ik al 7 a 8 jaar gebruik en me zonder drank weer heeft leren slapen op een gezonde manier.

Hij staat ook bekend als yantramat, spijkermat en flowmat. Onder die laatste naam kun je voor rond de 30,= een mèt kussentje kopen (belangrijk omdat die de verbinding tussen hoofd en lijf stimuleert). Lees de reviews op diverse gegooglede sites en je zult er denk ik geen spijt van hebben als je het probeert. Succes!

foto-flowmat.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb je verhaal gelezen, @lady jane en neem me niet kwalijk dat ik daar wat sceptisch tegenaan kijk... Wellicht dat dat iets is om op langere termijn te proberen. Ik heb nu een oplossing op de korte termijn nodig, voel nu ook erg veel onrust in mijn benen. Begin morgen weer met een serie late diensten en ik kan het niet hebben dat ik achter het stuur in slaap lazer of domme fouten ga maken.
Dokter gebeld en ik kan daar gelukkig vanmiddag terecht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...