Spring naar bijdragen

Rob00

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Rob00's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Rob00

    Nieuw hier

    Welkom, ga je het proberen of doen?
  2. Rob00

    Mijn vrouw is alcoholist

    Hé, dank voor je antwoord. dit is natuurlijk een situatie wat al 1,5 jaar speelt en zo vreselijk veel frustratie heeft opgeleverd. Als een verslaafde niet wil luisteren of maar in de ontkenningsfase blijft zitten moet je op een gegeven moment harde grenzen trekken. Als ik niets doe word er over mij heen gelopen en lost er niets op. Sterker nog het word alleen maar erger. ik ben uit huis gegaan en zie dit als tijdelijk. Paar weken / maand. Mijn hoop is dat ze tot bezinning komt en duidelijk maakt waar ze voor kiest, mij of de drank. Een combinatie is niet mogelijk. Ik sta nu op een camping maar kreeg gisteren een aanbod voor onderdak. Engelen bestaan! Echt.
  3. Rob00

    Mijn vrouw is alcoholist

    Hallo allemaal, de titel zegt mijn vrouw is alcoholist, maar ik ben het ook, zij het in herstel. In 2021 hebben we samen hulp ingeroepen om te stoppen. Het is mij gelukt, ik drink niet meer maar mijn vrouw kan er niet afblijven. Ze drinkt stiekem en ik vind overal flessen en pakken wijn. Het zorgt voor heel veel ruzie en onbegrip. Vorig jaar ben ik ernstig ziek geworden en dat heeft haar ook niet geholpen. Ik heb alles gedaan. Praten met haar, De hulp van de huisarts ingeschakeld, bemoeizorg ingeschakeld. Maar ze wil per se geen hulp. Ik ga elke week nog naar een zelfhulpgroep en vraag mensen wat ik hier mee moet. Grenzen stellen word er gezegd. En dat heb ik na veel moeite gedaan. Afgelopen donderdag heb ik onze relatie op pauze gezet en ben uit huis vertrokken. Ik heb ontzettend veel verdriet maar ik kan niet anders nu. Liever lachend onder een viaduct dan nog 1 dag mijn thuissituatie. Wat maakt drank veel kapot zeg.
  4. Dank voor uw antwoord. Ik heb nu het afgelopen half jaar onze huisarts erbij gehad. Daar liep ze bij weg. Nu heb ik hulp ingeschakeld van bemoeizorg. Niks, geen medewerking, ik ben volgens haar de kwaaie in dit verhaal. Ik heb zoveel geprobeerd om haar van het drinken af te krijgen, ze lacht me gewoon uit. Ik zit aan de max wat ik nog aankan. Als het gaat over grenzen dan gaan deze wat mij betreft sluiten.
  5. De titel zegt veel maar behoeft enig uitleg. Mijn partner en ik zijn het allebei en hebben eind 2021 samen een ambulante detox gedaan onder begeleiding met als doel: stoppen met drinken. Mij is het gelukt. Ik drink 100% niets meer maar mijn partner lukt het niet. Ze wil het wel maar op haar manier en ze weigert elke vorm van hulp van buitenaf. Resultaat is dat ze iedere keer naar de fles grijpt. Ik kom overal in huis pakken en flessen wijn tegen en zodra ik een paar uur van huis ben zit ze weer stomdronken op de bank. Maakt niet uit of het nou s'morgens of s'middags is. de situatie kan zeer explosief zijn met veel ruzie en verwijten. Ik ben helemaal ten einde raad. mede omdat ik vorig jaar ernstig ziek ben geworden. Ik heb al hulp gevraagd maar niemand komt er uit. Wat kan ik het beste doen?
  6. Rob00

    Stigma

    @Roseepraat er over met hem. Mijn zoon is 18 en drinkt ook af en toe. Hij weet gelukkig wel hoe het niet moet. Dat heb ik hem helaas laten zien. Ik ben er heel open over naar hem. Ik heb er ook echt geen probleem mee dat hij een biertje drinkt. Maar weet wat het met je kan doen.
  7. Rob00

    Stigma

    Awareness creëren. Alcohol verslaving is een zwaar onderschat probleem (mijn mening) de een drinkt om de gezelligheid en sociale factor. De ander drinkt zich dood. Het feit dat het consumeren van alcohol de normaalste zaak van de wereld is in onze maatschappij terwijl het een drug is vind ik opmerkelijk. Maar ja, ik sta er anders in als ex drinker hé
  8. Rob00

    Stigma

    Blijft een schimmig iets. Voor mezelf heb ik het heel helder. Stoppen met drinken heeft mijn leven 100% positief veranderd. Nooit meer ziek of Labiel door drank. Alles aan mij functioneert gewoon beter. Maar ik heb het bv. Mijn werkgever niet verteld. Mensen geven elkaar gewoon snel een stempel. Maar het maakt me ook niet uit. Uiteindelijk doe ik het voor mezelf en niet voor wat de mensheid er van vindt.
  9. Rob00

    Stigma

    Kan iemand mij vertellen waarom er zo’n stigma heerst omtrent (ex) alcohol verslaving? ik ben ooit gestopt met roken en kreeg van iedereen komplimenten en dingen als wat goed. Ik rook helaas weer sinds jaren (terzijde) maar ik ben gestopt met drinken. Toch hou ik dit voor me uit een soort angst voor vooroordelen denk ik.
  10. Rob00

    Voorstellen

    Hallo allemaal, het begint bij voorstellen. Rob is mijn naam. Ik kwam hier terecht via mijn ontwennings / afkick traject. Praten over mezelf doe ik niet zo graag maar ik hoop dat mensen iets van me kunnen leren en andersom ook natuurlijk! Ben jarenlang een zware drinker geweest. Ik dronk gemiddeld 4 liter bier per dag. Elke dag, waarvan een deel zwaar bier (10%) de tijd van gezelligheid of lekker was al een tijd voorbij. Het beheerste alles in mijn leven. Ik wist op een helder moment dat ik zo mijn pensioen niet ging halen. Viavia zat ik op een dag bij de huisarts, leeg, totaal opgebrand. Ik kreeg een verwijzing naar een afkickkliniek. Tot zover mijn oude leven. Ik heb een ambulante Detox gedaan, ben heel goed begeleid en ben nu ik dit schrijf 2 maanden nuchter. Ik kan je moeilijk uitleggen hoeveel dit voor mij betekend. Alles is anders. Ik slaap goed, ik heb geen katers meer, ik voel me fit, ben 5 kilo kwijt en nog veel meer positieve zaken. Ik wil nooit meer terug naar mijn oude leven. Er is nog een lange weg te gaan maar ik heb gekozen voor deze weg en dan loop ik hem af ook, met of zonder stok. Groeten, Rob
×
×
  • Nieuwe aanmaken...