Spring naar bijdragen

Rob00

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Rob00's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

 1. Rob00

  Stigma

  @Roseepraat er over met hem. Mijn zoon is 18 en drinkt ook af en toe. Hij weet gelukkig wel hoe het niet moet. Dat heb ik hem helaas laten zien. Ik ben er heel open over naar hem. Ik heb er ook echt geen probleem mee dat hij een biertje drinkt. Maar weet wat het met je kan doen.
 2. Rob00

  Stigma

  Awareness creëren. Alcohol verslaving is een zwaar onderschat probleem (mijn mening) de een drinkt om de gezelligheid en sociale factor. De ander drinkt zich dood. Het feit dat het consumeren van alcohol de normaalste zaak van de wereld is in onze maatschappij terwijl het een drug is vind ik opmerkelijk. Maar ja, ik sta er anders in als ex drinker hé
 3. Rob00

  Stigma

  Blijft een schimmig iets. Voor mezelf heb ik het heel helder. Stoppen met drinken heeft mijn leven 100% positief veranderd. Nooit meer ziek of Labiel door drank. Alles aan mij functioneert gewoon beter. Maar ik heb het bv. Mijn werkgever niet verteld. Mensen geven elkaar gewoon snel een stempel. Maar het maakt me ook niet uit. Uiteindelijk doe ik het voor mezelf en niet voor wat de mensheid er van vindt.
 4. Rob00

  Stigma

  Kan iemand mij vertellen waarom er zo’n stigma heerst omtrent (ex) alcohol verslaving? ik ben ooit gestopt met roken en kreeg van iedereen komplimenten en dingen als wat goed. Ik rook helaas weer sinds jaren (terzijde) maar ik ben gestopt met drinken. Toch hou ik dit voor me uit een soort angst voor vooroordelen denk ik.
 5. Rob00

  Voorstellen

  Hallo allemaal, het begint bij voorstellen. Rob is mijn naam. Ik kwam hier terecht via mijn ontwennings / afkick traject. Praten over mezelf doe ik niet zo graag maar ik hoop dat mensen iets van me kunnen leren en andersom ook natuurlijk! Ben jarenlang een zware drinker geweest. Ik dronk gemiddeld 4 liter bier per dag. Elke dag, waarvan een deel zwaar bier (10%) de tijd van gezelligheid of lekker was al een tijd voorbij. Het beheerste alles in mijn leven. Ik wist op een helder moment dat ik zo mijn pensioen niet ging halen. Viavia zat ik op een dag bij de huisarts, leeg, totaal opgebrand. Ik kreeg een verwijzing naar een afkickkliniek. Tot zover mijn oude leven. Ik heb een ambulante Detox gedaan, ben heel goed begeleid en ben nu ik dit schrijf 2 maanden nuchter. Ik kan je moeilijk uitleggen hoeveel dit voor mij betekend. Alles is anders. Ik slaap goed, ik heb geen katers meer, ik voel me fit, ben 5 kilo kwijt en nog veel meer positieve zaken. Ik wil nooit meer terug naar mijn oude leven. Er is nog een lange weg te gaan maar ik heb gekozen voor deze weg en dan loop ik hem af ook, met of zonder stok. Groeten, Rob
×
×
 • Nieuwe aanmaken...