Spring naar bijdragen

Malou

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    30
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Malou's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Malou

    Malou

    2 maanden geen alcohol gedronken. Van af maart niet meer als 2 keer per maand een fles wijn. Vandaag veel in de tuin gedaan. Merk dat de dopamine weer gaat werken bij gewone dingen. Ik heb meer interesse in dagbesteding en een balkon vol planten.
  2. Malou

    Malou

    Ik heb nu 4 weken niet gedronken. Daarvoor dit jaar op 14 dagen nog wel een fles wijn. Mijn stemming wordt beter. Twee dagen leuke dagbesteding. Veel plantjes op mijn balkon gezet. Wandelen in de zon. Wat in de tuin gaan doen.
  3. Malou

    Terug na drie jaar

    Heel herkenbaar wat je schrijft. Pas ging het 6 weken goed. Nu weer paar keer per week drinken tot ik wil slapen. Vandaag dag 1 weer.
  4. Malou

    Malou

    Nu 2 weken niet gedronken. Ik voel me al wat beter. Ik wil het nu gaan volhouden. Het is het niet waard, zoveel nadelen heeft het.
  5. Malou

    Malou

    Fijne kerstdag!! Een of twee keer per week drink ik toch nog. Na veel stop pogingen. Wil stoppen maar de verleiding is er vaak toch. Op maandag leuke dagbesteding arbeidsmatig. Wil meer dat soort positieve dingen gaan doen. Afgelopen woensdag tot in middag uitgeslapen met drank, wordt er zo ongemotiveerd van. Verwaarloos huishouden en koken.
  6. Malou

    Dinsdag 28 april

    Nog wat tv kijken. En zo nog een wandeling maken. Wat opgeruimd enzo. Niet drinken vandaag geen probleem.
  7. Vandaag 7 weken geen alcohol gedronken. Weer goed geslapen laatste nachten. Ik wandel nu veel. Vermaak mij goed.
  8. Malou

    Malou

    Sinds 10 maart van dit jaar heb ik niet meer gedronken. Afgelopen jaar was ik steeds terug gevallen. Na 11 jaar gebruik. En behandeling in 2017 toen was ik 9 maanden gestopt. Ik heb verschillende vervelende situaties mee gemaakt. Nu heb ik uitzicht op een kleine beschutte baan als het weer kan ivm corona. Ik wandel veel en geniet van de natuur dicht bij huis. Ik heb mijn woonkamer en balkon gezellig met planten gemaakt. Ik heb wat Facebook contact aangehaald. Mij gedachten zijn positiever. Ik haal veel meer uit de dagen.
  9. Goedemorgen, een fijne dag.
  10. Malou

    Malou

    In februari wilde ik een maand stoppen. Ik wilde dat mijn lever waarden bij het bloedonderzoek voor mijn arts goed zouden zijn. Het lukte maar één week. Eén van de waardes was te hoog en ik heb over de terugval vertelt aan hem. Ik heb daarna er over nagedacht en gelezen: Alcohol is een legale harddrug. Het zou verboden worden als het nu werd uitgevonden. De schade is enorm voor personen, en voor de maatschappij. Ziektes-probleemgebruik-moeilijkheden door dronkenschap-geweld- werkverzuim, gezinsproblemen-kinderen met Fas syndroom. Angst en depressie. Enz. We moeten er met mate van genieten. Dat vinden de grote bierbrouwer en andere producenten. Al die reclame, de belangen zijn enorm. Bij elke (sociale) gelegenheid hoort het erbij. Bij alles wat te vieren valt. De rol van alcohol is heel groot. Jongeren leren dat het alleen gezellig is als je onder invloed bent. Je bent in de minderheid als je niet drinkt. Ik kan er niet met mate van genieten. Ik heb het niet nodig.
  11. Malou

    Malou

    Ik heb 10 jaar een fles wijn of 7 mix blikjes per dag gedronken. Heb na een behandeling een terugval van 10 maanden gehad. Ik ben 2 maanden geleden gestopt. Ik ben sinds 6 maanden weer werkloos. En was erg futloos tot voor kort. Ik volg nu een sociale angst groep onder leiding van een psycholoog. Dat geeft veel herkenning en maakt veel los. Ik voel me beter. Ik las de uitspraak: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Die spreekt mij zeer aan. Is van Pippie Langkous.
  12. All of me John Legend Let her go Passenger
×
×
  • Nieuwe aanmaken...