Spring naar bijdragen

Elfje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    38
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Elfje's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Elfje

    Do 15 aug 2019

    Bedankt voor jullie antwoorden, het is altijd fijn de mening van een buitenstaander te horen. En lieve Kohtje, heel veel sterkte!
  2. Elfje

    Do 15 aug 2019

    Dat is een goed idee Quinn, ik zal dat aanbieden aan hem. Dankjewel voor het meedenken.
  3. Elfje

    Do 15 aug 2019

    Goedemiddag allen, mag ik even met de deur in huis vallen? Ik zit met een dingetje en me verstand en gevoel zeggen weer is verschillende dingen... wat is wijsheid? Ik probeer het zo kort mogelijk te houden. Mijn ex en ik zijn nu bijna een jaar uit elkaar (waarom laat ik even in het midden maar alcohol speelde een grote rol) we besloten wel vrienden te blijven en zagen elkaar dus nog af en toe. Praten over dingen is voor mijn ex heel moeilijk omdat hij Asperger heeft, dus ik weet eigenlijk nooit wat er in hem omgaat maar dat had ik geaccepteerd. Maar nu kwam een paar weken geleden er toch heel moeizaam uit dat hij mij terug wilde, en ik moest daar helaas op antwoorden dat ik dat niet zag zitten en dat leek hem niet veel te doen. Maar nu is het helemaal mis met hem, hij drinkt de hele dag, hij gaat niet meer naar zijn werk en stuurt mij wanhopige berichten (incl. dat hij dood wilt). Ik weet niet wat ik hier mee aanmoet, ik heb gezegd dat ik hem niet kan helpen, dat hij zelf moet opstaan en vechten en hulp moet zoeken. Gister heb ik ons Messenger gesprek beƫindigd met de woorden dat hij me met rust moet laten.... Maar nu knaagt het.. ik zie hem in mijn hoofd verdrietig in zijn kamertje zitten tussen de halve liters, wanhopig en met verdriet... (en ik weet hoe dat voelt) hij kan zich niet uiten door zijn autisme.. misschien zelfs niet zelfstandig om hulp vragen. Mijn gevoel zegt "haal hem op en leg hem in bed, verzorg hem en help hem er weer bovenop" Mijn verstand zegt " hij moet het zelf doen, het is niet mijn verantwoordelijkheid en je moet niet het risico nemen zelf weer te gaan wankelen". Zijn moeder bellen heeft geen zin.. dat heb ik al eerder gedaan maar dat is zo'n ontzettende struisvogel... ze belt hem dan op en als hij zegt dat het prima gaat is daar de kous mee af... Wat te doen...?
  4. Elfje

    Wo 14 aug 2019

    Sterkte Kohtje... Ik heb vorig jaar mijn bondgenootje na 16 jaar in moeten laten slapen, het is en blijft moeilijk. Ik heb haar trouwens na het inslapen mee naar huis genomen zodat mijn andere hondjes afscheid van haar konden nemen. Verder had ik een mooi altaartje gemaakt met haar foto's, kaarsjes en een plukje haar van haar. Dat hielp mij wel...
  5. Elfje

    Wo 14 aug 2019

    Dankjewel voor jullie antwoorden. Ik ga meteen een positief lijstje maken! Ook meldt ik me voor de dagpact. :-)
  6. Nee, heb ik ook in de gaten gehouden.. haha Waar ik wel onrustig van lijk te worden is de volle maan.. maar dat heb ik pas 2 keer in de gaten gehouden, dus dat kan ik nog niet met zekerheid zeggen. Wat ik ook aan het onderzoeken ben is dat het misschien met voeding te maken heeft... P.s dat het door de menstruatie komt is helemaal niet zo'n gekke gedachte hoor. Had goed gekund. Maar gelukkig heb ik daar niet zo veel last van.
  7. Dankjulliewel. Ik heb mezelf nauwlettend in de gaten gehouden om er achter te komen waar die zucht naar een paar weken vandaan komt. Ik denk dat het mede komt omdat de "witte broods weken" dan voorbij zijn. Met witte broods weken bedoel ik dat ik weer goed ga voelen na een terug val.. ik krijg weer energie, voel me stabieler, zie er gezonder uit, maak verantwoordelijke beslissingen enz. Dat lijkt na een paar weken weer normaal te zijn... en van normaal gaat het naar saai... ik lijk niet meer in te kunnen voelen hoe ontzettend klote het is om te drinken, zoals ik al vertelde ik heb alles opgeschreven over hoe ik mij voel als ik drink en weer moet afkicken. Ik lees het terug maar het doet me niks... Ook gebeuren er af en toe dingen die minder leuk zijn, mede doordat ik veel negatieve mensen in mijn buurt heb (waar ik al afstand van aan het nemen ben) waardoor mijn emmer vol loopt en als hij vol is dan is de spanning zo hoog dat de enige uitweg alcohol lijkt te zijn. En ik hoef hier denk ik niemand uit te leggen hoe groot en allesbeheersend die drang dan is om te drinken... Ik heb het gevoel dat ik heel dichtbij een leven lang nuchter leven zit.. Het enige missende puzzelstukje is hoe versla ik die allesbeheersende trek? (Die dus rond 11 keer per jaar voorkomt)
  8. Mag ik zeggen dat ik het erg jammer vind dat er totaal niet op mijn bericht word ingegaan? Is het misschien zo dat het hier een vast clubje is waar moeilijk te tussen te komen is? Ik heb al erg het gevoel er helemaal alleen voor te staan en dat word nu ook weer bevestigd... ik wil niet zeikerig overkomen maar er is me verteld dat ik mijn gevoelens moet uitspreken.. dus bij deze.
  9. Goedenavond iedereen, ik wil je me ook graag aanmelden voor de dagpact, de dag is al bijna voorbij maar het was gelukkig weer een alcohol vrije dag. De laatste tijd gaat het best goed met me, met enkele uitglijders na... Ik ben ook hard opzoek naar iets wat ik kan doen om deze terugvallen te voorkomen. Ik ben trouwens hoogsensitief, ik heb een emotie regulatie stoornis en complexe PTSS... Klinkt erger dan het is, ik kan er behoorlijk goed mee omgaan, maar om even aan te geven waar mijn alcohol verslaving vandaan komt... Onderstaand topic had ik gister geopend maar begreep dat daar niet zoveel gekeken word en hier wel.. Zoals ik in het topic aangeef is het bij mij steeds 5 a 6 weken droog en dan 1 week nat... Dan heb ik dus een terug val. Ik heb overal in huis papiertjes opgehangen met "niet drinken!" , ik heb een lijst gemaakt met alle nadelen van drinken en in een dagboek opgeschreven hoe verschrikkelijk klote ik me voel en alle domme dingen die ik doe als ik drink. Ik zit nu in week 4 en ik voel me een beetje angstig voor week 5 en 6... Gelukkig voel ik op dit moment geen zucht maar mocht het alcohol mannetje weer de overhand nemen in mijn hoofd dan zou ik graag wat tips hebben om hem te verslaan... Alvast bedankt. P.s Ik ben op het moment wel veel chips, koek, snoep en ijs aan het eten... Maar dat is denk ik beter dan drinken...
  10. Elfje

    Hoe volhouden??

    Weet iemand misschien een forum wat drukker bezocht wordt waar je kan praten over verslaving?
  11. Elfje

    Hoe volhouden??

    Ja over het algemeen wel... dan drink ik een week van s'ochtends tot s'avonds......
  12. Elfje

    Angstkater

    Omdat je gif aan het innemen bent reageert je lichaam daar op met het stresshormoon cortisol. De angst en onrust die je voelt na stevig drinken komt door de grote hoeveelheid cortisol wat je lichaam aanmaakt. https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/algemeen/verlaag-jouw-cortisolwaarde-met-deze-7-tips/item65309
  13. Elfje

    Hoe volhouden??

    Ik ben niet zo van de lange verhalen tikken dus ik hou het kort... Op de een of andere manier is het steeds bij mij 5 a 6 weken op en 1 week af. Als ik een terug val week heb gehad ben ik weer gemotiveerd om te stoppen en voel me na de ontwenningsverschijnselen weer goed. Maar dit houd 5 a 6 weken aan en dan komen die allesbeheersende trek weer terug. Ik lijk te vergeten hoe verschrikkelijk het is om te drinken, hoe ziek en emotioneel labiel ik word... Nou ja.. ik vergeet het niet maar het lijkt opeens allemaal wel mee te vallen en ik begin weer met excuses te verzinnen om te gaan drinken wat dan meestal ook gebeurd. Ik heb in een schriftje al opgeschreven hoe ontzettend klote het is om te drinken maar ik kan het terug lezen maar als ik trek heb doet het me niks... ik probeer er alles aan te doen om niet te drinken maar op de een of andere manier is het me nog niet gelukt. Heeft iemand tips?
  14. Elfje

    Eenzaamheid

    Heel erg bedankt voor jullie lieve reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...