Spring naar bijdragen

Deligaf1

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    912
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    2

Berichten geplaatst door Deligaf1

  1. Ik wens je veel geluk en sterkte toe. Rivotril is het meest potente middel wat er bestaat en het moelijkste om af te bouwen. Ik ben er al bijna 4 jaar vanaf.
     

    Mijn advies: lees de Ashton Manuel op google, zet rivotril om in diazepam en taper rustig naar 0.0mg toe 

     

  2. @Tessel

    Benzo ontwenning is nooit linear het komt met waves and windows zoals ze dat noemen. Bij waves voel je klachten bij windows zijn ze weg. Dit komt en gaat en valt bijna niks aan te doen. Tijd is hier alleen de uitkomst. 
     

    5mg naar 0 kan best een grote stap zijn hoe lager je stopt hoe minder lang last je van de de ontwenningverschijnselen je zult krijgen ook per lichaam verschillen. Sommige hier op het forum is dat gelukt om een grotere sprong te wagen. Andere zijn helaas terug moeten gaan naar de voor laatste dosis en met kleinere stappen moeten afbouwen.

    Succes en Gr

  3. 17 uur geleden zei Tessel:

    Hallo allemaal,

     

    Ik zal me even voorstellen en tevens mijn verhaal vertellen omdat ik me zo wanhopig voel en hoop op wat herkenningspunten en advies.

     

    Ik ben een vrouw van 40. Getrouwd met een fantastische man, 2 kinderen en 1 stiefdochter. Stress is my second name en meestal kan ik het wel handelen. Ik slik al jaren op en af oxazepam omdat ik regelmatig last heb van paniek aanvallen. En ik bekend ben met chronische hyperventilatie. Er waren periodes dat ik  niet maalde naar de oxazepam en ik er niet eens bij nadacht dat ze in de kast lagen.

    Tot voor 4 weken terug, na een operatie. De ene na de andere paniekaanval diende zich aan. Mijn oplossing: oxazepam! Eerst 10 mg per dag maar dat werd al snel 20 mg. Voor 3 weken terug gingen we een weekje op vakantie met vrienden en ik had besloten geen oxazepam meer te willen slikken. Ik voelde me zo ontzettend rot, zenuwachtig en angstig dat ik op vakantie meer en meer ben gaan slikken. Uiteindelijk zat ik op 4x 10 mg per dag. Dit heb ik een week volgehouden maar wilde toch heel graag mezelf helderder voelen en ben toen weer begonnen met afbouwen. Ik stuiter nu alle kanten op en weet gewoon niet meer wat verstandig is om te nemen. De ene dag slik ik niks, dan een kwartje om dan weer een halve te pakken. Ik voel van alles tussendoor maar vooral duizelig, trillerig, nerveus en gespannen. Volgens mijn huisarts moet ik nemen naar behoefte maar ik weet het niet meer. Ik lees van alles over niet cold turkey mogen stoppen maar ik weet niet wat nu verstandig is. Ik heb vandaag een halfje op en ik voel me er niet echt beter bij...

    Kan iemand mij helpen over wat nu het verstandigste is om te nemen?

    Sorry voor mijn lange verhaal en dank jullie wel voor het lezen...

    Lieve groetjes van mij

    @Tessel

    Ik neem aan dat je wilt stoppen met Oxazepam. Hierbij zou je eerst moeten kijken hoeveel je basis behoefte is. Van uit daar zou je meerdere opties kunnen overwegen om af te bouwen. Ik raad je aan om de Ashton manuel door te lezen deze is te vinden op google in het Nederlands dit kan je als een goede leidraad gebruiken.

    Benzo’s werken maar voor een zeer korte tijd gewenning treed snel op en je zult steeds meer nodig hebben voor hetzelfde effect. 

    Bijvoorkeur kan je het beste omschakelen naar diazepam deze benzo heeft een lange werkingsduur hierdoor krijg je minder pieken en dalen in het bloed en daardoor minder last van bijwerkingen/ afkickverschijnselen. Daarbij zijn de tabletten van minimaal 2mg makkelijk te doseren als je wilt afbouwen door middel van microtapering of taperingstrips.

    Note: Oxazepam en Diazepam hebben niet dezelfde waarde in mg zie asthon manuel voor omrekentabel.

    Uit eigen ervaring kwam ik van 30mg diazepam af tot 8mg heb ik dit zonder extra medicatie afgebouwd daarna lukte het bijna niet meer. Toen ben ik gestart met een AD en het ging stukken beter. 

    Gr en Succes!
     


     

  4. Op 13-8-2021 om 12:40 zei CherryCake:

    Dag lieve mensen, 

    Ik wilde even een update plaatsen. Ik ben nu officieel 11 dagen benzovrij! Ik heb toch besloten om het c/t te proberen (ik heb 3 maanden op en af 2,5mg lora geslikt voor het slapen). De eerste 4 à 5 dagen waren vreselijk! Slapeloosheid, opgejaagd, angsten die ik nog nooit eerder heb gevoeld, vreselijke duizeligheid etc. Het slapen gaat nog niet geweldig maar ik slaap nu zo’n 5 u per nacht en daar ben ik echt tevreden mee voor nu. Alle afkickverschijnselen lijken nu bijna weg te zijn en ik voel me sterker! Ik denk zelf ook dat het mij heeft geholpen de gevolgen die er zijn door c/t te stoppen gewoon te accepteren en er niet bang voor zijn. Want de angst die je zelf creëert door je eigen gedachten maken dat de afkick verschijnselen verergeren. Ik ben er nog niet, maar ik voel me echt vele malen beter. Ik gun dit een ieder die een verslaving heeft! Ik wens iedereen heel veel kracht toe en veel liefde. Wees ook vooral heel lief voor jezelf. Geef er soms maar gewoon aan toe dat je even niet lekker in je vel zit of heel moe bent of verdrietig etc. 
     

    liefs

    @CherryCake

    Goed bezig, mij was het c/t niet gelukt.

    Ik hoop voor je dat je weinig tot geen last hebt van de post recovery, het kan vanaf nu alleen maar beter worden :).

    Succes 
     

    Gr Tim

     

  5. @Conny

    Ik zou er meteen mee stoppen 0,25mg lijkt niet veel maar het is ook veel potenter middel. Daarbij bachbloesem en reiki erbij neem je teveel hooi op de vork. Je hebt al ervaringen met oxazepam ik kan je vertellen dat met alprozolam het nog veel meer ellende is. 

  6. 1 uur geleden zei Milli:

    Hallo Deligaf1 dank je wel voor jouw antwoord. Ik zie mijn arts as vrijdag en dan wil ik dit met hem bespreken want ik merk inderdaad dat de tijd tussen inname Lorazepam te lang is. Ik krijg daar inderdaad  ook ontwenning van. Ik zal eerst van die vreselijke Oxazepam af moeten. Wat een afschuwelijke pillen. Maar goed ik heb ze zelf aangepakt en geslikt. Ik heb er zoveel spijt van. Helaas niet terug te draaien.

    Bedankt voor jouw antwoord!!

     

    @Milli 
     

    Succes met alles.

     

  7. @Milli

    Afbouwen met oxazepam en lorazepam kan ook. Ik heb verschillende benzo’s geslikt en ook daar mee afgebouwd tot een bepaalde dosis daarna ben ik overgestapt naar diazepam. Als ik in jou situatie stond zou ik het op deze manier doen: eerst oxazepam afbouwen doormiddel van taperingstrips en of microtaperen. Lorazepam is een sterk en potent middel met een korte werkingsduur. Ik weet niet precies hoe lang of kort dat het werkt maar aan de hand daarvan ga je het innemen. Als voorbeeld het werkt 4uur dan neem je om de 4 uur een beetje in tot dat je jou dosis over de dag hebt verdeeld. Dat kunnen wel 3 of 4 inname momenten zijn op een dag.

    Dit zorgt er voor dat je een stabiele bloed spiegel hebt over de dag en minder pieken en dalen hebt en hierdoor minder heftige ontwennigs klachten ervaart. Theoretisch gezien zou dit een van de betere manieren zijn de praktijk kan soms verschillen.

    Stel je slaapt heel slecht of je bent overdag heel moe of angstig dan zou ik overwegen om het naar 2 innamen momenten per dag te brengen smorgens en savonds en aan de hand van je klachten afbouwen.
     

    Succes!

     

  8. 4 uur geleden zei Ess:

    Goedemorgen,  soms weet ik niet of ik nu iets wel of niet op de juiste plaats vraag. Ik ben nu 4 weken in de ochtend van de 10mg oxazepam af. Heb daar 4 maanden over gedaan. Nu nog 1.5mg lormetazepam en 20mg oxazepam te gaan. Dit gebruik ik in de avond. Slik ook nog paroxitine 10mg. Pffff nu veel klachten in hoofd herkend iemand dat. Mijn psychiater gaf ook als optie je vrijwillig op te laten nemen. Schrok me rot.. Baal zo van mezelf dat ik dit allemaal al een jaar slik. Volgens mij ben ik nog jaren bezig om afgebouwd. Breken jullie zelf stukjes af.. Zie het soms niet meer zitten. Wil iemand iets liefs zeggen..

    @Ess

    Hee, je bericht is hier goed geplaatst in ieder geval. Afbouwen kan je het beste thuis doen in een langzaam tempo. Je slikt verschillen benzo’s, met korte en of middellange werkingsduur. Een van de betere manieren om af te bouwen is alles omzetten naar diazepam en een microtapering toe te passsen. Voor meer informatie lees de Ashton manuel deze is op google te vinden in het nederlands.

    Succes!
     

  9. 6 minuten geleden zei Bijzondere55:
    4 uur geleden zei Bijzondere55:

    Wie o wie heeft ervaring met afbouwen van lorazepam. Ik gebruik het voor angstaanvallen. Maar ze werken niet meer. De angst komt er gewoon doorheen. Mij psych wilde dat ik dat in 2 weken ga doen. Dat kan volgens mij niet.ik slik het al ruim een jaar...

    @Bijzondere55

    In 2 weken lorazepam afbouwen dat is bijna een cold turkey. @Cyclad58 die heeft lorazepam af gebouwd. Voor een leidraad zou ik je adviseren om de ashton manuel door te lezen, deze is te vinden in het nederlands op google.

    Je kan afbouwen met lorazepam, de voorkeur bij het afbouwen van benzo’s is het te laten omzetten in diazepam. Dit is makkelijker te doseren en het is makkelijker om hier mee af tebouwen omdat het langer in je bloed blijft hierdoor ervaar je minder pieken en dalen wat resulteerd in minder heftige ontwenning verschijnselen.

  10. 47 minuten geleden zei Vechter:

    En het is ook niet echt een goede periode om je ziek te voelen op het werk...denk je niet even nu pauzeren 

    @Vechter

    Je bent al ver gekomen, ik heb ook veel problemen gehad met het werk hierdoor en zelf ontslag genomen. Een tip die ik je mee geef bekijk het echt op de dag hoe je voelt als het lukt lukt het als het niet gaat gaat het niet en laat dit ook je omgeving goed weten 

  11. 8 minuten geleden zei Vechter:

    Phhhhh.....is normaal dat ik me nog steeds niet goed voel.....3mg xanax omgezet in 60 mg diazepan en afgebouwd tot 5mg alles op 7 maand

    Ja en nee, je gaat je pas beter voelen als je er helemaal van af bent stabilseren is soms een optie om pas op de plaats te maken, op een gegeven moment wordt het ook niet slechter of beter met de symptomen die je ervaart en dan kan je beter verder afbouwen zodat je er helemaal van af bent en volledig kan genezen.

    Bij de laatste mg is het extra belangrijk om langzaam te afbouwen om te verkomen dat je terug val krijgt en dat je nog lang in de post ontwenning zit. 

  12. 1 uur geleden zei Dikkie:

    dat vind ik nog mee vallen 9 mnd afbouwen.

    @Dikkie

    Op het begin ging ik veelste snel. 


    Week 1 0,5mg clona eraf =10mg dia

    Week 2 0,25mg dia er af = 5mg dia.

    Week 3 omzetting naar dia 12mg gedaan ipv 15

    (In 3 weken tijd 18mg eraf.)

    2 weken rust

    week 4

    week 5

    week 6 2mg diazepam eraf

    week 7rust 

    10mg diazepam over

    week 8 1mg er af.

    Week 9 gestart met slow taper 1mg per maand ongeveer. De stappen die ik zetten werden mij veelste zwaar. 

    Op het begin ging het bij sneller en makkelijker zo rond de 5mg dan begint het wat moeilijker te worden. 

     

     

  13. @Dikkie 

    Ik begon met 4x 10mg oxazepam afbouwen in een week tijd bij de huisarts toen kwam ik op de crisis afdeling terecht. Hier 1,5mg clonazepam gekregen dit weten te afbouwen naar 0,75mg clonazepam. Toen alles overgezet naar 12mg diazepam. Dit allemaal in 3 maanden tijd en daarna nog 9 maanden afgebouwd. In totaal kwam ik van 30mg diazepam af. 
     

    Na 3 tot 6 maanden ging het echt wel beter met me. 
     

    Succes Allemaal

  14. 17 uur geleden zei Vechter:

    2jaar benzo vrij...proficiat....wat is jouw advies aan ons die er nog midden inzitten

    Slow taperen, alles per dag bekijken hoe het gaat en daar op handelen. Als je de sprong naar nul wilt maken eerst 5 a 7 dagen stabilseren en dan niks meer innemen. Geen alcohol drinken. En nooit meer daarna innemen en dit ook laten registreren bij apotheek artsen ect. 

  15. 2 uur geleden zei Vechter:

    Dank voor de tip....microtaperen...moet ik dit aan mijn psychiater vragen...nog niet bekend voor mij.wil mijn weekend niet verpesten dus ga even terug naar 5.Heb 2 jaar gevochten tegen een auto immuunziekte. We gaan sinds toen voor het eerst een weekendje weg.hopelijk stabiliseert het een beetje tegen vrijdag. Heb jij ervaring met eens terug een dosering even terug te verhogen. 

    @Vechter 
     

    Zeggen dat je die manier wilt afbouwen tegen je psychiater. Manage your own medicine.

  16. @Vechter

    Terug gaan kan altijd, toch komen er misschien nog meerdere momenten zoals deze en zal je toch moeten doorbijten om er van af te komen. Een goed idee is om te gaan microtaperen dat maakt het wat leefbaarder en je kan dan makkelijker pas op de plaats maken zodat je niet een stap terug hoeft te nemen. 
     

    De keuze die je hierin maakt is altijd goed anders had je wel een andere mogelijkheid gehad.

     

    groetjes en sterkte

  17. 1 uur geleden zei Mientje:

    @Deligaf1 Heb jij ook last van bijwerkingen van de Quetiapine? Ik heb veel bijwerkingen, vooral stijve spieren en sufheid, maar de psychiater zegt dat dat normaal is en dat ik dat maar moet accepteren.

    @Mientje

    Zelf slik ik 150mg xr de sufheid herken ik AP staat er om bekent om parkinsonachtige klachten te geven af en toe heb ik last van schokjes in het lichaam, dat is normaal bij die medicijnen. Van alle AP is seroquel het minste van dat soort klachten geeft.

  18. 1 uur geleden zei Dikkie:

    dank je deligaf, ik voel me al stukken beter moet ik bekennen. alleen soms weer even in inzakker zeg maar. maar ik heb al begrepen dat dat er bij hoort. ik begin steeds meer mezelf terug te voelen. alleen zit ik ook nog met een burnout denk ik. ik weet niet meer waar het bij hoort hoe ik me voel. vandaag niet echt mijn plekje kunnen vinden. vanochtend goed gestart maar tegen 11 uur lukte niks meer. ben nog een stukje gaan wandelen. maar voel me een soort van eenzaam. verveling 

    @Dikkie

    Ik ken het dikkie, ik heb ook van die dagen dat ik weinig tot niks kan en andere dagen gaat het weer wat beter. Eenzaam voel ik me daarin tegen niet alleen ergens naar toe willen gaan kost mij veel moeite en energie en daar zie ik dan weer tegen op. 
     

    succes!

  19. 1 uur geleden zei Dikkie:

    dank je deligaf1 , daar reken ik ook wel een beetje op, maar ook met enige angst. maar dat zul jij ook wel herkennen. ik hoop dat je nu met succes door de therapie komt. de ggz is geen maatwerk. gewoon massa daar schiet je niks mee op wat dat betreft. maar het kan je wel helpen om er eerst eens achter te komen waar je hulp voor nodig hebt

    Ik voelde mezelf ook wel angstig naar de stap naar nul het laatste daar moet je even door heen om je daarna beter te voelen. 
     

    GGZ=diagnose+medijcijnen+omleren gaan met klachten en de maatschappij weer in.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...