Spring naar bijdragen

Weegschaal81

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    108
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

1 Volger

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

1.237 profielweergaven

Weegschaal81's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. @Kannietmeer, ik hou het goed in de gaten! Ik ben nu 3 weken bezig en tot nu toe gaat het goed. Ik ga soms zwaar vermoeid de deur uit en kom vol energie weer thuis. Mijn coach zei vandaag dat ik goed in contact ben met mijn lichaam dus dat is erg fijn! Zo kan ik goed aanvoelen wanneer het teveel is (erg fijn om weer zelf die controle te hebben ).
  2. @Sannie @Loraa, heel erg graag gedaan! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het lastig vind om hier nog te komen. Het herinnert mij zo erg aan die nare tijd en dat wil ik niet meer... Maar in die tijd kwam ik hier dagelijks en heb ik heel veel steun, tips en adviezen gekregen. Dat was erg waardevol! Het gaf mij toch de kracht om door te zetten als ik het niet meer zag zitten. Vandaar nu ook mijn bericht voor jullie. Die pillen maken je een compleet ander mens, ze nemen de hele boel over en je hebt geen controle meer. Wie je nu bent, dat ben je niet écht. Dat is erg belangrijk om te weten! Ook die rare angsten, ze zijn niet echt. Ik zag dat toen ook niet maar nu wel... Mijn angsten zijn helemaal verdwenen en ik kan me er ook weinig meer bij voorstellen. Dus nogmaals; hou vol en blijf hoop houden, er komt een einde aan deze ellende, het kan echt! Heel veel sterkte!
  3. Hoi allemaal! Het is alweer een hele tijd geleden dat ik hier op het forum ben geweest. Ik ben inmiddels 11 weken van de benzo's af en de klachten die ik nog had zijn inmiddels helemaal verdwenen. Geen depressie meer, geen duizelingen meer, geen oorsuizen meer, geen hartkloppingen meer! Wat nog overblijft is een zeer slechte conditie en vermoeidheid. Het gevecht tegen de pillen (en de reden waarom ik ze ben gaan slikken) heeft ontzettend veel energie gekost... Ik ben nu langzaamaan mijn werk weer aan het oppakken en ben ook begonnen met een hardlooptraining van 12 weken waarbij ik 3 keer in de week train. Ik hoop zo weer wat fitter te worden en een betere conditie te krijgen. Ik ben er nog niet helemaal maar zeker op de goede weg en het leven zonder pillen is zoveel beter! Ik wens dit iedereen toe en voor degenen die nog middenin het gevecht zitten: hou vol en geef niet op! Uit ervaring weet ik dat het vreselijk is, dat het uitzichtloos kan lijken en dat je soms gewoon echt niet meer verder wilt, maar toch gaat het goed komen. Het kost tijd, heel veel tijd, energie en geduld maar achter die donkere grijze wolken schijnt echt de zon! En hij is zo mooi! Liefs en groetjes!
  4. @Loraa Ik kwam af van temazepam en oxazepam en dit is omgezet in 15 mg diazepam. Mijn afbouw is vrij bijzonder verlopen; de eerste 8 mg heb ik in 4 maanden afgebouwd en de laatste 7 mg in 1 week (!), toen was ik opgenomen in een kliniek. Ik lees in de huiskamer van gister dat ze jou adviseren om de lora weer op te hogen. Dat zou ik, als het even kan, zeker niet doen als ik jou was! Het schommelen qua dosering geeft naar mijn idee nóg meer klachten. Of je nou 3 mg of 1,5 mg slikt, het zorgt er allebei voor dat je je slecht voelt. Op de korte termijn voel je je wellicht even beter met een weer hogere dosering maar op de lange termijn werkt het alleen maar tegen je. Als het nog draaglijk voor je is zou ik het bij deze dosering houden.
  5. Hey @Loraa, wees niet bang, de positieve en geluk gevoelens gaan echt terug komen! Ik kan niet ontkennen dat het erg zwaar is om van de benzo's af te komen maar het is zeker mogelijk en je zult je echt weer vrolijk en gelukkig gaan voelen. Ik heb zelf ruim 1,5 jaar dagelijks benzo's geslikt en was veranderd in een zombie, leefde in een roes. Ik ben er nu 5 weken van af en voel me weer zoveel beter! Mijn angst en depressie zijn verdwenen, ik weet nu zeker dat dit voor het grootste gedeelte werd veroorzaakt door de benzo's (en het lange traject van afbouwen). Ik zou de overstap naar diazepam zeker overwegen, als het goed uitpakt kan het aanzienlijk schelen in de ontwenningsklachten. Heel veel succes en sterkte!
  6. Hoi @Kannietmeer en de rest! Ik kan inderdaad niet anders zeggen dan dat de afbouw / het stoppen goed gevallen is. Mijn klachten zijn sinds een week nog veŕder afgenomen, ik heb nog maar nauwelijks ergens last van. Af en toe nog hartkloppingen en trillen van binnen maar als ik dit vergelijk met de eerste 4 weken dan is het goed te doen. Ik onderneem al weer aardig wat dingen en ga over 1,5 week weer werken. Niet gelijk hele dagen, ik begin met halve dagen. Wat nog niet goed gaat is het slapen (waar ook mijn benzo gebruik mee begonnen is)... Het is een kleine week goed gegaan maar nu duurt het weer uren voordat ik in slaap val. Het frustreert me enorm omdat de hele benzo ellende dus ontstaan is door mijn slaapprobleem! Ik probeer steeds maar te blijven denken dat mijn lichaam weer "opnieuw" moet leren slapen, dat het niet meer weet hoe dat moet zonder slaappillen... Hopelijk gaat het toch vanzelf weer goed komen, waar ik wel van uit ga. Al met al: pas 5 weken van de benzo's af en nu al bijna helemaal hersteld! Fijn weekend allemaal!
  7. Hoi! Mijn nacht was helaas minder goed dan de afgelopen 3 nachten. Maar het was ook niet slecht dus prima. Voor mij staat er straks een bezoekje aan de opticien op het programma (ik wil lenzen gaan proberen) en daarna door naar Jellinek voor een gesprek met mijn behandelaar. Verder doe ik elke dag wat boodschapjes, de huishoudelijke klusjes en ga ik stukjes wandelen en/of fietsen. Ik verveel me niet maar kijk wel uit naar de tijd dat ik weer kan gaan werken. Ik ga proberen om morgen even op mijn werk langs te gaan voor een bakkie. Zit inmiddels alweer 8 weken thuis... Fijne dag allemaal!
  8. @Kannietmeer, ah dat is helder! Dan weet ik zeker dat ik baat heb bij de energetisch therapeut want hij maakt mij idd kalm en rustig. Ik heb nog maar weinig last van stress en angst heb ik eigenlijk helemaal niet. Het grootste gedeelte was sowieso al verdwenen toen ik eenmaal vrij was van de diazepam. Na een behandeling van de therapeut voel ik me helemaal zen. Het is ook echt aan mij te zien; als ik binnen kom zie ik er moe uit en na een behandeling staan mijn ogen helemaal helder. We oefenen ook met goed ademhalen en gronden en ik ga leren hoe ik beter kan herkennen wanneer ik over mijn grenzen ga en wat mijn eigen energie is en wat van een ander. Op deze manier kan er een hoop spanning weggehaald worden, wat dus heel bevorderlijk is voor de genezende kracht van ons lichaam! ;-)
  9. Pfff wat ingewikkeld zeg! Mijn ervaring is nu dat je je zonder diazepam mentaal een stuk beter voelt. Wellicht kun je die crisis wel beter aan dan je nu denkt of wordt het minder heftig! Als je dit zonder diazepam gaat doen tenminste.
  10. Wat bedoel je precies met fysiek aangroeien?
  11. Je kunt het altijd proberen toch zo'n sauna dagje? Als het niet gaat ben je zo weer weg. Dat was ook mijn gedachte. Ik sta er zelf ook nog wel steeds van te kijken hoor, dat ik al zo snel vooruitgang boek. En dat zelfs na mijn bijna CT stop van de laatste 7 mg... Ik ben nu ook in behandeling bij een energetisch therapeut, misschien dat dat het proces ook wel iets versneld!
  12. Mooi verwoord @Kannietmeer! Ik hoop dat Tim hier weer wat kracht uit kan putten! Met mij gaat het steeds iets beter! Bijna 4 weken van de benzo's af en ik heb 3 goede dagen achter elkaar gehad! Voor het eerst in de afgelopen 4 weken zonder pillen 3 nachten echt goed geslapen en overdag maar heel weinig klachten gehad. Ik ben afgelopen zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur in de sauna geweest en dat ging goed! HOERA! Dit maakt mij echt ontzettend blij! 5 weken geleden ging ik als een hoopje ellende, een depressief wrak de kliniek in en kijk waar ik nu al sta. Ik wens dit iedereen toe!
  13. @Deligaf1, wat bedoel je met dat de oplossing al voor handen ligt?
  14. @Deligaf1 Heel veel sterkte Tim, hou vol! Het einde van de dia is in zicht!
  15. Hoi allemaal, ook van mijn kant weer even een teken van leven en laten weten dat het ook bij mij de goede kant op gaat. Inmiddels 18 dagen benzo-vrij en vandaag voor het eerst een bijna klachtenvrije dag! Zo snel al, ik kan het amper geloven! Voornamelijk last van hartkloppingen, duizelingen en erg zweten. Het is al een stuk minder dan de eerste 1,5 week dus dat belooft hopelijk veel goeds!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...