Spring naar bijdragen

Weegschaal81

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    108
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Weegschaal81 geplaatst

  1. @Kannietmeer, ik hou het goed in de gaten! Ik ben nu 3 weken bezig en tot nu toe gaat het goed. Ik ga soms zwaar vermoeid de deur uit en kom vol energie weer thuis. Mijn coach zei vandaag dat ik goed in contact ben met mijn lichaam dus dat is erg fijn! Zo kan ik goed aanvoelen wanneer het teveel is (erg fijn om weer zelf die controle te hebben ).
  2. @Sannie @Loraa, heel erg graag gedaan! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het lastig vind om hier nog te komen. Het herinnert mij zo erg aan die nare tijd en dat wil ik niet meer... Maar in die tijd kwam ik hier dagelijks en heb ik heel veel steun, tips en adviezen gekregen. Dat was erg waardevol! Het gaf mij toch de kracht om door te zetten als ik het niet meer zag zitten. Vandaar nu ook mijn bericht voor jullie. Die pillen maken je een compleet ander mens, ze nemen de hele boel over en je hebt geen controle meer. Wie je nu bent, dat ben je niet écht. Dat is erg belangrijk om te weten! Ook die rare angsten, ze zijn niet echt. Ik zag dat toen ook niet maar nu wel... Mijn angsten zijn helemaal verdwenen en ik kan me er ook weinig meer bij voorstellen. Dus nogmaals; hou vol en blijf hoop houden, er komt een einde aan deze ellende, het kan echt! Heel veel sterkte!
  3. Hoi allemaal! Het is alweer een hele tijd geleden dat ik hier op het forum ben geweest. Ik ben inmiddels 11 weken van de benzo's af en de klachten die ik nog had zijn inmiddels helemaal verdwenen. Geen depressie meer, geen duizelingen meer, geen oorsuizen meer, geen hartkloppingen meer! Wat nog overblijft is een zeer slechte conditie en vermoeidheid. Het gevecht tegen de pillen (en de reden waarom ik ze ben gaan slikken) heeft ontzettend veel energie gekost... Ik ben nu langzaamaan mijn werk weer aan het oppakken en ben ook begonnen met een hardlooptraining van 12 weken waarbij ik 3 keer in de week train. Ik hoop zo weer wat fitter te worden en een betere conditie te krijgen. Ik ben er nog niet helemaal maar zeker op de goede weg en het leven zonder pillen is zoveel beter! Ik wens dit iedereen toe en voor degenen die nog middenin het gevecht zitten: hou vol en geef niet op! Uit ervaring weet ik dat het vreselijk is, dat het uitzichtloos kan lijken en dat je soms gewoon echt niet meer verder wilt, maar toch gaat het goed komen. Het kost tijd, heel veel tijd, energie en geduld maar achter die donkere grijze wolken schijnt echt de zon! En hij is zo mooi! Liefs en groetjes!
  4. @Loraa Ik kwam af van temazepam en oxazepam en dit is omgezet in 15 mg diazepam. Mijn afbouw is vrij bijzonder verlopen; de eerste 8 mg heb ik in 4 maanden afgebouwd en de laatste 7 mg in 1 week (!), toen was ik opgenomen in een kliniek. Ik lees in de huiskamer van gister dat ze jou adviseren om de lora weer op te hogen. Dat zou ik, als het even kan, zeker niet doen als ik jou was! Het schommelen qua dosering geeft naar mijn idee nóg meer klachten. Of je nou 3 mg of 1,5 mg slikt, het zorgt er allebei voor dat je je slecht voelt. Op de korte termijn voel je je wellicht even beter met een weer hogere dosering maar op de lange termijn werkt het alleen maar tegen je. Als het nog draaglijk voor je is zou ik het bij deze dosering houden.
  5. Hey @Loraa, wees niet bang, de positieve en geluk gevoelens gaan echt terug komen! Ik kan niet ontkennen dat het erg zwaar is om van de benzo's af te komen maar het is zeker mogelijk en je zult je echt weer vrolijk en gelukkig gaan voelen. Ik heb zelf ruim 1,5 jaar dagelijks benzo's geslikt en was veranderd in een zombie, leefde in een roes. Ik ben er nu 5 weken van af en voel me weer zoveel beter! Mijn angst en depressie zijn verdwenen, ik weet nu zeker dat dit voor het grootste gedeelte werd veroorzaakt door de benzo's (en het lange traject van afbouwen). Ik zou de overstap naar diazepam zeker overwegen, als het goed uitpakt kan het aanzienlijk schelen in de ontwenningsklachten. Heel veel succes en sterkte!
  6. Hoi @Kannietmeer en de rest! Ik kan inderdaad niet anders zeggen dan dat de afbouw / het stoppen goed gevallen is. Mijn klachten zijn sinds een week nog veŕder afgenomen, ik heb nog maar nauwelijks ergens last van. Af en toe nog hartkloppingen en trillen van binnen maar als ik dit vergelijk met de eerste 4 weken dan is het goed te doen. Ik onderneem al weer aardig wat dingen en ga over 1,5 week weer werken. Niet gelijk hele dagen, ik begin met halve dagen. Wat nog niet goed gaat is het slapen (waar ook mijn benzo gebruik mee begonnen is)... Het is een kleine week goed gegaan maar nu duurt het weer uren voordat ik in slaap val. Het frustreert me enorm omdat de hele benzo ellende dus ontstaan is door mijn slaapprobleem! Ik probeer steeds maar te blijven denken dat mijn lichaam weer "opnieuw" moet leren slapen, dat het niet meer weet hoe dat moet zonder slaappillen... Hopelijk gaat het toch vanzelf weer goed komen, waar ik wel van uit ga. Al met al: pas 5 weken van de benzo's af en nu al bijna helemaal hersteld! Fijn weekend allemaal!
  7. Hoi! Mijn nacht was helaas minder goed dan de afgelopen 3 nachten. Maar het was ook niet slecht dus prima. Voor mij staat er straks een bezoekje aan de opticien op het programma (ik wil lenzen gaan proberen) en daarna door naar Jellinek voor een gesprek met mijn behandelaar. Verder doe ik elke dag wat boodschapjes, de huishoudelijke klusjes en ga ik stukjes wandelen en/of fietsen. Ik verveel me niet maar kijk wel uit naar de tijd dat ik weer kan gaan werken. Ik ga proberen om morgen even op mijn werk langs te gaan voor een bakkie. Zit inmiddels alweer 8 weken thuis... Fijne dag allemaal!
  8. @Kannietmeer, ah dat is helder! Dan weet ik zeker dat ik baat heb bij de energetisch therapeut want hij maakt mij idd kalm en rustig. Ik heb nog maar weinig last van stress en angst heb ik eigenlijk helemaal niet. Het grootste gedeelte was sowieso al verdwenen toen ik eenmaal vrij was van de diazepam. Na een behandeling van de therapeut voel ik me helemaal zen. Het is ook echt aan mij te zien; als ik binnen kom zie ik er moe uit en na een behandeling staan mijn ogen helemaal helder. We oefenen ook met goed ademhalen en gronden en ik ga leren hoe ik beter kan herkennen wanneer ik over mijn grenzen ga en wat mijn eigen energie is en wat van een ander. Op deze manier kan er een hoop spanning weggehaald worden, wat dus heel bevorderlijk is voor de genezende kracht van ons lichaam! ;-)
  9. Pfff wat ingewikkeld zeg! Mijn ervaring is nu dat je je zonder diazepam mentaal een stuk beter voelt. Wellicht kun je die crisis wel beter aan dan je nu denkt of wordt het minder heftig! Als je dit zonder diazepam gaat doen tenminste.
  10. Wat bedoel je precies met fysiek aangroeien?
  11. Je kunt het altijd proberen toch zo'n sauna dagje? Als het niet gaat ben je zo weer weg. Dat was ook mijn gedachte. Ik sta er zelf ook nog wel steeds van te kijken hoor, dat ik al zo snel vooruitgang boek. En dat zelfs na mijn bijna CT stop van de laatste 7 mg... Ik ben nu ook in behandeling bij een energetisch therapeut, misschien dat dat het proces ook wel iets versneld!
  12. Mooi verwoord @Kannietmeer! Ik hoop dat Tim hier weer wat kracht uit kan putten! Met mij gaat het steeds iets beter! Bijna 4 weken van de benzo's af en ik heb 3 goede dagen achter elkaar gehad! Voor het eerst in de afgelopen 4 weken zonder pillen 3 nachten echt goed geslapen en overdag maar heel weinig klachten gehad. Ik ben afgelopen zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur in de sauna geweest en dat ging goed! HOERA! Dit maakt mij echt ontzettend blij! 5 weken geleden ging ik als een hoopje ellende, een depressief wrak de kliniek in en kijk waar ik nu al sta. Ik wens dit iedereen toe!
  13. @Deligaf1, wat bedoel je met dat de oplossing al voor handen ligt?
  14. @Deligaf1 Heel veel sterkte Tim, hou vol! Het einde van de dia is in zicht!
  15. Hoi allemaal, ook van mijn kant weer even een teken van leven en laten weten dat het ook bij mij de goede kant op gaat. Inmiddels 18 dagen benzo-vrij en vandaag voor het eerst een bijna klachtenvrije dag! Zo snel al, ik kan het amper geloven! Voornamelijk last van hartkloppingen, duizelingen en erg zweten. Het is al een stuk minder dan de eerste 1,5 week dus dat belooft hopelijk veel goeds!
  16. Heel veel succes en sterkte daar @Hypertjeee! Ik hoop dat het je goed zal doen en ik weet zeker dat je er sterker uit gaat komen!
  17. @Kannietmeer, ik heb nog wel wat klachten. Het voelt een beetje hetzelfde als toen ik stopte met roken: onrustig gejaagd gevoel, dat mijn lijf iets nodig heeft maar het niet krijgt (wat ook zo is ). En ik ben extreem vermoeid, dus heel weinig energie. Het slapen gaat ook niet goed maar dat gaat het al 1,5 jaar niet. Ook tijdens mijn benzo gebruik en afbouw niet. Ik ga ervan uit dat dit langzaamaan wel weer zal herstellen. Het voelt zeker niet fijn allemaal maar het is wel te overzien. Ik voel me verder niet depressief en heb ook geen extreme stemmingswisselingen. Dus ik denk dat ik niet mag klagen toch?!
  18. Ik ben vanmiddag bij mijn huisarts geweest en heb nu een mooie aantekening in mijn dossier: NOOIT MEER BENZODIAZEPINES! Wie mij dat ooit nog voor wil schrijven kan rekenen op een goede preek! Ik ben even de deur uit geweest; naar de huisarts, wat boodschapjes gedaan en een half uurtje gewandeld. Dat was alweer genoeg voor vandaag, mijn energie is nog 0,0. Verder wel een vrij helder hoofd, vergeleken met de afgelopen 4 dagen.
  19. Huisarts, bedrijfsarts, psychiater... Het is zoveel; zoveel verschillende meningen. Iedereen zegt weer wat anders. Ik snap zelf niet zo goed hoe je een trauma moet gaan verwerken mét benzo's. Omdat ze je gevoel en emoties plat leggen. Dan kan het er toch alsnog niet uitkomen? Die 1 mg snap ik al helemaal niet, in mijn ogen doet dat tegen die tijd nog maar heel weinig tot niks meer als je lichaam en geest aan veel meer gewend zijn. Volgens mij kunnen we pas zonder benzo's weer écht gaan leven en dingen gaan verwerken, omdat we pas dan weer écht kunnen gaan voelen.
  20. @Deligaf1, ik ben het even kwijt (sorry), maar kun jij je echt niet ziek melden op je werk? Zodat je nu door kunt pakken met de afbouw?
  21. @MyBattle Wat mij persoonlijk betreft is de depressie vooral ontstaan omdat de afbouw te lang duurde en ik daardoor niet verder kon met mijn leven. En de benzo's versterken de depressie ook nog eens... Ik had continue het gevoel dat dat gif uit mijn lijf moest en wel zo snel mogelijk en ook had ik het gevoel dat ik mijn lijden aan het verlengen was. Ondanks de twijfel was ik toch ook wel zó vastberaden dat ik bijna zeker wist dat het me zou gaan lukken. Ik weet niet veel van Lorazepam maar wel dat het veel moeilijker af te bouwen schijnt te zijn dan Diazepam. Is het voor jou ook niet een idee om het laatste stukje om te zetten naar Diazepam? Ik zag dat jouw 0.86 mg Lorazepam ongeveer gelijk is aan 6 mg Diazepam. Met een beetje geluk wordt het laatste stukje dan toch net iets makkelijker voor je. De kliniek waar ik zat had juist helemaal geen programma tijdens de detox. Alleen op vaste tijden eten en verder kon je doen (of juist niet doen) wat je wilde. Het was wel gesloten dus ik kon niet uit mezelf naar buiten. Wel elke dag een uurtje wandelen met begeleiding erbij en sporten kon ook af en toe maar was allemaal vrijblijvend. Die "rare figuren" zijn de reden geweest dat ik weg wilde maar het had ook zomaar gekund dat ik wel een leuke groep had gehad in mijn tweede week. In ieder geval heb ik gemerkt dat een rustige omgeving zonder prikkels het allerbeste is om zo geruisloos mogelijk door de afbouw heen te komen. Werk jij nu nog, tijdens je afbouw? Het is erg jammer dat er geen kliniek is speciaal voor benzo afbouwers want dat is inderdaad heel andere koek! Ik ga nu lekker rustig thuis aan mijn verdere herstel werken. Dat kan nu weer want ik ben niet meer angstig of depressief !
  22. Dankjewel lieve Ad! Mede dankzij jouw bemoedigende berichten en steun heb ik deze stap durven zetten!
  23. Daar ben ik ook benieuwd naar! Ik hou contact met hem dus ik blijf van zijn situatie op de hoogte. Hij blijft na de detox nog 6 weken opgenomen in combinatie met therapie dus ik vrees voor hem eerlijk gezegd ook nog niet direct het allerergste. Ikzelf was inderdaad volledig geïsoleerd geraakt en de opname heeft mij wat dat betreft ook erg goed gedaan. Ik ben en woon alleen en dat ging dus niet meer. Mijn zelfvertrouwen was helemaal verdwenen en dat was dan ook de belangrijkste reden dat ik voor een opname heb gekozen. Ik heb veel getwijfeld (wilde zelfs op de opnamedag nog afzeggen), vanwege de snelle afbouw en adviezen om dat niet te doen, maar langzaam afbouwen was voor mij persoonlijk ook geen optie meer. En uiteindelijk dus toch de beste beslissing in de afgelopen 1,5 jaar! Begrijp ik het goed dat jij ook alleen bent? Hoe ver ben jij nu in je afbouw? Je hebt het waarschijnlijk wel ergens geschreven maar ik heb bijna 2 weken niet op het forum gelezen. @MyBattle
  24. @MyBattle Ik heb ruim 1,5 jaar dagelijks temazepam gebruikt en soms ook in combinatie met oxazepam. Eind mei is dit omgezet naar 15 mg diazepam en dat ben ik toen gaan afbouwen. Ik bouwde thuis 1 mg per 2 weken af en bleef steken op 7 mg. In de kliniek de laatste 7 mg dus met 1 mg per dag afgebouwd. Het eerste plan was 0,5 mg per dag afbouwen (mijn detox opname zou 2 weken zijn) maar ik wilde het zelf sneller. De andere benzo afbouwer in de kliniek kwam van een veel hogere dosis af: 60 mg diazepam en heeft dit ook vele jaren langer gebruikt dan ik. Hij is nu 2 weken verder en zit nu nog maar op 12 mg. Deze laatste 12 mg gaat hij in zijn laatste opname week (totaal 3 weken) afbouwen tot 0. Hij heeft ook wel wat klachten, een beetje hetzelfde als ik, maar niet heel ernstig. Wat heel bijzonder is: wij kwamen beiden behoorlijk depressief de kliniek binnen en bij ons allebei is het hele heftige van de depressie als sneeuw voor de zon verdwenen. Het is nu nog een lichte vorm van somberheid. Toch wel iets om over na te denken...!
  25. Hoi allemaal! Daar ben ik weer! Terug van weg geweest... Ik heb mijn opname vroegtijdig beëindigd en ben sinds zaterdagavond weer thuis. Ben in totaal 11 dagen in de kliniek geweest. Ik ben vertrokken omdat ik me niet meer op mijn gemak voelde in die omgeving en het mij uiteindelijk meer slecht dan goed deed. De eerste week ging alles prima; een leuke en fijne groep mensen waar ik goede diepgaande gesprekken mee gevoerd heb en daarnaast ook ontzettend veel mee gelachen heb! Zo als ik daar gelachen heb; dat was echt een hele tijd geleden! Het voelde soms als een grote familie; heel veilig en vertrouwd. De tweede week kwam er (deels) een nieuwe groep en daar zaten helaas wat vervelende en ongemotiveerde mensen tussen die de sfeer behoorlijk verpest hebben. Ik kwam terecht in een situatie die ik thuis nooit mee zou maken en waar ik ook niks mee te maken wil hebben (het drugs wereldje in negatieve zin) en daarom heb ik besloten om weer naar huis te gaan. Dit ging niet zomaar; hoewel de opname vrijwillig was moest ik wel eerst in gesprek met de arts om te bepalen of ik geestelijk en lichamelijk wel in staat was om weer veilig terug naar huis te gaan. Ik kreeg groen licht omdat ik, jawel.....inmiddels 5 dagen benzo-vrij ben, na een heel snelle afbouw van 7 mg diazepam in 1 week! Het is bijna niet te geloven maar ik heb de afbouw van 7 mg naar 0 (dus 1 mg per dag) bijna zonder moeite doorstaan! Ik had wat last van lichte stemmingswisselingen maar dat was te overzien. Ik was daar in goede handen, ben uitstekend begeleid en ondersteund door de artsen, verpleegkundigen en andere begeleiders. In de kliniek was nog 1 andere benzo-gebruiker opgenomen waar ik in die korte tijd een heel goede band mee opgebouwd heb. Hij appte mij gister: "in 1,5 week van bevend rietje tot sterke vrouw die een goede beslissing heeft genomen". Een groot compliment! Mijn vertrek betekent ook dat ik niet verder ga met het nazorg traject van 6 weken. Ik ga proberen om weer wekelijkse gesprekken te krijgen met de psycholoog van Jellinek die ik voor mijn opname had. Ik weet nog niet of dit voldoende is, dat zal moeten blijken. Morgen ga ik naar mijn huisarts om bij te praten en misschien is het ook nog een idee om met de GGZ psycholoog daar te gaan praten. Voor mijn opname was ik doodsbang voor de verdere afbouw. Ik was op eigen houtje al afgebouwd van 15 mg naar 7 mg maar durfde niet verder te gaan vanwege de paniekaanvallen, angstklachten en depressiviteit. Ik heb het grote geluk gehad dat ik bij Jellinek een ontzettend fijne, lieve, begripvolle arts kreeg, een echt "mensen mens". Hij wist mij zo ontzettend goed te motiveren en stimuleren, gaf mij een deel van mijn zelfvertrouwen terug en legde alles goed uit en daardoor voelde ik mij sterk genoeg om de snelle afbouw aan te kunnen. Ook al is mijn traject uiteindelijk niet zo gelopen als gepland; wat ben ik blij dat ik deze stap gezet heb! Nu ik weer thuis ben zie ik in dat ik mijzelf (voor mijn opname) behoorlijk gek gemaakt heb met mijn eigen negatieve gedachtes en daarmee ook zelf de paniekaanvallen opgewekt heb en daardoor mijn verdere afbouw stagneerde. Ik was ervan overtuigd dat dit gedrag puur door het benzo-gebruik veroorzaakt werd maar dat durf ik nu niet meer te zeggen. Als dat echt zo was, dan had ik daar in de kliniek ook wel last van gehad en dat was niet zo. In mijn ogen is het zo dat ik al vanaf eind mei (het begin van mijn afbouw) aan het detoxen ben en daardoor weer aan het wennen ben aan een leven zonder de verdovende waas van de benzo's. Hetzelfde zal waarschijnlijk gelden voor de mensen die zich in de tolerantie fase bevinden. Nu ik het op deze manier bekijk, kan ik dit proces veel beter aan en lijkt het minder ingewikkeld te zijn dan ik in eerste instantie dacht. Ik ben nu benzo-vrij maar nog niet klachten vrij. Sinds vrijdagavond heb ik enorme hyperventilatie en ben extreem vermoeid. Het zal deels de ontwenning zijn en deels psychisch. Het is best eng om een leven in te gaan zonder de vertrouwde pammetjes, die een sluier over mijn emoties hebben gelegd. Ik zie de hyperventilatie niet als iets negatiefs maar als iets positiefs. Het betekent denk ik dat mijn lichaam en geest zich aan het verzetten zijn omdat er geen pammetjes meer binnen komen. Laat ze zich maar lekker verzetten; ik ben sterk! Ik kan gaan beginnen met mijn herstel... Ik heb nog een weg te gaan maar heb er alle vertrouwen in! Voorlopig nog even héél veel rust en daarna weer rustig aan mijn leven oppakken en opbouwen. En wat die snelle afbouw betreft... Ik besef me heel goed dat dit niet voor iedereen weggelegd is maar ik weet nu uit eigen ervaring dat het niet onmogelijk is! I DID IT!!! Ik hoop dat dit voor anderen ook een goede stimulans kan zijn en weer wat hoop geeft! Groetjes en veel liefs! @Cyclad58, @Kannietmeer, @Kaida74, @Deligaf1, @mito, @Ey187, @Senna33, @bolletje, @Hypertjeee, @Bernice en de rest.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...