Spring naar bijdragen

Kruidenthee

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    18
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Kruidenthee's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Kruidenthee

    Ik ben

    💓
  2. Kruidenthee

    Jaarpact

    Yes we do!🌹
  3. Kruidenthee

    Het verdomde duiveltje

    Hoi Dopje, Voor nu gaat het me goed af, het niet drinken. Fijn dat je wat steun ervaart. Blijven delen, zelluf doen, niet alleen 😊 en inderdaad, 'weer door!
  4. Ja hoor, de enige echte Kruidenthee.
  5. By the way...ik mag me best alleen of zielig voelen....het is alleen geen excuus om te drinken. Dat is het eigenlijk waar het om draait...mogen, durven, kunnen, willen, voelen wat er te voelen is. Of te denken is.
  6. Overigens, dat nuchter blijven is niet 'vanzelf'. Ik lees nog steeds hier mee... Heb elke dag contact met mijn maatje. Elke week bezoek ik trouw 'mijn groep'. Dit alles om alert te blijven. Me hierin niet alleen of zielig te voelen. Ik ervaar dat als 'constructief', omdat ik het waard ben. Zo, dat is eruit😊 Het werkt als je er aan werkt.
  7. @Quinn Yep, same tea
  8. Het klinkt ideaal. Ik weet dat het voor mij zo werkt. En dat is wat ik probeer. Doen wat werkt. En soms is het moeilijk. En ja, er komt dus ander copinggedrag voorbij. Te veel kopen is er zo één. Of heel veel scrollen op de telefoon. Ook allemaal niet zo fijn, maar anders. Anders dan alcohol. 'Lief zijn voor mezelf' is wel een essentie in deze.
  9. Ja, interessant is hoe dat werkt he? Verslaving.
  10. Zo heel af en toe heb ik 'heimwee'. Zoals een paar weken terug in Valencia, om twee uur, tapas, zon, relax, en partner een glas wijn. Baal ik dan? Ja, een beetje. Ik spreek het uit op dat moment. En daarmee is het ook weer gedaan. Het kan echt niet. Toen niet, nu niet en later niet. Na vijf jaar had ik twee uitglijders. Nu weer 9 maanden droog. En voel me weer stevig in het zadel zitten. Ik lees met interesse mee...ook nieuwsgierig. Wat maakt dat je toch af en toe wilt drinken? En het risico neemt dat het de foute kant op gaat? Ik vind het fijn dat ik weer in de fase kom van er niet zoveel mee bezig moeten zijn. Ik drink niet.
  11. Kruidenthee

    Het verdomde duiveltje

    Hoi Dopje, Allereerst, top, al drie weken niet gedronken en daar ook nog een overwegend fijn gevoel bij! En goed dat je van je afschrijft hier. Delen is helen...schuld en schaamte uit de schaduw. En je ervaart ook dat het oplucht. Ja, herkenbaarheid. Dat was voor mij wel heel helpend in het stoppen met drinken proces. Dat ik er niet alleen voor stond. Je weet het wel, de donkere gedachten zijn geen excuus om straks weer te gaan drinken. Er is eigenlijk nooit een excuus om te drinken. Als ik het goed lees, was dat ook de functie voor jou...even niet hoeven 'voelen'. Voor mij was dat ook vaak de aanleiding. En als dat wegvalt is het niet altijd makkelijk. En zul je op zoeken moeten naar een andere manier. Je vol laten lopen is dat niet meer...korte termijn fijn, lange termijn pijn... Afleiding, op het forum lezen en schrijven, en lief zijn voor jezelf. Het hielp mij ook om het niet te zien als een strijd, maar een keuze, besluit wat ik nam omdat ik het echt wilde, niet meer drinken. Goed bezig! Keep up the good work🌹
  12. Kruidenthee

    Jaarpact

    Bedankt Bob. Negen maanden, ik zit weer stevig in het zadel na twee uitglijders. Just for today, en het jaarpact toch als een soort van langetermijninvestering! Keep up the good work🌹
  13. @Rosee Oe, herkenbaar. Ik heb hier jaren mee geworsteld. De ongevraagde, goedbedoelde hulp van mijn moeder. Zelf kon ik geen grenzen aangeven. Tot ik het wel deed, en ja, dat viel niet meteen in goede aarde. Immers de intentie was goed? Het was (is) ook haar manier van doen, ze weet niet anders.... Lastig om te dealen met het onbegrip, en het feit dat mijn moeder een tijd niet meer langs kwam. Logisch, maar dat was voor mij de reden om niet duidelijk te zijn..angst voor de reactie. Dat is weer goedgekomen...ja, ze kwam zomaar op de thee, ipv zonder te vragen de tuin te wieden. De sleutel hoeft niet terug denk ik...als je maar duidelijk bent in wat je wel of niet tolereert toch? Enne...tja...wellicht begrijpt ze het niet, maar dat hoeft ook niet? En jij hoeft je niet schuldig te voelen. 😊
  14. Yep, gewoon doen. Een besluit. Keep up the good work 🌹
  15. Forum heeft me erg geholpen...maar...contact in real live...superbelangrijk voor mij. AA bezoeken, allemaal mensen die precies weten wat je doormaakt. Volgens mij kun je ook mensen van AA bellen voor luisterend oor. Delen is helen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...