Spring naar bijdragen

Nova

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    269
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door Nova geplaatst

  1. Ik moet al weer vliegen naar het werk. Best een beetje trots op mezelf. Gisteren een Hel van een dag! Alles wat tegen kon zitten zat tegen. Het een na het ander. Veel zin om mezelf te troosten met een drankje, maar lekker niet gedaan! Vandaag drink ik ook niet. Ik wens jullie allemaal een lekkere dag. Een frisse is het zeker. Ook fijn met een helder hoofd. toedels!
  2. Goedemorgen allemaal. Ook ik doe weer mee! DAGPACT mark Snoepje Borretje Albert Lytse MM miranda wervelwind Nova
  3. Nova

    Nieuwe toekomst

    Hallo Octavia, Wat goed dat je weer bent begonnen te stoppen. Het is niet makkelijk, dat weet ik en ieder ander hier, maar, de kop is er af! Zelf ben ik ook weer opnieuw gestopt. Het is moeilijk, maar de frissere dagen, rustigere emoties en energie nemen al snel weer toe. Om vooral het zelfvertrouwen dat beetje bij beetje weer terug komt niet te onderschatten. Maar goed, je bent al eerder gestopt. Dus ook jij weet dat. Je hebt nu jou bericht geplaatst bij Ditjes en datjes. Je kunt je voorstellen bij "Wie is wie". Wilde je toch even hee lveel sterkte en kracht toe wensen de komende dagen! Voor je het weet voel je je stukken beter. En trots! Nova
  4. Nova

    Dinsdag 13 november

    Ik meld me droog af. Wens iedereen nog een fijne avond en goede nachtrust! Nova
  5. Nova

    Dinsdag 13 november

    Goedemorgen mensen. Vandaag drink ik niet. Ik ga snel aan het werk en wens een ieder een mooie dag. Sjaal om, wanten mee en hop hop op de fiets, de kou trotseren. Beybey!
  6. Nova

    Dinsdag 13 november

    DAGPACT Albert Lytse Borretje Summer MM Sabine MIRANDA Nova
  7. Sloep goed allemaal. Ik ga ook lekker de mand in. Droog, maar voldaan. Morgen weer een uitdaging.
  8. Goedenavond mensen. Na veel gedoe in mijn hoofd toch de AA meeting binnen gestapt vandaag. Het beviel me zeker en ik ben voornemens volgende keer weer te gaan. Ik was erg trots en blij dat ik was gegaan toen ik weer terug reed. Indrukwekkend vond ik het... Hoe dan ook, ik zit weer in de lift...en omhoog wel te verstaan :-).
  9. Hallo mensen, Ik kom ook maar weer even schrijven. Lange tijd bijna niet geschreven hier, wel gelezen. Ik wilde 3 maanden stoppen. Dit zijn er uiteindelijk maar 2 geworden. De afgelopen (ik denk ongeveer) 2 maanden gewoon weer gedronken. Wel meer dagen van niet drinken en het beter plannen, maar het blijft moeilijk en iets wat ik niet wil in mijn leven. Het is dubbel, zeker zo tegen de feestdagen aan. Acceptatie van nooit meer kunnen drinken heb ik nog niet. Ik zou het wel willen, maar ik heb het nog steeds niet. Daarvoor beleef ik er blijkbaar ook regelmatig nog te veel plezier aan bij sociale gelegenheden. Het is dubbel, zoals voor velen. Vanavond ga ik naar de AA. Heb afgesproken met iemand daar en MOET van mezelf. Ergens verzin ik dan weer dat dit niet het juiste moment is, maar ik ga. Iets doen is beter dan niets. Ik wens iedereen een fijne middag/ avond en veel power! Nova
  10. Nova

    Nieuwe start

    Bedankt! Ig ga er voor! Geregeld dat ik morgen naar de AA kan. De hele dag al uitvluchten door mijn hoofd: Het valt wel mee! Ik drink niet overdags, ik drink niet elke dag, ik drink niet stiekem, ik heb geen ongelukjes...ach, het valt wel mee, er zitten daar vast geen mensen zoals ik, vast alleen mensen die de hele dag dronken, overal en stiekem.. Zo gaat dat al de hele dag. Toch ga ik. ik moet van mezelf. Een keer kan geen kwaad. Heel benieuwd wat het me gaat brengen. Vind het eng, spannend en ben bang dat ik ga denken "wat doe IK hier". Maar goed, ik ga. Alleen gaat het mij inderdaad nooit lukken.
  11. Nova

    Nieuwe start

    Dank jullie! Inderdaad Reul, eens blijf ik staan en ik hoop van harte dat dat deze keer is. Vandaag weer de eerste echte stop dag. En dan niet even stoppen "want dan kan ik bewijzen hoe goed ik het onder controle heb om mezelf vervolgens 2 dagen later weer klem te zuipen"". Moeilijk, de eerste stapjes. Zaterdag..een groot gevecht eind van de middag in de supermarkt. Te triest. Vanaf maandag weer alleen in de ochtend boodschappen doen en de supermarkten na 1 uur s middags verbieden. Drank is een blijft een slechte raadgever. Wou dat ik nooit aan dran kwas begonnen.
  12. Nova

    Nieuwe start

    Dank jullie! Grote motivatie om deze keer de AA op te zoeken. Geen andere keuze meer. Alles al geprobeerd. Alcohol geeft mij altijd gelijk. Daar zit de verslaving
  13. Nova

    Nieuwe start

    Hallo mensen, Daar ben ik weer. Een tijdje geleden ongeveer 2 maanden gestopt met behulp van Refusal en het forum. Uiteindelijk door overmoedigheid en het maar niet willen accepteren dat ik een groot probleem heb, weer langzaam begonnen te drinken. Het proces vna mezelf in de maling nemen sloop er weer in. Dan een paar dagen niet drinken, dan weer alleen bij sociale gelegenheden en dan weer vol gas! Een cirkeltje waar ik nu al weer enige tijd in gevangen zit. De uitglijders worden groter, de misstappen pijnlijker en het zelfvertrouwen daalt weer naar het nulpunt. Vandaag weer besloten helemaal te stoppen. Een termijn ga ik niet stellen. Ga het per dag proberen te nemen en eens goed nadenken over hulp inschakelen. Alleen gaat het me niet lukken. De eerste stap is weer dagelijks hier komen, meelezen en mezelf daar scherp mee houden. Tsja, eens een alcoholist...
  14. Hey Gwen, Lief dat ik gemist wordt! Ik lees nog elke dag mee hoor! Leef nog steeds mee en ben trots op de kanjers (zoal jij!) die ik hier dagelijks zie of nieuw zie komen. In het begin schreef ik veel en was ik dagelijks, meerdere momenten, op het forum. Tot mijn "misstap"en daarvoor ook al. Ik merkte dat ik, toen ik nog dronk, dagelijks veel met drinken bezig was, maar toen ik stopte ook nog steeds even veel, maar dan aan de andere kant. Ik weiger dat te accepteren. Ik drink nog steeds niet zoals ik dat in het verleden heb gedaan. Sta goed op de rem..trouwens, ik hoef niet op de rem te staan, want ik wil niet meer terug naar hoe het was... Ik heb nu 3 x weer gedronken. Ik accepteer dit. Ik geniet van het niet drinken net als toen ik net begon, maar sta mezelf toe wat stoom uit de ketel te laten af en toe... Daardoor ben ik niet meer obsesief met wel of niet drinken bezig. Dat vind ik fijn! Ik hoop dit zo te kunnen houden, Niet drinken in mijn gezinnetje..wel af en toe lekker los met vriendinnen. Of ik het zo ga volhouden? Of dit de manier is? Geen idee! Het kan alle kanten op... Dat weet ik. Misschie gaat het goed, misschien weer de verkeerde kant op.. Het blijft een moeilijk proces waarin ik weiger de rest van mijn leven zo veel met drank bezig te zijn, maar het toch doe.. Het forum...ik heb even niet zoveel behoefte om te schrijven. Niet om de mensen, want ik lees graag mee. Wel gaat het me allemaal te snel en te veel. Zo is het dus even goed. Elke avond lees ik jullie uitgebreid. Ik ben dan trots, verbaasd, verdrietig of blij. Dus, ik ben erbij, maar even met wat meer afstand. Da wil niet zeggen dat ik straks misschien niet weer meer mee ga schrijven, maar nu is het even zo... Heel veel liefs, Nova
  15. Bedankt Gwen! Voor je lieve en ondersteunende reacties :-)
  16. Ja, zeker balen Gwen. Of ik opnieuw ga tellen daar denk ik nog over na. Ik baal enorm van wat is gebeurd, maar nu na een paar dagen ben ik ook wel weer heel trots dat ik meteen weer ben opgestaan en doorgegaan. Vroeger zou ik dan weer maanden en maanden door drinken. Er is dus zeker ook iets veranderd bij mij. Ik verkies niet drinken boven drinken. Misschien zie ik het als een uitglijder in een proces, misschien ga ik opnieuw tellen. Dat ga ik nog even zien. Misschien was het even "te ver achterom kijken"ook nodig om de aantrekkingskracht in de toekomst weg te nemen. Was namelijk behoorlijk aan het idealiseren de afgelopen weken. Ik heb nu precies opgeschreven wat er met me is gebeurd vooraf, tijdens en vooral na de uitglijder. Dat is een goed reminder voor wanneer ik het weer moeilijk krijg. Ik ga gewoon lekker door!
  17. Helaas ben ik afgelopen weekend de mist in gegaan. Ontzettend balen achteraf want ik was al zo lekker op weg. Het zat onbewust al een tijdje te broeden. Behoorlijk van slag van geweest, maar vandaag de R. weer genomen. Letterlijk even slikken en weer doorgaan dus!
  18. Nova

    'trigger' dag

    Hallo Siepapoe, Natuurlijk is dat herkenbaar! Voor mij is het weekend ook zeker een Trigger. Vooral de vrijdag avond. Einde van de week... Tegenwoordig probeer ik vooral te denken aan hoe fijn het is om zaterdag ochtend fris op te staan. Niet drinken went gelukkig ook vrij snel. Maar goed, het eerst volhouden is lastig. Wat mij heeft geholen is je avond anders inplannen dan voorheen. Dus niet hetzelfde avond ritueel omdat de gewoonte van het moment de trek groter maakt. Dus, niet op dezelfde bank gaan zitten en het einde van de middag anders inplannen. Bijvoorbeeld met een vriendin afspreken die niet drinkt? Met je man ergens anders eten met een kopje thee erbij? Wat jou ook maar helpt om de gewoonte te doorbreken. Het niet drinken is niet de enige gewoonte, maar ook andere dingen doen dan voorheen.. En vooral geen drank in huis halen helpt! Dat heeft mij zeker geholpen om het vol te houden. Succes!
  19. Goedemorgen mensen. Wat een mooie en helpende berichten zo op de vroege ochtend. Mooi geschreven Bam, borretje, Tina.. Het geeft weer goede energie! Een Alcoholprobleem is bij mij kennelijk iets waar ik goed naar moet blijven kijken, neus steeds op de feiten. Anders verslapt de aandacht. Nee, het stoppen maakt je leven, mijn leven, niet opeens mooier. Dat is ook niet altijd makkelijk. Het is met de billen bloot je leven met open ogen aankijken. Soms geeft dat een goed en trots gevoel, soms een gevoel van "is dit het..? Where did I go wrong?". Ik weet niet zeker of ik eeuwig nuchter kan blijven. Wel weet ik zeker dat hoe langer ik nuchter blijf, hoe mooier ik mijn leven zelf kan maken.
  20. Kan het me voorstellen Jen. Net als in de kroeg na half 1. De romantiek en glans is dan ver te zoeken. Het weekend wordt het de kroeg voor mij ;-) met cola! Ik ga slapen mensen. Bedankt voor de lieve en bemoedigende energie die in mij gestoken is. Heel fijn. Daar kan ik morgen weer mee verder bouwen. Slaap lekker:lips:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...