Spring naar bijdragen

Jip

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  53
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Jip's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

 1. Heel veel succes, blijf bij een dosis die voor jou werkt en overleg goed met je arts
 2. Jip

  Stoppen Lorazepam,

  Hoi hoi, even advocaat van de duivel spelen, je kunt er ook voor kiezen om gewoon levenslang op een onderhoudsdosering te blijven... dat is geen zwakheid.. ik doe dit al meer dan 25 jaar...
 3. Welkom.. deel gerust Jr struggles, die hebben we allemaal
 4. Ik heb ook op die fb groep gekeken en vond het een nare groep die mensen eerder beoordeelt dan meeleeft. Hier op dit forum was dat anders, maar hier is tegenwoordig ook geen actieve bedoening.
 5. Jip

  Oxazepam

  Hoi, dit is afkicken en ja, dat kan erg vervelend en beangstigend zijn. Overleg met je huisarts wat bij jou past qua afbouw en stop niet zomaar, de klap kan dan zomaar komen nl. Ook nog na weken. Sterkte
 6. Hoi hoi, ik doe het nog steeds prima op mijn onderhoudsdosering en ga definitief niet afbouwen. Dit is wat het is en ik ben er tevreden mee, het staat ook in mijn dossier nu en die discussies over afbouwen zijn verleden tijd. Gelukkig een meedenkende psychiater. Maak je eigen keus wat je wilt en volg je gevoel!
 7. Hoi hoi ik zou alleen afbouwen als je er zelf achter staat . Ik heb deels afgebouwd, maar blijf een kleine dosis gebruiken, wss levenslang en in overleg met de psychiater. Dat kan ook nog, de gulden middenweg! Maar doe het niet op eigen houtje, laat je coachen door je arts of psychiater. Succes
 8. Ik moest van de huisarts destijds na 27 jaar gebruik in 4 weken afbouwen en dat is vreselijk mis gegaan, ik belandde bij de crisisdienst en trof gelukkig een hele fijne psychiater, die heeft me andere medicatie gegeven en veel gesprekken gehad, 3 weken dagbehandeling en nu therapie elke week. Ben echt super goed geholpen en nog steeds hoor en nu pas weer een beetje stabiel, na 5 maanden.. Dus .. die onderhoudsdosering is voor mij mijn redding.. Wees dus alert en volg je eigen gevoel!! En zoek goede begeleiding, dat is essentieel.
 9. Ja, helaas een slechte ervaring, nu weer vanaf de oude dosis afgebouwd tot onderhoudsdosering en never nooit weer terug naar 0.. het is wat het is..
 10. Heel goed dat je je eigen pad kiest!! Bij mij kwam de man met de hamer na 2 maanden stoppen pas echt om de hoek kijken en ik ben terug gegaan naar mijn oude dosis, dit een heel stuk heel langzaam afgebouwd en nu nog een onderhoudsdosering die ik wss levenslang blijf houden, en daar ben ik ok mee. Het is goed zo! Dit overigens wel in overleg. Helemaal naar 0 is een nobel streven, maar geen lijdensweg waard. Maar.. dat is mijn mening.. ik respecteer ook wie het anders invult. Heel veel sterkte iig. Ps ik heb lorazepam
 11. Hoi, ik zou in elk geval na de vakantie starten, anders wordt het geen leuke vakantie! Overleg met je arts over de tapering strips, hij moet ze aanvragen, je moet wel zelf betalen. Bouw heel langzaam af, wat voor jou haalbaar is en volg je gevoel. Artsen onderschatten de ernst van afbouw.
 12. Vreselijk hé... Terug naar de oude dosis en dan afbouwen is een goede oplossing, maar volg je gevoel en overleg met je arts.. Zo'n lijdensweg is niet nodig!!
 13. Jip

  Hoi hoi, even voorstellen.

  Hoi hoi, het gaat goed, de rust is terug. Heb zwart op wit inmiddels dat afkicken van dat laatste beetje niet aan de orde is! Heel blij mee. Dit geeft zoveel rust dat ik in alles positiever sta en mijn leven weer op de rit aan het krijgen ben. De huisarts heeft aangegeven dat het afbouwen van de seroxat in veel te korte tijd in november de trigger is geweest dat ik in februari in stortte.. Ik heb die maanden echt in een ramp geleefd. Bij de crisisdienst terecht gekomen en nu na 4 maanden eindelijk weer wat bijkom... Ze onderschatten de gevolgen van afkicken echt. Ik ga niet meer naar de huisarts voor medicatie, maar naar de psychiater. Deze snapt het tenminste.
 14. Jip

  Beginneling

  Hoi hoi, dat is voor iedereen anders en varieert van een paar weken tot een paar maanden of zelfs langer. Wilde of moest je stoppen? Cold turky is het meest moeilijke, afbouwen is beter, maar dat kun je nu niet meer, of je moet even terug naar je oude dosis en dan afbouwen. De kans op succes is dan wel groter natuurlijk. Belangrijk is om te doen waar jij je goed bij voelt.. volg je hart. Het kan een hele lijdensweg zijn, maar wie weet valt het mee bij jou hoor. Alleen het feit dat je hier om raad vraagt, geeft wel aan dat je zoekende bent en dat is heel goed, je zoekt steun en hulp en dat is hier voorhanden. Alleen zijn wij geen artsen en hebben Alleen onze eigen ervaring. Dus overleg altijd met je arts, die kent jou!
 15. Jip

  Hoi hoi, even voorstellen.

  Hoe is het nu met je?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...