Spring naar bijdragen

Lynn,Lyn,Booboo,Sis...


Sis

Aanbevolen berichten

Bedankt lieve mensen voor jullie opbeurende woorden. kan ik goed gebruiken.
Ik heb de jas aan en neem mijn hondje mee. Mijn steun en toeverlaat.
Goh wat ik een hekel aan dit gevoel brr. Heb er buikpijn van. Iedereen een fijne avond en jullie horen nog van mij.
Ik spring nu op de fiets.

Liefs Sis

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor de belangstelling lieve mensen.Ik moet zeggen dat het best wel een tijdje duurde voordat ik iets kon ontspannen. Maar het scheelde wel dat hij de hele tijd aan het woord was zodat er dus weinig van mij verlangt werd dan luisteren en dat kan ik wel^_^Die klik voelde ik nu absoluut niet maar het was wel een leuke avond en we hebben lekker gegeten. Nederlandse kost met een lekkere gehaktbal. We hebben de hele avond koffie en cola gedronken dus dat maakte het gelukkig wel makkelijk. Ik merk wel dat ik me snel dom voel omdat ik bijna mijn hele leven verslaafd ben geweest en dus weinig tot geen opleiding heb genoten en ook niet mee kreeg wat er allemaal in de wereld gebeurde. Dit maakt dat ik over weinig dingen mee kan praten. Ik heb veels te lang in een compleet andere wereld geleefd en dat merk ik steeds vaker. Waar ik wel veel over weet is verslaving maar ja daar ga je het natuurlijk ook niet de hele tijd over hebben. Ik weet dat mijn IQ iets boven het gemiddelde is dus dom ben ik niet maar zo voelt het vaak wel en dat maakt me erg onzeker. Kennen anderen dat ook en hoe lossen jullie dat op?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Niet op die manier, maar wel dat als het niet zo goed gaat met mij, ik het nieuws niet kan volgen. Dan voel ik me ook dom, omdat ik niet weet wat er gebeurt. Maar dat is snel in te halen. Goed de krant volgen, filmpje en een boek en je hebt binnen twee weken een wereld aan 'veilige' onderwerpen. Of sneller. Daar heb je geen opleiding voor nodig hoor. En dom voelen is absoluut niet nodig. Zul je snel genoeg merken. Interesse in iemand hebben is nooit dom. En hoe je nadenkt heeft niet mer opleiding van doen.  En de meeste mensen vinden het heerlijk om over zichzelf te praten..... 

Ik merk nu ik thuis zit dat mijn wereldje kleiner is. Dat voelt ook 'dom'. Wat maak ik nou mee? aan de André kant: wat hebben wij een wereld aan ervaringen te brengen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoe ik dat doe.. Ik bluf en tracht intelligent te kijken als het over algemene kennis gaat.

Maar serieus: ik kijk geen nieuws omdat ik daar - nog- zwartgalliger van word. Dat zeg ik dan maar. Reacties zijn divers, Maarja ik ga daardoor toch geen nieuws kijken of kranten lezen.

Bovendien ben je sowieso superslim als je met drinken probeert te stoppen ;)

bewerkt door Reacher
Heel stuk van bericht opnieuw geschreven
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is nu juist het lastige. Ik merk n.l dat mijn geheugen lang niet meer zo goed werkt als wat het deed en onthouden is nu best lastig geworden. Korte termijn geheugen is om zo maar te zeggen wel erg kort. Ik merk het op mijn werk ook. Lees ik net iemand zijn naam en moet ik een mailtje sturen dat die persoon onderweg is ben ik de naam al weer kwijt terwijl ik hm drie seconde geleden nog zag staan. Heel irritant. En hoe het met mijn lange termijn geheugen ligt weet ik ook nog niet. Ik merk alleen dat ik alles weer heel snel vergeet ook al heb ik het net gehoord:( Ik ben nu ongeveer 4 maanden gestopt met drinken dus ik hoop dat dit nog wel weer wat beter wordt.

Nieuws kijk ik ook niet elke dag Reacher. Word ik ook zwartgallig van en depri. Zo van, waar gaat het heen met deze wereld. Zoveel ellende. Maar probeer wel af en toe te kijken om toch maar  een beetje op de hoogte te blijven.

En idd Lika, wat dat betreft hebben wij een wereld aan ervaringen. Ik kom mijn gesprekspartner nog wel tegen denk ik dan maar^_^

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren op een verjaardag geweest van mijn neefje dus veel jonge lui. Sta ik buiten te roken en vraag aan zo`n gast om mij een radler (0/0) aan te geven en krijg te horen dat dat voor mietjes is. Pff dan maar een mietje. Ik had de knollen al op en geen zin in de verjaardag en zit er dan ook verloren bij. Het is dan helemaal erg als mensen hun best gaan doen om je er toch bij te betrekken. Laat me gewoon observeren en met rust alsjeblieft. Ben niet in een praat stemming. Ben de enige die geen alcohol drinkt en zie het niveau dan ook snel dalen. En toen was de alcohol op. (grinnik:P) Paniek!! En ik pak nog rustig een radler..... Maar goed dat ik geen alcohol drink want dan was het op zijn van alcohol mijn grootste nachtmerrie en nu geniet ik stiekem van hun paniek. Waterige ogen overal om me heen. Mensen die waggelend de deur uitgaan en verder in de gaan zuipen. Onzinnig * over niks. Klef gedoe tussen mensen die een relatie hebben met een ander die ook op het feest is maar ook met anderen klef zitten te doen. Zucht...
Het wordt tijd dat ik naar huis ga om morgen lekker nuchter in mijn eigen bedje wakker te worden met mijn grote vriendin (mijn hondje) wakker te worden zonder hoofdpijn en precies weten wat ik wel en niet gedaan heb zonder me ook ook maar ergens voor te hoeven schamen.

bewerkt door moderator
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ reacher, jazeker dat dat met alcohol te maken kan hebben en misschien wel een beetje van allebei. Zelf ben ik begin 40 maar hoop dat na 4 maand droog te staan toch nog wel dat mijn geheugen wat beter gaat worden. Ik heb al een tijd niet langer dan 4 maand droog gestaan dus ik weet niet of het beter gaat worden. Lets hope so

Ik zit al een paar dagen met lichte kiespijn maar vandaag is het niet leuk meer. Heb al 4 paracetamol en 2 ibuprofen 400 op maar helpt niks. Krijg en oorpijn en een sacherijnige bui bij. Bah niet leuk. Als dit zo blijft zal ik toch een bezoek naar de tandarts onder ogen moeten zien. Gelukkig heb ik maandag geen afspraken dus mocht dit doorzetten dan is daar dus ruim de tijd voor. Zo heb je weer een geluk bij een ongeluk;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Lika. Vind ik zelf ook heel vervelend en ik kan slecht tegen die pijn:( Vandaag nog hetzelfde dus morgen maar een afspraak maken bij de tandarts. Mijn paracetamol is op dus strak even naar de Lidl om nieuwe te halen. anders wordt het helemaal afzien.Heb vandaag gelukkig geen afspraken dus kan lekker in zelfmedelijden zwelgen. En niemand die ik daarmee tot last ben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 6 months later...
  • 11 months later...

Zo blij! Alweer een tijd middelen vrij!   

2017was niet mijn jaar. Begin van dat jaar kreeg ik last van een etalagebeen en werd letterlijk stilgezet. Mijn volleybal kwam te vervallen, mijn vrijwilligerswerk bij de dierenambulance, mijn wandelvakanties gingen niet meer door en ik kwam bijna de deur niet meer uit. Wandelen en fietsen deed pijn dus bleef ik thuis. In november kreeg ik een time out bij mijn vrijwilligerswerk als gastvrouw en toen had ik niks meer.

Toen wist dat het niet goed zou komen. Ik kwam de verkeerde persoon tegen waar ik normaal geen aandacht aan geef maar nu  stopte ik en maakte `een praatje`wetende dat hij nog in gebruik zat en wel een adresje wist en het kwaad was geschied.....

Na anderhalve maand zwaar in gebruik (had al sowieso 20 jaar geen drugs meer gebruikt ) heb ik weer aan de bel getrokken. Zo kon ik en wou ik ook niet doorgaan. Mijn zuur gespaarde centjes erdoorheen gebrast en een dakloze gebruiker in mijn huis...

Ben naar een detox gegaan en daar gelijk gestopt met de methadon waar ik al bijna mijn hele leven aan zat. En daarna doorgegaan naar een interne opname van 4 maand. Daar heb ik eind mei afscheid genomen (zonder terugval) en tot nu toe nog steeds helemaal clean!! Geen alcohol en geen methadon of andere middelen meer en ik voel me er zo goed bij!

Over een paar dagen ben ik dan ook 7 maand clean. Het is mij heel duidelijk dat ik echt niets kan gebruiken of sociaal denk te kunnen drinken. Voor mij helemaal niks meer met alleen mijn heldere verstand en gevoel. Ik ga naar een zelfhulpgroep en net terug van vakantie. Ben in de kliniek stevig gaan trainen i.v.m mijn etalagebeen en ik kan weer lekkere wandelingen maken met mijn hondje en weer aan het volleyballen. Wandelvakanties met een rugzak is helaas teveel gevraagd maar er zijn genoeg alternatieven. Deze vakantie b.v lekker wezen zeilen. Voor mijn vakantiegeld een elektrische fiets gekocht dus ook daarin ben ik weer mobiel. 

Kortom ik ben weer aan het leven en het is fijn om dat nuchter te doen. Ik voel me sterk en positief. Tuurlijk heb ik trekmomenten maar die gaan weer over en worden steeds minder. Moet er niet meer aan denken om onder invloed te zijn. Daarvoor geniet ik veel te veel nu. Ik ben het gevecht zooo zat!

Nu moet ik nog op zoek gaan naar een leuke en nuttige daginvulling maar daar ga ik de komende tijd mee aan de slag.       

Wordt vervolgd:D:rose:

                                                                                                                                                     

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...