Spring naar bijdragen

Een poging wat meer uit het leven te halen


Gast

Aanbevolen berichten

Zo, woensdagavond, niets te doen, geen kinderen, morgen uitslapen....en lekker aan de thee :)

 

Vanavond de AA was toch wel bijzonder. Ik weet niet of dat een plek is waar ik de rest van mijn leven terugkomen, maar ik heb wel afgesproken dat ik daar volgende week weer heen ga. 

 

Toch wel bijzonder wat niet-drinken een invloed heeft. Ik voel me zo veel fitter, beleef de dingen al zo veel echter. Ik zit de dingen niet meer uit om dan aan het eind vd middag een glas wijn in te schenken. Ik beleef de dingen, omdat ze gebeuren en ik ze mee maak. Dat is toch wel een enorm verschil. 

 

Nu toch maar eens naar bed. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog één gedachte voor het slapen gaan.

 

Ik denk dat iets drinken nooit meer een optie zal zijn. Want ik wil niet twee biertjes drinken. Als ik drink wil ik dronken worden. Ik hoef dus ook niet twee biertjes te kùnnen drinken. Het gevoel dat ik heb na twee glazen bier is eigenlijk heel onbevredigend. Het is niet af, ik ben niet klaar. Dus als ik in de verleiding kom om een glas alcohol te drinken, weet ik dat ik kies tussen niets of heel veel. Niet tussen niets en één.

 

En nu naar bed!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi bericht Pelle en goed dat je de volgende keer weer naar de meeting wilt gaan. Tegen mij werd gezegd het een keer of zes, liefst acht, te proberen. Om het wat te laten landen.

En voor één of twee doe ik het ook niet. Ik heb hier een keer van iemand gelezen dat voor mij (ons) beginnen met drinken met het idee er bij twee mee te stoppen, net zoiets is als van een hoog flatgebouw afspringen en denken "na twee verdiepingen stop ik met vallen". Zoiets.

Goede dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net terug van de scheidingsadvocaat, viel mee allemaal. We wonen sinds een paar maanden apart, nu het officiële gedeelte nog.

Scheiding gaat overigens in goed overleg allemaal. 

 

Zo meteen komt een vriend op bezoek. Vrijdagmiddag, hij zal wel een biertje lusten....maar dat heb ik niet. Zal hem tegenvallen :D.

Ha, komt ie aan!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bezoek vroeg thee  :blush:

Goed, niet iedereen drinkt dus altijd en overal alcohol.

 

Ben nu stoofvlees in de marinade aan het zetten, had nog ergens een laatste restje wijn in een zak. Pff, meteen allemaal erbij gekieperd voordat ik in de verleiding kom. Wat ruikt dat sterk...

En over de app komen in een bepaalde groep appjes binnen over bier.... met foto's...

 

Ik geloof dat nu de receptoren op hol beginnen te slaan  :face-icon-small-shocked:  :face-icon-small-shocked:  :face-icon-small-shocked:  :face-icon-small-shocked:

 

Bepaalde gedachten fladderen net buiten mijn bewustzijn...

 

Ik ga niet drinken vanavond!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bezoek vroeg thee  :blush:

Goed, niet iedereen drinkt dus altijd en overal alcohol.

...

 

Ik dacht voorheen ook dat iedereen (veel) dronk. Het was een openbaring dat dat gewoon niet zo is.

 

Koken met drank is ook opletten. Van stoofvlees met wat wijn zul je waarschijnlijk niets krijgen. Hoewel er altijd wat alcohol blijft hangen, denk ik niet dat je dat in de gaten hebt. Maar in een kaasfondue kun je vaak de alcohol nog erg proeven en dat kan weer problemen opleveren die je niet wilt.

 

Hou vast!

bewerkt door MijnGerrit
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach ja...

 

Vandaag voor het eerst een moment dat ik dacht: "ja, je hoeft dit natuurlijk niet te doen". Maar bedacht ook meteen dat dan heel veel drank het gevolg zou zijn. En dat is toch echt wat ik niet meer wil.

 

Vanavond nog even vlak voor sluitingstijd naar de supermarkt voor wat groenten voor m'n stoofvlees voor morgen, zie ik wel erg veel mensen met kratjes bier en flessen wijn door de winkel rennen! Ergens iets van, sja, nooit meer. Maar ook iets van, ja, dat hoeft nooit meer. Maar toch, nu de eerste keer dat de euforie van het niet-drinken wat minder is en dat de gevolgen van mijn besluit om nooit meer te drinken wat somberder voelen. Een gemis. Of jaloezie, al die mensen die wel gaan drinken. Geen zorgen hoor, ik ga vanavond echt niet drinken, maar zo voelt het.

 

Ik denk dat mijn afspraak met de praktijkbegeleider over 5 weken en de afspraak volgende week weer naar de AA te gaan erg verstandig zijn. Dat maakt dat ik dit echt heel serieus neem. En zeker niet zo maar op geef op een zwak moment.

 

Ik ga snel weer thee zetten. Haha, ik heb afgelopen 2,5 week meer thee gedronken dan de rest van mijn leven! Maar het werkt. En ik douche ook vaak en extra lang, mag van mezelf. 

 

Oh ja, ik bedacht vanmiddag dat er geen enkele reclame is die je zegt helemaal te stoppen met drinken. Het is allemaal: drink met mate. Nooit: stop met drinken. Sire eens een briefje sturen. Dan wordt dit taboe misschien ook doorbroken en alcoholafhankelijkheid/verslaving beter bespreekbaar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pelle, je doet het goed.

's Avonds boodschappen doen is misschien minder handig. Dat is misschien de tijd dat je normaal gesproken al wat had ingeschonken voor jezelf. Einde van de dag, misschien wat moe, de verdediging is wat omlaag gezakt ...noem maar op.

Het zal je nog weleens overvallen, zo hier of daar. Als je er actief mee bezig blijft, zoals je nu doet, dan herken je de momenten het snelst denk ik.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach ja...

 

Vandaag voor het eerst een moment dat ik dacht: "ja, je hoeft dit natuurlijk niet te doen". Maar bedacht ook meteen dat dan heel veel drank het gevolg zou zijn. En dat is toch echt wat ik niet meer wil.

'Hate to say i told you so'  

Dit heeft iedereen, je gaat jezelf afvragen, 'waar ben ik mee bezig? waarom zou ik dit doen?' Dit zijn de cravings die op komen zetten, of dat je nieuwe levensstijl nog niet zo ingebakken is dat het nog vreemd voelt. 

Iedereen gaat door deze fase en deze momenten, deze 'monsters' zul je nog veel gaan tegenkomen. 

Mijn advies? 

  • Lees nog eens terug waarom je gestopt bent? Mijn lange en best heftige lijst vind je hier (de moeite waard om te lezen)
  • zet een stok achter de deur. Spreek met een goede vriend of familielid af dat hij/zij jou in de gaten had. Zelf heb ik een weddenschap heb afgesloten waar ik veel geld mee kan verliezen. Dit werkt erg goed. Iedereen houdt in de gaten of ik niet stiekem bier drink en ik hoef niet uit te leggen waarom ik niet drink. 
  • Bekijk nog eens het filmpje van Els, zo rond 23 minuten wordt het uitgelegd waar die trek vandaan komt. 

 

Ergens iets van, sja, nooit meer. Maar ook iets van, ja, dat hoeft nooit meer. Maar toch, nu de eerste keer dat de euforie van het niet-drinken wat minder is en dat de gevolgen van mijn besluit om nooit meer te drinken wat somberder voelen. Een gemis. Of jaloezie, al die mensen die wel gaan drinken. Geen zorgen hoor, ik ga vanavond echt niet drinken, maar zo voelt het.

Aah, onze hersenen, wat zijn ze toch gemeen he? Jouw euforisch gevoel dat je niet meer gaat drinken is een gevolg van het aanmaken van fijne stofjes.

Net zoals bij alle dingen die nieuw zijn, spannend zijn voel je jezelf goed.

Denk maar aan de eerste keer in de achtbaan, dat eerste gevoel krijg je nooit meer. Een beetje hetzelfde als je elke dag biefstuk eet. Op zijn tijd heerlijk maar na dag 20 komt biefstuk je strot uit. 

 

Ik heb zelf ook het gevoel gehad dat ik wat mis maar ben er al snel achter gekomen dat 'het gemis' puur tussen je oren zit. je mist echt niets en ook voor de drank hoef je het niet te doen. Nogmaals, denk eens terug aan voorheen, werd je gezelliger of leuker met veel drank? voor mij gold Nee. 

Wij mensen hebben moeite met afscheid nemen en patronen veranderen. Wie denkt niet met weemoed terug aan zijn eerste auto? Het brommertje van vroeger of je eerste liefde? Dit is heel normaal.

Het niet drinken voelt voor mij niet meer als een straf. Ik probeer juist lekker gek mee te doen, dat is spannend, maar daar haal ik nu mijn voldoening uit. En als ik 's ochtends na een avond stappen om 8.00 al aan de koffie zit en rond een uur of 13.00 de rest van mijn vrienden met rode ogen, stinkend naar drank met hoofdpijn aan de tafel zie zitten denk ik, nee ik mis echt niets.

 

Oh ja, ik bedacht vanmiddag dat er geen enkele reclame is die je zegt helemaal te stoppen met drinken. Het is allemaal: drink met mate. Nooit: stop met drinken. Sire eens een briefje sturen. Dan wordt dit taboe misschien ook doorbroken en alcoholafhankelijkheid/verslaving beter bespreekbaar.

 

Kun je doen, maar dat is vechten tegen de bierkaai (pun intended) Drank en accijns zijn goed voor de overheid dus zullen ze dat nooit zeggen of doen. Verspilde moeite. Ze verbieden ook geen pindakaas omdat een klein percentage allergisch is voor pinda's. 

Nee Pelle, de kracht moet uit onszelf komen. Voor mij geldt dat ik totaal niet getriggerd wordt door alcohol. Ik kan gemakkelijk inkopen doen voor een feestje, ik heb bier in de koelkast liggen voor vrienden en schenk tijdens verjaardagen glazen vol met wijn. 

Ik kan dit omdat ik wéét dat ik dit niet ga drinken en ook nooit meer ga doen. Ik heb alcohol geassocieerd met mijn 'oude leven'. Mijn oude, verschikkelijk ongezonde, kansloze leven. Daar krijg ik zo'n knoop van in mijn maag dat ik dat niet wil. 

Het is een Pavlov-reactie geworden (meer info over Pavlov hier

 

Kom op Pelle, een berg beklimmen is zwaar werk en op weg naar de top komen er diepe dalen en gevaarlijke wegen. 

Maar met de steun van dit forum komen we er! 

Zet hem op 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste mensen,

 

Ik ben zo blij dat ik, na een aanvankelijk nog aarzelend begin hier, zeer overtuigend niet meer drink! Het scheelt enorm veel stress en gedoe, drinken is helemaal niet ontspannend, tenminste niet zoals ik het deed. Ik ben fit, voel me helder, heb overal tijd voor, ik ben enthousiast, stel dingen niet meer (nou ok, veel minder) uit. Er ontstaan nieuwe hobby's, ik ervaar de dingen anders (beter en met meer aandacht), ik vergeet niet alles meer, ik hoef niet altijd maar weer op zoek naar die roes, kan blij zijn met wat er is en als klap op de vuurpijl ben ik afgelopen week 1,5 kilo lichter geworden. En dat allemaal al binnen een maand!

 

Ik heb nog een stokje achter de deur, woensdag weer naar de AA. Maar ik heb nu al het gevoel dat dat misschien helemaal niet meer nodig is. Ik vind het niet moeilijk om ook aan andere mensen, vrienden, familie, te vertellen dat ik niet meer drink. Ik denk dat het filmpje van Els Noorlander mij heel duidelijk heeft gemaakt dat het een mechanisme is dat ik moet aanpakken. Ik kan dus niet af en toe wel drinken. Dat besef geeft enorm veel rust. 

 

Ik heb heel duidelijk erkend dat ik alcoholist ben (is dat niet stap één bij de AA?), ik wil daar wat aan doen en heb bedacht dat ik geen alcohol meer wil. Nooit meer. En ik schrik daar helemaal niet van! Ik krijg associaties met alle naars dat alcohol mij heeft gebracht, en ik ben blij met mezelf, nuchter!

 

Een hele goeie vriend, heb ik zaterdag een heel goed gesprek mee gehad. Hij geeft zichzelf de laatste kans om met mate te drinken. Anders gaat ie ook stoppen. Ik zie de worsteling. 

 

Een hele bijzondere vriendin, gisteren, ongeveer hetzelfde.

 

Ik voel minder de behoefte op het forum te zijn, ik heb het heel helder voor mezelf allemaal. 

 

Ik zal wel niet zo veel meer schrijven, iedereen heel erg bedankt voor alle wijze en lieve woorden! En voor het delen van de ervaringen. Ik heb daar veel aan gehad, het heeft me geholpen alles helder te krijgen. En om afspraken te maken met mezelf. Op het moment dat ik wat schrijf, fladdert een gedachte niet meer zo maar weg!

 

Succes allemaal  :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zondagavond, 29 januari, kopje avondmelange  :)

 

Vandaag dag 29 zonder alcohol, 4 weken geleden de eerste dag zonder drank, bijna een maand! En het bevalt heel goed  :)

 

Ik voel me nog steeds stoer, ik ben trots, maar ik voel me ook gewoon heel lekker! Vooral na het sporten moet ik wel af en toe even slikken, maar als ik dan aan de ellende van alcohol denk kan ik me daar vrij vlot overheen zetten. En dan de komende lente met zijn terrassen of de zomer in zwoele oorden.... dat zien we dan wel weer, vandaag drink ik niet! Met die eerste kies ik voor een leven met alcohol, dat heb ik heel sterk in m'n hoofd geprent. Het kost wat, dat niet drinken, maar het levert veel en veel meer op. En ik zou dat niet meer kwijt willen.

 

En dan het nieuws deze week dat zelfs één glas per dag al niet meer gezond is.... ik hou het lekker bij nul ! Het lijkt me een kwestie van tijd dat je in de café's ook niet meer mag drinken. Dat ben ik lekker voor dan  :D

 

Groet  :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...