Spring naar bijdragen

Ik ben


Quinn

Aanbevolen berichten

@Ouinn, ik had je update nog niet gelezen. In het verleden ben ik bij een -iater geweest. Hij heeft me toen dezelfde boodschap gegeven in de 10 minuten die hij tijd voor me had. Heeft toen in de hele 10 minuten ook nog een sexistische opmerking gegeven die ik maar snel heb verdrongen. Ben er nooit meer geweest. Het gaat alleen om jou Quinn

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Quinn,

 

Ik wil graag reageren, maar kan niet zo goed woorden vinden.

Denk dat ik voor een stukje weet wat je doormaakt.

Ben zelf paar maanden terug geconfronteerd met het feit dat er

misschien wel onderliggende problematieken zijn...die ik niet had zien aankomen.

Ik vond dat heel heftig...de iater kwam in beeld en medicatie. Ik schrok me kapot.

Had het gevoel de totale regie kwijt te raken. Gerrit beschrijft het goed.

 

Er is één ding wat ik in de hand had en heb, niet drinken.

Terwijl de triggers groter worden. O, wat lastig.

En nu stapje voor stapje komt er wat overzicht in dat in eerste instantie niet te overziene traject.

Niks overhaast, wel reëel, overleg en redelijkheid.

 

Ik kan alleen maar hopen dat dat je lukt. Nuchter blijven.

Als je dat anders gaat doen, volgt de rest...hoe dan ook.

 

Quinn ik hoop zo dat dat je lukt, die eerste laten staan.

En dat je echt aan jezelf toe komt.

 

Het kan zó moeilijk en zwaar voelen, 

vechten en strijden...uiteindelijk tegen jezelf.

Laat dat los.

Hou je vast aan je basisgedachte, je wilt het anders,

en dat betekent niet drinken...

 

:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De triggers om te gaan drinken blijven komen, om die te ontwijken, ga ik drinken. Prachtige vicieuze cirkel, weet zeker dat -oloog daar wel wat van vindt. Gisteren samen wat rondgekeken naar allerlei mogelijkheden, om het wat luchtiger te maken. Wisten jullie dat er afkickklinieken zijn waarbij een luxe resort kamperen lijkt? Niet te geloven, wat een overdadige luxe kan er zijn.

Een paar jaar geleden heb ik een tijdje doorgebracht in een particuliere kliniek, maar dat was toch echt wel heel anders dan zo'n resort in Zuid Afrika. Kamer delen, corvee diensten, strakke planningen en de deuren op slot. Nee, dan Zuid Afrika! Blijkbaar hebben verschillende mensen ook in dat opzicht een andere aanpak nodig. Ben zelf meer van het Spartaanse, past ook wel bij de mentaliteit van zelfkastijding en boetedoening. Plus het is een grotere uitdaging om dan wat regels te omzeilen. Want het moet wel leuk blijven natuurlijk. Heb een mail klaarstaan om bij de vorige instelling te informeren, maar zover ben ik toch nog niet. Teveel weerstand. Ik pieker nog even verder.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je lijkt er genoegen in te scheppen om sommige berichten zo te formuleren dat ik er in ieder geval niets mee kan. Zie je wat ik bedoel?

Net een kluwen touw waarvan begin en eind verstopt zitten.

Dit is overigens geen verwijt of iets dergelijks hoor, ik beschrijf hoe het op mij over komt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Quinn, volgens mij (jou niet goed kennende hoor!) wil je die mogelijkheid behouden omdat je het niet aandurft om overal een streep door te zetten, en niet omdat je zo'n vrije jongen bent die zich niet laat beknotten.

 

Gauw, gauw iets toevoegen! Ik lees één seconde later een heel lief bericht van jou op mijn draadje, het contrast kan niet groter zijn.

Ik hoop dat je begrijpt dat ik op je reageer omdat ik denk: 'Ja, die jongen gaat het redden, even alle hens aan dek nu!'

bewerkt door basta
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hmm, heb het overgelezen en je hebt gelijk, lekker rommelig. Ik denk dat ik mezelf probeer te ontwijken. Zoals ik net antwoordde op de vraag waarom er nog drank in huis is: omdat ik die mogelijkheid wil houden. Ik kan dit niet.

 

Dat begrijp ik heel goed en heb dat zelf ook zo meegemaakt. Het ís ook gewoon een hele lastige situatie om drankmisbruik aan te pakken, om jezelf aan te pakken. Als het eenvoudig was, waren al die instellingen, programma's, zelfhulpgroepen er niet. Dit forum ook niet.

Met je ontwijkende berichten, gedrag en het openhouden van "achterdeuren" zoals hier wel wordt gezegd, bevind je je in goed gezelschap hier. Niets nieuws onder de zon. Eigenlijk ben je heel gewoon ;)  :P (kon het even niet laten, sorry).

 

Ik weet niet wat je bedoelt met je laatste zinnetje, "Ik kan dit niet"?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zit al een tijdje naar het scherm te staren en letters weer te wissen. Weet niet goed wat ik wil zeggen, maar toch helpt het altijd om mijn gedachten onder woorden te brengen. Waar het op neer komt, is dat ik bang ben. Gewoon ordinair kinderachtig bang. Bang om zonder drank te zitten. Bang om te gaan drinken. Bang om zonder drank de nacht door te moeten komen. Bang voor nachtmerries en herinneringen. Bang voor mezelf. Ja, dat laatste vooral, bang voor mezelf.

 

Ik kan dit niet. Wat niet? Nooit  meer drinken. Een streep zetten en zo per decreet een nieuw leven zonder alcohol beginnen. De fles roept en mijn lever is te zwak (of eigenlijk, te sterk) om die blijvend te weerstaan. Ik kan dit niet, niet alleen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Quinn, dit is er een die je zelf moet doen. Maar je hoeft het niet alleen te doen.

Dat merk je hier op het forum al. Als het goed is bij de AA ook en bij andere zelfhulpgroepen zul je hetzelfde merken.

Je vriendin, je vriend, dat heb je al meegemaakt.

 

Bang voor de nachtmerries en herinneringen kan ik niet beoordelen. Ik heb daar persoonlijk geen ervaring mee en ken jou en je verhaal ook niet.

Soms zie ik tegen iets op, ben ik een beetje bang ergens van. Achteraf valt het vaak ontzettend mee. Dan ben ik blij dat ik iets gedaan heb. Er is een mooi oud versje van. Even langs het deel over het geloof heen lezen misschien, of er iets eigens voor invullen (AA):

a5bf59b6e166642c34b72a61271c15dc.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag een beetje aanrommelen op m'n werk. Wat prima kan, want er zijn geen verplichtingen en verwachtingen voor vandaag. Vannacht geslapen op slaapmiddelen, 't is niet ideaal, maar beter dan niks. De knoop voor morgen nog niet helemaal doorgehakt. Ergens heb ik nog de hoop om het wel gewoon zelf te kunnen en tegelijkertijd alles gewoon draaiende te houden. Maar hé, wie houd ik voor de gek, wat laat ik momenteel eigenlijk nog draaien?

 

Gisteravond zei mijn vriend dat, mocht ik kiezen voor een opname, die alleen kans van slagen heeft als ik open ben daar, mijn stoere houding en cynisme in elk geval wat loslaat, of nog liever, thuis laat. Ik weet best dat ie gelijk heeft. Maar ken je dat, dat het masker dat je draagt zo vergroeid is met je eigen gezicht, dat je niet meer weet waar het één begint en het ander ophoudt? Wat als de lagen worden afgepeld, wat is dan mijn kern? Is dat het vertwijfelde, labiele wrak? Of het wrede, egocentrische wezen? Een koud, berekenend, arrogant mens?

 

Intussen probeer ik houvast te vinden in het lijstje goede eigenschappen dat ik van -oloog moest maken. Herhalend als een mantra; grappig, intelligent, gepassioneerd, gedreven, aanhankelijk.

 

Ik ben niet alleen maar slecht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Well, wat kan ik ervan zeggen? Mijn sigaretten waren op, dus ik had geen keus. Okee, ja, ik heb ertegen zitten roken om ze op te krijgen, om een reden te hebben om naar een winkel te gaan. Best wetend waarom ik dat wilde en waarom het een slecht idee was. Maar ik deed het toch. Vijf nieuwe pakjes sigaretten en ach, nu ik er toch ben, ook maar even een fles halen. Ging ik daar eigenlijk ook niet gewoon voor heen? Ja, natuurlijk. Want het kan nu nog. En ik heb het nodig. Verdiend. En ik heb al een aantal dagen niks gehad, dus wat geeft het.

 

Dus heb ik nu last van mijn keel door de vier opgerookte pakjes sigaretten en een zwaar hoofd van de liter black label. Echt weer zo'n typische zaterdagochtend. Of willekeurig welke ochtend eigenlijk. Halve kater, halve stem, half mens. Al ik mijn hoofd nu niet bij elkaar grabbel, ga ik het rotgevoel bestrijden met meer van hetzelfde. Dan drink ik door tot zondagavond en probeer ik maandagochtend enigszins fatsoenlijk naar m'n werk te gaan. M'n werk, waar ik misschien op korte termijn weer een onbetaald of ziekteverlof los moet zien te krijgen. Slecht plan.

 

Het moet anders, weet je nog? Ik moet anders. Verandering begint met mij. Dus zit ik hier. Met koffie, Brinta en een glas vers geperste jus d'orange. Want hoewel de liefste best pissig op me is, is hij niet te beroerd om weer te helpen met de beter gaan doen voornemens. Meer dan ik verdien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bij mij lag daar een groot deel van de oplossing in. Waarin wijs je jezelf af en waarom? Waarin saboteer je met zelfdestructie je eigen geluk. Ik heb geen partner en zoek geluk in iemand vinden en besef inmiddels dat dit niet werkt en heb dit obsessieve streven losgelaten. Jij hebt 2 mensen die je geluk kunnen geven maar haal je het ook uit jezelf via zelfliefde? Wens je veel succes met je zoektocht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

O jongens, op het moment dat ik me ga afvragen waarom ik mezelf afwijs, begin ik meestal met drinken. Dus dat wordt een leuke klus. Ik weet wel waarom, maar ik wil het niet binnen voelen komen, niet aan voelen komen en al helemaal niet delen. Zelfs niet met mezelf. Er gaat geen dag voorbij waarop ik me niet afvraag waarom ze in vredesnaam bij me willen zijn.

 

basta, ik ben in het Hallo muur! boek begonnen en ik zie inderdaad wat gelijkenis. Apart. Ja, er is een mogelijkheid tot opname, maar dat hangt van de intake daar af. Wellicht vinden ze het niet nodig. En ja, ik hecht enorm aan mijn vrijheid. Fraaie paradox hoe ik mezelf dan weer gevangen weet te houden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...