Spring naar bijdragen

nieuw hier


Gast

Aanbevolen berichten

Ik vind het naar als mensen zich zorgen over mij maken. Ik ben ook weer continue bezig geweest met iedereen gerust te stellen, het lukt wel een tandje bijsteken nog. 

Sorry tegen mezelf zeggen moet ik nog leren. Ik heb er zo hard aan gewerkt om mezelf veel centraler te zetten, aandacht aan mezelf te geven. En op het moment dat ik dan weer veel werk en stress krijg wil ik opnieuw niemand teleurstellen, dus nog maar een tandje bijsteken. 

Mezelf keihard voorbij gelopen en keihard in mijn gezicht terug gekregen 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben teruggevallen en heb 3 dagen gedronken.. niet langer en niet korter.. 3 dagen-- geen halve flesjes ofzo hoor, nee gewoon hele flessen wijn zoveel als ik op kon

Waarom ?

  • omdat ik niet 1 glas kan drinken, gewoon niet kan stoppen
  • omdat ik het soms mis om niet zoals andere mensen even mijn hoofd leeg kan maken
  • omdat ik soms die roes mis, me wil kunnen verstoppen
  • omdat het leven niet altijd mooier is zonder de drank, maar hard en eenzaam kan zijn
  • omdat ik opnieuw een mail had gekregen van iemand die ik nooit meer wil zien of horen
  • omdat ik ook geen mate kan houden wat het werk betreft
  • omdat ik zo vaak  sociaal moet zijn en dat voelt vaak als maar blijven geven

etc etc.. spijt en schaamte.. besef dat het voor altijd vechten zal zijn. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hebt behoorlijk helder wat je redenen zijn ^^

Mails kun je blokkeren van een bepaalde afzender toch? 

Leven kan zeker hard en eenzaam zijn, juist zonder drank merk je dat des te meer natuurlijk :(

Sociaal 'moeten'  zijn klinkt niet goed... Zeker bij goede vrienden moet je niet het idee hebben dat je altijd maar moet geven.. 

Minder werken een optie? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een prima opsomming van redenen om naar ons bekendste oplossingsmiddel te grijpen. En als je op de bodem van de fles (of de derde) bent, is er alsnog niets opgelost. Maar je was er wel even helemaal vanaf. Om nostalgisch van te worden soms hè? Toch, ondanks alles, denk ik echt dat het beter is om de kern aan te pakken, zodat het oplossingsmiddel veel minder nodig gaat zijn. Knuffel Lieve.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

redenen-- ik heb heel duidelijk op een rij wat mijn valkuilen zijn, werk ook al even aan mijn drankprobleem. En ben bezig met mijn nieuwe plan van aanpak

vandaar. Thanks Quinn, ik moet inderdaad de kern aanpakken, ben vandaag weer naar de psycholoog geweest, doet veel. Moet mezelf meer centraal gaan zetten en

echt vaker nee beginnen zeggen. Minder werken is zeker een optie, of gewoon iets totaal anders gaan doen.. pieker pieker 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel veel hekenbaars wat je schrijft.

Wat komt alles hard binnen ..dubbel zo hard als je niet meer drinkt.

Zelf merkte ik ook met stoppen dat ik niet meer veel gewend was...ja drinken om het minste of geringste...niet overweg mee kunnen gaan.

Met mezelf..de ander...het leek wel of de hele wereld veranderd was.

Goed dat je ook psych erbij betrekt...je hoeft het niet alleen te doen.

Stoppen is echt een proces ..werken aan...wennen aan..doen met..ervaren..voelen..toelaten.

Stap voor stap werken aan jou proces.

Ook al gaat het mis..je leert van elke misser

Vallen en opstaan...zo zijn we groot geworden en zo groeien we ook weer door.

Succes Lieve:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Aarggh, wat een herkenning. Alles wat je schrijft herken ik Lieve. En Etty, zo beschreef ik mijn werk altijd. Ik ben degene met die stokken en die schoteltjes.... 

Lieve, voor de manier waarop we ons bij elkaar gaan rapen om sterker ons pad te kunnen vervolgen, ben ik er eigenlijk op uit gekomen dat het heel belangrijk is geen 'alles of niets' houding te hebben. Voor mij is het maken en accepteren van kleine stapjes zo ingewikkeld. Herken jij dat ook? 

Gedoe is het. Maar je gaat er komen hoor. Echt!:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt lieve mensen. Ik weet na mijn terugval dat ik het niet alleen kan en ook niet alleen moet doen. Op het moment dat het goed gaat met me, denk ik dat het allemaal niet meer nodig is, geen hulp, geen medicijnen.. Ik kan het weer alleen - niet dus.. belangrijke les voor mezelf. Ik ben iemand vrij mateloos, wat wil zeggen als ik dronk, dronk is veel, als ik sport ga ik all the way, voor mijn werk idem, wat ook maakt dat die stap voor stap soms zo moeilijk is, omdat je voor jezelf het gevoel hebt dat het te traag gaat en je eigenlijk al zou moeten rennen..

@Etty ik was inderdaad weer bezig de ballen in de lucht te houden.. alles van iedereen over te nemen op werkvlak mensen aanbieden om te helpen terwijl ik er zelf niet door kwam. Vriendin ziek met de griep oh ik kook wel wat meer voor jullie. Thuis idem.. gewoon teveel  hooi.. wanneer leer ik het eens om mate te houden en te beginnen beseffen dat ik niet degene ben die het water naar de zee gaat brengen. 

@Lika ik denk dat ik het al wat gezegd heb, ik heb het heel moeilijk met die kleine stapjes.. geen geduld en gaat altijd te traag, moeilijk

Ja nodig zijn en daardoor extra en extra doen.. totdat dat gewoon niet meer gaat

 

Bedankt lieve thee, blij dat het goed gaat met je.. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Lieve,

Ja, die mateloosheid in alles he?

En het vergelijken met de 'ander'.

Die vriendin lijkt het allemaal perfect voor elkaar te hebben...

En van jou denken ze waarschijnlijk, die sterke, altijd behulpzame, aardige, opgewekte vrouw....

 

Wanneer leer je het nou eens? Haha...nu al, stapje voor stapje, bewustwording,je neus stoten...

Fouten maken mag:) Je bent goed zoals je bent.

Laat je kwetsbaarheid maar zien. (Ahum...hoor wie het zegt)

 

Zo, die ga ik zelf ook nog eens een paar keer lezen...

 

Fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maar...

Waarom doe je het? Helpen, regelen, organiseren enzo. Het moet je iets opleveren, anders hield je ermee op. Ik herken de neiging, maar ik neem ook vaak dingen op me omdat ik dan zeker weet dat het goed gaat.

En 'goed' betekent: preciés zoals ik het wil, want dat is natuurlijk de beste manier...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

21 uur geleden zei lieve:

 Maar als ik dan bv een beroep doe op mijn moeder om eens te helpen dan mag ze niet van mijn vader want ze moet er voor hem zijn.. och ingewikkeld wel hoor

Pijnlijk. Je vindt het waarschijnlijk sowieso al moeilijk om om hulp te vragen en als daar dan niet op wordt ingegaan omdat je moeder omdat je vader zegt dat hij belangrijker is dan jij (komt t toch op neer).  Dan vraag je aan niemand meer hulp lijkt mij.

Ook dit draadje helpt mij weer verder. Dit forum zal jou in ieder geval niet in de steek laten. :heart:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Grenzen stellen en er vervolgens aan vasthouden. Maar dat dan wel weer in een balans. En nee, je hoeft niet alles te doen. Heb je wel eens een overvolle mailbox gewoon ongezien leeg gekieperd? Doe ik na elke vakantie/ziekte/gewoon te lang niet gekeken. Serieus, er is bijna niemand die dan nog op zo'n mailtje terugkomt, dus blijkbaar mis je er niks aan en loopt alles nog gewoon door zonder jouw bemoeienis ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vroeg me even af of jullie het hier hebben over controlebehoefte: de behoefte om de dingen zelf in de hand te houden? Je houdt dan grip op de dagelijkse dingen en geeft daar je persoonlijke draai aan. Een ander kan dat doorkruisen en zodoende moet je afwegen of je je aanpast of dat je vast wilt houden aan je eigen orde. Het hangt dan volgens mij af van in hoeverre je echt LAST hebt van het vast willen houden aan de controle. En hoe zinvol is het om controle te willen houden? Soms kan dat richting dwangmatigheid gaan.

Ik zoek naar een voorbeeld, misschien die over de mailbox. Je motivatie kan zijn dat je alles wilt hebben gezien/gelezen/beantwoord om je daarna weer rustig te voelen omdat je overzicht houdt (zit er veel rommel tussen dan kun je je afmelden toch?). Ongezien weggooien kan betekenen dat je iets belangrijks mist waardoor je later in de problemen komt. Zelf zou ik niet gokken op dat laatste. Dus: enige controle is normaal en wenselijk. En ja: prioriteiten stellen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...