Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

Hyperventilatie en alles wat erbij hoort..

De hyperventilatie start s'nachts en gaat niet meer over tot in de avond of soms zelfs niet.

Gaat dit nog ooit over gaan?

Op internet zijn er allerlei methodes en psychologen die er waarschijnlijk munt proberen uit te slaan.

Ik geloof eigenlijk niet in die geldklopperij. Maar uit wanhoop zou ik dat straks toch nog proberen...

Zinvol??

 

 

Ik hoop dat het jullie beter gaat!

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het lijkt of we het allemaal moeilijk hebben op dit moment.

 

Ellendig, heb jij iemand in je omgeving, een familielid, een goede vriend of vriendin waar je eens mee kunt praten en je hart luchten?

 

Goh, Kanarie bij jou blijft het ook maar door gaan.

 

Soms lijkt het maar niet over te gaan of te verbeteren. En dan is het lastig de moed er in te houden. Ik lees dan de eerdere berichten met steun en geruststellende woorden weer door. Het is ook zo lastig dat je zelf weinig kunt doen om de klachten te verbeteren en maar geduld moet hebben om alles te doorstaan. Dat is niet makkelijk.

Ik kijk ook naar de dingen die wel lukken, zoals een wandelingetje of andere (eenvoudige) dingen.

 

Voor iedereen veel sterkte gewenst en dat het vlug weer de goede kant op gaat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen allemaal,

 

Hoe gaat het met jullie vandaag ?

Ik wandel langzaam aan mijn slakkengangetje verder af. Word s nachts enkele keren wakker maar val wel weer in slaap. Ik heb een vast patroon van rond 22u te gaan slapen en tss half 8 en 8 op te staan. Als ik blijf liggen begin ik te denken beter dat ik dan opsta en bezig ben. Voorlopig enkel s nachts weer het diep ademen maar meestal gaat het tegen de morgen weer beter. Ik ben echt een megatrage afbouw bezig van .01 per 5 à 7 dagen. Het moeilijkste is dat dit een eeuwigheid lijkt te duren maar ik weet zelf ook als ik te snel ga ik weer imijn eigen lijdensweg teken. Op deze manier gaat er eigenlijk maar .001 dagelijks af en tot hiertoe lijkt dit haalbaar voor mij zodat ik toch nog kan functioneren en dingen kan doen. Dit kon ik vorige zomer bij een te snelle afbouw allemaal totaal niet meer. Dus mijn lichaam zegt : traag is de boodschap ! Heb spijtig genoeg geen andere keuze. Hopelijk geraak ik er op deze manier zonder te veel zware neveneffecten van af. 

Veel succes iedereen, ooit komt de dag dat we uit deze put geraken en weer kunnen genieten vd mooie dingen vh leven en de dag dat het al goed gaat, geniet dan al gewoon van simpele dingen ! 

Groetjes x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pff, ja daar lijkt het wel op, eens Gaat het over wat Gaba ook schreef..

@SM, dat tussendoor wakker worden heb ik ook, schijnt bij afbouw te horen volgens mijn arts. Ik heb maar bij neergelegd, zolang ik mijn uren maar haal. Het diepe zware ademaling komt en gaat bij mij, wel meestal 's nachts meer last van dan overdag, inslapen dan lastiger. Ook dit hangt met afbouw samen. Als dit jouw tempo is dan is dat zo, ja gaat niet snel maar jij bent er ook eens vanaf! Zelf heb ik een kalender gemaakt waarop ik de afbouw stappen zet, dan zie je vanzelf wanneer klaar is, dat helpt wel voor mij ( mits ik dit tempo vol houdt).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben iets beter. Heb niet veel tijd nu, schrijf straks meer.

Kanarie, als je echt het meeste last hebt van de hyperventilatie, kan je wel proberen therapie te volgen. Ademhalingstherapie of dergelijke. Zal straks meer schrijven.

Iedereen alvast een goede dag gewenst!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Raar hé dat de diepe ademhaling zich steeds s nachts afspeelt !  Ik heb mijn kalender al opzij gelegd omdat ik er sinds vorige maand toch al met enkele maanden over zat door enkele holds. Dus nu probeer ik mij niet meer te fixeren op een einddatum want dan word ik toch weer teleurgesteld als ik weer een hold moet inlassen. Maar ik durf gewoon niet sneller omdat de klachten dn meer en meer opduiken.

Ellendig fijn dat het beter met je gaat ! 

Groetjes x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Terug een wat betere dag gehad vandaag, niet echt goed, maar voelbaar beter!

Kanarie, buteyko methode moet iets goed zijn, heb wel zelf geen ervaring. Maar zal zeker geen kwaad kunnen. Via de ziekenkas kan je voordeliger deelnemen aan zo een cursus.

Hoop dat het wat beter gaat met je ondertussen.

Moedig, shakemarieke, benzozat en alle anderen dank jullie om de steun en ook voor jullie hoop ik dat alles snel betert!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een betere dag vandaag! Joepi! Hopelijk duurt het wat langer nu en als er terug een wave komt, hopelijk niet zo diep meer! Heb nog wat verschijnseltjes nu, maar toch weer een groot verschil!

Wat raar allemaal, dat je zo diep kunt zitten en dan weer beter bent en dan terug valt, ...

Het is te hopen dat dit een goed teken is en dat het idd aan het beteren is. Dat de Gaba receptoren zich aan het herstellen zijn.

Voor jullie hoop ik echt dat jullie ook snel betere dagen mogen hebben! En nog liever hoop ik, dat iedereen zo snel mogelijk genezen is!!!

Ik weet dat er onder jullie zijn die helemaal niets hebben met een God, maar ik zelf geloof wel in een God en in Christus, ben geen kerkganger hoor, maar wel een christen. En mij doen het deugd dat ik mijn problemen aan

Hem kan voorleggen, het geeft me ergens rust en moed om vol te houden!

Mensen verstaan toch niet wat het is om in deze hel te moeten leven, zolang ze het zelf niet hebben meegemaakt. En nu kan ik toch tegen iemand vertellen wat er echt in me omgaat! Iemand die niet veroordeelt!

Ik wil niemand hier overtuigen om in God te geloven, maar Moedig vroeg me dat ik iemand had om mee te praten. En buiten mijn mama, vertel ik het liever niet teveel mensen dat dit nog steeds het gevolg is van de benzo, omdat je enkel ongeloof en onbegrip krijgt.

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Shakemarieke, hopelijk ben je de dag met een dutje goed doorgekomen.

 

Wat fijn Ellendig dat het weer beter gaat. En wat kan het toch wisselen steeds. Het zou eigenlijk in stijgende lijn steeds beter moeten gaan vind ik.

Ook moedig dat je hier zo open bent over God. En wat fijn dat je zo'n relatie met hem hebt en alles kunt vertellen. Daar kun je dan steun en kracht uit halen.

Want inderdaad als je anderen over benzo's vertelt geloven ze je niet. Vandaag zat een kennis nog vrolijk over pammetjes te praten. Ze doen alsof het snoepjes zijn, ik raak daar dan helemaal geirriteerd door, want ze moesten eens weten. Maar zelf hebben ze ze dan nooit gebruikt.

Ik ben mijn geloof een aantal jaren geleden kwijt geraakt en dat vind ik best wel erg. Het kon mij vroeger ook troost geven.

Maar ik kan het niet afdwingen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Super Ellendig dat je een goeie dag had ! Ik wens dat er nu nog veel zo mogen volgen.

Moedig, mensen zijn idd heel onwetend over deze dingen... vandaag toen ik in de auto zat was ik zo aan het denken, hoeveel mensen zouden 'r nu eigenlijk achter het stuur zitten op deze weg, die hieraan ook vastzitten of deze hutsepot ook meemaken ? Rare gedachte... die in me opspeelde... maar daar het aan ons niet te zien is wat er speelt veronderstel ik dat het evengoed bij anderen ook zo kan zijn.  Deze en andere fora geven me de moed om door te gaan want anders had ik het denk ik ook al opgegeven. De goeie raad van mensen daar helpt je problemen op te lossen, je voelt je ondersteund en je kan 'r weer tegen en dat hebben we allemaal op dit ogenblik heel erg nodig, en niet het onbegrip en het lach het maar weg gevoel !

Ik heb deze middag nog een dutje van een halfuurtje gedaan en toen ging het weer beter. Mezelf getrakteerd op een banaan en een twix (kwestie van gezond met een stukje chocola te vermengen) Toch nog wat klusjes gedaan was gevouwen, eten gemaakt en gewandeld met mijn hond.  De avond nu rustig doorbrengen voor tv. 

Hoop dat alle anderen het verder goed stellen !

Groetjes x Sh x 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even een laat berichtje, want het lukt me niet om te slapen. Mijn hele lijf doet pijn, zo'n akelige branderige pijn. Maagpijn, harde opgezette buik, krampen middenrif, droge, branderige ogen.

En rusteloze benen, zware ademhaling en benauwd op de borst.

Ik kijk echt uit naar vermindering van al mijn klachten of eens een venster.

Het is moeilijk rust te vinden met al deze rot klachten dag in dag uit. Al maanden.

 

Ellendig, ik heb hier (toevallig) wel een rozenkrans op tafel liggen. Die heb ik eens in een klein winkeltje van het stadspastoraat gekocht.

Misschien moet ik als ik zo weer naar bed ga maar eens een Onze Vader en Weesgegroetje bidden en om hulp vragen.

 

Shakemarieke, jij hebt toch nog wel een goede dag gehad, lees ik. Wat voor hond heb je? Wel gezellig samen met de hond wandelen. Ik wandel veel, en kom veel mensen met honden tegen.

 

Hoop dat ik vannacht nog wat kan slapen.

 

Voor iedereen welterusten

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moedig wat naar dat je niet kon slapen en dat alles weer tegelijk kwam ! Hoop dat je toch een klein beetje hebt kunnen slapen en dat alles een beetje gestabiliseerd is.

Ik heb een maltezertje van bijna 8 jaar geadopteerd uit het asiel een 5 maanden geleden. Zij is mijn reden om elke dag op te staan en altijd zo enthousiast om me te zien. Zij zorgt ervoor dat ik elke dag buiten geraak, ook al ben ik wat licht in het hoofd zoals deze morgen. Had deze nacht heel goed geslapen, geen klachten maar deze morgen na het ontbijt wat misselijk, dus onmiddelllijk een grote kop gemberthee naar binnen gewerkt en toen was het al vlug over. Enkel het licht gevoel in mijn hoofd zit er nog. Het voordeel vh wandelen met een hond is dat je sneller sociale contacten maakt, je komt andere mensen tegen met een hond en je begint spontaan te praten daar de honden naar elkaar toe gaan. Ik heb hu het gevoel dat ik haar gered heb en dat zij nu mijn redding zal zijn. Je bent nooit alleen en het aaien en knuffelen van zo'n dier maakt je rustig. 

Ik hoop dat iedereen vandaag een betere dag mag hebben !

Hou vol !

Grtj x Sh 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Shakemarieke, leuk een Maltezertje. daar heb je dan best veel steun aan en gezelligheid. En het geeft je rust. Voor mij is het nu nog wat te druk en te veel zorg een eigen hond. Maar misschien als ik me wat beter voel.

Ik las net op een engelstalige benzo site dat er klachten zijn die soms nooit meer overgaan. Daar moet ik toch niet aan denken. Dan zou ik nooit meer normaal kunnen functioneren. Vond dat wel akelig om te lezen.

Heb gelukkig afgelopen nacht toch nog wat geslapen.

Heb eerst een kop verse gemberthee genomen en in bed Onze Vaders en Weesgegroetjes gebeden. Dus dat heeft toch geholpen. Als je bid ben je ook even niet aan het piekeren, want dan concentreer je je op het gebed. Dus dat alleen is al goed. En wat je bid is ook niet slecht, dus ik ga het vaker doen. Ellendig, goed dat je hier wat over schreef. Niet dat ik nu meteen mijn geloof terug heb gevonden, maar dat was ook niet het uitgangspunt.

Verder gaan alle klachten vandaag gewoon weer door.

 

Iedereen veel sterkte gewenst en een rustige avond.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog steeds beter. Ben zelfs gisteren avond weg geweest. In het begin had ik bang dat ik me niet goed zou gaan voelen en had al tegen mijn man gezegd, als het niet gaat, ga ik terug naar huis. Het eerste uur was heel onzeker. Maar daarna zelfs gedanst! Het was tourcriterium in Herentals, dus redelijk druk. Het heeft me echt deugd gedaan om toch nog eens te kunnen genieten en dansen. Met watertjes, maar dat vind ik niet erg, drink anders ook nooit veel. Vandaag wel heel moe natuurlijk en spierpijnen, maar dat is het gevolg van een avondje uit. Lang geslapen dus, en in de namiddag ook nog wat gedut op de zetel. Daarna toch nog met de kinderen gaan minigolfen en gewonnen . Dus het gaat weer redelijk goed momenteel. Raar, dat het zo een verschil van voelen kan zijn. Zo goed zijn, dan weer zo slecht zijn, goed, slecht, ...

Maar geniet er nu wel van! Dus hou vol allemaal, het gaat beteren!

Moedig, goed om te lezen dat bidden je afleiding geeft! Het komt in orde, ook voor jou! En mss zijn er wel dingetjes die niet helemaal weg gaan, maar het wordt echt beter! Daar ben ik zeker van!

Shakemarieke, leuk dat jij afleiding hebt door je hondje! Mooi hoe je schrijft dat je hem gered hebt en dat hij dit voor jou kan doen! Dieren geven idd rust en liefde! Heb zelf drie poezen, kippen, schildpad en een hond. Een border collie. Heb een aantal jaar vrijwilligerswerk gedaan in een poezenasiel. Had eerst een poes, maar door daar te werken ineens drie! Ben nu al een tijdje niet meer geweest, maar als ik terug volledig beter ben, ga ik weer helpen daar. Het geeft mij voldoening. Nu heb ik mijn handen vol met mijn eigen dieren.

Kanarie, hoe gaat het met jou?

Alle anderen, hoe vergaat het jullie momenteel?

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ellendig, dat gaat goed zo met jou ! Een avond uit geweest zelfs en gedanst. Wat fijn. En nu even op watertjes, dat is niet zo erg he. Alcohol komt later wel weer eens. En logisch dat je daarna wat vermoeid bent.

Ik heb nog ooit een tijdje opgepast op een Border Collie. Dat zijn ook leuke honden.

 

Afgelopen nacht weer wel wat geslapen. Een uurtje of vier.

Opgestaan met vastzittende nek en schouderspieren. Zit nu met een sjaal om, om het wat warm te houden.

Al een wandelingetje gemaakt. Begon net hard te regenen.

Het is gelukkig niet meer zo warm, dat vind ik nu wel fijn. Is ook minder benauwd.

 

Shakemarieke, Benzozat en Kanarie en alle anderen, hopelijk met jullie ook alles goed.

 

Iedereen een goede dag gewenst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moedig, probeer niet te veel horrorverhalen te lezen, iedereen geneest altijd... van alles maar we weten enkel niet wanneer ! Ik blijf weg van alle onveilige posts of verhalen of verslagen. Je weet nooit hoeveel r van waar is en welke achtergrond 'r achter zit. Dus we gaan er gewoon van uit dat iedereen beter wordt. Goed dat je af en toe ook een wandelingetje maakt en indd warmte is het beste bij pijn. En misschien nog een tip, voor angstaanvallen,... leg gewoon een ijspak tussen je handen of in je nek als je dat kan verdragen. De aandacht van je hersenen gaat naar de koude en de angstaanval zwakt af ! Misschien dat iedereen hier iets aan heeft.

 

Ellendig wat fjin dat je een leuke tijd had ! Door bezig te  zijn vergeet je alle zorgen ! Ik heb gisteravond gezelschapsspelletjes zitten spelen en olifantjes geknutselnd voor een vriendin. Je gedachten zijn gefixeerd op iets anders en niet meer op de rest. Mijn muziek staat ook een ganse dag op.

O een collie da's ook een superlieve hond ! Wat fijn dat je dit als vrijwillerswerk deed ! Dat zou me ook liggen, had het ook gevraagd maar ze werken jammer genoeg met vaste mensen. Ik ben wel van in september vorig jaar tot maart dit jaar gaan wandelen met asielhonden 4 x per week tot ik mijn huidige hondje had en nu heb ik mijn werk met haar maar ga af en toe nog 's langs om dag te zeggen met haar of wat eten dt ik over heb te  brengen voor de andere honden.. Ze is al fel veranderd van een mega angstig dier tot een zelfverzekerld lief knuffelhondje, blaft enkel als ze andere honden ziet omdat ze r naartoe wil of als ze s nachts iets hoort en anders hoor je haar nooit. 't Is een schatje en dieren bieden idd rust en geven je 't gevoel dat je nooit alleen bent.

 

Kanarie vergeet niet deze momenten zijn tijdelijk ! Ze gaan over ! Het blijft niet ! Alle symptomen gaan weg komen terug en blijven uiteindelijk weg.  Dit gebeurt bij mij ook en ik ben nog ah afbouwen op een slakkentempo. Ben ook haast nooit symptoomvrij maar sta op en maak zoveel mogelijk iets van mijn dag en als het niet gaat slaap ik een halfuurtje.

Ik heb vannacht ook slecht geslapen (weer diepe ademhaling)  maar ben op 't gewone uur opgestaan, heb broodjes gemaakt voor mijn zoon die de ganse dag weg is voetballen, voor mijn dieren gezorgd, ontbijtje gegeten en als een wandeling van een halfuur achter de rug. Nu nog steeds heel moe maar straks als mijn dochter weg is, doe ik even een dutje en dan kan ik 'r hopelijk wel weer even tegen.

 

Hoop dat iedereen vandaag een goeie of een betere dag mag hebben !

Groetjes

x Sh 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Super nieuws Ellendig! Dit gaat de goede kant op. Ja die vlagen zijn bizar, maar dat is blijkbaar genezingsproces. Moedig, Kanarie houd hoop, je ziet dat goed komt. Zelf wat rommelig slapen, maar zit bijna op 1 mg en dan echt aan de laatste loodjes beginnen, nu vooral last van zweten en wat zware ademhaling.

Iedereen goede dag en rustige nacht gewenst. Ik probeer ook weg te blijven van horror verhaken, uiteindelijk komt het goed!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Shakemarieke, wat heb jij een goede instelling! Je bent echt goed bezig! Zo positief, al ga je nog door deze hel. We zouden allemaal een voorbeeld kunnen nemen aan jou! Echt fijn om zo een verhalen te lezen!

Moedig, idd horrorverhalen kan je beter niet lezen! Het is zoals shakemarieke zegt, denk ook wel dat iedereen geneest en dat het kleinere verschijnselen zullen zijn die mss een hele tijd langer blijven aanhouden. Maar echt ga daar niet teveel over nadenken! Gaba heeft nog nooit iemand tegengekomen die niet volledig genezen was. Het komt goed! Blijf dit geloven en herhalen!!! Het is niet makkelijk als je er middenin zit natuurlijk. Maar het komt allemaal wel weer goed!

Kanarie, vind het jammer,dat je nog steeds zo slecht bent en ik niet lees dat je nog eens een venster gehad hebt! Maar ook voor jou komt het allemaal goed! Ook jij moet blijven geloven in een goede afloop!

Benzozat, je bent ook op de goede weg, nog even volhouden!

Iedereen een goede dag gewenst!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benzozat, jij bent goed bezig ook, al op 1 mg  bijna ! Je bent 'r bijna vanaf ! Hoop dat je vannacht een goed en uitgerust nachtje mag hebben !

 

Dank je Ellendig ! Maar het is niet altijd zo hoor, heb er deze namiddag al een goeie jankbeurt opzitten maar denk dat dit niet te wijten is ad afbouw maar ad maandelijkse hormoontjes !  Rot maar goed dat ik alleen was, zo hoefde niemand mijn trannen te verduren behalve de hond maar die heeft r gewoon lekker doorheen geslapen. Heb dan maar 2 dingen tegelijk gedaan om mijn gedachten te verzetten nl janken en stofzuigen, nadien nog was vouwen en nu ben ik ah avondeten bezig. Gelukkig zijn de tranen ondertussen opgedroogd. Nu maar hopen dat ze wegblijven vandaag, heb voor alle veiligheid een twix in mijn mond gestoken, een stukje chocola durft wel 's helpen voor mij.

Heb ook nu weer last van diepe ademhaling maar heb net relaxatie-stretchoefeningen gedaan en dit heeft wel geholpen, alles wat gestretcht.. enkel die schouderbladen zitten nog heel gespannen. Ik schaf me een knappe masseur aan denk ik die elke dag alles komt losweken ! I would love it !  ;) 

 

Hoop dat het iedereen mag beter gaan de komende uren, dagen en hoop dat iedereen een uitgeruste nacht mag hebben !

Groetjes 

x Sh 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor jullie opbeurende reacties op mijn angst voor blijvende klachten.

Soms als ik zoveel klachten heb, maak ik me zorgen. Dan duurt het zo lang al allemaal. En dan ga ik wel weer eens wat opzoeken op internet. Ik probeer ook wel de goeie sites er uit te pikken. Maar dan kom je toch nog wel eens van die akelige teksten tegen. En dan ga ik me nog meer zorgen maken.

Ga proberen om dat ook niet meer te doen. Het komt ook omdat ik nog nooit zo lang zo ziek ben geweest. Voel me ook erg slap, mede door het 10 kg afvallen. Mijn haren vallen bij bosjes uit. Ik eet wel gewoon (niet dat het me zo goed smaakt, maar omdat het moet) 

maar ik kom niet aan. Ben veel duizelig en sta te wiebelen op mijn benen. En erg moe.

Blijf maar maagpijn houden. Nou ja zoveel ellende, daar word ik dan (regelmatig) niet vrolijk van.

 

Ik wil weer eens zeggen hoe blij ik ben met de steun hier op het forum.

 

Bedankt Ellendig, Shakemarieke, Benzozat en alle anderen.

 

Een goede/blije zondag gewenst.

bewerkt door Moedig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helaas terug een mindere dag. Weer depressief en angstig, rare gedachten dringen zich weer op. Het gaat echt van up naar down en omgekeerd. Nu even terug iets minder hevig als daarstraks. Het is zo iets raar he! Maar elke dag, is een dag dichter bij volledige genezing en daar hou ik me nu maar aan vast!

Hopelijk zijn jullie de dag goed doorgekomen!

En shakemarieke, die hormonen, dat ken ik maar al te goed. Bij mij lijkt het dan alsof alles nog erger wordt.

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...