Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

Kanarie, hou vol. Weet je nog enkele dagen geleden dat ik ook zei dat het terug was en precies nog erger dan ervoor! Daarna is het gebeterd! Niet dat ik genezen ben, maar het is houdbaar! Dit gaat voor jou ook komen! En als het niet lukt vandaag, dan lukt het niet, straks,of morgen is een nieuw moment! Dit zijn fasen waar je door moet! Komt echt wel weer goed!

Ik denk echt dat het is omdat je weer terug twijfelt dat dit ontwenningsverschijnselen zijn, dat het erger wordt. Twijfel niet meer kanarie, twijfel geeft alleen maar meer angst! En meer klachten

Liefs,

Ellendig

bewerkt door Ellendig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Kanarie het hielp mij vaak om mijn eigen verhaal terug te lezen. Want in een terugval vergeet je de goede momenten en ligt je focus weer helemaal bij de slechte momenten. Ik lees je berichten steeds en ik zie echt wel een verbetering bij je. Het gaat langzaam, heel erg langzaam. Maak je niet druk hierover want je wordt echt weer de oude. Je hoeft echt niet te twijfelen. Gewoon volhouden en de tijd uitzitten.

 

Liefs Gaba

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hebben jullie gedurende de Afbouw ook een wisselend slaappatroon? Vannacht was kort, gisteren prima, nu op 2e dag van 1,5 mg lorazepam??? Adem wel wat zwaarder maar lijkt nu weg. Lijkt iets meer voor te komen nu ik steeds verder afbouw. Korte nachten is echt afzien, Pff.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ellendig , Gaba , jullie zijn een geweldige steun. Twijfelen zou ik niet mogen....maar mijn vrouw, mijn psychiater , de kliniek , doen er alles aan om me dan toch weer te doen twijfelen.

En zeker als ik zo slecht ben slagen ze daar in. Ik heb er vreselijk veel moeite mee om niet te twijfelen.

En moest het dan nog traag maar mooi lineair bergop gaan....maar nee , beetje bergop , terug fel bergaf....Ik moet me zelfs inspannen om er een gemiddelde stijging in te zien.

En bovendien...mijn vrouw zegt me dat ze geen enkele verbetering ziet. De lyrica zou volgens haar de oplossing zijn...

Goed dat jullie er zijn. Maar als dat zo lang duurt....zal ik uiteindelijk misschien wel gedwongen worden om rekening te houden met mijn vrouw. 

Op 25 jullie moet ik terug naar die psychiater. Eventjes situeren...het is zij die me advies opname gaf , lyrica wou geven en volgens wie ontwenningsverschijnselen maximaal 14 dagen duren. Ik weet dat ik daar gewoon onder mijn voeten zal krijgen. Ik hoop tegen dan voldoende sterk te zijn om een en ander te kunnen trotseren.

Een zwakke dag hebben zou dan heel triestig  kunnen zijn. Ik heb dan immers weerstand nul. Ik voel me dan als een lam dat naar de slachtbank geleid wordt. Als ik me dan goed zou voelen daarentegen zou ze wel eens kunnen verschieten van wat ik haar te vertellen heb.Kunnen jullie zich dat verschil voorstellen?

 

Dank jullie , veel moed en beterschap wel en tot binnenkort

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik snap het verschil maar al te goed. Maar ik merk echt bij jou dat jij je laat leiden door angst van wat er zou kunnen gebeuren. Angst dat je niet goed genoeg gaat zijn tegen de 25 ste, angst dat je niet betert en je vrouw dit maar blijft herhalen en je onder druk zet, angst omdat je je weer heel slecht voelt( terecht hoor dat je dan angsten hebt), angst om het moeten op te nemen tegen diezelfde psychiater die jou heeft laten opnemen, ...

Dat is echt niet bevorderlijk om te kunnen beteren! Probeer nu en hier te leven en niet aan morgen of overmorgen te denken. Het is zo al zwaar genoeg! Weet je nog toen je besloten had om niet langer in de kliniek te blijven, wat een opluchting dit gaf? Niet langer onder die druk van wat als, wat ga ik doen. De dag daarna had je een betere dag!

Leef van dag tot dag, zelfs van uur tot uur en laat komen wat komt! Probeer hier niet tegen te vechten, dat maakt het erger.

Je komt hieruit, maar je moet aanvaarden dat dit tijd nodig heeft. Na regen komt zonneschijn! De mens lijdt het meest onder het lijden dat men vreest. Dit is echt zo!

Ben zelf iets minder dan gisteren, maar nog best te doen.

Jou betere momenten zijn niet ver weg meer! Geloof dit nu maar echt!

En als je je niet goed voelt bij deze psychiater, zoek dan andere hulp. Het is de bedoeling dat je kunt praten met iemand waar het mee klikt, niet dat dit je nog meer stress geeft.

Liefs,

Ellendig

bewerkt door Ellendig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie heb zo met jou te doen zou je in mijn armen willen nemen en je willen troosten als een klein kind. Troostende woorden en een stevige knuffel heb je nodig. Had ik ook nodig af en toe want soms wordt men terug kind tijdens de ontwenning. Het is dan ook een bange ervaring men voelt van alle enge dingen in het lichaam. Jij zit nu in een piekmoment vandaar dat dit zo erg aanvoelt dit hoort bij het proces. En het is tijdens zulk moment dat je sterk moet zijn denk aan je vrouw, je kinderen, je kleinkinderen, de goeie dagen die nog moeten komen, ... (zoek iets waarvoor je wilt vechten). Ik weet het dit is heel moeilijk te geloven maar je komt erdoor. Iemand die pas gegeten heeft weet ook niet hoe honger aanvoelt. Maar weet je na elk piekmoment ga jij je een beetje beter voelen. Ik heb ook nog last van piekmomenten maar natuurlijk niks te vergelijken met mijn ontwenningsbegin (waar jij nu inzit), dit piekmoment is nu ergens mijn vriend geworden, ja ik weet dit klinkt heel raar. Maar nu weet ik,  éénmaal het piekmoment voorbij voel ik mij nog beter. Het is wel enorm spijtig dat jij geen steun krijgt thuis dit maakt het natuurlijk ook veel moeilijker om dit te overwinnen. Hoop dat je vlug een venster krijgt zodat jij je terug een beetje normaal mag voelen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benzoslachtoffer dank je wel voor de troostende woorden.

 

Als ik mijn kleine teen zou verstuiken of een sneetje hebben in mijn kleine pink ,  dan zou ik daar alle begrip kunnen voor krijgen van mijn vrouw. Maar voor  ontwenningsverschijnselen of voor iets wat psychisch of psychosomatisch is niet. Ik denk dat dit bij de meeste mensen zo is.

 

 

Agnieta, een mooie tekst en volledig juist

 

Ellendig , Je hebt gelijk...ik zou geen angst mogen hebben voor al die mogelijk verkeerd aflopende gebeurtenissen.Ik zal proberen.

Het is mogelijk dat als ik me goed voel die psychiater de bons geef. Ik heb daar niets aan integendeel. Trouwens een psychiater die beweert dat ontwenning 14 dagen maximaal duurt vertrouw ik ook voor andere dingen niet.In feite vertrouw ik daardoor  zelfs de hele psychiatrie niet.

Ondertussen gaat het met mij terug beter , nog geen echt venster maar wel al min of meer terug in rustmodus.

Ongelooflijk hoe het kan schommelen. Dat maakt het voor mijn vrouw nog ongeloofwaardiger

Ik hoop dat jij ook nog steeds kunt zeggen dat het beter gaat.

 

En beterschap en hoop wens ik iedereen.

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie, zie je wel, je kan het! Blij dat je je iets beter voelt! En geloof me die momenten gaan meer worden!

Zelf vandaag een volle dag gehad. Kapper met de dochter, kine, winkel, iets gaan drinken.

Merk wel dat ik nu spanning in mijn lijf heb zitten, iets te veel van het goede de laatste twee dagen. Ik doe wat te veel. Maar ja, als je je beter voelt, wil je proberen hier van te genieten he. Moet men weg hier nog wat in vinden. Maar klaag niet, want ben echt blij dat ik hier al een paar dagen niet meer constant zit te huilen, enorme angsten moet doorstaan en alle andere ongemakken. Tuurlijk heb ik er nog wel, maar vergeleken met de laatste maanden, ben ik zeker al een deel verbetert. Buiten de irritatie aan mijn zenuw, die is nog erg hard!

Agnieta, mooie tekst, dank je wel!

Benzoslachtoffer, jij ook bedankt om steeds te reageren als iemand het moeilijk heeft!

Alle anderen hopelijk voelen jullie je ok!

Super blij met jullie hier! Het heeft en zal mij nog veel helpen om hier te kunnen schrijven en lezen!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bericht Ellendig, volgens mij heb je een keerpunt bereikt. Super fijn! Dit kan alleen maar beter worden zou je zeggen.

@Kanarie, wat ik wel gelezen heb us dat lichaam zich herstelt in 2 stappen vooruit 1 achteruit. Mss ook schomeling in bloedwaarden oid, maar ik ben geen arts. Je krijgt het wel voor je kiezen man, ik heb echt met je te doen. De 25e zou ik mij niks laten aanpraten, doe waar je achterstaat. Lyrica zou ik niet aan beginnen.

@Benzoslachtoffer en anderen veel sterkte en mooie dag gewenst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel Benzoslachtoffer , Ellendig,

Heb geen woorden meer voor...de meest eenzame onbegrepen strijd die je kunt voeren.

Voor alle problemen , "ziektes " kan je wel van iemand begrip krijgen in je omgeving. Voor dit kan je nergens naartoe , behalve op dit forum, niemand , niemand , niemand , totaal miskend , onbegrepen

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog redelijk ok, alhoewel ik erge spierpijnen heb. Maar denk een gevolg van spanning. Ik zou ze zo graag los krijgen die spieren. Want hierdoor begin je ook weer te hoog te ademen en dan begint het cirkeltje weer. Spierspanning, angst, hoog ademen, hyperventileren, meer spierspanning, meer....

Ach, ik mag nog niet klagen, psychisch is het nu iets beter en dat doet al veel.

We vertrekken naar de zee voor een paar dagen, dit geeft ook wel wat spanning, omdat ik bang ben om me daar niet zo goed te voelen. Maar ga proberen hier niet teveel over na te denken! Loslaten... En zien wat het brengt.

Iedereen een goede dag gewenst!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Agnieta, bedankt voor je mooie tekst.

 

Benzoslachtoffer, bedankt dat je ons zo ondersteunt met je troostende woorden.

 

Ook Benzozat, jij hebt steeds positieve woorden voor ons.

 

Ellendig, wat fijn dat het nu toch zo goed gaat. Je hebt gisteren een leuke dag gehad lees ik en nu weer naar zee. Dat klinkt heel goed.

Ik wens je dat je zonder klachten hele fijne dagen hebt aan zee en lekker kan genieten.

 

Kanarie, ja wat een eenzame, lange strijd is het he. Ik zit er ook nog middenin.

En soms lijkt het ineens weer erger te worden, terwijl je zo hoopt op verbetering.

 

Gelukkig hebben we elkaar hier.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankjewel Moedig, ik probeer positief te blijven. Die schomeling is bizar, volgens mij teken dat lichaam zich hersteld in 2 stappen vooruit 1 achteruit. Zelf gisteren mindere dag gehad, angst kwam weer boven, slecht geslapen, nerveus. En nu zo goed als weg, vrij aardig geslapen. Wel spierpijn en op de pot gezeten. Het is echt rommel waar je lichaam van moet ontgiften! Ga gewoon verder met afbouw, maar volgende stap is pas maandag avond en vandaag stuk fietsen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Agnieta wat een mooie tekst! Die ga ik zeker onthouden!

 

@ Benzozat Je zegt het goed. Het is 2 stappen vooruit en 1 achteruit. Dan win je elke keer toch 1 stap! Succes met je volgende stap komende maandag. Als je maar mindert komt er vanzelf een einde aan.

 

@ Kanarie ik zie al dagen op het plaatje van je profiel dat de kanarie met het kopje naar boven zit. Je had een keer een ander plaatje met het kopje naar beneden geplaatst toen het erg slecht ging. Ik weet dat je af en toe denkt dat er geen verbetering is, maar die is er wel degelijk hoor! Ik zie dat zelfs in al je berichten.

Gewoon volhouden, hoe lang het gaat duren weet niemand, maar dat het gaat gebeuren weet ik 100% zeker. Waarschijnlijk heel binnenkort.

 

@allemaal. Het is echt mooi om te zien hoe jullie elkaar ondersteunen! Dat is wat we nodig hebben tijdens deze ontwenning en herstel.  :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eerste dag aan zee, goed meegevallen! Zelfs zelf bijna tot daar gereden, want man was niet goed ( hyperventilatie, van de dag ervoor te veel te drinken en dan 's morgens veel koffie! Ja, hij heeft dit ook nu al een paar keer gehad en weet nu hoe erg het is.) wat uitgepakt en op restaurant geweest. Voel me echt redelijk goed. Enkel heel veel spierpijnen en de zenuwirritatie. Vooral bovenrug, nek en schouders. Maar echt gelukkig, dat het steeds beter gaat op psychisch vlak. Hopelijk is dit idd een stijgende lijn en val ik hopelijk niet te hard terug.

Hopelijk hebben jullie ook een goede dag gehad en zo niet, hoop ik dat dit berichtje toch een steun is voor jullie, om te weten dat het gaat beteren! Echt waar, had dit nog niet verwacht.

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Uren heb ik gisteren en vandaag  zitten lezen op engelstalige websites ivm benzo withdrawal en ik ben meer dan overtuigd dat wat ik en jullie meemaken passen in dat kader .

Het heeft me nog meer overtuigd dat ik geen angstsyndroom heb en ik me geen lyrica moet laten aanpraten.

Lyrica evenals alcohol verergert de  symptomen .

Heel veel bemoedigende verhalen gelezen.

 

Maar toch ook veel minder positieve zelfs beangstigende dingen ….De gemiddelde duur zou 6 a 18 maanden zijn. Dit is verschrikkelijk lang. Zelfs na windows van weken kunnen waves komen die terug heel erg en langdurig zijn. Ik ben nog maar aan 2,5 maand…

Ik heb ook een verhaal gelezen van iemand die voor de benzo stop voortdurend hoofdpijn en slokdarmkrampen had en een tijd na de benzostop die verschijnselen niet meer had maar dan wel alle andere ontwenningsverschijnselen.

Wel ik ben ook in dit geval.

Mocht ik Lyrica beginnen nemen dan zou ik vermoedelijk redelijk rap de ontwenningssymptomen kwijt zijn , maar zou ik in de plaats wel terug hoofdpijn en slokdarmkrampen krijgen. En in mijn achterhoofd weten dat die Lyrica ook nog moet afgebouwd worden. En de psychiater zou dan wel zeggen dat die ontwenningssymptomen mild zijn en maximaal 14 dagen duren…Maar ondertussen heb ik al andere verhalen gelezen op internet en weten we wat die informatie waard is. 

En toch heb ik gisteren en eergisteren ondervonden dat die verschijnselen zodanig in de greep kunnen hebben dat je al je verstand verliest en toch nog de verkeerde beslissing zou kunnen  nemen. 6 a 18 maand is immers zeer lang en als men je dan voorspiegelt dat je de ontwenningssymptomen , je angstdroom volgens hun, kwijt bent na 14 dagen is de verleiding zeer groot.

 

Als men mij belde met de vraag of ik opgenomen wenste te worden was ik heel slecht en heb ik ja gezegd. Moest ik toen redelijk goed geweest zijn, ik had nee gezegd. Diezelfde dag zei men dat ik Lyrica zou moeten nemen en ik stemde zonder tegenstribbelen toe. Als ik maar geholpen werd dacht ik.

S’anderendaags s’morgens was ik een beetje beter en ging gaan zeggen dat ik geen Lyrica wou. Een uur later was ik terug heel slecht en een arts kwam me terug overhalen . Ik stemde terug toe om Lyrica te nemen…

Na een nachtje thuis slapen (weekend) was ik wat beter en s’morgens  ben ik naar de kliniek gereden en gezegd dat ik daar wegging en geen Lyrica wou…

Van wispelturigheid gesproken!

Zo zie je maar hoe zich toevallig goed of slecht voelen een grote invloed kan hebben op je verdere leven. 

 

Vandaag was en is een verschrikkelijke dag …hyperventilatie ,verdriet , misselijk , onrust, eenzaam, heel eenzaam....

Ik twijfel .Dit is niet uit te houden…en nu de warme nacht…

Slaapwel allemaal en morgen een goede dag 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie, je weet dat dit niet helpt! Je zegt zelf dat je veel gelezen hebt over ontwenning gisteren en dat je niet meer twijfelt. Je zit jezelf echt op te stoken. Je moet dit aanvaarden en loslaten! Je moet hierdoor! Het is een hel en het is niet leuk, maar je komt hier uit! Je bent hier echt teveel mee bezig, zoek afleiding! Je moet en mag er veel over lezen, maar laat daarna even los. Het komt goed!

Zelf heel veel maagpijn en spierpijn momenteel.

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh Kanarieke man toch je bent geen vogel voor de kat je voelt je gewoon super slecht maar dit is van echt voorbije aard. De eenzaamheid die jij voelt komt van de ontwenning. Ellendig heeft gelijk je bent er te veel mee bezig je MOET AFLEIDING zoeken al was het maar voor een paar minuten. Je kan lezen (je hebt geen oogproblemen) lees dan iets anders dan al deze shit waarmee je nu bezig bent lees een goed boek. Momenteel kan jij dit niet aan je kan het laters proberen je bent je eigen gek aan het maken. Je mag en kan je niet VERGELIJKEN want ieder persoon is anders. En ook al duurt het maanden dan gaat het wel van slecht naar beter en beter, wel traag maar zeker.  En stop met te twijfelen neem een beslissing en ga er dan voor. Jou getwijfel maakt je kapot dit heb jij nu echt niet nodig. Misschien helpt dit bij jou keuze :

 

-- In de meeste gevallen gaat het om destabilizering van het autonoom zenuwstelsel, verstoring van de werking van de "locus coerulus" (centrale hoofdkern in de hersenstam) die aanleiding geeft tot nog nooit eerder ervaren klachten van angst, verdriet, paniek en slaapstoornissen.

-- Deze problemen zijn eveneens gerelateerd aan de afname van gevoeligheid van de serotonerge receptoren die door alle antidepressiva wordt veroorzaakt.
-- Geeft aanleiding tot een verzameling gemeenschappelijke symptomen
-- Het herstelpatroon is potentieel zeer langdurig en grillig.

Het ontwenningssyndroom veroorzaakt vaak overgevoeligheid voor alle achteraf toegediende psychiatrische medicijnen, die meestal geen of slechts tijdelijke verlichting geven, de klachten verder verergeren en herstel belemmeren.

 

En ben je dan nog niet overtuigt denk dan maar aan jou hartproblemen. Ik snap jou heel goed uit ervaring weet ik als men zich zo slecht voelt dan echt niet meer weet wat te doen om zich beter te voelen. Er is maar één oplossing WACHTEN tot het overgaat en HET GAAT OVER. Geduld, geduld en geduld dat hebben wij nodig. Je zit nu in een zwarte periode en je voelt je erg onzeker, eenzaam, verlaten, verdrietig, enz... Maar ook al moet ik jou duizenden keren zeggen dat het over gaat dan ga ik dit zeker doen. Heb deze hel ook moeten meemaken dus ik begrijp echt wat je nu meemaakt. En vergeet niet je bent niet alleen, er zijn hier zoveel lieve mensen die ook met hun eigen ontwenningsverschijnselen worstelen en toch staan ze altijd voor je klaar. Probeer in het donker een klein lichtstraaltje te zien en klamp je hieraan vast. En neen je bent geen zwakkeling in tegendeel je bent sterk en jij gaat hier tegen vechten tot jij je leven terug krijgt. Kanarie hoop op een venster voor jou, sterkte voor vandaag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie 

 

Blijf van de Diazepam af, de goeie raad die je aan anderen geeft moet je ook zelf opvolgen.

 

Herhaling:Het ontwenningssyndroom veroorzaakt vaak overgevoeligheid voor alle achteraf toegediende psychiatrische medicijnen, die meestal geen of slechts tijdelijke verlichting geven, de klachten verder verergeren en herstel belemmeren.

Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie als jij al op voorhand zegt van ik ga lang moeten wachten en het zal nog verergeren dan geef jij de verkeerde signalen door aan jou hersens. Onderschat niet de kracht van het positief denken tijdens een  genezingsproces. Zoek maar eens op dit zal je afleiding brengen en misschien anders doen denken.

Sterkte maat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...