Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

Ellendig , je hebt gelijk ...ik ga wat rust proberen vinden. Ik zal nog wel verder dat meisje steunen maar vandaag ga ik eens niet meer op dit forum kijken . Het is straks een nieuwe verslaving...

Ik krijg er nog meer verdriet van. Het is schrijnend wat dat meisje meemaakt en nog zal moeten meemaken .ik laat haar wel niet vallen....maar stop ermee vandaag.

Ik hoop dat het keerpunt bij jou bereikt is Ellendig?

Ik voel me momenteel weer hopeloos...

Dus....ik wens jullie allemaal een goede dag en veel beterschap en moed en tot morgen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie middag lieve mensen,

 

@ Kanarie

Je neemt te veel hooi op je vork maar ik vindt je overbezorgdheid tov anderen zo lief en  hartverwarmend. Maar je lichaam en geest legt je nu grenzen op  en dat ga je moeten aanvaarden. Maar ik snap je wel hoor, wij willen allemaal zo graag elkaar helpen. Deze miserie schept  een speciale band iets wat we buiten het forum meestal moeten missen. Help nu eerst jou eigen en de rest volgt wel heel zeker. Kanarie vertel mij eens hoe een venster aanvoeld. Liefs

 

@ Benzozat

Jij mag best wel meer over je eigen vertellen indien jij daar behoefte aan hebt. Je hebt toch ook een moeilijke weg af te leggen. Denk dat dit forum voor velen een soort van therapie is. Sterkte

 

@ Ellendig

De tijd van inname en de hoeveelheid heeft niks te maken met de ontwenningsduur. Ik heb een 6tal weken gebruikt (Lormetazepam 1mg 6 weken, Xanax 0,5 mg af en toe, Sulpiride 200mg 3weken) en zit nu nog steeds (15 maanden) in deze ontwenning. Ik denk echt dat elke persoon anders is en er geen logica in deze ontwenning zit. Denk eerder dat het verschil te maken heeft met cold turkey en een afbouw. Maar als ik verhaal van Anouk lees dat zij zomaar is kunnen stoppen zonder ontwenningsverschijnselen begin is toch te twijfelen. 

Maar zoveel te beter voor jou, misschien ben je er binnenkort helemaal vanaf. Ik hoop het echt voor jou.

 

@ Moedig

Dit gaat echt voorbij geloof me. Toen ik mij zo slecht voelde ging ik voor de spiegel staan en herhaalde dit zinnetje enkele keren achter elkaar (mantra) en dit meerdere keren per dag. Je hebt het nu al zo lang volgehouden en gaat dit blijven verder doen. Een goede huilbui kan ook opluchten. Heel hard meezingen op je favoriete liedjes helpt ook. Of eet iets wat je heel lekker vind. Ook al denk je dit helpt niet toch gaat het je een klein beetje helpen. Het zijn de kleine dingetjes die er ons door sleuren. Sterkte je komt er zeker en vast.

 

Sneeuwhoen voor jou ook het allerbeste. Sterkte

 

Aan alle anderen sterkte.

 

Ik ervaar deze ontwenning ook als een rouwproces om mijn eigen (ziel) is dood. En ook al voel ik mij veel beter toch voel ik dit verlies elke dag. Ik zou graag willen weten hoe jullie dit beleven. 

 

Hopelijk een goeie namiddag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vermoed dat duur wel van invloed is op hoe makkelijk je er af komt, maar er zijn ook voorbeeleden waar niet zo is. Ik houd de Ashton er maar naast, wat ik wel vermoed is dat bij langzame afbouw boven CT beter behapbaar is. Maar goed, ieder lichaam is weer anders. Herstel heeft te maken - wat Gaba ook wel eens heeft geschreven - met herstel van je receptoren. Je eigen lichaam moet weer over gaan nemen. Bij snelle stop krijgt je zenuwstelsel een enorme optater, vandaar langzame afbouw beter is, hoewel als ik voor mijzelf spreek ook ontwenning klachten heb, maar is behapbaar. Zeker niet makkelijk @Benzoslachtoffer, maar ik blijf postief en heb steun aan forum. Ik hoop dat ik de rit zo kan / mag afmaken......Ik hoop dat jij snel op een punt komt waarin je beter gaat voelen net als Ellendig.

@Kanarie, probeer je rust te vinden, je bent uit nachtmerrie van opname gekomen en zit in andere van ontwenning. Ook jij komt er boven op! Je hebt veel symptomen die ik had bij overspannenheid en die zijn zo goed als weg, komt een moment dat je zenuwstelsel tot rust komt. Alleen is niet te zeggen wanneer, dat is het hele frustreerde!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benzoslachtoffer,

Ik weet dat tijd er niet toe doet in ontwenning, heb het ook gelezen. Het zal ook idd afhangen van persoon tot persoon, ben ik het volledig mee eens. Maar toch denk ik dat er een klein verschil kan bestaan tussen mensen die 20 jaar deze rommel geslikt hebben en wij. Ik denk dat die mensen langer tijd nodig hebben, omdat zij jaren lang onder invloed waren. Mss is het maar een gedachte. Het zal idd vooral van je persoonlijkheid afhangen. In ieder geval we beteren allemaal en dat is het belangrijkste!

Hoe voelt een venster? Ik weet niet of dit echte vensters zijn of dat dit gewoon stilletjes aan aan het verbeteren is. Ik voel me in een 'venster' niet zo slecht meer. Ervaar vele minder angst, minder depersonalisatie, minder depressief. Ik vind het vooral de psychische verschijnselen die plots vele minder aanwezig zijn. Ik voel dan terug meer kracht en geloof dat alles wel weer goed komt. Het duivelse gevoel is dan weg.

Kanarie, idd komen kijken op dit forum houd mij ook veel bezig. En soms moet je wat afstand nemen, zoals je zegt een x per dag iets komen schrijven. Maar als het moeilijk is, doe je dit meer, omdat je wil zien of iemand gereageerd heeft. Het is een heel goei forum, maar je moet zelf zien, wat je beter maakt en wat niet. Je moet soms proberen om met ander dingen bezig te zijn. Het is allemaal niet gemakkelijk. Maar toch blij dat we elkaar hier allemaal hebben! En probeer je echt vooral nu op jezelf te concentreren. Anouk komt er ook wel! En ze zal haar weg wel vinden. We kunnen haar alleen maar steunen en er zijn wanneer ze het nodig heeft. Maar ze moet haar eigen weg volgen, we mogen niet te hard aandringen op dingen. Weet dat je het meer dan goed bedoelt hoor! En net omdat jij weet hoe moeilijk het is, dat je dit doet. Maar het schrikt mensen soms af, als we wat hard overkomen of blijven hameren op dezelfde dingen. Het komt allemaal goed! En jij bent echt een man met het hart op de juiste plaats!

Iedereen, nog een goede dag gewenst!

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal. Ik lees nog regelmatig met jullie mee hoor. Ik volgde even het verhaal over misschien overmatig veel op dit forum schrijven en daar wil ik nog even op reageren.

Toen ik in 2014 het vermoeden kreeg dat Clonazepam me zieker maakte, ben ik gaan zoeken naar de bijwerkingen. En dan niet de bijwerkingen zoals ze in de bijsluiter van de farmaceut staan. Op Nederlandstalige forums kwam ik nagenoeg niets tegen. Wel kwam ik een site tegen die me wees op het document van Ashton. Ik heb dat toen nog niet direct gelezen maar wel bewaard. De huisarts en de apotheek gaven aan dat de afbouw wel in 2, hooguit 3 weken zou kunnen.

 

Nadat de poorten van de hel opengingen - zoals we dat allemaal kennen-  en de afschuwelijke ontwenningsverschijnselen begonnen heb ik meermalen gedacht dat ik gek geworden was. De meesten van jullie hebben mijn verhaal wel gelezen. Ik kreeg de meest waanzinnige klachten. Ik heb dagen en nachten zitten zoeken of anderen dit ook zo ervaren, maar kon maar weinig vinden. Op enig moment was mijn wereld zo waanzinnig donker geworden, hopeloos en ik kon mijn negatieve gedachtenstroom niet meer stoppen. Ik zal hier heel eerlijk zijn. Ik besloot dat ik zo niet verder kon en ik wilde een eind aan mijn leven maken. Ik heb enkele weken serieus met die gedachte rondgelopen. Er was helemaal niemand die me begreep. Ik kon nergens terecht. Ik kon niet onder woorden brengen wat er gaande was. Ik kon niet meer werken, kennissen, vrienden en familie toonden in eerste instantie wel begrip maar op enig moment verdween dat weer. Voor wie dit niet heeft meegemaakt is het simpelweg niet uit te leggen. 

 

Ik ervaar het echt als mijn redding dat ik het engelstalige benzobuddies.org tegenkwam. Ik weet echt niet meer hoe ik er kwam maar daar ging een wereld voor me open. Rivotril bleek Klonopin te heten. Ik kwam daar honderden mensen tegen die exact dezelfde afschuwelijke tijd meemaakten. Elke klacht die ik had zag ik eindeloos veel terugkomen. En zo kwam ik uiteindelijk verder en verder in de materie en ik kreeg daardoor hoop en vertrouwen. Vertrouwen dat wat ik meemaakte niet uniek was en helemaal niet raar. Ik bleek niet gek te zijn maar ik had last van post ontwenningsverschijnselen.

Ik heb uren, dagen, nachten op dat forum zitten lezen. Elke keer als er weer zo'n rare golf van ellende mij overspoelde, vond ik daar begrip op het forum. Het gaf me de kracht om uit deze misère te komen en vertrouwen dat het uiteindelijk weer goed zo komen.

Ik heb mijn vrouw en enkele goede vrienden regelmatig op dat forum laten lezen omdat ik het zelf niet onder woorden kon brengen. 

Duizenden mensen met ieder zijn eigen verhaal en iedereen in een ander stadium hielpen elkaar door dik en dun. Ik ben tegengekomen dat mensen toch besloten een einde aan hun leven te maken. Ik ben een vrouw tegengekomen die inmiddels jaren vrij van benzo's was en die met haar campertje lotgenoten bezocht om hun bij te staan. Het mooie was dat degenen die teruggekomen waren uit de hel, de anderen hielpen en uit ervaring konden zeggen dat het allemaal goed zou komen. Ja, ik denk dat ik wel een paar duizend berichten heb gelezen daar. 

 

Op enig moment kwam ik op dit Nederlandstalige forum benzodebaas.nl , op dat moment werd het forum nauwelijks bezocht. Toen ik mijn eerste bericht plaatste kwam er pas dagen later een reactie. Als ik op de teller keek was het bericht 4x bekeken. Maar nog steeds geen echte herkenning. Sneeuwhoen was zo'n beetje de eerste die een reactie gaf en mijn verhaal herkende. Ik ben haar nog steeds dankbaar dat ze mijn verhalen las en daarop ook reageerde. 

 

Op een ander forum kwam ik benzoslachtoffer tegen. Zij had gereageerd op een heel verhaal dat ik had geschreven op dat forum. Bij haar was het ook heel heftig op dat moment. En toen kwam Snoes met vergelijkbare ontwenningsverschijnselen en er kwamen er steeds meer.

En inmiddels wordt het forum duizenden keren bezocht. Ik weet gewoon dat een forum als dit moet bestaan. En het moet ook nog veel groter worden, want we willen niet dat dokters blijven voorschrijven en dat mensen onwetend blijven. De gevaren van deze klinkklare drugs moeten bij zoveel mogelijk mensen bekend worden. Ik weet dat er enkele mensen zijn die de strijd hebben opgegeven en zichzelf om het leven hebben gebracht. Want zo wanhopig en depressief kun je worden van de ontwenningsverschijnselen. We zullen huisartsen, specialisten en psychiaters bewust moeten maken van het feit dat het middel nog vele malen erger is dan de kwaal en dat het verre van een onschuldig pilletje is. Maar zolang niemand opstaat tegen deze misstanden zal het blijven doorgaan.

Dit forum geeft die mogelijkheid. Hoe meer mensen hun verhaal hier vertellen hoe meer aandacht er komt voor deze problematiek in de maatschappij.

Je kunt zien dat het werkt aan de teller bij de berichten, het zijn er duizenden die meelezen! 

 

Ja ik was verslaafd aan het lezen op internet en het zoeken naar lotgenoten. Ik was dwangmatig aan het inloggen op benzobuddies.org. Ja, ik heb mijn vrouw telkens lastiggevallen en gevraagd of ze een verhaal wilde lezen op internet. Ik zat vaak te wachten op het moment dat ze zou zeggen "je moet niet zoveel lezen op internet". Ze heeft dat gelukkig nooit gedaan. Daar ben ik haar dankbaar voor. Ze had het geduld.

 

Als de strijd het hevigst is en onze hersenen en lijf ons in de steek laten hebben we een forum als dit nodig, sterker nog, het is van levensbelang dat dit bestaat.

 

Een tijdje hier dwangmatig schrijven en lezen kan helemaal geen kwaad. Laten we ons niet gek maken door de buitenwereld die van mening is dat hier lezen en schrijven slecht voor ons is. We maken een uitzonderlijk genezingsproces door en dit is nu eenmaal onze manier van verwerken en genezen.

Ik heb dat zowel hier als op andere forums gelezen, dat echtgenoten zelfs verbieden om hier te lezen want het is allemaal onzin.

Artsen hebben ook vaak die neiging om dit soort forums af te doen als hysterie. Als ze nu gewoon eens de moeite namen om een paar ervaringen van mensen te lezen, zou er wellicht meer begrip zijn.

Nog meer van belang is het dat mensen hier blijven schrijven en uiteindelijk kunnen bevestigen dat het inderdaad een tijdelijke gemoedstoestand is waarin we verkeren maar dat het uiteindelijk zal genezen.

 

Vorig jaar rond deze tijd zat ik de hele dag en vaak ook midden in de nacht achter het beeldscherm te lezen over de grillige ontwenningsverschijnselen. Ik lees hier nog vaak en geef ook regelmatig een reactie. Maar van dwangmatigheid is geen sprake meer nu ik steeds meer en meer bij mijn positieven kom. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb indertijd en vertrouwen kon krijgen in het genezingsproces.

 

Dit wilde ik even kwijt. Dank je wel als je het gelezen hebt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Gaba

 

Helemaal akkoord een forum is van levensbelang, had ik jou vorig jaar niet leren kennen op het ander forum dan was ik er misschien ook niet meer geweest. En dan daarna met de hulp en steun van Snoes, Sneeuwhoen, en alle anderen kwam de hoop op genezing terug. Hoop en vertrouwen was (is) voor mij het allerbelangrijkste in dit proces.  

 

@ Ellendig 

 

Bedankt voor de uitleg had mij een venster helemaal anders voorgesteld. Dacht dat men tijdens een venster zich terug helemaal terug de oude voelde.

Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben actief op alcohol afdeling. Lees hier mee omdat ik met Ellendig contact heb over autisme. Ik ben 59 jaar alcohol verslaafd en sinds januari gebruik ik medicijnen. Ik ben onder de indruk en schrik ook van de gevolgen van de medicijnen en jullie verhalen. Op dit moment ben ik opgenomen en ik gebruik 3 keer 10 mg diazepam. Voor het slapen gaan 5 mg oxazepam en antidepressiva sertraline. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik moet het wel kort maken...

Dank je wel Gaba , je bent een geweldige steun

 

Prima Ellendig dat het toch wel bergop gaat bij jou.

 

En alle anderen....dank voor de steun 

Ik weet niet of dit bij jullie ook zo is maar als ik een venster heb voel ik me geweldig goed en heb verschrikkelijk veel hoop. ik denk dan zelfs dat het volledig over zal zijn. Idioot natuurlijk!

En als ik me slecht voel dan denk ik dat het nooit meer over gaat en ben ik al de positieve dingen vergeten. Ook idioot natuurlijk.

Maar toch in beide gevalle verlies ik alle verstand

 

Momenteel dus weer geen hoop..

 

Slaapwel allemaal en morgen een goede dag

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voel me terug minder goed vandaag, ik merk dat als ik afleiding heb, het beter gaat. En als ik alleen ben me terug wat minder goed voel en er meer met bezig ben. Maar het is niet zoals het was, dus daar ben ik wel heel blij om! Rare gedachten komen minder hard, maar zijn nog niet verdwenen, zo ook de angst en depressie. Wel veel pijnen in spieren en felle steken soms.

Kanarie, hoe gaat het met jou? Hopelijk wat beter. En heel herkenbaar dat gevoel.

Voel me steeds slechter worden, heel benauwd, druk op borst, wil huilen en het lukt niet. Wil dingen gaan doen en lukt me niet. Spieren staan weer heel gespannen. Hopelijk is dit straks terug over!

En de anderen?

Wens jullie allemaal een zo 'vrij mogelijke verschijnselen' dag toe!

Liefs,

Ellendig

bewerkt door Ellendig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Terug in een wave denk ik. Voel me terug slecht. Ga er maar vanuit dat dit waves en Windows zijn. Zodat ik terug kan uitkijken naar een window. Echt terug onrust vanbinnen. Pfff... Hier gaan we weer.

Blijven volhouden zeker en hopen dat de waves sneller overgaan!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ellendig , Spijtig dat het weer niet goed gaat. Morgen is het weer beter of misschien wel vanavond al.

Dat het niet in één keer plots over is weten we zo wel ondertussen.

Maar ik hoop dat je kan zeggen dat het gemiddeld wel (lichtjes?) bergop gaat.

Ik ben deze morgen naar de cardiorevalidatie geweest . Ongelooflijk lastig. Zweten , hyperventileren , pijn op de borst , misselijk , onrustig. 

Maar ik dacht de oefeningen toch te moeten doen. ik weet nu niet of dit weleen goed idee was. 

Deze middag verplicht in bed gemoeten. daar kon ik dan toch niet blijven liggen. Het werd in bed , uit bed weer in enz..

Ik wacht ook op een venster

 

Ook aan alle anderen...ik lees nog alle verhalen en berichten ,maar heb niet altijd evenveel moed om veel te schrijven.

Ik wens jullie allemaal een goede avond en nacht

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie, ja niet zo erg als ervoor, maar wel slecht. Voel ook vooral druk op borst nu, denk dat ik te hoog adem van de spanning in mijn spieren en de onrust vanbinnen. Maar komt wel weer goed, daar geloof ik wel in. Hoe meer stress, hoe meer verschijnselen, hoe minder stress en afleiding, hoe beter het lijkt te gaan. Staat ook in de Ashton, dat omgaan met stress moeilijk gaat en het de verschijnselen erger maakt. Dus zal ooit wel nog meer beteren.

Hoop dat jij ook snel terug een venster mag hebben!

Ook al de anderen!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De hele nacht hyperventilatie en amper geslapen en al de hele morgen hyperventilatie....en alles dat erbij hoort...onmenselijk

En al de hele voormiddag ongelooflijk slecht. ik krijg mijn adem niet onder controle...niets helpt  onhoudbaar 

Ik begin toch weer te denken dat het misschien hartfalen is of dat ik dan toch een angststoornis heb.

Het spijt me dat ik jullie geen positief verhaal kan geven.

Ik hoop dat jullie verhaal wel positief is

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Kanarie,

Ik ben geen arts, maar angst is een symptoom van ontwenning / afbouw-benzodiazepine. Angst reactie zoals hyperventilatie etc, heb dit te horen gekregen van mijn arts. Reactie van het lichaam, daarom denk ik niet zo zeer aan angst stoornis maar wie weet zien andere forum leden dit anders???????

Mss is het toch je hart? Wat zegt je cardioloog? Je bent toch pas bij revalidatie geweest? Als die stress van de laatste tijd is ook niet bevoordeliijk voor je hart.

Ademhaling herken ik wel, bij tijd en wijle last van, is nu weer weg. Afbouw gaat vrij aardig, vannacht op 1,5 mg en op wat rommelig vrij aardig geslapen. Fingers crossed.

Sterkte!

Benzozat

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb het vreselijk moeilijk ...hyperventilatie misselijk .......Ik hou dat niet lang meer uit.

Ik begin vreselijk maar dan ook vreselijk te twijfelen....

 

We zijn hier eigenlijk met niet veel he

En dat voor heel Nederland en Vlaanderen!

 

Op de cardiorevalidatie zeggen ze dat mijn hart niet abnormaal doet .

 

Benzoslachtoffer, de verbetering is er gekomen tussen de 10de en 11de maand??? en daarvoor niets van verbetering?

Gaba is een mooi voorbeeld , de strijd is vreselijk ...maar het lukt ....maar het duurt toch enorm lang...en dit is toch nog maar 1 voorbeeld voor heel Nederland en Belgie . Bovendien zo lang hou ik dat niet uit.

 

Ik vraag me af wie hier allemaal al langer dan 6 maand gestopt is met benzo's en toch nog steeds ontwenningssymptomen heeft?

Ik ben 75 dagen gestopt en nergens niemand die me nog de moed geeft om me te zeggen dat het nog ontwenningssymptomen zijn.

Integendeel ...de enige reactie daarop in de kliniek was eens meewarig het hoofd schudden

Bovendien geen verbetering te merken....

Als je je dan voelt zoals ik nu (ongelooflijk slecht) dan wordt het moeilijk om niet te gaan twijfelen.

Ik zou nochtans zeer graag hebben dat het ontwenningsverschijnselen zijn! 

Ik wil jullie nochtans de moed niet ontnemen....

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie, ik denk dat het idd een angststoornis is, MAAR door ontwenning, dus een ontwenningsverschijnsel. Ik ben daar bijna 100 procent zeker van! Je hart daar kan ik niks over zeggen natuurlijk. Maar vermoed wel dat als je revalidatie doet en er zou daar iets mis mee zijn, zij het wel zouden zien. Ik merk bij mezelf dat als ik meer stress heb of teveel aan het denken ben, het allemaal erger wordt. Ik ben sowieso een piekeraar en een wat angstiger iemand. Maar zoals in deze ontwenning, Zo erg nooit gehad! Ik ken je voorgeschiedenis natuurlijk niet helemaal, weet niet wie je was voor deze hel. Maar daar moet je denk ik vooral naar kijken. Als jij nooit angstig was, dan mag je er zeker van zijn dat dit nog door de ontwenning komt. Ik weet van mezelf dat ik altijd wel wat angstig zal zijn, bij stress. Natuurlijk niet zoals de laatste tijd, want dat had ik nooit.

Ik merk ook bij jou, als ik je berichten lees, dat je vensters komen, meestal tegen de avond, of als de stress wegviel van de kliniek, ...

En dat je terug slechter werd, toen je teveel je best deed om iemand te helpen(omdat je weet hoe erg dit is), toen je onzeker was over je opname, ...

Het kan maar een gedacht zijn van mij, maar bij mij is het wel zo, hoe meer gepieker en stress, hoe erger mijn ontwenningssymptomen.

En dit staat ook in de Ashton Manuel. De meeste verschijnselen komen voort uit angst en stress. Onze hersenen moeten hier terug mee leren omgaan! Ga niet twijfelen aan jezelf! Bekijk hoe je voor deze medicatie was en ga daar vanuit.

Echt probeer met iets bezig te zijn, wandelen, fietsen, een spelletje,... Afleiding! Weet het hoor is makkelijker gezegd dan gedaan. En zeer moeilijk om met deze verschijnselen de stap te zetten om iets te ondernemen.

Ik kan je misschien hoop geven door te zeggen dat ik een goede dag heb gehad, tot hiertoe. Ben wel altijd bezig geweest. Ben naar de dokter geweest, voor voorschrift kine, heb beetje gepoetst en naar de winkels geweest voor kleren voor mijn dochter. En heb het allemaal redelijk goed doorstaan. Heb even een momentje gehad, dat ik dacht, dat ik naar huis moest. En de rit naar huis was ook iets moeilijker. Maar het is me weeral gelukt! En het gaat beter en beter, met af en toe een terugslag.

We komen er echt uit! Jij ook! Ik weet het zeker! Hou vol!!!

Benzozat, bedankt voor je berichtje! En het gaat redelijk goed vandaag! Hoop dat jij hier ook snel bent!

Alle anderen, hoop dat jullie de dag goed doorgekomen zijn!

Liefs,

Ellendig

bewerkt door Ellendig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel Ellendig, blij dat het je beter gaat. Wat jij vandaag gedaan hebt is moedig , maar ik zou het niet kunnen.

Morgen is het cardiorevalidatie , maar als ik morgen niet beter benkan ik niet gaan.

De cardiorevalidatie is drie maal per week in de voormiddag en ik ben telkens 3 uur weg. Dat is dus afleiding maar het helpt geen snars...file , parkeerplaats zoeken en  de fysieke oefeningen zelf doen me ook geen deugd .

Vandaag 20 km gefietst met elektrische fiets en de hele weg misselijk , pijn op de borst en hyperventilatie. De krant proberen lezen deze morgen , maar het lukt niet echt.

Vroeger had ik geen angst. Alhoewel...als ik een tijger zou tegenkomen in bos...En wie weet soms ...maar ik zou eigenlijk niet weten voor wat. Eigenlijk vind ik het nog geen angst maar opgejaagdheid en onrust en ja ...angst dat het nooit meer zou overgaan.

Jij bent dus als ik goed kan tellen reeds 118 dagen gestopt. Ben je zeker dat je mag zeggen dat je al veel verbetert bent?

Veel vooruitgang voor iedereen gewenst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie

Je hebt gewoon een zeer slechte dag maar straks of morgen zal het terug beter gaan. Neen ik heb maanden aan een stuk erge verschijnselen gehad zonder ophouden, om zot te worden. Heb ook nooit vensters gehad ik wist gewoon niet meer aan wat ik mij moest vastklampen. En toen kwam Gaba in mijn leven en ben ik terug gaan geloven en hopen. Maar we zijn allemaal anders daarom mag jij je niet vergelijken met anderen, jij hebt vensters misschien is dit positief en ga je binnenkort in je venster blijven. Kanarie het gaat over en ja het zijn allemaal ontwenningsverschijnselen zeker weten. Maak je niet bang dit brengt stres en dat heb je nu niet nodig. Denk gewoon : ik ga genezen, ik ga genezen, ik ga genezen, ik ga genezen..........

Alé Kanarieke morgen is een nieuwe dag hou vol je kan het. Liefs

 

Ellendig

Blij dat je je beter mag voelen. En je bent goed bezig. Je doet mij aan mezelf denken. Ja elke stap is een uitdaging en vermoeiend tijdens een ontwenning maar als jij deze probeert te zetten is het toch telkens een overwinning.  Ben gisteren na 15 maanden voor de eerste keer alleen naar het centrum geweest met bus en metro. Was niet gemakkelijk door al dat lawaai maar ik heb het gedaan en voelde me zo vrij. Ook al denkt men dit kan ik niet aan toch moet men proberen en meestal lukt het wel met vallen en opstaan. Heel knap van jou. Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Aan de mensen die dit forum volgen maar niet ingelogd zijn. 

Dit onderwerp is 9300 keer bekeken .Jullie volgen dus met velen  dit forum.Blij dat jullie dit allemaal lezen. Misschien bied jullie dat ergens steun.

Waarom doe je dit? Omdat je misschien ook benzo's neemt en wil afbouwen? Omdat je aan het afbouwen bent? Omdat je al afgebouwd bent maar je nog steeds niet goed voelt? Of naasten of vrienden die problemen met benzo's hebben? 

 

Ben je reeds 2 maand of meer gestopt met benzo's en heb je nog steeds ontwenningsverschijnselen en wil je een steun zijn voor de mensen die ook nog ontwenningsverschijnselen hebben ,wil je dan misschien inloggen en je verhaal doen?

Je kan zich niet indenken wat dit betekent voor velen.Weten dat je niet alleen bent is heel steunend.

Inloggen duurt 5 min en je verhaal hoeft echt niet lang te zijn 

Als hier nu niemand reageert zou dat bijna doen denken dat , behalve bij enkele uitzonderingen hier al op dit forum aanwezig en ingelogd, er geen ontwenningsverschijnselen meer kunnen zijn na 2 maand.

Zijn er nog ontwenningsverschijnselen na meer dan 2 maand? Of zijn wij hier ingelogd op dit forum de enigen in Nederland en Vlaanderen? Laat het ons massaal weten.

Misschien wil je dat toch ook weten?

Je blijft anoniem en het is zo gebeurd.En....er is een beloning aan verbonden.....je krijgt zelf ook steun 

 

Dank je wel en binnenkort lezen we je berichtje

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benzoslachtoffer , als ik nu ook nog maanden aan een stuk erge verschijnselen zou hebben word ik echt zot. Ik ben het eigenlijk nu al . Nu pas na 15 maanden voor het eerst naar het centrum....het is  zeer lang. Zijn wij hier op dit forum de enigen die zo lang na het stoppen nog afzien? Hopelijk weten we dit binnenkort als er massaal lieve mensen ons willen helpen door te reageren op vorig berichtje. Ik zou er enorm mee geholpen zijn , te weten niet alleen te zijn.

Dank je wel voor de steunende woorden

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie,

Ik zou dit ook niet gekund hebben enkele dagen terug, of zelfs gisteren niet. En ben vandaag weer wat beter, maar als ik alleen zou geweest zijn, zou ik dit ook niet gedaan hebben. Maar voor mijn dochter, heb ik het gedaan en het deed me deugd en ook blij dat dit zo goed gegaan is! Weer een overwinning meer en een angst minder. Moest ik een slechte dag gehad hebben, zou ik dit niet kunnen! Dan kom ik niet buiten. Maar er zijn idd meer goede momenten aan het komen, dus denk wel dat het stilletjes aan echt aan het beteren is. Denk ook dat de zafranpure zijn werk al wat doet.

Waarom zo weinig mensen, tja, omdat de meesten die hier in terecht komen, terug medicijnen beginnen te nemen en niet weten dat dit juist de oorzaak is van hun lijden? Omdat de meeste mensen hun dokter klakkeloos geloven? Omdat ze de site niet vinden? Omdat ze niet weten waar ze hulp kunnen vinden? Omdat er mensen bij zijn die in de psychiatrie terecht komen en allerlei diagnoses toegeschreven krijgen en zeker niet op het internet mogen? Omdat er mensen zijn die dit niet overleven? ...

OMDAT er DRINGEND meer bekendheid moet komen over deze problematiek!!.

Kanarie, we zijn echt niet gek! We zijn echt het slachtoffer van big pharma! En het zal niet gemakkelijk zijn, om hier tegen te vechten, want er is veel geld mee gemoeid!

Maar wij hebben tenminste elkaar al gevonden en hopelijk vinden meer mensen hun weg naar hier. Volgend jaar komt er de film al en hopelijk komt er nog veel, veel, veel meer bekendheid over de gevaren van deze medicijnen!

Weet je nog het busongeval in Zwitserland, de piloot die zijn vliegtuig recht op de bergen liet crachen, ... Allemaal namen zij benzo's of antidepressiva of andere psycho medicijnen of waren zij aan het afbouwen. De vrouw die over twee weken terug haar dochters vermoorde? Las dat zij benzo' s nam. Michael Jackson, Whitney Houston, Prince, .... Zoek de doodsoorzaak maar eens op.

En nog gaat er geen belletje rinkelen bij big pharma! Wat moet er nog eerst gebeuren voor dat ze de waarheid onder ogen gaan

zien?

Misschien mag ik dit hier allemaal niet schrijven, maar dit is mijn mening.

We kunnen idd de wereld niet veranderen, maar elke inzet van iemand, is mss iemand meer gered!

En daarom zal ik, als ik hier helemaal door ben, me echt inzetten om hier meer bekendheid aan te geven!

Het is de grootste hel die ik tegen gekomen ben!

Hoop dat je overtuigd bent, dat jij hier ook een slachtoffer van bent en dat je helemaal niet hoeft te twijfelen aan jezelf!

Benzoslachtoffer, knap dat je ook vandaag een goede stap in de juiste richting gezet hebt! Blij voor jou!!!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie

Ik heb geen 15 maanden moeten wachten om iets te doen hoor. Alles gaat heel langzaam beter. Toen ik mijn bed en zetel kon verlaten heb ik telkens heel voorzichtig mijn grenzen verlegd. Maar had toen wel  iemand nodig om bijvoorbeeld de boodschappen te doen, alleen was onmogelijk gezien de pijnaanvallen, het hyperventileren en het slechte zicht.  Nu ga ik overal alleen naar toe en vind deze herwonnen vrijheid geweldig. 

Kanarie er wordt hier veel gelezen maar elk heeft zijn manier om hiermee om te gaan zij hebben misschien geen zin om hun miserie hier te komen vertellen hé.

Op You Tube staat er ook veel als dit jou kan helpen. En wie zegt dat dit niet normaal is dat dit allemaal zo lang duurt. Misschien hebben onze hersens wel maanden nodig om te herstellen. Die stomme dokters maken ons maar iets wijs en zeggen dat het maar 14 dagen duurt maar dit is niet waar. Waarom duurt het dan zolang bij ZOVELE mensen ? Is er hierover ooit een enquete gemaakt ? En indien ja dan wordt ze toch vervalst door BigPharma.

De wens van BigPharma is om ons allemaal aan de pillen te zetten en te blijven, zelfs meer en meer kinderen worden hiervan het slachtoffer. Ze mogen zelfs niet meer spelen of hebben volgens de dokter adhd en moeten aan de retaline. Heb jij al eens gelezen wat hier in zit ? Het is allemaal een kwestie van geld en onze gezondheid kan gestolen worden. 12670788_1065100006866196_87334852752486

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Deze nacht weer brainzaps gehad, was een hele tijd geleden. Ook weer schokjes bij het minste geluid. Heb nu weer een drukgevoel op mijn hoofd en hoofdpijn. Maar voel me voor de rest nog redelijk goed. Hoop dat dit blijft in de loop van de dag.

Hoop dat jullie allemaal goed geslapen hebben!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...