Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

Ik zie prachtige bloemen , mooie grote bomen , een prachtig bloeiend aardappelveld , de zon schijnt , ik voel de wind waaien....

Dat is wat ik op een rustige manier kan waarnemen door mijn helder venster.

Ik hoop dat je dat nu ook zo beleeft Ellendig.En dat het blijvend is.

Gisteren was ik nog een groot wrak! Maar , realistisch zijn, morgen ben ik het misschien terug.

Aan iedereen....hoe slecht je ook bent , morgen kan je misschien weer heel gelukkig zijn. Veel gelukkiger dan de mensen die niet in de hel gezeten hebben.

Ik heb aan de rand van de afgrond gestaan en ben heel gelukkig dat ik een stap in de juiste richting gedaan heb. Met dank aan jullie.

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een contrast vandaag !

 

Fijn dat jij een venster hebt Kanarie.

 

Bij mij is het precies andersom, ik voel me heel ellendig. Veel last.

Zie iedereen genieten van het lekkere weer en ik kan niets, met veel moeite een wandelingetje.

 

Wat een lijdensweg.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Knap kanarie, super blij voor jou!!!

Moedig, hou vol! Ook voor jou komen deze momenten! Het is moeilijk dit te geloven, ik weet het! Zeker als je echt een rotdag hebt!

Maar jij komt hier ook door, net zoals wij met ups and downs. Voel me nog redelijk, maar niet meer zoals gisteren, gisteren was echt een hele goede dag. Zo zal het waarschijnlijk nog lang gaan, maar ben al blij dat deze momentjes komen en ben er zeker van dat dat binnenkort voor jou ook zo zal zijn! We halen elkaar hier door!

Ik wou dat ik kon toveren, zodat nooit iemand dit nog hoefde mee te maken!

En ja er zijn nog dingen die onleefbaar zijn en nog erger, dat besef ik maar al te goed! Maar dit is toch iets dat bij in het rijtje kan van onmenselijk lijden.

Maar we hebben een lichtpuntje en dat is dat iedereen beter wordt! Ook al is dit moeilijk te geloven. Wij moeten blij zijn dat we slimmer zijn en gaan zoeken zijn, wie weet waar hadden we anders terecht gekomen. Hoeveel mensen lopen er rond die deze medicijnen nemen en zich ellendig voelen en niet weten dat het door deze rotzooi komt. Pff, ... Daar komen mijn haren weer van omhoog!

Ik ben nog steeds zafranpure aan het nemen, ook magnesium, meta relax. Weet niet of het helpt, maar zet dit er toch graag bij, mss helpt het wel. Ik weet het niet.

Iedereen een zo goed mogelijke dag gewenst.

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Aan alle lieve mensen hier,  had net voor elk een troostend woordje geschreven en alles uitgewist door naar vorig pagina te gaan pfffffffffff.....

Ben nu wel moe door concentratie problemen (moet te veel naar mijn woorden zoeken) en ga niet opnieuw beginnen ook al zou ik dit graag willen.

Heel veel sterkte aan jou moedig en ellendig. Kanarie voor jou geen woorden (lol) doe zo verder man. Benzozat jij bent een heel fijn persoon je bent er steeds om anderen te steunen en zegt maar amper iets over je zelf.
Aan alle anderen een fijne zondagnamiddag.

XXX

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Ellendig, bedankt voor je lieve woorden. Ik lees ze nu de hele tijd opnieuw en opnieuw.

 

Werd ineens weer zo overvallen, kreeg het gevoel dat ik hier voor eeuwig aan huis gekluisterd zou zitten en nooit meer iets leuks zou kunnen doen.

 

Ook dacht ik ineens aan vroegere vriendinnen van me die veel psychiatrische medicijnen gebruikten en in en uit de kliniek gingen, twee van hen.

De ene liep als een zombie rond met wel 5 verschillende medicijnen. De andere was ook uitbehandeld en zat ook vast aan allerlei medicijnen.

En de derde aan een anti-depressivum (dat was dan nog het minst slechte).

 

Magnesium neem ik intussen en de andere middelen ga ik bestellen. Wie weet...

 

Ik hoop dat jij nog aan het genieten bent van de goede momenten.

 

Naar dat filmpje durf ik nu even niet te kijken Benzoslachtoffer. dat ziet er nogal angstaanjagend uit.

 

Kanarie, ik hoop dat jij nog in je venster zit.

 

Benzozat, bedankt ook voor je steun en hopelijk gaat afbouwen voor jou zo door, dat het voor jou vol te houden is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé moedig,

 

Vorig jaar heb ik maandenlang op mijn tanden moeten bijten en afwachten. Duizenden malen heb ik gezegd : "straks gaat het beter gaan" , er zijn hier gewoon geen  woorden voor. Elke godganse dag, wekenlang van bed naar sofa van sofa naar bed. Ik leefde van uur op uur en elke ochtend snakte ik naar de avond om een beetje te mogen slapen en te vergeten. Denk dat ik bijna alle ontwenningsverschijnselen heb gehad. Ik weet echt niet hoe ik dit heb volgehouden maar heb het wel gedaan en dit ga jij ook doen. Hier komt een einde aan ook al ben je overtuigd van niet. Tussen de 10de maand en 11de maand is er ineens een verbetering gekomen en sindsdien is het elke dag een klein beetje beter, het gaat traag maar zeker vooruit. Ik voelde me zo slecht dat ik vorig jaar ergens alleen op een doodlopende forum zat en elke dag bleef ik maar schrijven tot de dag dat ik een antwoord kreeg van Gaba. Ben zelf de naam van het forum vergeten. Als ik nu hieraan denk moet ik wel lachen wie schrijft nu naar een doodlopende forum. Het van me afschrijven heeft me wel goed gedaan. Heb nooit een venster gehad, weet zelfs niet wat een gevoel heeft. Hoe voelen vensters aan? Voelen jullie zich dan terug normaal ? Dus alles gaat geleidelijk traag voorbij met af en toe een nieuw ontwenningsverschijnsel. Maar na elke slechte periode (1à2dagen)voelde ik mij beter. Buiten af en toe een paar zenuwpijnen mag ik niet klagen. Enkel als ik teveel doe slaat mijn zenuwstelsel nog efkens op hol. Het vraagt enorm veel tijd. Ik denk dat jij binnenkort in een veel betere fase terecht gaat komen. En dan ga jij terug hoop krijgen want dit is wat jij nu echt nodig hebt.  Men kan niet eeuwig in het slechte blijven hangen. Wij hebben pech er zijn er gelukkig voor hen die er vlugger vanaf komen. De zon doet je nu ook niet goed zeker om al die gelukkige mensen te zien je voelt je hierdoor slechter heb dit ook meegemaakt ik begon zelfs jaloers te worden op lachende mensen ook al is dit echt niet mijn aard. Was sommige momenten razend kwaad op deze stomme dokter en vroeg me steeds af waarom ik. Eigenlijk wel stoute gedachten. Je verandert en bent totaal je eigen niet meer, vreselijk. Maar dit komt allemaal in orde, echt waar ons lichaam is in staat om zich te herstellen. Elke pijnscheut, elk depressief gevoel, elke golf van depersonalisatie, elke weet ik veel..... is een teken van herstel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Benzoslachtoffer,

ThX. Iets over mijzelf, ben eind vorig jaar in pittige overspannenheid geraakt, zenuwstelsel totale mess, kon niet meer stil zitten en deed geen oog meer dicht. Had hele nare gedachten, eea leidend tot opname (nooit moeten doen), gigantische slaap probleem, dearealisatie klachten enz Enzo, hierdoor aan temesta en AP geraakt op aangeven psychiater. Inmiddels gaat stuk beter maar ben nog niet, nu de temesta aan afbouwen. Zat op best wel hoge dosis, 4mg, dat nu heb afgebouwd naar 1,5 mg. AP afgebouwd, 3 weken hondsberoerd van geweest. Ben die benzo spug zat en bouw met 1/8 mg per ca 5 dagen af, dit is tot nu toe ook behapbaar. Als ik door zet ben eind van de zomervakantie vanaf, Pff, merk dat moeilijker wordt maar begin mij wel steeds beter te voelen.....

Benzozat

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benzoslachtoffer, dankjewel voor je bemoedigende woorden !

Ik herken helemaal wat je schrijft. Tot de afgelopen maand, dat ik weer wat zit en mail lees, ging ik ook van bed naar bank en terug.

Dat heeft 5 maanden geduurd. Ik zag de uren voorbij kruipen en keek uit om 's avonds wat te kunnen slapen. Wat ook niet lukte, de meeste nachten was ik wakker en soms sliep ik twee uur. Nu intussen 6,5 week geleden gestopt.

Bij jou kwam er een verbetering tussen de 10e en 11e maand. Ik hoop dat dat natuurlijk bij mij eerder gebeurd, want het is zo moeilijk vol te houden.

Het lijkt of ik ook alle ontwenningsverschijnselen zo'n beetje krijg.

Fijn dat je toen wat hebt kunnen schrijven, ik merk dat dat mij ook goed doet. En dat je toen Gaba ontmoette.

Van de zon heb ik nu ook last ja. Ten eerste als ik even wandel moet ik oppassen dat ik niet meteen verbrand (dat had ik nooit) en het is moeilijk mensen zo vrolijk te zien en te zien genieten, want daar verlang ik ook zo naar.

Ik ga jullie steunende stukjes nu met regelmaat opnieuw lezen, en zal er aan denken dat het over gaat en de symptomen zien als een teken van herstel.

bewerkt door Moedig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moedig, tuurlijk ga je ooit weer terug kunnen genieten! Wees daar niet te bang voor, dat komt zeker. Het is natuurlijk niet leuk nu, omdat je niet weet wanneer dit komt. Het maakt je zo onzeker en angstig he. Maar genezen ga je!!! Nog even volhouden! Je kan het, wij kunnen het allemaal! Jij gaat hier ook binnenkort een positief verhaal neer schrijven!

Benzozat, idd jij bent al zo positief,terwijl je er nog midden in zit! Merci om er te zijn!

Kanarie, hoop dat jou venster nog aanwezig is!

Benzoslachtoffer, ook bedankt voor je verhaal steeds.

Ben nog steeds redelijk ok.

Goede nachtrust!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik neem ook Safranpure , Magnesium en glutamine. Ik weet niet of dit werkt maar het idee dat het zou kunne werken is al een reden om te nemen.

ik heb het filmpje  "Psychiatrie industrie van de dood helemaal gezien". Leerrijk. 

Dat alles uitgewist wordt door naar een vorige pagina te gaan heb ik ook al tegengekomen.

Berichtje op Facebook van benzo aw. Day 11 juli ga ik straks bekijken

Ik ben ook zeer kwaad op die stomme incompetente dokters  en psychiaters die al die benzo's en andere rotzooi voorschrijven. En als ze wel competent zouden zijn dan is het nog erger  , dan zijn het misdadigers.

In de kliniek waar ik een dag geweest ben gebruikte 1 op de drie patienten Lyrica. De psychiater gebruikte dit ook als argument om me te overtuigen dat het een veilig middel was.Maar dit is geen valabel argument vermits miljoenen mensen op aarde benzo' s nemen...en we weten de gevolgen. En dat het gedurende vele jaren uitgebreid getest is is ook geen argument. Softenon was dit ook en benzo's ook.

Vele tientallen jaren geleden werden  barbituraten verkocht als veilig kalmeermiddel . Nu zijn ze verboden .

Benzo's worden nu ook al vele jaren als veilig middel verkocht. Stilaan groeit toch de idee dat het dan toch niet zo een supermiddel is.Wanneer zullen die ooit verboden worden? Misschien binnen 25 jaar?

Ik heb de indruk dat Lyrica als het nieuwe wondermiddel aanzien wordt .Maar er zijn waarschijnlijk nog niet veel mensen die het langer dan 5 jaar nemen.Ik vermoed dat binnen een tiental jaar er een rubriek kan bijkomen op dit forum: Lyricadebaas.nl

Mijn venster is deze namiddag gebroken , maar ik ben toch al slechter geweest

Goede nacht allemaal en ik begin stilaan te denken dat we terecht allemaal hoop mogen hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn Ellendig dat het toch nog redelijk met je gaat en weer bedankt voor je steun.

 

Het is niet altijd makkelijk om positief te blijven als ik zo'n heftige klachten heb, die maar duren en duren.

 

Nu lees ik steeds jullie steunende berichten om me er doorheen te slaan.

Heb een onrustige nacht achter de rug. Dus vandaag rustig aan (eigenlijk alle dagen rustig aan).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie en moedig, ik begrijp het wel dat je dan niet positief kunt zijn. Is voor mij hetzelfde dan. Ik ben nog maar net opgestaan, altijd bang om de dag te beginnen. Weet nog niet hoe ik me voel. Precies terug wat slechter, maar nog niet kei slecht. Raar gevoel.

Hoop dat jullie snel beter zijn!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sterkte vandaag Kanarie. Kan mij voorstellen dat moeilijk is om Positief te blijven onder jou omstandigheden.

@Ellendig ik vind ook lastig, maar tot nu toe is voor mij behapbaar vandaar het wel lukt. Afbouw gaat aardig en slaap redelijk. Dat is wel mij angst tegelijkertijd dat het gigantische slaap probleem weer terugkomt. En de angst & paniek aanvallen uit de overspannenheid. .. ik houd mij vast aan verhaal Gaba en ook wel Domtoren die er af zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoe harder je dan probeert om positief te blijven, des te minder het lukt, vind ik.

niets forceren.

het is nu wat het is en het wordt vanzelf beter.

 

ik ben afgelopen nacht onder de douche gaan staan.

zweten als een otter en kaakklem en hevige spanningen.

dadelijk met de bus, maar even zien, hoe ik vandaag de dag door kan komen.

zie er tegenop om naar buiten te gaan.

verkijk jullie niet op het laatste stuk, hoor.

lastig...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benzozat , Ik weet dat het niet makkelijk is om geen angst te hebben voor wat kan komen ....maar probeer toch , misschien komt het nooit meer

Sneeuwhoen, je hebt het moeilijk maar het zal wel goedkomen

Ellendig , spijtig dat de goede dagen voorbij zijn. Maar ze komen waarschijnlijk rap terug....morgen al..

Mijn venster is ook helemaal weg. Het is niet te geloven hoe je plots terug alle ontwenningsverschijnselen kunt hebben en de dag ervoor bijna de hele dag kunt goed zijn.

Ik waardeer enorm hoe jullie mij en mekaar steunen en heb me voorgenomen om iemand die pas op dit forum komt en duidelijk het moeilijk heeft en waarbij ik meen te voelen dat ze nog niet zo ervaren is in de benzoproblematiek te steunen. (Anouk92) Maar ze moet uiteraard zelf nog gesteund willen worden

 

Prettige avond

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Had een mindere dag vandaag en dacht dat mijn venster weg was, maar toch voel ik me niet zo slecht als ervoor. Dus eigenlijk wel niet zo goed vandaag, zoals de voorbije dagen, maar ook niet zo slecht als daarvoor.

Ik ben vandaag in de apotheker zafranpure gaan bijhalen. Hij zei me dat dit optimaal zou werken na 3 tot 4 weken. Dus depressie kan alleen maar beteren nog.

Kanarie, heel fijn dat je Anouk wil steunen! Hoop dat ze echt gaat zien dat het leven mooier zal zijn zonder deze troep. Hoop dat je je wat beter voelt!

Al de anderen, hoe was jullie dag? Hopelijk niet te zwaar!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Ellendig, ik hoop dat je de dag goed begonnen bent. Het klinkt alsof je in het geheel toch wat beter voelt.

 

Kanarie, jij hebt nu ook een helpende taak opgenomen. Hoop dat het met jou zelf nu weer wat beter gaat.

 

Sneeuwhoen, jij maakt ook wat mee he. Sta je nog op de 0,5 mg? Sterkte.

 

En Benzozat, nog rustig aan het afbouwen?

 

Ik zit in moeilijke dagen. Lees maar veel jullie bemoedigende berichten. Voel me echt wat depressief.

En zeg steeds tegen mezelf: Dit gaat weer voorbij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi moedig,

Ben idd wat beter. Nog niet dat ik kan spreken over genezing en heb nog heel wat verschijnseltjes, maar het is vol te houden op deze manier. De angst is er nog wel, maar meer op de achtergrond, depressie ook milder, depersonalisatie in mindere mate, mijn zenuwirritatie is nog wel erg fel, spierpijnen maar dragelijk, maag en buiklast ook niet te erg, benauwdheid af en toe, ... Kleine ongemakken zijn nog aanwezig. Maar vind het psychische het ergste. Ik hoop dat dit zo mag aanhouden tot mijn genezing. Hoop dat het niet terug berg afwaarts zal gaan. Maar mag daar niet aan denken, moet positief blijven en geloven dat er toch al een keerpuntje is.

Ik hoop echt dat jij dit ook snel mag gaan voelen, dat je eens voelt dat het niet voor eeuwig zo zal zijn, want dit heb je nodig he in deze situatie. Maar hou vol, het komt zeker! Kon dit een paar dagen geleden ook niet geloven. Ben nu drie maand en drie weken ongeveer zonder benzo. Bijna 4 maanden. En mag blij zijn met hoe ik me nu voel, denk ik. Ik heb 6 maanden aan een stuk een benzo genomen, in niet zo een grote hoeveelheid, dus hoop dat ik na 6 maanden ook weer helemaal genezen mag zijn. Natuurlijk wil dat niks zeggen, maar denk toch dat er een verschil is tussen een half jaar en de mensen die jaren lang een benzo genomen hebben. Maar het mooie is, iedereen wordt beter!

Nog even volhouden en jij mag ook weer genieten van het leven!

Ps, ben je al zafranpure aan het nemen? De apotheker zei dat dit echt wel werkt bij depressie. Geeft ook wel drie weken nodig voor het optimaal werkt.

Veel liefs,

Ellendig

bewerkt door Ellendig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Ellendig, dit lijkt er op dat er een omslagpunt is bereikt, je gaat je beter voelen, nog niet ideaal maar wel steeds beter, positief toch? Ik denk ook dat scheelt dat maar relatief kort hebt gebruikt, ik zelf na ca 5 maanden begonnen met afbouw, en schema is volgens verslavingsarts we te doen door relatief korte gebruik. Maar goed, ieder lichaam reageert anders, maar duur is wel van invloed.

@Moedig, ik hoop dat je snel ook beter mag voelen!!! Ja, ik ga gestaagd verder met afbouw, morgen op 1,5mg. Slaap redelijk, wat onrustig maar behapbaar, over algemeen Hoe hele tijd gaat. Mijn angst is dat gigantische slaap probleem terugkomt, maar goed ik houd eind doel voor ogen.

@Kanarie, heb je een betere dag dan gisteren?

@Sneeuwhoen, hoe gaat het, nog met de bus weggeweest?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie, probeer wat rust te vinden. Ik heb de indruk dat je je teveel wil inzetten voor anderen. Wat heel mooi is en nodig. Maar je bent zelf nog herstellende, dus probeer eerst zelf beter te worden! Ik begrijp dat je iets wil terug doen voor anderen. En dat is een mooi gebaar! Maar denk dat je het jezelf te hard aantrekt vanbinnen. En dat geeft extra stress. Foxus je op jezelf en je herstel! En dan kan je binnenkort nog heel veel voor anderen gaan betekenen!!!

Je hebt net een zware periode doorstaan, geef je lichaam en geest even rust en het komt goed! Ik voel me al niet zo slecht meer. Dit gaat voor jou ook snel komen!!!

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoi,

 

het viel niet mee in de bus.

en teruglopen door de stad..pffffffft

 

soms kan ik de rebound en ontwenningsverschijnselen niet uit elkaar houden.

het loopt wat door elkaar, denk ik.

 

sommige mensen willen hier alleen maar iets delen en hebben helemaal geen zin in ongevraagde adviezen, hoe goed bedoeld ook.

en dat is hun goed recht.

ik sluit mij aan bij de woorden van Ellendig.

 

ik ga een schoonmaakklus klaren.

 

voor iedereen sterkte maar weer.

we komen er wel !!!

jij ook Kanarie !

jij gaat ook wel weer fluiten ! als een kanarie uiteraard. :-)

 

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...