Spring naar bijdragen

nieuw hier. Ik wil zo graag stoppen!


mikki

Aanbevolen berichten

wat de spanning betreft heb ik aardig wat veranderd in mijn leven. Dat drink ik niet weg. Het is er weer ingeslopen . Het is een stuk eenzaamheid wat ik wil opvullen denk ik. En (dat klinkt gek) het altijd nuchter zijn vond ik op een gegeven moment ook zwaar.,en zo begon het langzaam weer. Dus Tsja : weer beginnen maar . Vandaag dag 1. De cirkel doorbreken ! Ik ben destijds inderdaad gestopt met schrijven. Ik ging naar meetings maar ook daar hield ik het na een tijdje voor gezien . Teveel roddel en hiarchisch gedoe. Kennelijk moet ik mijn modus nogmaals vinden...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom terug, Mikki.

Inderdaad, terugvallen hoort bij het proces van genezen. Als je leert schaatsen blijf je ook niet liggen zodra je bent gevallen. Opstaan, omkijken en goed onthouden waar de scheur zit, en weer verder.

En dan kan je ineens schaatsen, ook al blijft het ijs spekglad.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom hier en oh wat een herkenbaar verhaal. Vooral het gevoel hoe eng je dingen vindt. Voorheen waren we onder invloed en nu ga je hele andere dingen voelen en ervaren. Hoop dat we elkaar daarbij kunnen steunen. Ik dronk ook de hoeveelheden zoals jij en op het eind ook meer ik ben in 1x gestopt maar dat zal ik je niet aanraden althans niet zonder medische begeleiding daarbij van je huisarts. Ik ben de eerste week heel erg ziek geweest met hartkloppingen en achteraf had ik de afkicken beter in een kliniek kunnen doen wat dit was wel wat tricky. Goed dus dat je je huisarts hierbij om advies vraagt. Zet 'm op! 2 of 4 glazen is al een stuk beter dan 2 flessen. Ga ervoor niet te ver vooruit kijken en leef bij de dag voor nu even. Ps dit zeg ik ook nog even hardop tegen mezelf!!

 

lees nu net pas alle vervolgberichten. zag dat je een terugval had gehad. balen niet leuk en het is ook mijn angst dat dat gaat gebeuren maar ik kan alleen maar zeggen: je weet wat het je oplevert als je niet drinkt, en je weet dat je het kan! want dat heb je al eerder laten zien! proberen de draad weer op te pakken en bekijk het per dag!

bewerkt door Singbluesilver
Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoi Mikkie het klinkt misschien wel raar dat ik dit zeg maar aan de andere kant vind ik het wel prettig te lezen dat mensen zich net zo rot voelen als ik. ik heb een goede therapeut en mijn man steunt me maar het is moeilijk uitleggen wat het met je doet om niet meer te drinken. hij zegt ook: het gaat toch goed? ja dat lijkt aan de buitenkant wel zo maar iedere dag is het een strijd momenteel en heb ik dus ook iedere dag het gevoel of ik een topprestatie heb geleverd die wel weer beloond zou mogen worden. maar wat ik vooral herken is dat je zegt dat er een soort leegte en eenzaamheid ontstaat in je nuchterheid. ik wordt daar juist wat iebelig en labiel van. misschien is het ook wel omdat het onbekend is, heb het echte leven eigenlijk nooit nuchter getrotseerd. we gaan samen ergens wel een modus vinden om hiermee om te gaan. we zullen moeten maar ik denk ook dat we het echt wel kunnen omdat we het willen.

ik ben moe en bekaf, ik ga vroeg naar bed. hou vol en pak vanavond niet alsnog de fles. duik er anders ook maar vroeg in !!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

och Mikki, hoe herkenbaar is de broodnuchtere gedachte: "Ow ow ow wat hebben we het fijn he? Wat hééééérlijk om niet te drinken he? Nou, tsjonge jonge wat ben ik blij :huh:".

 

Voor mij gold toen dat ik merkte dat ik ontevreden was. Ik wilde blij verrast leven, opgelucht en opgeruimd. Ik nam het leven niet gewoon zoals het komt. Dat vind ik nog steeds niet gewoon; het moet méér of beter zijn. Ik ben toen weer gaan doen wat ik in de kliniek al moest: dankbaarheidslijstje bijhouden. Elke dag 5 dingen. In het begin is het niet te doen, later kon ik er dagelijks wel 80 verzinnen.

Dankbaarheid, een dankbare levenshouding werkt als een inktvlek. Het breidt zich uit en laat sporen na. Positieve......

 

Je vroeg geen advies en nu gaf ik dus ongevraagd advies. Sorry voor de betutteling. Net een mens he, dat Monster.... :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, weer een dag erbij.

Een verslaving is ook heel intigrerend vind ik!

Als ik dus niet drink ben ik blij, fris, snap ik totaal niet waarom ik het er soms een uurtje per dag zo moeilijk mee heb! e nal helemaal niet waarom ik er dus weer in kan vervallen.

als ik wel drink, wil ik niet stoppen en bagetaliseer ik de verslaving.

Dat, dat is de verslaving. Je brein is daar geweest en die weg is niet meer zomaar dicht te slaan.

Daar moeten we dus mee dealen. Heel vervelend, ook interesant en vooral niet te persoonlijk nemen. Allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, maar waar..

Tsja Monster, een dankbaarheidslijstje kan ik zo opnoemen als ik niet drink en dat doe ik ook elke avond als ik ga slapen. Als ik niet drink voel en merk ik de beloning in alles. ik voel me goed, fris, vrolijk, heb zin in van alles..

het is het volhouden op langere termijn en ergens nog steeds niet willen accepteren dat ik niet af en toe kan drinken denk ik?

Ach, we zullen zien. ik neem nu weer een dag per keer!

 

In iedergeval ben ik vandaag weer heel dankbaar voor alle gewone, simpele en mooie dingen in mijn leven :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Stom hé dat dat stukje blijft dat je net zoals anderen gewoon iets wilt kunnen drinken (en weer op tijd stoppen). Ik ken dat gevoel ook zo goed. Dat je graag 'normaal' wilt zijn. Maar dat zijn we niet we zijn verslaafd en soms komt dat besef weer even heel hard binnen en dat is ook heel confronterend. We moeten dit proberen te accepteren maar ja waar heeft iemand de instructie hiervoor neergelegd? Ook hier bij mij weer de positieve flow na gisteren en blijf het per dag bekijken. Ik vind het ongelofelijk zwaar maar kan gelukkig ook soms genieten van ook de mooie kanten van het nuchter zijn. We gaan er weer voor!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Niet fijn mikki, wel goed dat je het laat weten en dat je de draad weer op pakt. Ja dat duivelse verslavibgsstemmetje heeft ons goed in de macht. Aan jou de taak om hem je niet te laten pakken. Weer per dag bekijken en de eerste inderdaad NIET nemen. Je kan niet af en toe een glaasje drinken. Je moet je daar bij neerleggen en ermee stoppen. Je geeft zelf ook aan hoe goed je je voelt als je niet drinkt. Zet dat iedere dag bovenaan je lijstje! Zet 'm op!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo wat een strijd en een dappere van iedereen hier...SBS, Mikki. Ik lees en lees wat ook mij te wachten gaat staan. Ik ben vol goede moed maar weet dat ik mezelf af en toe wel op kan gaan vreten als stemmetjes opdoemen; ach 1tje kan toch wel...... Ik denk er maar niet aan. 

Hou vol allemaal, ik lees zoveel mooie verhalen en trotse mensen dat het het wel waard moet zijn om niet te drinken. Knap.....ik blijf je volgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...