Spring naar bijdragen

Stoppen


Gast Lars

Aanbevolen berichten

Ik vind dit een heel moeilijk onderwerp Lars. Maar het zijn denk ik twee dingen. Ten eerste: de mensen die te ver gaan en de opmerkingen die zijn gemaakt: dat kan niet en dat mag niet. Niemand nooit. Gewoon niet. 

Ten tweede: er zijn mensen die gedrag vertonen dat een ander pijn doet. Hoe kan die ander zich het beste wapenen? Leren reageren?

Ik denk dat in het tweede deel jouw leermoment zit. Dat ze dat bedoelen.  Je verdient het om te leren voor jezelf op te komen op een manier waar je iets aan hebt, jezelf geen onrecht aandoet, want je bent heel waardevol Lars  

Makkelijk gezegd allemaal. Heel moeilijk. :heart:

Misschien bespreekt de verpleging het onderling en wordt de ander wel in de gaten gehouden zodat hij kan worden aangesproken op opmerkingen die niet door de beugel kunnen, 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ongelofelijk dat iemand zulke dingen kan zeggen over dat knuppelen! Waar is zijn hart? 

Je laat het pesten toch juist niet meer toe? Ik kan de verpleging niet volgen :(

Krijg je begeleiding bij het deel wat bij jou is neergelegd? Je kunt toch dit toch niet zo maar in je uppie veranderen? Er zijn toch twee partijen? 

Ik lees het hopelijk nog wel. Begrijp goed dat het pijn doet. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien kun je dit organiseren in de groep(zie link). Gaat over herkenning bij elkaar. Dan laat je aan de verpleging zien dat jij dat pesten niet meer toelaat en kweek je in ieder geval erkenning bij de meelopers wat voor verantwoordelijkheid zij hierin hebben. De verpleging zal je hierbij wel moeten ondersteunen, want zij moeten dit begeleiden.

https://www.npo.nl/over-de-streep/POMS_S_KRO_123938

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maar je bent die kleine jongen niet meer... al voelt dat nog zo heftig aan!
Wel erg naar... en begrijpelijk. :(

Toch ben je erbij gebaat jouw volwassenheid hoog te houden, in acht te nemen.
Met enige afstand naar dat gekwetste kind te kijken: praat er tegen en troost het... :heart:

Je bent meer dan je kwetsuren!!! Hou goede moed lief mens! :lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb meestal wel mijn woordjes klaar, maar dat pesten komt heel dichtbij. Ik merkte ook dat ik het niet fijn vond om te lezen dat je als slachtoffer daar ook een rol in hebt. Dat heb ik even laten betijen maar hoewel ik het wat beter begrijp maak ik me er nog wel boos om dat jij op een open afdeling in zo'n onveilige omgeving zit, dat je je daardoor een soort herbeleving krijgt.

Ik heb het wel vaker gezien tot mij stomme verbazing, mensen die worden getreiterd omdat ze stotteren. In de toekomst zul je dat pestgedrag nog vaker tegenkomen. Bizar maar waar. Dan is investeren in weerbaarheid een goed idee. Maar dan moet de pb'er je wil aanknopingspunten geven in hoe je dan weerbaarder kunt worden. 

Toch nog een flinke woordenbrij geschreven. Kun je nagaan, dit ben ik zonder woorden.. <_<

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lars, lukt het je om dat kind niet uit de weg te gaan, maar er naartoe?  Het te zien, te erkennen en te troosten. Want dat kind mag heel verdrietig zijn en zich naar voelen! 

En ik wil jou troosten. En dat doe ik ook. Bij deze . Lieve Lars, je verdient het niet. :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He lieve Lars,

Kun je er niet even uit? Buitenlucht in, ergens schreeuwen grommen of huilen? 
Of anders: kun je in je gedachten teruggaan naar je opa zijn afgelopen weekeinde? Iets waardoor je jezelf even bevrijdt  uit deze ''impasse''?

:heart: Sita

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat ontzettend moeilijk, Lars. Ik wist dat je stotterde (daarom moest ik ook zo lachen bij de woorddomino: 'is is, oh ik stotter') maar zo hevig, dat wist ik niet.

Je hebt natuurlijk alles al geprobeerd. Zijn er ook ontwikkelingen n de stottertherapieën, wordt daar niet af en toe een nieuw ei van Columbus uitgevonden?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

wat zou het je echt opleveren Lars?
Ik ben bang dat je er veel slechter uit komt, zo'n binge,
dan je je nu al voelt. Je moet nog steeds een knop om zetten denk ik, echt
er voor gaan, eerst daar zonder drank en dan, veel later pas ben ik bang, elders.
Als je in deze toestand je kont tegen de krib gooit, eindig je nog eens op straat.
je zou de eerste niet zijn en ook niet de laatste.
Als je eens probeert te accepteren dat je veel voelt nu, zonder verdoving, wie weet gaan die gevoelens dan wel veranderen in iets mooiers?
Drank verheerlijken is zoiets als van de hel een hemel maken, en daar naar blijven verlangen, sprokkjes bestaan helaas niet Lars.
5 maanden droog, dat is bijna je realiteit nu, ga er wat mee doen zou ik zeggen, je hebt nu de kansen, de setting en de mensen mee, nu jezelf nog♥

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Slaapgebrek is een killer, dan duren de nachten lang. Je hebt veel zorgen aan je hoofd en dan ga je natuurlijk helemaal piekeren in de nacht. Ik voel met je mee. En dat beschermd wonen: als je bang bent om te gaan drinken dan kun je daar misschien al mee aan de slag met je pb er.  Zorgen dat je straks een verslavingsdeskundige hebt die je bij staat straks, met begeleiding naar AA gaan, kijken of er beschermd wonen is voor verslaafden, ik noem maar wat. Ondertussen een dikke kus op je verdrietige bolletje :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...