Spring naar bijdragen

Smart


smart

Aanbevolen berichten

Misschien niet gek dat je maag opspeelt, je dieet is best drastisch veranderd, ook al pest je je maag niet meer met alcohol het moet het toch allemaal weer wat in evenwicht komen. Hou het goed in de gaten en drink genoeg water dan verdun je maaginhoud, dat werkt bij mij vaak wel. Sterkte.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

smart, vanavond heb ik je hele draadje gelezen. Wat een mooi draadje.

Je rijgt de droge dagen ondertussen mooi aan elkaar. Heel fijn dat je je ex kunt helpen, en dat zijn woning nu even een veilig plekje voor jou heeft kunnen zijn. Succes de komende dagen. Je bent een topper.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja mensen, dat van die citroen met water... ik weet het, heb ze hier mee naar toegenomen, bijgekocht zelfs, maar vergeet het vervolgens te maken.

Als (als) ik het neem dan idd zeer verdund en een halve citroen per keer!

Zit s' morgens natuurlijk ook aan de havermout met honing en kaneel... alles zeer verantwoord, destijds om ander gedrag te compenseren ;)

 

De Bowieparty viel wat tegen, maar goed, toch een beetje feest meegekregen, op groot scherm heel oude beelden uit '77 begreep ik. Takke, wat een herrie nu en dan.

Lekker aan de caffeinevrije kof en met een appelsapje later. Mijn vriendin (die soms ook wat worstelt met drank wilde eerst alcoholvrij bier halen maar toen het 2% bleek te bevatten nam ze dat niet mee. Gelukkig maar!! In eerdere fases nam ze gerust een fles wijn mee ook al wist ze dat ik niet dronk. Ze ziet dat het me menens is...

 

Ik begin ook al te wennen aan het eerder naar bed gaan. Eigenlijk zit ik nu ook op de wipstoel.

Geen tijd meer om te lezen.......

 

Ik moest ook weer denken aan MG die het had over de kop in het zand; ergens snap ik het wel: gewoon de kop in het zand doen en net doen alsof A niet bestaat.

Er bestaat een leven zonder! Tada...

 

Goed, nog maar niet te overmoedig worden... dag 9 zowat voorbij! :musicnote:

 

 

Lachen zeg... raak de tel al kwijt. Dit was dag 10 al!!

bewerkt door smart
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Juist, ik was de tel kwijt maar gister was dag tien dus!

 

Vandaag een rare dag met een middagdutje waar ik totaal niet van opkikkerde. Lag echt nog even op die opkikker te wachten, maar niks hoor.

Mezelf een klein schopje gegeven om toch verder te gaan verticuteren en heb weer een container vol. Nee, het is zeker niet de beste tijd voor dat soort werk, maar iets doen in die grote tuin is een must! En goed voor 5 kwartier frisse lucht en beweging.

 

Ik plan mijn dagen mooi vol op het moment. Mantelzorg, werk tussendoor, uitstapje, sauna en komende week weer enkele gesprekken. Ik denk dat mijn hulpverlener verbaasd is als ze hoort dat ik gestopt ben met drinken. En wat medicatie betreft ben ik op dit moment nog niet zeker of ik het nodig heb...

 

Bijna gek dat er zo weinig met mijn gemoedstoestand veranderd. Ik voel me niet depressief meer, dat niet, maar nog wel wat mat. Hooguit ben ik wat driftiger en drukker dan normaal. Niet emotioneler, wat ik had verwacht...

Mijn maagpijn is weg. Was een virusje hoop ik maar.

 

Ik slaap nu weer een nachtje thuis (poes voederen, aaien, wasje draaien). Het maakt me geen r** uit dat er hier drank staat... ga een kopje thee maken!

Ik lees op de dagdraad over het effect van Agebruik op kinderen. Zelf heb ik nooit opvallend gedronken in de tijd dat mijn dochter nog thuis woonde. Later zei ze wel eens wat van mijn wijntjes.

Tevens is ze zelf verslavingsgevoelig. Wie niet in mijn familie!

 

De breuk met mijn dochter heeft te maken met het feit dat ze langere tijd grof en respectloos met me omging en me liet barsten op een manier die niet netjes is; ik heb haar eigenlijk zelf geband begin van dit jaar. Zij lijkt/leek daar mee in te stemmen.

De laatste tijd merk ik dat mijn gedachten over de situatie van vorig jaar toen dit speelde aan het kantelen zijn. Ik probeer te begrijpen hoe ze afstand wilde scheppen en ik heb dit zelf nota bene voorspeld ooit, zo van: wij zijn veel te close (heb haar alleen opgevoed) en dat zal zich na je dertigste ergens wel eens gaan wreken.

Typisch...

Ik geef het nu nog tijd maar zal zelf mettertijd weer eens contact opnemen. Ze is 37 en via via zie/hoor ik dat ze veel aan het feesten is.. wat te denken?

Maar de tijd van diepste pijnen en afgewezen voelen zijn bij mij geloof ik voorbij.

(heb zelf mijn ouders ook wel de rug toegekeerd gedurende meerdere maanden/ komt meer voor... helaas!)

 

Ik moet mijn eigen geluk maken en ben er hard mee bezig; allereerst door er voor te zorgen dat ik positief over mezelf kan denken. Dat lukt al beter door niet te drinken: knap daar werkelijk van op. Mijn ogen staan anders/beter. Enne... nou ja... het loont zich!

 

Moest dit allemaal geloof ik even kwijt... :musicnote:  dag 11 dus nu.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

O ik weet het MG, dit is nog helemaal niks! Het wordt ook zeker weten nog veel moeilijker voor mij/mezelf kennende.

Ik sta erbij en kijk er ook naar... soms met verbazing nu al. Volhouden? Echt een verhaal waar ik met mijn hoofd nog niet bij kan.

Daarom heel duidelijk dag voor dag! :musicnote:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leuk hoor, al die complimenten!

 

Dag 12. Ik geloof vaag dat ik het soms al wat lastiger vind worden. Saaie smaak in mijn mond, op zoek naar chocola of zoutjes.

Heb 2 gekookte eieren gehad net en een bak pelpinda's. Gewoon tijd om naar bed te gaan denk ik.

Oude crimi's gekeken in de keuken op de laptop (ex keek voetbal.... huu) en soms een half sigaretje gerookt in de wind.

Kopjes thee en citroendrink.

 

Ik ben begonnen met magnesiumcapsules, tegen vermoeidheid. Een extra boost hoop ik?

 

Ondertussen lees ik nu en dan bij om de anderen te leren kennen maar dat gaat nog niet zo snel.

 

Morgen gezond weer op! :musicnote:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik herken dat smart, beetje rusteloos, wat moet ik toch drinken, eten, even de draai niet kunnen vinden.

hoort erbij denk ik.

 

kom wel lastig naar bed, terwijl ik heel goed slaap en volgens mijn man snurk ik niet meer, ook zoiets.

 

we gaan ongeveer gelijk op, voor mij stuk herkenning wat je schrijft dus.

leila

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Smart,

Jij gaat goed!

Niet gek dat het niet elke dag gemakkelijk is. Maar meestal komen er steeds meer gemakkelijke dagen en minder moeilijke. En tenslotte: elke dag gaat ook wel voorbij...

Maar als je last hebt van je maag, hou je dan ook de Citroën in de gaten? Citrusfruit bevat eigenlijk teveel zuur voor onze noord- Europese magen.

Fijne dag vandaag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Apart vind ik dat Leila, dat goede slapen: had jij dat verwacht? Ik niet. Volgens mij ben ik niet meer aan het tandenknarsen. Geen gesnurk en geknars: prima!

 

Afgelopen nacht sliep ik elf uur. Werd om half 12 wakker; flink gedroomd.

 

Van het verticuteren deze week heb ik rugpijn over gehouden (zeur-zeur-mopper-mopper) en dat kon ik op het werk vanavond (een pittige afdeling) goed merken.

Ben dr ook wat humeurig van, als het daar al van komt.

Akk, zorg je goed voor jezelf? Ben je draadje aan het lezen maar... dat duurt wel even...

 

Niet te laat in bed zo. Nog even naar de dagdraad toe. Dag 13 :musicnote:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even iets uitgebreider schrijven; voor mezelf ook makkelijker terug te vinden mocht ik het willen nalezen.

Ik heb wat te drinken gepakt, tja.

Ik wil niemand triggeren maar wil wel even het belangrijkste kwijt.

 

Ik sprak vanmiddag een vriendin die zichzelf oplegt om enkel te drinken in sociale situaties en niet alleen thuis/thuis in haar uppie. Ik merkte dat ik er niet teveel over wilde praten (mijn humeurigheid en rugpijn) maar ik proefde onwillekeurig iets... in gedachten al. Geen wijn nee. Maar er kwam wel een fantasie. (...)

 

Ik ben thuis; iets pakken was bewust het niet te willen weerstaan. Ik ga het niet mooier maken.

 

Wat ik vervolgens allemaal dacht is misschien belangrijk voor in therapie. Dat er immer nog een stuk slachtofferschap in me schuilt.... diep weg. Dus daar moet ik nog iets mee.

Iets maakt dat ik sterk ben/wil zijn. En het oud zeer, niet gezien te worden, is een heel oude oude oude wond.

Nog steeds stukjes buitenkant. Nog niet diep genoeg gestoken.

Meer nog naar mijn kern. (ziel)

 

De humeurigheid van gisteren; werkt het zo? Was dat het droogdrinken?

 

Als ik niet naar mijn ex was gegaan had ik me misschien aangemeld voor een opname. Alleen-zijn en alleen doen vind ik zowat niet te doen. Toch moet dat.

De dagen bij hem zitten er zowat op (hij laat zich de hulp teveel aanleunen en dat is ook weer niet de bedoeling).

Nu de volgende stap: het wel alleen gaan doen.

Morgen ben ik nog bij hem daarna een kleine week niet of misschien stopt de hulp wel omdat ik er alleen nog wat boodschappen hoef te doen. Weet ik nog niet goed.

Of ik ga gewoon leuk bij hem en ook anderen logeren om niet te willen drinken. Toch een beetje vluchten....?

 

God wat ben ik die vrouwenrol (!!!!!!!) beu: altijd maar zorgen, werken in de zorg, beschikbaar en hulpvaardig zijn... en slechts een enkeling die zich mengt in mijn leven om iets voor mij te doen.

Wat een afknapper was vandaag: dat ik een mailtje kreeg van iemand die 2 dagen voor de poes zou zorgen "die poes is dik genoeg en kan best een dagje overslaan niet?" (dat ik graag wil dat poes een gezicht ziet op een dag... telt niet?)

Enfin, de teleurstelling maakte dat ik plannen omgooide en er dan zelf voor de poes wil zijn.

 

Jammer. Zo werkt dat dus. Gegriefd en.... laat ut maar.

Optelsom. In en in-verdrietig. Al lijkt het alsof ik dat pas nu met drank op kan toestaan. Afgelopen weken voelde ik weinig. Zeker was het prettig en ik pak het ook wel weer op. Maar nu huil ik.

 

Morgen gesprek hulpverlener, overmorgen psych. over medicatie.  Ik blijf wel doende hoor! Mijn strijd! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat goed dat je het meteen kunt analyseren.

Je klinkt alsof je een tik hebt gehad, maar niet gebroken. Ik zou inderdaad denken val je niet te zwaar. Maar pak de draad morgen weer op. Misschien zinnen op manieren om die oude pijn wel een plek te geven, in je alcoholloze leven.

Wees zacht voor jezelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat herkenbaar smart. Alleen zijn, gelukkig met jezelf, drank in huis en denken dat je dat wel aan kunt, werken in de zorg, jezelf wegcijferen, gevoel van verdriet niet willen toestaan en maar door rennen. En dan vooral STERK zijn pfff

Ik heb 2 dagen geleden de drank door de gootsteen gegooid, maakt het voor mij een stuk eenvoudiger. Ik had anders geheid gedronken vanavond.

 

Opstaan meis, morgen weer een dag. Nu lekker naar je bedje!

 

Trusten  :moon:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dit klinkt niet als droogdrinken Smart

wat wel speelt is dat je drank in huis hebt en houdt

dat houdt de achterdeur wijd open

en zeker omdat je niet goed alleen kunt zijn

is het vragen om moeilijkheden.

Misschien is dat voor jou droogdrinken?
Weten dat je altijd wat kunt pakken als je je eenzaam

of slachtoffer voelt?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Raak Hummer! dank je wel!

Dank Meya.

 

Ik moet zeggen dat het lekker is om te janken nu ...

Even is het wel goed zo....  na een fase van " weg van huis" : en weer te zorgen. Logisch wellicht.

Troost. Valse...

 

ik ga me herpakken al weet ik niet hoe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dear (strenge) Jane.... op korte termijn is mijn verkoopgebeuren qua likeur gestopt.

Helaas zag ik vanavond dat ik  pas  begin januari de laatste flesjes kan vullen. Daarna is het klaar.

 

Ik zit in een situatie waar ik het beste van maak.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lief dat je vraagt.

Zoals te doen gebruikelijk vroeger wakker met zo' n zeurend schuldgevoel en koppijn. Pijnstiller erin. Ja Echt Om Jaloers Op Te Worden.... not.

Dit moest even zo denk ik?

 

Ik woon zo afgelegen... dat er enkel op afspraak mensen langskomen. Maar ja... komt er net een kennis op zijn scootertje langs en daar zit ik dan, nog in pyama.

Gatverdamme!!!

Ik was juist zo blij weer actief te zijn de afgelopen tijd. En me schoon en min of meer prettig te voelen.

En nee, zo wil ik dit niet nee.

 

Vanavond de laatste nacht logeren bij ex. Dus droog.

De dagen erna uitstapjes.

En de gesprekken nog met hvler en psych.

 

Ja nieuwe ronde en nieuwe kansen. Hoe gaat het met jou Hummer?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Met vergeving, mild, de draad weer oppakken Smart  :heart:  En wat anderen al zeiden, wel goed kijken naar de factoren die er toe leidden dat je er naar greep. Voor mij geldt: met mededogen naar mezelf kijken, gevoel er laten zijn, mezelf troosten, maar wel 1 ding vermijden; zelfmedelijden. Lees goed: dit geldt voor MIJ. Maar een ieder kan alleen uit eigen ervaring reageren, dus...

 

Want dat was wat oa fout ging bij mijn uitglijder, mededogen sloeg om in medelijden. En dan ben ik al aan het droogdrinken.

 

Een soort combi dus van mild zijn naar mezelf, mezelf troost bieden maar ergens een deur sluiten waar mijn gedachten de kant op gaan van: ach ach ach wat ben je zielig Indigo, dit kan alleen maar opgelost worden door drank.

Laatst weer het AA-boek doorgenomen, en is iets wat is blijven hangen bij mij.... 

 

Voel je niet aangevallen ajb, zoals ik al zei, ik reageer vanuit wat VOOR MIJ van toepassing is. Anders omgaan met gedachten over alleen zijn, anders omgaan met pijn die er zit, want anders open ik de deur naar drinken. En verder heel goed oppassen voor HALT (hungry, angry, lonely, tired).

 

Gewoon weer vandaag, vandaag drinken we niet   :rose:  

 

 

Edit; even naar mijn eigen draad kopiëren als reminder want dit geldt in de eerste plaats allemaal uiteraard voor mijzelf  :ph34r:

Als jij er niks mee kan Smart, gewoon skippen

bewerkt door Indigo
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...