Spring naar bijdragen

Een nieuw begin


Akkordeon

Aanbevolen berichten

Had vandaag weer een afspraak bij psycholoog. Ik dacht dat de EMDR zou starten. Maar kreeg alleen een ontspanningsoefening die ik elke dag moet doen. Echte start van de behandeling 1 februari. Ik word dat wachten zo moe!

Maar verder gaat het wel goed hoor! Sinds ik medicatie heb voel ik me veel beter. Einde deze maand ook diagnostische testing. Met geduld zou ik er dus toch wel moeten geraken...

Veel sterkte voor wie het nodig heeft en veel liefs voor allen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Had vandaag weer een afspraak bij psycholoog. Ik dacht dat de EMDR zou starten. Maar kreeg alleen een ontspanningsoefening die ik elke dag moet doen. Echte start van de behandeling 1 februari. Ik word dat wachten zo moe!

 

 

Hoe verloopt het sinds 1 februari? Dit draadje is zo weggezakt, even omhoog halen. Hoe is het met je Akkordeon.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Hoi iedereen,

Laat ik toch nog maar even wat horen. Doordat ik niet meer helemaal droog sta, en dat momenteel ook niet betracht, voel ik me hier niet meer zo thuis.

Maar er is wel nieuws dat ik wilde delen. Er zijn onderzoeken gebeurd en daaruit is gebleken dat ik autisme heb. Niet dat ik daarvan schrok: ik'had het onderzoek zelf gevraagd omdat ik het begon te vermoeden.

Dit plaats wel veel in een nieuw perspectief.

In april start'ik met een behandeling die erop gericht is me te helpen om te gaan met dat autisme, zodat ik er minder last van ga hebben.

Hopelijk is dit nu eindelijk de weg uit 25 jaar psychische problemen. Erg wel, dat in 25 jaar niemand op het idee is gekomen. Het had allemaal zo anders kunnen zijn. Gedane zaken nemen geen keer.

Ondertussen heb ik 2 sessies EMDR gehad. Het lijkt aan te slaan, maar de eerste voelbare effecten zijn maar te verwachten na 5 sessies.

Ik leef dus weer op hoop. Het gaat me relatief goed.

En ik hoop van harte dat het jullie allemaal nog beter gaat!

Liefs,

Akkordeon

Link naar opmerking
Deel via andere websites

lieve Akkordeon,

autisme heb je

ben je niet!

Jij bent jij en dat blijft zo.

Je gebruiksaanwijzing kan nu

wat duidelijker worden en dat kan

echt zonder drank als jij dat kiest.

Waarschijnlijk is het leven dan makkelijker

dan nu mèt.

Maar dat is voor later dus misschien. Jouw keus.

tot dan??

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Akk,

Fijn om je te lezen!

Voelt de diagnose oom als een opluchting?

Goed dat de emdr aanslaat. Is het een idee om te proberen om de laatste drie sessie zonder te drinken te ondergaan?

Mijn ervaring is met alcohol dingen wel binnenkomen maar veel minder effectief.

Ik hoop je toch weer wat vaker te lezen hier. Sterkte met alles. Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Akkordeon

 

Wat fijn dat je weer schrijft.

 

Over dat niet betrachten van niet drinken. Kijk eens op google naar de effectiviteit van EMDR onder middelen gebruik. Die therapie is veeeel minder werkzaam als je dan drinkt maar dat hebben ze je vast op therapie ook vertelt.

 

En of je nu tracht wel of niet te drinken, niet drinken is denk ik belangrijk maar blijven delen wellicht belangrijker.......

 

Heb vaak aan je gedacht en me zorgen gemaakt.

 

Zoals je weet hebben we het vaker over autisme gehad, ik heb het niet gezien of gemerkt. Kan me er wat bij voorstellen dat niemand ook de hulpverleners dit gezien hebben. Aan de ene kant is het maar een etiket maar aan de andere kant formuleer je het zelf als het etiket wat juist een oplossingsrichting kan zijn, dat er de juiste hulp geboden wordt. Dat laatste hoop ik natuurlijk, dat ze eindelijk wat vinden voor je, dat er een uitweg is uit je problemen.

 

Kijk ook eens in je pb wil je daar wat schrijven wat niet op deze draad past. Zou je ff willen kijken....

 

Maar vooral goed dat je er weer bent.

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor de warme woorden.

Helaas nee, het is geen opluchting deze diagnose. De dingen die ik zo graag wilde leren om mijn leven te vergemakkelijken, zijn erg moeilijk of niet te leren met autisme. En het maakt dat ik me onzeker begin te voelen. Conflicten die ik ben tegen gekomen waarbij ik echt dacht gelijk te hebben, zien er nu helemaal anders uit. Als ik het gevoel heb dat mensen over mijn grenzen gaan, liggen die grenzen misschien wel op een onredelijke plaats.

Anderzijds geloven ze in het centrum wel dat ze me kunnen helpen.

De psychiater waar ik ga voor EMDR zegt dat ik vanzelf ga stoppen met drinken als de oorzaken verbeteren. Hij maakt er zich geen zorgen over.

Ik hoop dat hij gelijk heeft. Al heb ik het momenteel nog onder controle.

Groetjes,

Akkordeon

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Iedereen,

We zijn weer een paar dagen verder en het nieuws begint te zakken. Eigenlijk verklaart deze diagnose ook veel dingen die fout liepen in mijn leven. 

Gisteren was mijn broer hier. De enige in de familie waarmee ik nog contact heb. Die bleek ook een diagnose te hebben (ik vermoedde het al, maar wist niet dat hij zich ooit had laten testen). Was wel grappig eigenlijk: met 3 'auti's' rond de tafel. We hebben tot half 12 gepraat.

 

En inderdaad: ik ben nog steeds dezelfde. En ik weet al lang dat ik niet anders kan zijn dan ik ben. Liegen en manipuleren, dubbele agenda's, dat kan ik allemaal niet. Is soms hinderlijk als het gaat om problemen op het werk of zo, maar nu heb ik dus een verklaring waarom ik dat niet kan. En eigenlijk vind ik dat nog wel een van de mooie kanten van mezelf. What you see is what you get...

 

En ik houd nog altijd van mijn spiegelbeeld, al ben ik geen fotomodel.

 

Fijne dag voor allen!

Akkordeon

 

PS Een paar weken geleden de 30ste verjaardag akkordeon spelen gevierd...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Akkordeon,

 

Ik heb je draadje globaal doorgenomen en wil graag reageren op de diagnose die er nu is gesteld. Het dubbele gevoel dat dat oproept ken ik erg goed. Het belemmert en het bevrijdt tegelijkertijd.

 

Waar ik me sowieso bij aansluit is: 'je hébt een stoornis, je bént dat niet meer of minder dan anderen'. Trouwens, hoeveel niet-gediagnosticeerden lopen er wel niet rond met gestoord gedrag zonder dat van zichzelf op te merken?
In mijn geval heeft de diagnose me wél geholpen aan effectieve hulp.

 

Frusterend is en blijft het bij tijd en wijlen wel. Soms denk ik 'was ik alleen maar alcoholist'. Maar... steeds vaker - naarmate ik langer nuchter leef - begin ik er mijn voordeel mee te doen. Je kunt van je kwetsbare kanten krachtpunten maken. Makkelijk is dat niet, helaas. Je zult het er mee moeten doen maar het kán je een enorme verrijking opleveren. Daarmee bevrijd je jezelf.

 

Alcohol uit je systeem weren is wel een vereiste om met je handicap om te leren gaan. Toen ik uiteindelijk aan een behandeling kon beginnen die specifiek op mijn psychiatrische aandoening was gericht heb ik dat gekoppeld aan mijn verlangen naar nuchter leven. Feitelijk was de keus - ik was er bijzonder slecht aan toe - ik kies voor leven, mét alle extra belastingen die dat voor mij vormt.
Gaandeweg ben ik mezelf gaan 'ontdekken/uitvinden'. Heel voorzichtig en langzaam, want zorgvuldig, ben ik stappen gaan nemen die mij voeren in de richting die ik mezelf wens. Ik heb me een 'droomdoel' gesteld waarvoor ik dagelijks 'werk'.

 

Stoppen met drinken, me verdiepen in verslavingsgedrag, betekende bewuster gaan leven. Nu, 2 jaar en 5 maanden verder kan ik soms niet geloven wat ik heb bereikt. Dat kwam en komt niet aanwaaien, dat brengt veel pijn met zich mee. Fundamenteel draait het volgens mij daarom om aanvaarding. Verzet tegen de aandoening is zinloos, je schrijft zelf dat je een en ander al vermoedde. Blijft over: de getalenteerde kanten die de stoornis ook met zich meebrengt! Ik werk regelmatig met autistische kinderen en vind ze in één woord geweldig. Intelligent, eigenzinnig en meestal goed benaderbaar binnen helder gestelde grenzen.

 

Daarom Akkordeon hoop ik je een hart onder de riem te steken. Ik hoop dat je het stoppen met drinken gaat zien als uitdaging - als eerste stap op weg naar een ander leven, een beter leven omdat het uiteindelijk zal verlopen zoals dat veel beter bij jou past. Je zult er voor moeten werken, aan jou blijft het om te bepalen welke koers je inzet voor jouw leven.

Ik wens je veel wijsheid en doorzettingsvermogen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 En eigenlijk vind ik dat nog wel een van de mooie kanten van mezelf. What you see is what you get...

 

Helemaal mee eens! Met of zonder autisme, jij bent nog steeds helemaal jij. Helemaal jezelf. En zo zie ik je graag.

 

Wat fijn je wat frequenter te lezen weer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb al een flink aantal jaren ruzie met mijn beste vriend. Afgelopen zaterdag hebben we voor het eerst in jaren weer echt met elkaar gepraat. Hij heeft indertijd 'de vriendschap op een laag pitje gezet' omdat ik steeds maar weer boos op hem werd. Dat wilde hij niet meer accepteren. En daar had hij gelijk in. Ik zat toen in een te drukke periode in mijn leven en dat triggerde bij mij pijn van vroeger.

 

Toch zat me al die jaren iets dwars. Ik werd namelijk niet voor niks boos. Ik werd boos omdat hij situaties niet aanvoelt.

 

Door jou bericht vorige week (en door Lars) dacht ik zou hij misschien autistisch zijn? Dat heb ik hem aan het eind van het gesprek afgelopen zaterdag durven vragen. Tot mijn verbazing vond hij dat geen rare vraag. Hij twijfelt er zelf over en heeft in zijn hoofd een lijstje met indicaties en contra-indicaties.

 

Dat betekent nogal wat voor mij. Ik heb dus voor het eerst in jaren weer goed met hem gepraat. En misschien krijg ik mijn vriend wel weer terug. En misschien lag mijn regelmatige boosheid tijdens de vriendschap wel niet alleen aan mij. Ik weet nog niet wat ik er van vinden moet.

 

En het heeft weinig te maken met alcohol en alleen zijdelings met jou. Vandaar dat ik niet meteen reageerde en twijfel of ik dit wel aan je schrijven kan. Want, wat moet je er mee? Nou, niks. Maar ik wil het je toch laten weten. Bij deze :) .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel gek.

Ik heb bij de laatste sessie EMDR emoties kunnen ervaren, zonder dat ze me volledig overspoelden. Dat geeft hoop...

Samen met de diagnose autisme die me nieuwe perspectieven biedt en vrijheid geeft om anders te zijn, gaat het nu veel beter!

Het zijn woelige tijden. Ik weet nog niet zeker wat er met me gebeurt, maar het lijkt eindelijk de goede kant uit te gaan.

Na 25 jaar vechten, is dat een welkome afwisseling!

We zullen zien waar het me brengt...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...