Spring naar bijdragen

Voorstellen, Indigo


Indigo

Aanbevolen berichten

Dacht echt dat ik de enige was... drinken om het gat te vullen/vermijden. 

Dat meer mensen het herkennen is een verademing. Dacht echt dat er iets mis met me was. 

Nu is het er gelukkig lang niet altijd, maar komt wel altijd weer terug. En inderdaad, de achterliggende gevoelens leren kennen zorgt ervoor dat ik meer inzicht krijg in mezelf.

 

En soms als het te heftig is, gooi ik er eten in. Een mens kan niet nonstop voelen/analyseren, tenminste ik niet

Dus vandaag even niet voelen, maar heel veel oliebollen eten  :lol:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Soms heb je dat woorden op het goede moment worden gelezen of.... het kwartje valt?

 

Ik vind het erg bijzonder hoe kwispel het beschrijft: dat er vrijheid ligt in dat GAT.

 

Jeetje.... kan ik dit quoten naar mijn eigen pagina? Of wil kwispel het in pb sturen?

 

Ik heb het zo nooit gezien, maar ergens voelde het altijd al zo......

 

Kwartjes die vallen met een dreun!!!! BOEM.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bloemetje gekocht, feestelijk gevoel vandaag.

 

Vandaag precies een jaar geleden dat ik besloot (voor de zoveelste keer) iets aan mijn drinkprobleem te gaan doen.  Het internetprogramma en forum heeft voor mij het verschil gemaakt, inzicht gegeven waarom ik dronk, leren omgaan met emoties waar standaard flessen wijn overheen gingen.

 

Ben veranderd, milder, geduldiger,  over het geheel een gelukkiger mens. Alle seizoenen mee gemaakt, alle emoties doorleefd. 364 dagen, want 1 dag teruggegrepen naar wijn maar voelde volkomen fout, niet voor herhaling vatbaar. 

1 dag te weinig voor het jaarpact, maar voor mij kan dit jaar niet meer stuk.

 

Kan het wel van de daken schreeuwen maar zouden buren nogal raar van op kijken

 

Dus dan roep ik het hier maar: lieve mensen, het is enorm de moeite, al het geploeter en per dag leven. Iets wat ik overigens nu zalig vind, niet te ver voor- of achteruit kijken. Per dag leven houdt álles zalig overzichtelijk

Dank jullie, voor alle steun en al het delen   :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Indigo,

 

Geweldig een hele jaar zonder drank, van harte gefeliciteerd :rose:  :rose:  :rose:   Die ene dag is totaal niet in verhouding tot de andere 364 dagen!

 

Ik ben heel blij dat je op dit forum schrijft, je weet niet hoe inspirerend jouw berichten voor mij zijn. Dankjewel!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zit hier te blozen... Dank jullie voor de lieve berichten

 

Even tussenuit geweest met een vriendin, zij aan de wijn gisteravond. Zoals normale mensen dat doen, met rem, een paar glaasjes. Vroeg me of ik het echt niet storend vond. En kon naar alle waarheid zeggen: nee joh! helemaal niet. Geen jaloezie meer, geen hunkeren. 

 

Plots besef; het hoeft niet. Niet het MAG niet, nee het hoeft niet. 

Tjee zou ik dan echt door mijn smoezenboek heen zijn. Smoes van ach bij bijzondere gelegenheden? Weg. Smoes van nu ben je toch echt gekwetst of zielig, nu zou je... Weg. 

 

Ik weet, niks zo veranderlijk als het leven. Er kunnen altijd nieuwe smoezen komen. Maar gelukkig hoef ik me alleen met vandaag bezig te houden, en vandaag hoeft het niet. En dat is zalig, onbetaalbaar. Had ik nooit durven dromen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Beetje laat maar van mij ook nog van harte gefeliciteerd, geweldig gedaan. En wat heerlijk dat je er zo vrij van komt. Op naar het 2de jaar en zie die ene uitglijder echt alleen maar als een leermoment, dat het niet vanzelfsprekend is kun je alleen daar alleen al daardoor zien.

Alle reden om heel trots te zijn :rose: :rose: :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Aarzel vaak om te schrijven als het minder gaat.

Aan de andere kant, ik heb er juist veel aan als anderen hun gedachten en moeilijkheden delen. Toch maar

 

In het kort; lang euforisch geweest, trots dat het stoppen met drinken ging lukken. En blijf ik blij mee, dankbaar voor, absoluut.

Maar oud zeer heeft me ingehaald nu er wat ruimte komt. Ontwijkend persoontje sinds weet ik hoe lang. Alcohol was een manier om daar af en toe uit te kunnen stappen, met wat wijn achter de kiezen ondernam ik nog zaken. Alcohol is geen optie meer, dat is pas enorme zelfverloochening. 

 

Dus werk aan de winkel, in plaats van comfortabele individuele therapie, groepstherapie met traumaverwerking. En dan loop je tegen de wachtlijsten aan. Eer er een groep met gelijkgestemden samengesteld is, kan nog tot vier maanden overheen gaan. Zit in een wachtkamer, zo voelt het nu. Niet een fijne wachtkamer, een donkere, met veel oude spoken. Huilde nooit, maar de laatste tijd is het vaak raak.

 

Ik weet het, 'goed zoals je bent', en vooral: geduld is een schone zaak. Maar kan eea nu absoluut niet voelen. Las laatst van Jane dat ze vanuit geen liefde voor zichzelf naar een punt is gereisd dat ze dik tevreden is, prachtig. En van andere mensen zelfs oprechte zelfliefde, wow. Hut, van zo ver gekomen, Lotus die vertelt hoe veel ze had aan therapie, enz enz. Voor mij zo belangrijk om te lezen, ik vind hier veel naast niet meer drinken. 

Bij compassietraining kwam naar voren dat ik best veel compassie bezit..... maar nauwelijks voor mezelf. Mijn ‘innerlijke helper’ laat het momenteel weer behoorlijk afweten. 'Goed zoals ik ben'. Eerst maar eens op een neutraal punt komen, goedkeuring laten we maar ff voor wat het is. En het gaat op en neer, soms lukt het een tijdje wél om milder naar mezelf te kijken. Dat is al winst.

 

Bah, best zwaar stukkie geworden. Dag voor dag maar weer, vooral op het gebied van acceptatie hoe het nu is qua stemming. 

5-HTP helpt een beetje, maar het is zwaar.

Maar hé, ik drink niet! (Ietje). En ondanks dit zware gevoel zie ik nog wel helder voor ogen; tis een reis, en dit hoort bij het traject. Niemand heeft me beloofd dat het makkelijk zou worden...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...