Spring naar bijdragen

Anouk

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    70
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Anouk geplaatst

  1. Anouk

    Nieuwe start

    Het gaat goed Vasja, vandaag dag 6. Tot nu toe nog geen problemen met trek, mag van mij zo blijven ! Lang leve het AV biertje! Ik heb jouw draadje gelezen, heel herkenbaar. Wat jij had met whiskey, heb ik met wijn. Jij kocht een fles om er de hele week mee te doen, ik kocht een doos wijn om er 12 dagen mee te doen (elke dag een 1/2 fles), maar de doos was meestal al in 4 dagen leeg. Elke dag 1,5 fles. En een volgende keer maar weer mijzelf voor de gek houden en weer een doos kopen. Ik ben blij voor je dat je alleen hier en daar alcohol kunt drinken, dat zou ik graag willen, maar bij mij werkt het totaal niet. Misschien heeft het met leeftijd te maken? ik ben een stuk ouder dan jij en heb veel meer drankjaren achter de rug dan jij.
  2. Anouk

    Nieuwe start

    Bedankt voor jullie reacties! Ik heb wel even moeten nadenken over de scharen van Lady Jane . Reacher, bedankt voor je opsteker, maar ik durf op dit vlak geen weddenschappen af te sluiten. Ik zoek wel naar manieren hoe ik mijn motivatie kan blijven 'voeden'. Nu gaat het nog goed, maar ik weet dat het lastig(er) gaat worden. Bob, thuis is mijn besluit heel positief ontvangen. Mijn man drinkt sinds een jaar zeer zelden (hij kan het wél), dus dat maakt het voor mij een stuk makkelijker. Het is meer de familie en vrienden, waar ik het heel lastig vind om niet te drinken. Het is hoe dan ook overal zo gewoon dat er alcohol gedronken wordt. Je bent een uitzondering als je niets drinkt. Vanmiddag een verjaardagsborrel gehad, ik heb een alcoholvrij pilsje gedronken en had totaal geen neiging om wijn te drinken. Was er blij mee! Vandaag dag 3 zonder wijn. Ondanks dat ik slecht slaap (ik voel me heel gespannen), voel ik me overdag fris en helder.
  3. Anouk

    Nieuwe start

    Dankjewel Bob!
  4. Anouk

    Nieuwe start

    Wat stom , hoe kan ik die staart herstellen?
  5. Anouk

    Nieuwe start

    Na een poos van proberen om te minderen (en mislukken) meld ik me weer aan. Ik begin steeds meer te beseffen dat minder of weinig drinken voor mij niet weggelegd is, hoe graag ik het ook zou willen. Vandaag de knoop weer doorgehakt en een droge dag. Het is me hier de vorige keer gelukt om een tijd niets te drinken, dus ik vertrouw er op dat het nu weer gaat lukken. Dit forum is voor mij een stimulans om door te zetten. Om te beginnen zal ik mijn oude berichten nogmaals doorlezen en verder op het forum rondkijken. Fijne avond!
  6. Anouk

    Anouk stelt zich voor

    Vandaag dag 8, ik heb de smaak weer te pakken. Gisteren en vandaag een etentje, tomatensap en alcoholvrij biertje. En nu volhouden!
  7. Anouk

    nieuw hier

    Hoi Bibi, Ook van mij van harte welkom hier. Ik wens je dat je plan (helemaal niets drinken) gaat lukken! Je hebt halfjaar niet gedronken, is het lang geleden of is het nog 'vers'? Je schrijft dat het goed bevallen was, dus wegens succes herhalen
  8. Anouk

    Net aangemeld

    Hoi Nadiah, Als je gestruikeld bent, 'gewoon' weer opstaan en de draad weer oppakken! En kijken wat je er van kunt leren. Dat heeft mij geholpen, ik ben immers ook eerder de mist ingegaan. Trouwens helemaal met je eens dat stoppen moeilijk is, maar blijvend stoppen is tig keer lastiger. Is het je al gelukt om weer droog te staan? Zet hem om op Nadiah, gewoon weer dag voor dag. Het klinkt zo simpel, maar oh, wat is het waar!
  9. Anouk

    Anouk stelt zich voor

    Smart, het is inderdaad zoals het is. Ik ben weer op de rit en daar ben ik blij om. Mw. Noorlander heb ik ook gezien. Waar ik me aan vasthoud in haar verhaal, is dat er meestal meerdere pogingen nodig zijn, voordat het uiteindelijk lukt. Maar het moet ook weer geen excuus zijn om keer op keer de fout in te gaan. Gerrit, trots ben ik niet. Het is meer het botsen van de ratio (erkennen van het probleem) en het gevoel (schaamte). Vandaag vroeg ik aan mijn man of hij eventueel met me mee zou willen naar zo'n zelfhulpgroep. Tot mijn stomme verbazing zei hij: Natuurlijk, geen probleem, maar liever niet in onze eigen woonplaats. Tja, ik moet er nogmaals over denken. In één van de artikelen van Tanja van Bergen schreef ze over het verschil in reacties van haar omgeving op het stoppen met roken en op het niet drinken. Bij roken komen er complimenten, bewondering en aanmoediging. Als ze zegt dat ze geen alcohol drinkt is er vaak ongeloof en verbazing. Zo van: hoe kún je leven zonder alcohol? Deze reacties vind ik zo herkenbaar. Ik zeg dan dat ik last heb van mijn darmen en geen alcohol verdraag, maar leuk vind ik het niet. Het werkt wel, discussie gesloten.
  10. Anouk

    Net aangemeld

    Hallo Nadiah, Alles goed met je? Als ik me niet vergis, zit je vandaag op dag 19 Leuk dat het schrijven hier je zoveel steun geeft!
  11. Anouk

    Anouk stelt zich voor

    Vandaag dag 3 en het gaat goed. Als is het slapen weer niet geweldig, ik ben zo blij als ik 's ochtends niet met een houten kop opsta. Meya, het lukt me gelukkig tot nu toe om de motivatie te vinden om weer te stoppen: er is dan maar één ding dat werkt en dat is dit forum. Wel zit ik te denken aan een zelfhulpgroep, maar de stap vind ik enorm groot. Ik ben heel bang dat het op de ene of andere manier in mijn woonplaats bekend zou worden. Alleen mijn man weet hoeveel ik echt dronk. De huisarts weet het wel en heeft me vorig jaar doorgestuurd naar een psychiatrisch (en nog iets) verpleegkundige. Maar daar vond ik geen herkenning en handvatten voor mijn probleem. Voordat ik me op dit forum heb aangemeld, dacht ik dat ik het zelf moest kunnen, op eigen kracht. Indigo, je hebt gelijk als je zegt dat er een verschil is tussen hier alleen lezen of ook schrijven. In het allereerste begin schreef ik niet, ik vond dat ik niet veel te melden had. Niet dat ik dat nu wél vind, ik ben ik meer schrijven, omdat ik daardoor nieuwe inzichten kreeg. Vanavond heb ik de artikelen van Tanja van Bergen gelezen over haar jaar zonder drank. Leuk geschreven, een aanrader! Ze is begin van dit jaar ook bij Jinek geweest.
  12. Anouk

    Anouk stelt zich voor

    Soms denk ik dat de meeste mensen hier de alcohol aardig in de hand hebben. Maar ik (weer) niet en daarom vanochtend besloten om hier weer te gaan schrijven. Afgelopen 4 dagen heb ik weer wijn gedronken. Aanleiding was een geweldig bericht van de oncoloog van mijn man. En opeens was er de gedachten om dat te gaan vieren... met wijn. Deze gedachte nam alle beschikbare ruimte in, leek het wel, er was geen plek voor een andere gedachte. En inmiddels weet ik dat ik het niet bij 1 of 2 glazen kan laten, dat wel. Met deze wetenschap doe ik het dan tóch, terwijl ik het eigenlijk niet wil. Hoe kan ik dit leren tackelen? Tomtom, je hebt gelijk. Ik weet nu inmiddels ook, dat ik het kan, zonder drank en vooral hoe fijn het voelt. Dat is op zich een fijne gedachte. Maar mijn hobbel is keer op keer dat de terugval niet bij 1 dag blijft, maar dat ik daarin blijf hangen. Nu ook weer 4 dagen. Over het algemeen zie ik mezelf als een sterk persoon, maar ten opzichte van alcohol allesbehalve. Maar één ding heb ik: ik geef niet op en zoek naar positieve aspecten. Vanaf 21 juni vorig jaar tot nu toe heb ik periodes gehad dat ik niets dronk: 2 maanden, daarna 25 dagen en nu 12 dagen. En dat is me in geen jaren gelukt. Vandaag gewoon weer dag 1
  13. Anouk

    Voorstellen, Indigo

    Hoi Indigo, Geweldig een hele jaar zonder drank, van harte gefeliciteerd Die ene dag is totaal niet in verhouding tot de andere 364 dagen! Ik ben heel blij dat je op dit forum schrijft, je weet niet hoe inspirerend jouw berichten voor mij zijn. Dankjewel!!
  14. Hoi Ronja, Niet echt makkelijk een kind met adhd, he? Ik heb het ook in mijn naaste omgeving meegemaakt. Kan jouw zoon/dochter geen medicatie krijgen of wil je het liever niet? Ik kan me heel goed voorstellen dat na zo'n pittig dagje je de wijn als ontspanning / ontsnapping ziet. Maar daar ga je vroeg of laat aan kapot. Goed dat er maandag de afspraak is en inderdaad alle hulp aanpakken!
  15. Anouk

    Net aangemeld

    Hoi Nadiah, Ik heb net je draadje gelezen, wat ga je goed!! Ik vond veel herkenning in je verhaal, de moeheid speelde me ook behoorlijk de parten toen ik vorig jaar voor de eerste keer gestopt was. Het was afzien, ik bleef maar moe, maar na een week of 6 was het bij mij zo goed als over. En inderdaad: goed beseffen wat nu weer goed gaat. Bij mij is het bijv. onthouden wat ik gisterenavond heb gezien op de TV, verbeterde darmfunctie of als ik 's avond een boek las, ik ook de volgende dag nog wist waarover het ging. Je bent me 1 dag voor, ik ben 2/1 in 'deze ronde' ook gestopt. Heb je trouwens al eerder geprobeerd te stoppen of is dit je eerste stoppoging?
  16. Anouk

    Anouk stelt zich voor

    Vandaag 1 week droog en het gaat goed. Ik voel me prima, er zijn geen afkickverschijnselen, een groot verschil met de allereerste stoppoging. En vooral: ik slaap heel behoorlijk. Ik ben een blij mens Gerrit, ik ben toch wel benieuwd, welke gedachten je had bij de visualisaties. Waren dat negatieve (het is rotzooi) of positieve (het doet me niets) gedachten? En ja Monster, misschien niet voor iedereen, maar voor mij zijn het inderdaad belangrijke inzichten. En ze zijn vooral nieuw. Ik kan niet in de toekomst kijken en natuurlijk zou ik heel graag in één keer voorgoed willen stoppen. Ik meen dat Lady Jane dat zo gedaan heeft. Maar mocht het misgaan, dan denk ik dat ik toch een stuk 'wijzer' ben geworden. Voorlopig ga ik van dag tot dag en dat werkt goed
  17. Hoi Ronja, Een hele stap, hè om hiermee naar de dokter te gaan. Goed dat je het gedaan hebt en dat je op niet al te lange termijn naar de praktijkondersteuner kunt. Ik ben ook ruim een jaar geleden met lood in mijn schoenen naar de HA gegaan en daar huilend en snikkend, vol van schaamte mijn verhaal gedaan. Dit bezoek heeft mij niet echt veel opgeleverd, behalve dat het niet meer alleen mijn geheim was. Het was bespreekbaar. En je hebt gelijk: weten en doen zijn twee verschillende dingen. Ik wens je met 'doen' heel veel succes!!
  18. Hoi Smaragd, heb je al een datum? Mij heeft het geholpen om naar een bepaalde datum toe te leven. Succes!
  19. Anouk

    Anouk stelt zich voor

    Dank voor jullie reacties! Vandaag de 3e dag zonder alcohol. Kon ik maar een abonnement nemen op zulke makkelijke dagen. Gerrit, jouw moeite met de vierkante likeurfles in een slijterspapiertje trof me. Dat je nu nog door zoiets van slag kunt raken, wat is het toch een raar mechanisme! Of was er misschien een bepaalde reden voor? Jane, dat 'niet meer hoeven' lijkt me geweldig. Maar dat zal nog even duren, ik was al verbaasd dat ik op de 1e droge dag een soort weerzin tegen alcohol voelde (ik had geen kater). Het was misschien meer weerzin tegen al dat geworstel. Zoals Smaragd schrijft het gevoel van slappeling en een gebrek aan wilskracht. Alleen ben ik de vorige 2 keren gelukkig niet teruggevallen in de modus 'zie je wel, het lukt me toch niet, dus wat maakt het uit'. Meya, het is niet zozeer twijfel wat je in de bewuste zin opmerkt. Het is meer het laatste stukje van acceptatie dat ik nu zo in elkaar zit én dat dat niet meer veranderen zal / kan. Voor mij is dit een hele grote stap vooruit, hoe raar het ook mag klinken. Vorig jaar om deze was de gedachte aan nooit meer wijn al bijna 'ondraagbaar'. Dus ik ben er nog absoluut niet, ik ben 2 x gevallen, maar gelukkig beide keren opgestaan. Dankzij dit forum, want als ik me hier telkens weer heb gemeld, lukt het me om te stoppen. En nou maar gestopt blijven...
  20. Hoi Smaragd, (wat een mooie naam trouwens!) Ook van mij een hartelijk welkom hier. Ik wens je succes in jouw 'traject' en hoop dat je hier herkenning en steun vindt, net als ik.
  21. Hoi Ronja, Goed dat je naar de HA gaat, laat je horen hoe het ging? Voor mij vandaag ook weer de draad oppakken, zal aan je denken!
  22. Anouk

    Anouk stelt zich voor

    De moed weer bij elkaar geraapt, hier ben ik dan weer. Kort na mijn laatste bericht hier ging het toch weer mis. Dacht dat ik bij een bijzondere gelegenheid een glas wijn kon meedrinken. Nee dus. Ik begin te beseffen dat het matige drinken voor mij echt niet is weggelegd. Het is alles of anders helemaal niets, er is iets kapot in mijn systeem en daar moet ik me bij (leren) neerleggen. Vandaag dus weer dag 1. De feestdagen zijn achter de rug, terug naar de gewone gang van zaken. En verder dag voor dag bekijken. Een gezond, voorspoedig én adb 2016 gewenst!
  23. Anouk

    Anouk stelt zich voor

    Vandaag droge dag 19, het gaat goed. Het is wel een beetje anders dan tijdens mijn vorige stoppoging. De euforie is deze keer weggebleven, blijkbaar is zoiets éénmalig? Het is prima zo, het had toen waarschijnlijk een functie en nu niet meer. En het besef dat ik écht niet matig kan drinken is nu veel en veel sterker dan toen. Daar ben ik blij mee, het heeft me een paar keer er van weergehouden om geen wijn te drinken. Ik voel me prima, ben helder en functioneer in veel opzichten beter en dat wil ik niet kwijtraken. Blijkbaar waren de 2 maanden van de eerste stoppoging toch niet helemaal verloren gegaan. Slapen gaat helemaal niet slecht en de moeiheid is ook minder. Dus samenvattend: ik ben dik en dik tevreden en blij. En nu maar zorgen dat ik het zo houd, dat zal het moeilijkste zijn.
  24. Anouk

    Een nieuw begin

    Hoi Akkordeon, Wat rot van je knieen, ik hoop dat de dokter donderdag iets verzint, waardoor je weer snel op de been bent. Je weet maar nooit wat een stel zere knieen je uiteindelijk kan opleveren. Ik bedoel de 'nuttige levenslessen' Overigens kwam ik vandaag een bericht tegen over glucosamine, dat zou vooral pijn in de kniegewrichten verzachten. Ik hoop dat de wachttijd voor je therapie een beetje opschiet. En inderdaad, hoe eerder hoe beter, dat zou ik willen. Maar ik hoop vooral dat de therapie je een stuk verder zal brengen. Strenger zijn voor jezelf dan voor de rest van de wereld, dat komt me ook bekend voor. Lastig om het te hanteren, het is nogal diep geworteld. En geweldig dat je ondanks alles, wiebelig en wel, van de alcohol afblijft!! Je kunt voor jezelf beredeneren, waarom je het niet moet doen. Daar heb ik echt bewondering voor. Sterke en beterschap
  25. Anouk

    Een nieuw begin

    Akkordeon, wat klink je sterk en stoer! Ik gun je van harte dat er vroeg of laat iemand is die om je geeft, op elk potje past immers een dekseltje. En jouw dekseltje vind je ook! En het gevoel dat je op je eigen benen staat geeft kracht! Wat ben je aan het breien, pannenlappen ? Ik wens je veel inspiratie!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...