Spring naar bijdragen

Dinsdag 10 februari 2015


Blekje

Aanbevolen berichten

Agnieta, wat goed dat je nee hebt gezegd. Ik dacht van de week al, hoe houdt ze het vol en het gaat moeilijk ofzo. Het is toch ook best een zware opgave met die kleintjes. Toen ik de kinderen kreeg was het allemaal wel makkelijker, toen kon je gewoon als mama je werk opzeggen zolang ze klein waren en manlief zorgde voor de centen. Maar die vlieger gaat tegenwoordig bijna niet meer op. Ik ben erg voor vrouwen op de arbeidsmarkt, maar aldoor oppas voor je kind regelen is volgens mij erg stressvol. Sommige oma's doen het fluitend, maar ik moet er ook niet aan denken. Ik zou het totaal niet aankunnen.

Ik dacht al zoiets Plof. Ik ken nog iemand die heel overijverig dat formulier heeft zitten invullen toen ze haar rijbewijs kreeg. Ik ben blij dat ik em nu alleen maar hoef te verlengen en geen nieuwe hoef. Depressie, verslaving. En mijn man heeft ADHD, Diabetes en hartritmestoornis. Alleen al voor diabetes twee artsen want dan moet je ook een verklaring van de oogarts en de internist. Dus vier artsen. Reken maar uit. Doet ie nu maar even niet, maar ja, als er iets gebeurt kan de verzekering erg vervelend gaan doen. Ik rijd op het moment niet natuurlijk vanwege de pammes. Heb er vandaag toch nog weer een genomen omdat ik erg onrustig werd en veel trek kreeg. Ik heb nu de naaimachinereparateur boven zitten en dat levert ook weer trek op. Kan hij gerepareerd worden? Wat gaat me dat kosten. Het was een errug dure machine en hij had deze foutmelding nog nooit bij de hand gehad. Ik zou zo nog een pammetje willen nemen. Moet ik maar even niet doen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een heerlijk vooruitzicht Jopie. Wel een lekkere hangbank hoop ik?

Marlou: heb je ook een hobby? Of iets wat je graag doet wat je afleiding bezorgt? Is het ook goed iemand die zich nog jong van geest voelt? Vaak voel ik me 25 en als ik met mijn kleindochter op de grond zit bij de blokkendoos is het nog jonger

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jeetje Jopie, wat een stap van je dochter- hopelijk de juiste keus en anders is het vallen en opstaan. Sterkte ermee  :rose:

Hier weer alles rustig, vriendin en moeder hier te lunchen gehad. Erg gezellig, maar ik ben elke keer zo moe. Smiddags weer een dutje gedaan en mezelf net verwend met een patatje.

Bolletje wat ben je toch zorgzaam voor iedereen.

Welkom Marlou.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

 

Einde van de dag. Net terug van eerste open avond op middelbare school. We gaan er deze week drie langs.

Tjonge wat een drukte zeg honderden ouders met hun kinderen die allemaal de lokalen in willen en weer uit. Engels kijken en Frans en bio je kent het wel.

Werd er weer soort van kleine scholier van, maar oh nee ik was er voor mij dochter. Die het ook allemaal erg spannend vindt maar zich er heel dapper doorheen slaat!

En het meest genoot van kunst en drama (niet weg te slaan bij toneelvoorstelling :-)). Ik wel ben eerder weggegaan, man met kind achtergelaten. En waarom wilde ik dan het liefst daarna maar meteen een groot glas wijn naar binnen werken?

Is dat dan de invloed van stress? De associatie met mijn puberteit en erna?

Geen idee hoor. Maar vond het wel apart en heb besloten die gedachten maar te aanvaarden, en te laten zijn. En het hier op te schrijven. Terwijl ik dus nu lekker een glas water drink en voel dat de zin in alweer een stuk is afgenomen. 

 

Ik meld me zo af en ga na mijn glas water lekker mijn bedje in!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey, AR, goed je te lezen.

 

Plof, mooie kok ben jij, weegschaal, pfffff.

Alles wat je lekker vind kwistig, de rest ietwat bekrompen.

Wel goed onthouden, want het kan enige aanpassing vergen.

 

Joop, vind je extreem wiebelig, rusan meis, je ken en moet er niets meer aan doen.

Wel je eigen je eigen houden, maar daar ben je al, hoop ik.

 

Hier alles wel, niet droog, maar wel.

En eigenlijk ook vrij droog, voor 'n ouwe zuiperd.

Al dat gezwartwit.

 

De grijsaard

bewerkt door haddock
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jette goed gedaan!

Kastanje, fijn dat het blijkbaar goed is gegaan met het pva.

Voor mij is dit ook een nieuwe fase.

Met nieuwe zorgen twijfels af en toe, overwegingen, terugblikken, en verwerken.

Het hoort er allemaal bij. Maar de basis is goed. Zoals mijn man vanavond zei: ik voel me nu hartstikke rot door de griep maar toch voel ik me goed, ik voel me de laatste tijd beter dan ooit. Ik snapte precies wat hij bedoelde. Je rot kunnen voelen en toch je tegelijkertijd goed voelen in de basis.

Het voelt als waardevol, dat woord geeft het het beste weer.

Waardevol om eenvoudiger te gaan leven. Om meer ruimte te krijgen in mijn hoofd, om bewuster te worden.

Al die overwegingen zet ik hier niet neer, want dan komen er reacties en eigen invullingen en voel ik de noodzaak tot uitleggen.

Maar ik hoef niks uit te leggen.

Ik schrijf veel op voor mezelf. Het weer oppakken van het schrijven gaat lekker en doet me goed.

Daar ga ik zeker meer mee doen. Maar rustig aan. Jij doet de dingen met zorg, zei mijn man ook nog vanavond. Ik zie het wel.

Dat noemt men ook wel perfectionistisch, maar dat heeft een negatieve lading. Jij hebt aandacht.

En dat kan ik nu op mijn gemak doen. Met aandacht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...