Spring naar bijdragen

Even kennismaken....


alcohol1978

Aanbevolen berichten

Ik ben een vrouw van 36 jaar met een alcoholprobleem, vind het al naar om op te schrijven laat staan uit te spreken... Het neemt zich nu toch wel ernstige vormen aan niet zozeer dat ik nog meer drink maar er steeds minder goed tegenkan en daardoor verschillende verantwoordelijkheden niet nakom en me ontzettend ongelukkig voel daarover.... Wat is er toch dat ik niet op een gegeven moment kan zeggen dat het voldoende is maar gewoon doorga met drinken, het enige wat ik weet is dat ik "'een glaasje'' neem om de boel te ontstressen en me niet zo opgejaagd voel, maar ook voor de "gezelligheid" helaas kan ik die middenweg al een lange tijd niet vinden en ben ik eigenlijk aan het jongleren met mijn leven en vooral de toekomst. Ik hoop zo doormiddel van steun van jullie om hier gezond mee om te kunnen gaan. ik ben ook erg benieuwd of mensen tevreden zijn van deze manier van een soort consult....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Alcohol1978,

 

Welkom op het forum! Hier ook een vrouw, paar jaartjes ouder dan jij, die zich een paar maanden geleden heeft aangemeld en daar enorm blij mee is. Het kostte wat moeite in het begin, maar het was een van de betere beslissingen die ik heb genomen in mijn leven. Naast stoppen met drinken, wat ik ook weer kon mede dankzij het forum.

 

Heb jij al een idee voor jezelf wat je wilt bereiken hier? Wil je steun bij het minderen of bij het stoppen met drinken? Wat denk je dat voor jou de manier is om je weer beter te gaan voelen?

 

Je vraagt: "Wat is er toch dat ik niet op een gegeven moment kan zeggen dat het voldoende is maar gewoon doorga met drinken?" 

 

Ik kopieer hieronder een stukje dat ik een tijdje terug schreef voor een andere forummer en dat ik een beetje heb aangepast op jouw situatie. Misschien herken je er wat in.

Als ik het goed samenvat, drink je (ook) om te ontstressen en zo dus eigenlijk aan de gejaagde werkelijkheid te ontvluchten. Je merkt echter dat je door het drinken bepaalde verantwoordelijkheden niet meer nakomt en dat maakt je ongelukkig. 

Wat je zelf dus al gemerkt hebt, is dat je leven zelf er niet makkelijker op wordt terwijl je drinkt, waarschijnlijk alleen nog lastiger. Elke morgen dat je wakker wordt na zo'n 'ontsnappingsmoment' - want dat is overmatig drinken vaak - zijn je zorgen, of je stress, weer een beetje groter geworden. Elke keer dat je relaxroesje is uitgewerkt, komt de realiteit weer wat harder binnen. Dus ga je maar weer drinken omdat je denkt dat je je verantwoordelijkheden niet aankan, en om je daar maar niet zo schuldig over te hoeven voelen. 

Maar er is nog iets aan de hand. Alcohol en het bijbehorende verslaafde gedrag ondermijnen ook jouw draagkracht en jouw zelfvertrouwen. Niet alleen de dagelijkse werkelijkheid wordt steeds een beetje moeilijker, jijzelf kunt die werkelijkheid ook steeds minder goed aan. Meer dan een vicieuze cirkel is het dus een neerwaartse spiraal. De verdovingsroes zorgt ervoor dat je je even niet zo gestresst voelt. Maar die roes is maar tijdelijk. Als je er weer uit komt, is het voor je lichaam en je geest nóg moeilijker om de dagelijkse zorgen te accepteren, of om je verantwoordelijkheden na te komen. Daarnaast is die hele roes niet 'echt', niet natuurlijk, maar kunstmatig gecreëerd door een chemische stof. Het relatief relaxte, gelukkige gevoel van de roes komt niet uit JOU, maar uit een fles. Dit weet je wel, en daardoor krijg je een rotgevoel over jezelf: Zie je wel, ik kan mijn verantwoordelijkheden niet aan want ik heb een kunstmatig middel nodig. Dus ik ben zwak en slap. Ik kan mezelf niet vertrouwen. Dus ga ik maar weer drinken, want dan hoef ik me even niet zwak en slap te voelen. En dan word je 's morgens wakker, en dan zie je niet alleen dat je problemen er nog steeds zijn, maar ook dat jij ze zelf weer een beetje minder goed kan handelen. Dan voel je je nog rotter dan de ochtend ervoor, na je vorige ontsnappingspoging. Het resultaat van je roes wordt zo steeds minder. Uiteindelijk zal zelfs drinken je niet meer lekker doen voelen.

Dus elke keer dat je in een verdovingsroes ontsnapt aan je stress en problemen, worden niet alleen de stress en de problemen groter, maar ook het negatieve gevoel dat jij hebt over die situatie en over jezelf, en wordt de behoefte om daaraan te ontsnappen sterker. Tegelijkertijd wordt met elke ontsnappingspoging de werking ervan minder, zodat je steeds meer nodig hebt met minder resultaat. Dat is best tragisch.

Tragisch, maar heel herkenbaar! Ikzelf heb ervaren dat je deze neerwaartse spiraal kunt doorbreken door te stoppen met drinken. De werkelijkheid is er niet direct beter van geworden, maar ikzelf kan die werkelijkheid wel steeds beter aan! Door te stoppen met drinken ben ik begonnen aan mijn eigen lichamelijke en psychische herstel. (Dat is waarom ze stoppen met een verslaving "herstel" of "recovery" noemen.) Het is een intens maar ook heel mooi proces waar ik elke dag bij stilsta en veel leermomenten uit haal. Niet altijd makkelijk hoor, maar een ding is zeker: ik weet dat ik er sterker uitkom. 

 

Ik ben heel benieuwd om meer van je te lezen en te horen wat jouw plannen zijn om er beter uit te komen.

 

Succes en heel veel sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Yogajuf,

 

Bedankt voor je mooie reactie en het klopt als een bus, erg knap van je dat je gestopt bent... zelf denk ik dat ik zeg dat ik wil minderen omdat het stoppen nog te ver weg ligt voor mij. als ik daaraan alleen al denk schiet ik in paniek. het allerliefst zie ik mijzelf nuchter en sterk de dagelijkse beslommeringen aan te kunnen. met dan af en toe bij een gelegenheid een drankje te nemen, het klinkt erg mooi en zie het niet zo snel gebeuren maar dat lijkt mij erg prettig. ik heb me ook aangemeld voor de online cursus en zal binnenkort daar meer over horen. het lijkt me geweldig om dit te overwinnen en om verder te kunnen met mijn leven. ik heb een mooie zoon een leuke maar wel drukke baan en mijn huis dat wil ik toch heel graag behouden en weiger dat mijn alcoholgebruik me dat ontneemt. verder sta ik er wel veel alleen voor heb wel een aantal lieve vrienden en mijn moeder, verder geen partner of verdere familie. Dit is wat ik dan voel wanneer ik mee eenzaam voel of in de steek gelaten ga ik ook vaak drinken en plan weinig afspraken in omdat ik niet weet hoe ik me dan voel de bewuste dag.... het is idd erg tragisch en walg dan ook echt van mijzelf wat dan weer een laag zelfbeeld vormt de visueuze cirkel is weer rond....   

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Alcohol'78

 

Welkom hier, goede stap gezet en ook al ingeschreven voor de online cursus!

 

Yogajuf heeft al een heel uitgebreid stuk geschreven, kan dat alleen maar beamen.

Ik begrijp je wens om te minderen en liefst ook nog 'sociaal' te kunnen blijven drinken.

Na een periode van minderen, alleen in het weekend of een feestje heb ik besloten 

om te stoppen. Ik werd moe van het onderhandelen met me mezelf...weekenden

begonnen steeds eerder en ineens was er elke dag wel iets wat gevierd moest worden.

 

Stoppen klinkt rigoureus en dat is het misschien ook wel als je er over nadenkt.

Ik kreeg de tip..bekijk het per dag...vandaag de eerste niet.

Dan is het te overzien.

 

Ik wens je heel veel succes met je keuzes, de behandeling online..en wie weet lezen

we je hier nog vaker. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Alcohol78,

Wat herkenbaar wat je daar schrijft.. Aan Yoga haar stuk zal je al wel veel hebben, het vat alles mooi samen.

Je bent niet alleen in ieder geval. Ben ook een vrouw van 35, aan het struggelen om dezelfde redenen als jou. Met vallen en opstaan. Ik wil persoonlijk voorgoed van de alcohol af, want merk dat in de 'goeie' periodes, het leven zoveel draaglijker is. Ook al is de realiteit waar je in leeft niet veranderd. Als ik een paar avonden drink, ben ik een vod, vol walging en schaamte, emoties rond de stressfactor worden groter, waardoor het lijkt alsof je het gewoon niet rond krijgt, en dus maar die verdoving weer gaat opzoeken.

Stoppen met alcohol is 1 ding, volhouden iets anders. Daar heb ik het moeilijk mee, en dit forum helpt enorm.

Ik wens je van harte veel succes, en hoop dat je hier blijft komen. Het lezen van andermans verhaal kan al veel steun bieden.

Ga ervoor!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi alco 78

Toen ik zo oud was als jij ben ook begonnen met minderen maar het werd alleen maar meerderen .....

Ik wilde zo graag net als jij sociaal drinken , het bij 1 glaasje kunnen houden . Leuk op verjaardag en bij een etentje.

Maar ik kom niet door de APK .rem is kapot.

Maar jaren heb ik het gedaan zonder rem en zoals je weet is dat levensgevaarlijk.

Pas anderhalf jaar geleden is het kwartje eindelijk gevallen.

Het was dood eng ... Ik klampte me aan de fles vast.

Na het werk als ontspanning

Bij het eten

Na de koffie

Voor t slapen

Om wat te vieren en mijn verdrietjes weg te drinken.

Het was een medicijn geworden en ik dacht nooit zonder te kunnen.

Maar zoals yo en thee al zeggen per dag beginnen.

Vandaag niet! En dat is in het begin al lastig genoeg

Misschien eerst : nu niet!!!!!

En als je steeds " nu niet" vasthoudt gaat er zo maar een dag voorbij.

Wat mij ook hielp was mijn dagelijkse routine om te gooien.

Ik begon bijvoorbeeld met hardlopen vlak voor het eten.

Ik ging vroeger naar bed om te lezen ( want dat lukt namelijk wel als je niet drinkt. Met drank ook wel maar dan wer ik enkele uren later wakker met het boek op mijn hoofd)

Momenten waarin ik normaal dronk ging ik tijdelijk vermijden.

En dat heeft geholpen. Steeds kwam er weer een dag bij en hoe langer het duurt hoe beter het gaat.

Heel veel succes en sterkte

Zet m op he!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Alcohol78,

Je tweede posting komt mij heel bekend voor; een beetje mijn verhaal eigenlijk, op die zoon na dan.

Mijn 'ideaalplaatje' was ook dat van een sociale, relaxte drinker. Heb ook een tijd geminderd. Op zich ging dat wel redelijk, alleen op een gegeven moment paste die alcohol gewoon niet meer in mijn plaatje. Het is eigenlijk helemaal van zelf zo gelopen, ik had het niet verwacht of bedacht.

Ik zou zeggen, probeer gewoon eerst te minderen. Het helpt om een duidelijk doel te stellen en afspraken te maken met jezelf. Dan weet je snel genoeg waar je aan toe bent.

Het forum is fijn. Ik heb de indruk dat iedereen die dat wil er iets kan halen of brengen. En het helpt bij het bewust blijven.

Succes en ik hoop tot snel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

welkom

en je hebt al veel reacties die helpend voor je kunnen zijn.

je vraagt naar deze manier als vorm van consult.

Bij een consult raadpleeg ik een specialist. betaal en kijk wat

ik eraan heb. Hier zijn we gelijkwaardige ervaringsdeskundigen,

we vragen en geven steun en je filtert ook welke dingen bij jou passen.

Die zijn dan vaak ook het meest helpend.

 

Mij helpt het al jaren om mijn eigen verantwoordelijkheid te nemen.

De betrokkenheid en het veilige van virtueel helpen mij, nog steeds.

En dag per dag kies ik om dat te blijven doen. Hierdoor hoef ik niet te drinken

en geniet weer volop helder en nuchter van het leven. In al haar facetten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt allemaal voor de reacties, het gevoel niet alleen erin te staan voelt al erg prettig....wel komt er een soort rollercoaster van emoties langs mee heen  gedraaid, dat zijn dan ook vaak weer die gevaarlijke kanten. ik denk idd dat het heel goed is per dag alles te gaan bekijken en niet mijzelf een ultimatum te stellen want dat is zo ver weg dat je jezelf de gelegenheid kan geven om er weer in te trappen. hoe kan je ervoor zorgen dat er je omgeving niet teveel aandacht aan besteed dat je nou eenmaal niet meer die drinker bent... dat maakt het mij eigenlijk het moeilijkst, dat mensen vragen snel weer ff borrelen of een hapje eten want daar hebben ze lekkere wijn, en dan nog het vermijden van uitgaansgelegenheden waar ik me al aardig van had afgezonderd maar meer uit schaamte doordat ik me vaak heb misdragen. ik bedoel dus hiermee te zeggen is het nodig om die mensen aan te geven dat niet meer te benoemen of moet ikzelf daar een andere draai aangeven? ik merk nu eigenlijk al dat ik heel onrustig ben en opgejaagd voel terwijl er "niets"is ook hier iemand een reactie op wat ik zou kunnen doen, ondanks de lorazepam die ik ingenomen heb om dat stukje gevoel weg te nemen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Alcohol1978,

 

We gaan het met zijn allen redden. Eigenlijk is het leven te mooi om te verdrinken.

Het valt niet mee, maar met iedere dag die je zonder alcohol bent doorgekomen, groeit het zelfvertrouwen.

En we zullen wel dipjes tegenkomen, maar die heeft iedereen. Diep zuchten, keertje goed nadenken en de draad weer oppakken.

Vandaag is mijn 4e alcoholvrije dag. Nog niet veel, maar het begin is gemaakt. En jij hebt ook al een grote stap gezet door je hier aan te melden.

Ik vind er ook veel steun. Zet em op. Ook jij kunt het.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Alcohol 78,

 

Dat onrustige gevoel...

Je schrijft dat je iets hebt genomen om dat onrustige gevoel weg te nemen.

Ik heb zelf geen ervaring met medicatie..ken wel het onrustige gevoel...terwijl er 'niets' is.

Je leest hier vaker dat het te maken heeft met gevoel, emotie die je eerder onderdrukte met alcohol...of medicatie?

Ikzelf probeer het gevoel toe te staan..het is er....en er vervolgens niet te veel aandacht aan te besteden, het gaat ook weg.

Soms helpt het me om afleiding te zoeken...iets te gaan doen...wandelen, het huishouden....wat op dat moment goed lijkt.

Je was wellicht gewend te 'verdoven, dempen' met alcohol...dus dat is ff wennen zonder.

Je lichaam en geest hebben tijd nodig om weer nuchter te functioneren.

 

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Hallo daar ben ik weer....

 

duurde het bij jullie ook zo lang om van start te kunnen met een begeleider,ik heb nl een mail gekregen dat ze de verwijzing nog niet terug hebben van mijn huisarts. 

ik vind het best vervelend ik wacht nu een maand.

 

Het gaat helaas ook iet al te best... ik kan er steeds minder goed tegen en ben dan ook in gezelschap op een gegeven moment een draak. de volgende herinner ik me mijn uitlatingen niet eens. ik heb een paar x geprobeerd het bij 2 glazen wij te houden en dat ging prima

 

maar met hoge verwachtingen of een bepaalde druk of stress ( zoals 24 dec ) naar de tandarts ivm met een dikke kaak en jahoor bleek een kaakontsteking ik had die avond met vrienden een kerstdiner/borrel en dacht start morgen wel met de antibiotica.. ook nog een leuke brief van de belasting en afgelopen week te horen gekregen dat mijn moeder ws huidkanker heeft. met zon gevoel het leuke avondje tegemoet want ja dat moet dan van mijzelf de gezellige dame uithangen. vervolgens sprak een vriendin mij aan dat ze teleurgesteld was dat ik weinig naar haar dochtertje had gevraagd hoe het ging en dat ze ontzettend druk is met een studie die ze is gestart ( zij heeft een man met een heel goed inkomen en kan dus stoppen met werken om een leuke studie te gaan doen!) ik heb hier met alle rederlijkheid op gereageerd maar van binnen kookte ik... en dan dan gaat het mis... ik baal hier zo ontzettend van want ik krijg dan letterlijk schijt aan alles en gedraag me grof en onbehoorlijk ik ben zelf weggegaan maar heb al met een appje te horen gekregen dat het vervelend was, gelukkig begrijpt degene die het georganiseerd heeft maar ze voelde zich wel verdrietig..

ik vind dat verschrikkelijk! weer door die stomme drank het verpest en een verkeerde indruk achtergelaten daarnaast een nare kerst gehad omdat ik me schaam, nu onderhand door de lorazepam heen. ik ben zelf degene die teveel drinkt maar waar ik niet meer mee om kan gaan is de kater achteraf.... ik heb een aantal keer eraan gedacht om mijzelf iets aan te doen dat gevoel wordt met de keer sterker ontzettende druk op mijn borst en niet aanwezig waardoor ik me ook niet een leuk mens voel... ik ben weer even goed de controlle kwijt en weet niet goed hoe ik dat weer moet oppakken helaas kan ik het mezelf niet permiteren vanwege mijn zoon en werk. wie heeft er een goed hulpmiddeltje om het te voorkomen? en zeg alsjeblieft niet geen druppel meer want dat gaat nu niet... alvast heel erg bedankt.... een ongelooflijke faler!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Alcohol 1978

 

Ik zou contact opnemen met mijn huisarts. Hier is het zo dat als je verwezen bent voor een alcoholprobleem je binnen 2 weken een intakegesprek gehad moet hebben. Dus een maand is erg lang.

 

Het enige wat ik van de alcohol kreeg is schuldgevoelens. De gevoelens die jij beschrijft. 

Want die zorgen er weer voor dat je die moet wegdrinken. 

Alles om je heen. elke gebeurtenis (of kleine ergernis, verdrietje ) word een aanleiding om er eentje op te nemen. 

Drank zorgt er voor dat de onderdrukte woede en verdriet er na een paar glaasjes uitkomt.  

Alcohol zorgt voor het feit dat als je je al low voelt je eerst de high krijgt en dan de enorme low. 

De volgende dag dus. Zodat je weer gaat gebruiken om die high weer te krijgen. 

Dat heet verslaving

 

Ga eerst eens voor jezelf kiezen. EN jezelf naar beneden praten helpt in dit geval al helemaal niet. 

Oke je hebt rare dingen gedaan. Nou ja, de wereld is niet vergaan. Er is niemand echt heel erg gewond geraakt. 

 

Helaas is stoppen het enige. Met de alcohol. Dan heb je binnen de kortste keren weer een beetje de controle terug. 

Ga naar je huisarts, vraag een hulpmiddel. Maar stop met drinken. 

Sterkte ! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Al,

 

Tsjonge wat een situatie zeg. Inderdaad, alcohol voegt daar niets aan toe. Hou het dus binnen de perken (het liefst niets, maar dat mag ik niet zeggen van je ...).

 

Je had je aangemeld voor de internetbehandeling volgens mij. Bij mij duurde dat ook lang. Ik wilde heb de huisarts laten benaderen door (in mijn geval) Tactus en zij heeft dat een tijdje laten liggen. Onbekend met de behandeling en toch de behoefte om even met mij te praten. Dat hebben we uiteindelijk telefonisch gedaan en toe ging het snel. Ook je behandelaar zit nu met de feestdagen, dus dat zal wel de verklaring zijn voor de vertraging. Even bellen met je huisarts, of langs gaan, is het beste lijkt me. Daar lijkt de vertraging te zitten. Huisartsen kennen mensen zoals jij en ik, dus wat dat betreft hoef je je niet te laten weerhouden. Misschien goed als je het morgen doet, dan zit je nog voor een mogelijke grote toeloop van mensen met goede voornemens.

 

De internetcursus heeft mij goed geholpen om mijn triggers heel gestructureerd in beeld te brengen. Toen kon ik er verklaringen en maatregelen voor vinden en dat was het begin van de verandering. Ik wens dat jou ook toe.

 

Als de cursus start, zorg dan dat je er voldoende tijd aan besteedt. Je hebt een lastig probleem bij de kop en alleen met veel aandacht en dus tijd kon ik eruit halen, wat voor mij belangrijk was.

Ik was en ben nog steeds iedere dag hier op het forum te vinden. Zeker in het begin was dat uiterst belangrijk voor me, een mooie uitlaatklep voor van alles en nog wat. Ik heb heel veel opgestoken van de andere forumdeelnemers.

 

Op naar het nieuwe jaar, naar de wending! Sterkte nu en veel succes!   

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De huisarts is ook wat in mij opkomt

Om je verhaal te doen..de gedachtes waar je mee rond loopt

Maak het niet mooier dan dat het is.

Huisarts heeft vaak kijk op jou en zolang jij niet uitspreekt heeft hij of zij slechts een vermoeden.

Wat mij helpt is veel van me afschrijven...weer terug lezen

Herkenbaar dat faalgevoel..denk dat de meesten van ons er een puinhoop van hebben gemaakt.

Toch sta je op een punt van een nieuw begin...vind ik niet echt falen...

Kop op Alco...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

bedankt voor je berichtje...

 

Ik heb nu nog niet de behoefte gehad om te drinken ik walg er op het moment van... dat is het ook wat steeds vaker gebeurd de afkeer ervan.. alleen blijft dat helaas niet zo. ik denk ook vaak om eerder grenzen aan te geven dat ik ook niet in de verleiding kom dat kan dus ook dat je mensen eerder een no go geeft, dat heb ik al eens toegepast en voelde prettig en dan natuurlijk op een nette respectvolle manier, maar ook dat zijn ze dan weer niet van je gewent en is het nog niet ok.. ik heb in mijn omgeving aangegeven dat ik een alcoholprobleem heb en niet zoals zij naar een paar wijntjes kan stoppen, ik heb mijzelf getest op 2 en dat goed goed en dan alleen bij gegelegenheden. echter heb ik 1 vriendin die dan zegt dat ze het ongezellig vindt en gwn doorschenkt dat is wat er kerstavond ook gebeurde dat vind ik dan ook wel jammer dat ze daar geen rekening mee houdt terwijl ik nee zei. en zij het verhaal persoonlijk van me gehoord heeft. om conclussies te trekken dat bepaalde mensen dan niet in mijn "nieuwe "leven gaan passen vind ik wel erg kort door de bocht maar ook wel een stuk makkelijker om het vol te houden. dan vind ik oprecht dat een appje over dat ze verdrietig was om die reden deels haar verantwoording is omdat ze mijn probleem niet serieus neemt. en ja natuurlijk weet ik dat ze het niet bij me naar binnengiet maar als ik nee zeg en mijn glas wordt bijgevuld dan ben ik daar niet sterk genoeg voor helaas, dat is een soort ideaalbeeld van hoe ik het zo graag zie, maar dat gaat het niet worden nooit!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Alco,

 

Ik denk dat jij jezelf enorm onderschat. Want je kan meer als je ooit zou durven denken. 

Alleen moet je er mee beginnen. Nee zeggen is in sommige situaties niet genoeg. En misschien moet je werkelijk er over nadenken of dit wel een goede vriendin is. 

Want zo komt ze bij mij niet over. 

En dat gedoe tegenwoordig met een appje maar iets te laten weten daar ben ik nu klaar mee. Want als je iets niet in iemand ogen kan zeggen dan maar niets meer. Erg makkelijk een appje. 

 

Kop Op...Naar de huisarts en het er over hebben. Dan je plan trekken. Per dag gaan leven. !

Zet hem op

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat je nu schrijft mag je best tegen je vriendin zeggen...misscgien dat ze echt niet begrijpt hoe verslaving in elkaar zit.

Kan ze er rekening meehouden.

En anders is ze niet een echte vriendin.

Veel mensen vinden het niet leuk om alleen te drinken dus schenken ze bij

Eigenlijjk is dat haar ptobleem dat ze het niet gezellig vind.

Verders heb je ook zuipmaatjes en dat zijn geen echte vrienden

En ja mensen moeten eraan wennen...degene die om je geven zijn snel gewend.

Succes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...