Spring naar bijdragen

Binge!


Appeltje

Aanbevolen berichten

Appeltje, wat maak je toch een mooie ontwikkeling door. Fijn om nog es terug te lezen als je het es moeilijk hebt gehad. Drank wordt op gegeven moment steeds minder belangrijk, echt waar. Af en toe zal er trek zijn, dat schijnt nooit helemaal weg te gaan. Niets om van te schrikken dus.

Geniet van dit moment nu!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Dag lieve mensen,

Ik dacht kom ik zal eens wat uitgebreider verslag doen. Zo goed Lady Jane? :-)

De knop

Het kwartje is nu echt gevallen (he he). De erkenning was er al een hele tijd, maar nu is er ook acceptie, en ik geloof dat dat in mijn geval de knop is. Drank is een gepasseerd station en ik heb soms een gevoel van spijt, dat het klaar is voor mij, en soms trek natuurlijk, maar omdat ik me zo goed voel, denk ik dan echt meteen een seconde later: kijk eeeeeeens hoe lekker je gaat. Ik ben geland en de plek waar ik terecht ben gekomen, bevalt me prima. Dus ik blijf nog even liggen.

Moeilijke momenten

Als ik er een heb, weet ik nu dat ik er een per gebeurtenis heb. Op een feestje of tijdens een uitje heb ik in het begin van de avond even een moment van trek, maar ik heb gemerkt dat het na dat ene moment ook klaar is voor de rest van het feestje. Ik vergeet het daarna ook echt een beetje (bijna :-)), dus ik kan dan leuk ontspannen mee doen én ik hoef dus niet bang te zijn dat ik me schandelijk ga gedragen omdat ik teveel heb gedronken. Tel uit je vrijheid.

Vrijheid

Jongejonge wat lekker... Ik hoef nooit meer bang te zijn voor mezelf. Op feestjes kan ik ontspannen omdat het allerergste, dronken worden, niet meer kan gebeuren. Als ik nu een keer moe ben, of ik heb gewoon geen zin meer, dan drink ik me er niet doorheen, zoals voorheen, maar ga ik lekker naar huis. Niks FOMO (fear of missing out), thuis is het toch het fijnst :-).

De trap

Ik las ergens dat alcoholisme een trap is en dat je op verschillende treden kunt staan. Mijn treetje was nog niet zo heel hoog, pure mazzel is dat. Dat ik nooit alleen of thuis dronk, dat scheelt wel veel geloof ik. Thuis associeer ik niet met drank, dus op de bank is het lekker risicoloos toeven. Wél weet ik, dat heb ik echt aan mijn eigen binge-gedrag gemerkt, dat alcoholisme hartstikke progressief is, als ik weer begin, zal ik langzaam (of misschien juist ineens wel heel snel) treetje voor treetje omhoog klimmen. Misschien was ik dan ook wel thuis gaan drinken en stiekum, omdat dat bingen zo gevaarlijk werd qua de fiets pakken enzo. Ik hoop er nooit achter te komen, dat weet ik wel.

Daten/werk

Heb geen vent en een nieuwe baan. Alles wat ik nu nieuw ontmoet, zal mij kennen als niet-drinker. Hoe lekker is dat dan. Wat een lekkere overzichtelijke schone lei is dat! En de oude garde weet het nu wel, ook wel zo lekker.

Jezelf worden

Het leukste cadeau dat je jezelf kunt doen. Ik blijk een vrolijke sportieve geestige vrouw zo zonder drank. Al zeg ik het zelf :-).

Drank had van mij een depressieve dweil gemaakt, een katerig flensje, een neurotische dekzwabber. Bah! Wat heb ik me ellendig gevoeld.

En zeg nou zelf, als je dáár eenmaal achter bent, dan is de keus tussen wel een drankje en geen drankje toch snel gemaakt?

Nou jubel de jubel. Het is nog steeds hard werken hoor, dat wel, maar ik doe het graag.

Hou jullie taai.

Appeltje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Appeltje,

 

Een mooi " verslag". Kwartje gevallen, knop om.

Een heel stuk zelfkennis erbij en de tevredenheid spat eraf!

 

Mijn ervaring na een periode van niet drinken en dan weer wel is inderdaad dat dat grensverleggend werkt :blush:

 

Maar nu niet meer. Jaarpact dan maar weer?

Zoals Jane eerder zei zal Jan dat wel goed vinden ;)

 

Ga goed Appeltje!

 

appel-annie-wins-het-ras-4882351.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Ha MG,

Het is hier pet. Nou ja, qua drank goed hoor. Droger dan droog, dat gaat prima. Heb momenten dat ik met mijn neus op de feiten word gedrukt, maar ik houd voet bij stuk. Zo had ik laatst een etentje met klanten (verder zal ik niet veel zakelijke etentjes in deze functie hebben dat scheelt), een lunch nog wel, en ik was de enige die niet dronk, en er werd ook echt nog wel een soort van toestand van gemaakt. Ik blijf dat irritant vinden. Ik drink niet en laat me lekker verder met rust. Verder zo tussen risico's in, is het verder prima te doen. Nog mensen te eten gehad en dan heb ik alles in huis, en de restjes vergeet ik (ja!) tot ze zo oud zijn dat de ex-drinker het zelfs ook niet meer zou willen drinken.

Verder. Pet dus. Nieuwe baan valt tegen, ik vind het ver schrik ke lijk, de hel op aarde, een inferno, een kwelling. Zo erg? Ja zo erg. Nou was ik er een jaartje uit geweest. Dus ik moet ook weer even wennen aan een kantoor, maar de situatie is er niet naar om er rustig aan te gaan zitten wennen. Allemaal lijken uit de kast, voor mijn functie waren vroeger een páár mensen, de vorige werd ziek, het is één grote bende. En dan ook nog collega's in de weerstand. Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Je kunt er alleen slagen denk ik als je er 80 uur in stopt. En heb ik daar nou zin in, neeeee.

Resultaat, elke avond super moe, en gestresst (en dat na 3 weken), en nu vraag ik me af, moet ik het uitzitten en hopen dat het beter word, of trek ik meteen de stekker eruit?

De nieuwe verslaving is eten nu, heel triest en treurig word ik ervan. Na werk chocola eten en dan naar bed :-( Jesses.

Ik las het al eerder, dat je dan wat op te ruimen hebt, maar ik heb al zo veel geprobeerd, psych, haptonoom, mindfulness cursus, meditatie. Ik weet het ook niet meer. Ik had nou gehoopt met die baan dat mijn leven weer vorm zou krijgen. Maar ik word er meteen alweer depri en moedeloos van. Ik was echt superblij met die baan.

Ik heb een hekel aan slachtoffers en ik houd ook niet van drama's, maar er mag wel eens wél weer eens iets soepel en vanzelf gaan.

Ik ben ook overgevoelig, zoals velen hier, en ik heb het daardoor niet makkelijk gehad als kind (mijn ouders waren hele bijzondere mensen, communiceren konden ze niet en ik nu ook niet), maar dat weet ik, en dat is dan zo, maar dan moet het toch nu eens klaar zijn?

Kortom. Pet dus. Geen doel in mijn leven. Geen partner. Geen gezin (die heb ik nooit gewild hoor, dus dat is niet zo'n ramp). Ik voel me alleen en ellendig. En als ik nog zo veertig jaar moet uitzitten, dan ben ik er wel klaar mee.

Maar ik drink dus niet! :-) Zo, he he dat is eruit.

bewerkt door Appeltje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Sappeltje,

 

Want als ik je verhaal lees van vandaag zit je in zwaar weer. Erg vervelend voor je.

Toch herken ik iets en dat is dat je er steeds weer een kwinkslag aan geeft, dat zit dus in je karakter. Je bent een vechter, een doorzetter en je hebt humor, voldoende om steeds weer te relativeren. Ten minste, als ik dat correct inschat.

Mijn broer is ook een binger en zoals meerdere lotgenoten hier zou ik willen dat ik dat kon, maar als ik jou zo hoor, dan besef ik dat de hersenonrust er niet minder om is. Dat heeft mijn broer ook wel, maar niet dat hij er depri van wordt, eigenlijk alleen de eerste dagen na zijn doorzak weekend.

 

Zoals ik geen echte roker ben, overdag denk ik er niet eens aan, zo heb ik ook altijd gedacht dat ik geen echte alcoholist ben, maar ja ik ben nu begin veertig en ben niet echt terechtgekomen waar ik wilde mede door de drank, dus ik moet helaas anders concluderen.

En bij mij is het precies andersom. Mijn eigen 'geweten' heeft een lage discipline, maar die groeit in gezelschap, dus als ik mensen om mij heen heb, dan heb ik juist geen behoefte aan een lekker drankje en dat ik heb ik altijd zo gehad. Niet dat ik niet aangeschoten werd op feestjes, maar blackouts, beschamende dingen doen, nee, dat is mij gelukkig vreemd.

 

Wat betreft je baan, ik heb hetzelfde en mensen roepen nu: wees blij dát je werk hebt. Eigenlijk ben ik dat helemaal niet, want mijn baan is slecht voor me, ronduit slecht. Ik verveel me dood en werk bij een bedrijf waar ik me totaal niet bij voel passen, ook niet bij de meeste collega's.

Ooit vertelde een wijze vrouw me: zorg dat je altijd een soort patroon hebt, iemand bij wie je terecht kan voor raad, iemand voor wie je eerbied hebt en die je stimuleert een stapje harder te lopen. Mijn werksfeer werkt precies averechts.

 

Mocht de economie verder aantrekken en als ik mijn huidige situatie weet te stabiliseren, dan is de volgende stap toch echt veranderen van baan. Ik kan gewoon steeds moeilijker doen alsof ik het leuk vind daar te werken en dat zwaar ondermijnend om gezond te blijven leven!

 

Dus sterkte en blijf (hier) ventileren!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hee Menja,

Dank voor je uitgebreide reactie. Vervelend dat jouw baan ook niet lekker gaat. Met vrienden bedenk ik 6 idiote business plannen per dag, maar we hebben het wiel nog niet uitgevonden, zeg maar.

Ik bén ook wel oprecht blij met die baan (een jaar geleden zegde ik mijn baan op omdat ik dacht dat het aan die baan lag dat ik me zo rot voelde, maar het werd natuurlijk alleen maar ellendig, met ook nog de baan kwijt haha oenig hè!) en ik zal het nog even aankijken.

We zien het wel.

De binger heeft het qua hersengymnastiek net zo druk als een ander. Ik in ieder geval wel. Was altijd druk in onderhandeling, wanneer wel, wanneer niet, met wie enz. He le maal gek werd ik ervan. Gek eigenlijk, ieder die zo zijn eigen versie heeft van het probleem alco.

De een drinkt alleen, de ander juist niet.

Het allerergste vond ik die blamages en black-outs. Schandalige toestanden. Lallende taferelen. Wat er ook gebeurd, dat nooit meer!

Sterkte op je werk! Laat je niet gek maken!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig binge

Herkenbaar dat het zo nog niet voelt

Herkenbaar dat er nog niet de voldoening is

Maar er is al veel gebeurd schrijf je...in hele korte tijd

Je wil zoals velen...alles of niets

En het moet ook direct goed zijn

De rottige dingen die je hebt meegemaakt..waren ook zonder drank gebeurd.

De verwerking nu je niet meer drinkt is behoorlijk anders als met drank op

Het nuchtere leven heeft weer een invulling nodig..dit lees ik ook bij je

Invulling wat je leven rijker maakt

Veel dingen hebben geen kans gehad..met drank

Ze verdienen weer een nieuwe kans

Stoppen en ermee leven vraagd na de tijd heel veel van je

Soms wil je teveel,, eist teveel

Wil je inhalen

Mijn peut zegt...hoelang denk je nog te leven..nou dan...tijd zat toch

Go for it

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen Hut,

Ja dat is ook allemaal zo. Ik weet ook wel dat ik in mijn ontwikkeling gewoon een jaar of 15 heb stil gestaan. Een periode waarin je meestal iets doet met je werk, en een vent en wortels enzo. Nu heb ik de alcoholkraan dichtgedraaid, en ik kan natuurlijk moeilijk verwachten dat alles in twee maanden is opgelost, een happy end uit een film, alleen maar omdat ik niet meer drink. Er valt niet echt iets op te lossen, er zijn geen grote problemen. Alleen een gebrek aan invulling en algehele landerigheid. Oftewel mijn eigen houding daarin. Soms lukt het even niet om dapper te blijven.

Ik ben blij dat ik de drank heb opgegeven, voor mij glashelder dat dat het juiste mijn pad voor mij is.

Ik zal braaf en geduldig proberen te zijn :-)

Liefs!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Appeltje,

Ontzettend fijn om je te lezen. En dat het qua drank zo goed gaat. Helemaal TOP! Ik hoop dat je nu nuchter de overige 'minder prettige dingen' doorkomt. Kun je niet gaan praten met je leidinggevende? Maar wellicht bied dat nu ook geen perspectief. Een beleidsmatige en organisatorische kwestie lijkt me zo. Bah, niet leuk. Ik hoop dat je dat het hoofd kunt bieden, stilletjes uitkijken naar iets anders?

Van mij een

Omdat je goed gaat! Sterkte en succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Appeltje,

 

Als je eerlijk bent, is alcohol dan overal de boosdoener van geweest die periode waar jij het over hebt? Je zult toch ook een boel dingen wel hebben bereikt, ook met de alcoholproblematiek? En kijk om je heen, dan zie je toch ook dat mensen stuklopende relaties hebben of hun baan kwijt raken of de verkeerde studie blijken te hebben gekozen, etc, zonder verslavingsproblemen? Dat zijn er meer dan met! Dus ik denk dan '15 jaren stil hebben gestaan' wel wat kort door de bocht is, misschien bedoelde je het niet letterlijk?

 

Ik vind het prachtig dat je de grootste stoorzender van je ambities hebt weten te beteugelen, dat is echt dikke winst, maar ik geef de anderen hierboven gelijk met dat er geen walhalla voor de 'hel' in de plaats komt. En dat weet ik uit eigen ervaring. Wat er wel voor in de plaats komt is een groeiend zelfrespect en het idee dat je weldegelijk recht hebt op een leuk(er) leven. Daar heb ik me ondanks mijn doorsudderende verslaving na mijn laatste dramatische relatie enkele jaren geleden dan ook op gefocust. En dat is deels gelukt. Baan is verre van ideaal, maar ik ben wel voor mezelf opgekomen om er verbetering in aan te brengen en dat is gelukt. En geen financiële zorgen meer!!

Ben cursussen gaan doen die ik écht leuk vind en dat geeft oprechte voldoening, heb een leuke vriendenkring opgebouwd waardoor ik mij niet meer alleen voel, ben gaan reizen, conditie verder verbeterd door structureel te sporten.

Eigenlijk is mijn verslaving nu nog het grootste struikelblok om de grauwe mist die rond mijn gemoed en gezondheid hangen te klaren.

Als het me lukt net zoals jij en de andere inspirerende mede-forumleden, structureel de stoppen dan wil ik nog een poging wagen mijn studie af te ronden, want zonder drank kan ik weer begrijpen waar het over gaat en het ook onthouden. En wie weet weer eens afspreken met een leuke vrouw, want daar begin ik steeds meer zin in te krijgen :-)

 

Fijne zaterdag allemaal!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hee Menja,

15 jaar stilgestaan is misschien wel wat overtrokken, ik overdrijf nu eenmaal graag :-), maar ik vind wel degelijk dat ik, laten we zeggen, een jaartje of tien zeer onbewust bezig ben geweest waardoor ik stil stond in mijn ontwikkeling. Ik heb het overigens niet over een bepaald doel bereiken, of carrière of status ofzo hoor, dat interesseert me allemaal geen laars.

Ik geloof wel dat ik een inhaalslag maak nu :-)

Ik hoop dat het jou lukt de knop om te zetten!

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...