Spring naar bijdragen

Zondag 2 maart 2014


eline

Aanbevolen berichten

Er moet me iets van het hart,

Een aantal mensen hadden een terugval.

Een daarvan krijgt om onnaspeurbare redenen onredelijk veel aandacht. En wimpelt die laconiek af.

Geen bedankje, niks.

 

Goed.

 

Mijn hart zit nu bij alle helden hier die stille verder gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben de tel even kwijt geraakt Jen.

Otje, Bolletje, Agnieta, ... help eens even?

 

Saai. Hmm. Mijn ervaring met mensen is dat " saaie"  mensen vaak heel veel te vertellen / bieden hebben.

Het kost wel meer tijd en aandacht om echt met hen in gesprek te komen.

Dat moet ook voor jou gelden. Je hebt zo bijv. een intrigerend motto "Optimism is a moral duty"  van Karl Popper.

Ik vind jou niet saai.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi Jen, dat geloof ik ook. Als het niet zo zou zijn, dan hoeft het voor mij niet zo.

Ik ken iemand die gebruikt veel het motto "Attitude is a decision".

Voor mij betekent dat, dat je zelf beslist hoe je iets tegemoet treedt en je de dingen niet laat overkomen.

Ik heb het geleend vanuit de sportwereld, maar het is ook bruikbaar in het dagelijks leven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een mooie woorden hier! En helemaal mee eens! Als je positief in het leven staat krijg je het ook terug net als karma maar dan dus positief ;-)

Vandaag had ik minder last dan gisteren (met de moeilijke momenten) geeft een goed gevoel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

mijn " trigger"  kunnen vinden. Had bij mij te maken met de samenstelling van het gezin, waarin ik ben opgegroeid.

Misschien is het voor jou de moeite waard een keer te onderzoeken.

Dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Bij mij was het een soort bedrijfsmaatschappelijk werker, waar ik twee gesprekjes mee heb gehad.

Kennelijk stond ik er toen open voor. Het heeft me veel geholpen en nog steeds, om meer van mezelf te begrijpen.

 

Fijn dat jij je trigger gevonden hebt. weer zo'n onderwerp waar ik eindeloos over kan denken en mezelf kan reflecteren. Daarin zit gelijk het punt. Het blijft bij zelfreflectie omdat ik eigenlijk nooit praat over teveel drinken, met niemand. Virtueel wel, hier met jullie maar niet in het echt.

 

Verder kan ik me zo een lijstje indenken van zaken die je als "trigger" zou kunnen zien. Ik kan me niet voorstellen dat ik 1 trigger heb,

 

Wat me de laatste tijd wel opvalt is dat mijn functioneren en mijn welzijn zo afhankelijk van vertrouwen dat een ander in me stelt. /wat je intrinsiek zelfvertrouwen noemt heb ik blijkbaar minder dan de collega's om me heen. Iemand die me stimuleert, die me vertrouwd en wel eens een compliment geeft laat me opbloeien en iemand die me zat is, me afbranders geeft, diploma's (tijdelijk) irrelevant maakt .....een dergelijk man kan me enorm laten frustreren en daardoor kent hij mijn knopje om me weer op tilt te krijgen. Er zat de laatste jaren qua opleiding ook zoveel tegen en mensen zijn oneerlijk gaan draaien dat ik mijn eigen vertrouwen soms niet heb, Terwijl ik zoveel dingen zoveel beter kan dan mijn collega's Als ik gefrustreerd ben kan ik niet zo goed vriendelijk en opbouwend assertief zijn zijn met kritiek, Zeker naar een man die net 30 is, echt een opgeblazen knulletje ga ik frontaal in de aanval en krijg ik weer een waarschuwing over onprofessioneel communiceren en verbale agressie. Ik heb zat leidinggevende gehad, meestal vrouwen die bovendien wat ouder zijn. Daar is het conflict niet zo. Daarnaast speelt eigenlijk altijd het alleen dingen ondernemen, het vrijgezel zijn in mijn huis alleen. Niet nu recent maar ik heb als kind al geleerd dat als er geen vrienden zijn om met mij iets te doen ik zelf wel ga. Alles heb ik leren alleen te doen. Maar ik ben een sociaal persoon, ik praat makkelijk en ik ben goed in mijn sociale functie op mijn werk. Ik heb de tijd en puf vaak niet om na werk dingen te ondernemen.

 

contact zoeken en iets samen ondernemen onder mensen van 25-40 is vaak uitgaan en borrelen, zo leer je mensen kennen. Ik kan echt nog die kroeg niet in. In de zomervakantie gaan de rollen weer om, weet ik nu al en wil ik ook. Met de trein alleen van hostel naar hostel en elke dag nieuwe mensen ontmoeten en steden bekijken en vervolgens uitgaan tot diep in de nacht. Hostels zitten vol studenten en dat soort drinkgedrag. Daar haal ik mijn jaarlijkse behoefte nieuwe mensen spreken weer op. 

 

Verder is mijn verhaal in notendop;,eerste relatie was meteen 6 jaar samenwonen voordat nij het uitmaakte.  Ben lang verliefd gebleven en heb zo 10 jaar niemand anders willen zien staan. Daarna volgen de 2 onmogelijke verliefdheden (zie eigen draad) Wat ik hier me nu heel vaak besef is dat ik 36 ben en alleenstaand ben. Ik kan na lang nog niet verliefd kunnen worden dit nu we wel en ik ben het zat om alleen te blijven in mijn leven. Vorig jaar mijn eerste huis en daar zou inmiddels een vriendenclub en het liefst een relatie bij horen.

 

Had net iemand, een Poolse die vlak bij me in de buurt woont en een vraag had geplaatst wie wil hardlopen in het bos. Ik gelijk mailen want op basis van internet leek ze al gelijk leuk. Pagina's heen en weer reacties en dan opeens niks meer. dat had ik bij de twee eerdere gevallen ook. Een vaag telefoonnummer, hotmailadres.....waar je niks mee kan. Niet eens een sorry bij nader inzien denk ik niet dat ik het nog wil. Nee pats boem contact weg. Doe je veel moeite voor iemand omdat je samen lopen en mensen leren kennen in het echt zo afloopt.Pats boem geen enkel contact meer vind heel frustrerend.

 

Hier denk ik toch wel elke dag over na.......vooral het soms echt veel meemaken op mijn werk, alleen thuiskomen en het met niemand kunnen delen.

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb goed kunnen werken vandaag met een sputterende laptop. Veel gedaan.

Heerlijk weer.

Morgen komt mn uitwijk computer dus voorlopig even geen troubleshooting meer maar gewoon lekker werken.

 

Nu hondje uit, eten en nog even chillen.

 

Niet gelezen, geen tijd. Misschien straks nog.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Erik,

 

Ik zie drie dingen, eigenlijk twee maar die derde neem ik toch even mee.

 

Allereerst schrijf je over " vertrouwen dat een ander in me stelt" . Dat is heel belangrijk voor je.

Je zou eens kunnen kijken, waar dat vandaan is gekomen. Want het komt ergens vandaan.

Eventueel samen met iemand anders kijken.

Ik heb ergens nog een document van 30 bladzijden (veel herhalingen en voorbeelden) van de " methode" die ik zelf heb toegepast. Als je interesse hebt, dan stuur ik het wel op.

 

Voor mij was het probleem dat ik niet met “ bevelen” kon omgaan.

Met bevel bedoel ik dan een beslissing die iemand neemt, of een opdracht die wordt gegeven, zonder motivatie of met een motivatie die niet ter discussie mag worden gesteld. Rode lap voor mij die soms onhandelbare situaties opleverde.

Ik kom uit een gezin, waar lang drie volwassenen aanwezig waren en twee andere kinderen die beduidend ouder waren dan ik. Vijf ouders zo ongeveer. Veel werd niet uitgelegd en vaak werd er niet naar de jongste geluisterd. Prima jeugd gehad verder hoor! Maar dit is, heel kort hier, mijn verklaring voor mijn rode lap en ik kan daar nu veel beter mee omgaan. De manier van optreden van sommigen is niet tegen mij gericht en dat scheelt de wereld.

 

Ik kan me in jou geval voorstellen, dat er ook iets in je jeugd heeft gezeten, het gezin waar je vandaan komt, de school waar je op hebt gezeten … .

 

Ten tweede heb je er genoeg van om je leven alleen te leven. Hoe ouder je wordt, hoe lastiger dat is, lees en hoor ik wel eens. De plaatsen en situaties waarin veel mensen een relatie aanknopen, beginnen voor jou wat op te drogen. Veel mensen zijn bezet, of (nog) niet (opnieuw) aan een relatie toe.

Ik heb weinig ervaring op dit gebied. Ik heb toch wat collega's, weliswaar wat ouder dan jij, die via het Internet een nieuwe partner hebben gevonden. Er zijn nog wel meer opties. Misschien dat een van de andere frummers een idee heeft. Het hoeft volgens mij niet per se in de kroeg te zijn.

 

Als laatste mijn eigen punt. Eigenlijk meer een vraag.

Je vakantieplannen houden in dat je aardig aan de drank gaat. Heb je dat er echt voor over? Ik vind het zo zonde als je straks een paar maanden droog staat!

Spreek je!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste mensen,

 

Ik meld mij droog af en ga richting boek en bed.

Goede nacht iedereen (misschien tot rond 02:00, ik zal wel weer wakker worden GRRRR)

 

Tot morgen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag viel er een leuk kwartje

Vroeger toen ik manager was in winkels was er ook altijd wat, kassa stuk, pin deed het niet, lekkage etc.

Ik was 3/4 van de tijd aan het troubleshooten !

Nu ik mn eigen bedrijf heb geldt hetzelfde. Managen. Dingen gaan stuk. Dat heeft niets met mij persoonlijk te maken maar met mn bedrijf.

Ik hoef het me dus ook niet zo heftig aan te trekken.....

Jeetje

Geschreven van een laptop die het al een hele tijd goed doet. Wel nog waarschuwingen maar niet meer steeds opnieuw opstarten en gedoe.waarschuwingen kan ik gewoon wegklikken en dan blijf ik op de pagina. Vanmiddag een update gedaan en die vond hij wel leuk geloof ik.

Morgen kijken hoe het gaat met opstarten.

bewerkt door Otje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...