Spring naar bijdragen

nachten zonder slaap


irunalone

Aanbevolen berichten

Goedemorgen lieve mensen,

het is 1.25 uur, ik ben aan de sinas en wakker als een kip. detoxen bevordert de slaap niet echt.

's Nachts lees ik boeken, schrijf ik brieven, ga ik computeren, van alles wat. het zal er wel bijhoren denk ik.

Wat doen jullie zoal in slapeloze nachten?

Ik wens jullie een fijne, gezonde zondag, als ik om 6.00 uur nog wakker ben zal ik voor de vroege vogels koffie zetten, truste!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ken het van de eerste maand Irunalone.

Als ik 2 uur sliep was het veel.

Ik ging dan ook maar dingen doen om de tijd te doden.

Pas toen ik mezelf ging dwingen om te blijven liggen en echt niks ging doen werd het beter.

Nu, als ik niet op pas, slaap ik de hele dag.

Ik heb veel in te halen.(wat eigenlijk nooit meer lukt natuurlijk)

Dus mijn tip, al ben je klaarwakker, gewoon blijven liggen.

Je rust dan toch uit.

Het is een hele strijd dat ontgiften, maar er komt een punt dat het allemaal beter gaat.

Het is al eens eerder gezegd, stoppen met drinken is een, de echte strijd komt pas later, zowel lichamelijk als geestelijk.

Maar je doet het voor je zoon en jezelf, en pas later zul je zien dat het de strijd dubbel en dwars waard was.

Ik hoop echt dat je het volhoud Irunalone, het geeft je zo veel meer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve irunalone,:present:

Wat mij goed geholpen heeft was een mindfulnesscursus.

Als je dan wakker ligt kan je leren jezelf heel goed te ontspannen.

Zowel geestelijk als lichamelijk.

Echt slapen doe je evenwel niet.

Maar zoals Marcel zegt, dan rust je wel uit.

En ben je de volgende morgen redelijk fit.

Een paar nachten later, wees gerust, zal je waarschijnlijk wel goed slapen.

Succes en sterkte! :sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haha had gegoogled op mindfullnes en zat een youtube fimpje mee te doen. Na een minuut of vier zat ze bij ontspan je schouders....de rest weet ik niet meer, werd wakker een paar minuten later. Heb je toevallig kijktips via de pc? Ik deed dit soort oefeningen wel vaker en mij helpt het, terwijl ik normaal ook slecht slaap.

Voor nu snel naar bed en daar de oefening nog eens liggend doen en dan mijn ogen dicht. Thnx voor de tip

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goedenmorgen ik slaap na 30 jr (met vlagen) behoorlijk drinken en 7 mnd ahv nod steeds slecht. voor 1 u. lukt het zeker niet en het komt vaak voor dat ik 2 uurtjes slaap en dan weer wakker ben en blijf tot 5,6 uur. ik blijf wel in bed, lees wat luister soms naar meditatie muziek. ik heb na stoppen met drank tinnitus gekregen en dat maakt het nog moeilijker. ben altijd erg moe , al jaren. ik heb een spijkermat die ik eigenlijk wel iedere dag zou willen gwbruiken, daar val ik vaak op in slaap maar dan moet ik ,m soms uit mijn huid pulken alsof het klittenband is. sukses met alle wijze raadgevingen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hier nog één die zweert bij de fakirmat

(zie spijkermat.nu); ik heb m bijna 2 jaar nu.

Na het stoppen met drinken heb ik ruim een jaar

nog slecht geslapen, maar tijdens het drinken was

het achteraf bezien niet beter, meer comatues ronken.

Mijn matje is een klein wonder met grote positieve gevolgen.

Het werkt op mijn slaap, rust en lijf. Ik zeg doen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

bedankt, ben vannacht blijven liggen en heb, zonder mij op te winden en hartkloppingen te krijgen, ingeprent dat ik iig uitrust zo. ik heb ook bedacht dat het prima was als ik niet zou slapen, dat het mijn eigen tijd is en niet aan anderen hoefde te denken. daar werd ik rustig van en uiteindelijk viel ik wel in slaap. iig weer een paar uur te pakken. Ik slaap s' middags ook altijd een uurtje en dat gaat wel goed.

Neem jullie adviezen mee en houd de spijkermat in het achterhoofd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Dat niet slapen is in de begintijd heel normaal. Staren met open ogen naar het plafond en niet weten wat je moet beginnen met je zelf en constant wakker worden. Je lichaam ontgift en zelfs organen hebben een eigen ritme. Als je veel tussen 2 en 4 uur wakker wordt is dat een teken dat je lever veel aan het ontgiften is, wordt je veel tussen 4 en 6 uur wakker dan zijn het de longen.

Ik kom er zelf achter dat ik nu pas na 8 maanden enigszins een normaal slaappatroon heb ontwikkeld. Helemaal goed is het nog niet omdat ik overdag soms nog moeite heb met goede zorg voor mijzelf. Maar ik slaap nu in een keer helemaal door.

Gun jezelf de tijd want ontgiften is niet binnen twee maanden gebeurd. Het duurde bij mij ook ff voordat het kwartje viel dat het werkelijk MAANDEN duurt. Ellende. Maar gelijktijdig is het hoopvol. Want er is verbetering mogelijk. Je hele lichaam is volledig ontregeld en van slag af en heeft een nieuw ritme te leren vinden.

De Ganeshamat (spijkermat) kan ik ook aanbevelen. Alleen de eerste 3 minuten er op liggen zijn voor mij wat gevoelig. Pijnlijk is te veel gezegd. Daarna wordt het relaxed en kom je tot ontspanning Na zo'n 30 minuten rol ik er automatisch vanaf als ik voel dat het genoeg is geweest.

Wat ik nu regelmatig ook doe om het ontgiften te bevorderen en als ik weer eens door huis als een ADHD-er heb lopen stuiteren en even geen rust heb is het volgende. Ik neem aan het einde van de avond wat melatonine in (duurt half uurtje voor dat gaat werken) en dan masseer ik mijzelf helemaal met koudgeperste biologische sesamolie die ik iets heb opgewarmd (niet gekookt). Dan wikkel ik een dekentje (speciaal hiervoor aangeschaft, voor 4 euro bij de Zeeman) en ga dan liggen op mijn yogamat voor drie kwartier. Ik word hier altijd heel erg doodmoe van en de olie is sterk ontgiftend en werkt in op de huid. Dan ga ik mij douchen, scrub mijzelf lichtjes om de olie er af te halen de olie er af en leg mij op bed neer. Dit bevalt mij erg goed en de olie is mild. Mijn huid is veel zachter en heeft een glans en ik heb een stuiterbui van mijzelf weer tot rust gebracht. Bovendien is sesamolie een spotgoedkope ontgifter. het bevalt mij beter dan cremes, zalfjes en het is een natuurlijk middel.

Verder... zorg er voor als je aan het ontgiften bent dat, ook al is je huis een bende, je slaapkamer toch telkens op orde is. Dat je niet in een bed gaat liggen dat twee weken niet verschoond is. Dat had ik ook in het begin. Zorg ervoor dat je twee keer in de week je beddegoed verschoont zodat het ook aantrekkelijk blijft om te gaan slapen en niet gaat denken: 'oh god, weer zo'n nacht'. Je slaapkamer wordt erg snel een zompige zooi omdat je jezelf daar gaat terugtrekken als het niet lekker gaat. Zet je slaapkamer raam 's morgen ook ff open. Dwing jezelf er toe om al die dingen toch zo snel mogelijk op de rit te krijgen. Later gaat het veel makkelijker en doe je het automatisch.

En als je dan toch loopt te stuiteren, drink dan toch maar 's nachts water voor het ontgiften. Moet je er 2 uur later wel weer uit. Maar je krijgt zo dan zo snel mogelijk de zooi het lijf uit. Of ga even warm douchen als je het ff niet meer ziet zitten. Maar geen pc 's nachts en zo. Daar werd ik helemaal wild van, merkte ik.

Verder heb ik alle koolzuurhoudende dranken uit huis gegooid en ook de geraffineerde suikers. Daar werd ik ook niet goed van. Duurt ff voordat je lichaam er aan gewend is. Maar je lichaam heeft vooral in de begintijd van ontgiften een zeer wisselende suikerspiegel en dan ga je die zoethouders willen nemen om weer jezelf een beetje normaal te krijgen. Ik was ook cola aan het zuipen. Ik heb de suikers inmiddels vervangen en taal er ook niet meer naar. Wat bij mij zeer goed werkte als ik weer een suikerhype kreeg was een glas biologisch appelsap (dat is heerlijk zoet) drinken en ik was binnen een kwartier weer op peil. Ik zette dat maar standaard in mijn koelkast neer. Maar dan kon ik niet gaan flippen op mijn suikers. Appels eten werkt ook goed. Volgens mij had ik helemaal geen suikerspiegel meer of iets wat daar op moest lijken. In de begintijd van ontgiften ga je enorme vermoeide dips mee maken, ook door die suikerspiegel en het ook vaak koud krijgen. Bereid je daar ook op voor door een fijn schoon joggingpak altijd klaargelegd te hebben. Als je echt dood moe wordt, meteen naar luisteren als je daar de kans voor hebt en gooi je zelf plat. Sta het toe voor jezelf. Want herstel duurt werkelijk lang. Dat was voor mij de enige manier om mijzelf er door heen te krijgen. De eerste vier maanden na het stoppen was ik nog altijd relatief ver van de wereld af, maar ja, ik had het geen eens door.... Wist ik veel ?

Verder wat mogelijk een tip is voor meer mensen. Veel mensen hebben een te hoge zuurgraad in het lichaam. Dit zorgt voor heel veel klachten. M.n. verslaafden hebben bijna altijd een verzuurd lichaam. Hier heb ik ook natuurlijke supplementen voor aangeschaft om dagelijks in te nemen zodat mijn lichaam meer basisch werd. Door middel van Ph strips kon ik zelf testen wat mijn zuurgraad was. Toen ik deze zuurgraad een maal op peil had werd mijn lichaam ook relaxter. Hiernaast slik dagelijks magnesium. 70 % van de mensen heeft een magnesiumtekort zonder het te weten. Dit komt door de huidige slechte waarden van de voeding. Magnesium is bij mij noodzakelijk gebleken om te kunnen ontspannen, bovendien wordt je zenuwstelsel er ook rustig van en dat heeft enorme aanslagen gekregen tijdens zuipperiodes.

Wat voor mij ook een goede is in de ochtend... als ik wakker word is dat ik eerst mijn tong schoon schraap. Kokhalzen van hier tot aan Tokio. Maar mijn tong had na 6 maanden extreem veel beslag. Toen ben ik er een tijdje mee aan de slag gegaan. En verder start ik de dag standaard met warm water met vers geperst sap van een citroen. Dit is ontgiftend en zeer goed voor de lever. 20 minuten daarna neem ik mijn ontbijt.

Wat mindfullness betreft. Ik ben daar ook mee gestart. 15 minuten staren naar een rozijn. Hell. Maar okay, we zullen zien wat het mij gaat brengen. Informeer even bij je lokale GGZ voor een cursus, als je via de huisarts een doorverwijzing kan regelen dan kun je mogelijk goedkoop een cursus volgen.

Ik ben nu 8 maanden droog en begin nu eigenlijk pas een toekomst voor mijzelf te kunnen zien. Zo lang heeft dat geduurd... Ik schrik er zelf ook van.

Hopelijk heb je wat aan deze tips. Ik zal binnenkort een document plaatsen met wat meer (relatief goedkope) gezondheidtips waar veel mensen wat aan hebben. Moet het nog ff afmaken.

Sterkte in ieder geval !

Gestopt

PS als ik die koffie drinkende vogels hier op het balkon zie zitten laat ik het je weten !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: jane4
hier nog één die zweert bij de fakirmat
(zie spijkermat.nu); ik heb m bijna 2 jaar nu.
Na het stoppen met drinken heb ik ruim een jaar
nog slecht geslapen, maar tijdens het drinken was
het achteraf bezien niet beter, meer comatues ronken.
Mijn matje is een klein wonder met grote positieve gevolgen.
Het werkt op mijn slaap, rust en lijf. Ik zeg doen!quote>



en ik zeg ook doen!!!
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: Gestopt
Hoi,

Dat niet slapen is in de begintijd heel normaal. Staren met open ogen naar het plafond en niet weten wat je moet beginnen met je zelf en constant wakker worden. Je lichaam ontgift en zelfs organen hebben een eigen ritme. Als je veel tussen 2 en 4 uur wakker wordt is dat een teken dat je lever veel aan het ontgiften is, wordt je veel tussen 4 en 6 uur wakker dan zijn het de longen.

Ik kom er zelf achter dat ik nu pas na 8 maanden enigszins een normaal slaappatroon heb ontwikkeld. Helemaal goed is het nog niet omdat ik overdag soms nog moeite heb met goede zorg voor mijzelf. Maar ik slaap nu in een keer helemaal door.

Gun jezelf de tijd want ontgiften is niet binnen twee maanden gebeurd. Het duurde bij mij ook ff voordat het kwartje viel dat het werkelijk MAANDEN duurt. Ellende. Maar gelijktijdig is het hoopvol. Want er is verbetering mogelijk. Je hele lichaam is volledig ontregeld en van slag af en heeft een nieuw ritme te leren vinden.

De Ganeshamat (spijkermat) kan ik ook aanbevelen. Alleen de eerste 3 minuten er op liggen zijn voor mij wat gevoelig. Pijnlijk is te veel gezegd. Daarna wordt het relaxed en kom je tot ontspanning Na zo'n 30 minuten rol ik er automatisch vanaf als ik voel dat het genoeg is geweest.

Wat ik nu regelmatig ook doe om het ontgiften te bevorderen en als ik weer eens door huis als een ADHD-er heb lopen stuiteren en even geen rust heb is het volgende. Ik neem aan het einde van de avond wat melatonine in (duurt half uurtje voor dat gaat werken) en dan masseer ik mijzelf helemaal met koudgeperste biologische sesamolie die ik iets heb opgewarmd (niet gekookt). Dan wikkel ik een dekentje (speciaal hiervoor aangeschaft, voor 4 euro bij de Zeeman) en ga dan liggen op mijn yogamat voor drie kwartier. Ik word hier altijd heel erg doodmoe van en de olie is sterk ontgiftend en werkt in op de huid. Dan ga ik mij douchen, scrub mijzelf lichtjes om de olie er af te halen de olie er af en leg mij op bed neer. Dit bevalt mij erg goed en de olie is mild. Mijn huid is veel zachter en heeft een glans en ik heb een stuiterbui van mijzelf weer tot rust gebracht. Bovendien is sesamolie een spotgoedkope ontgifter. het bevalt mij beter dan cremes, zalfjes en het is een natuurlijk middel.

Verder... zorg er voor als je aan het ontgiften bent dat, ook al is je huis een bende, je slaapkamer toch telkens op orde is. Dat je niet in een bed gaat liggen dat twee weken niet verschoond is. Dat had ik ook in het begin. Zorg ervoor dat je twee keer in de week je beddegoed verschoont zodat het ook aantrekkelijk blijft om te gaan slapen en niet gaat denken: 'oh god, weer zo'n nacht'. Je slaapkamer wordt erg snel een zompige zooi omdat je jezelf daar gaat terugtrekken als het niet lekker gaat. Zet je slaapkamer raam 's morgen ook ff open. Dwing jezelf er toe om al die dingen toch zo snel mogelijk op de rit te krijgen. Later gaat het veel makkelijker en doe je het automatisch.

En als je dan toch loopt te stuiteren, drink dan toch maar 's nachts water voor het ontgiften. Moet je er 2 uur later wel weer uit. Maar je krijgt zo dan zo snel mogelijk de zooi het lijf uit. Of ga even warm douchen als je het ff niet meer ziet zitten. Maar geen pc 's nachts en zo. Daar werd ik helemaal wild van, merkte ik.

Verder heb ik alle koolzuurhoudende dranken uit huis gegooid en ook de geraffineerde suikers. Daar werd ik ook niet goed van. Duurt ff voordat je lichaam er aan gewend is. Maar je lichaam heeft vooral in de begintijd van ontgiften een zeer wisselende suikerspiegel en dan ga je die zoethouders willen nemen om weer jezelf een beetje normaal te krijgen. Ik was ook cola aan het zuipen. Ik heb de suikers inmiddels vervangen en taal er ook niet meer naar. Wat bij mij zeer goed werkte als ik weer een suikerhype kreeg was een glas biologisch appelsap (dat is heerlijk zoet) drinken en ik was binnen een kwartier weer op peil. Ik zette dat maar standaard in mijn koelkast neer. Maar dan kon ik niet gaan flippen op mijn suikers. Appels eten werkt ook goed. Volgens mij had ik helemaal geen suikerspiegel meer of iets wat daar op moest lijken. In de begintijd van ontgiften ga je enorme vermoeide dips mee maken, ook door die suikerspiegel en het ook vaak koud krijgen. Bereid je daar ook op voor door een fijn schoon joggingpak altijd klaargelegd te hebben. Als je echt dood moe wordt, meteen naar luisteren als je daar de kans voor hebt en gooi je zelf plat. Sta het toe voor jezelf. Want herstel duurt werkelijk lang. Dat was voor mij de enige manier om mijzelf er door heen te krijgen. De eerste vier maanden na het stoppen was ik nog altijd relatief ver van de wereld af, maar ja, ik had het geen eens door.... Wist ik veel ?

Verder wat mogelijk een tip is voor meer mensen. Veel mensen hebben een te hoge zuurgraad in het lichaam. Dit zorgt voor heel veel klachten. M.n. verslaafden hebben bijna altijd een verzuurd lichaam. Hier heb ik ook natuurlijke supplementen voor aangeschaft om dagelijks in te nemen zodat mijn lichaam meer basisch werd. Door middel van Ph strips kon ik zelf testen wat mijn zuurgraad was. Toen ik deze zuurgraad een maal op peil had werd mijn lichaam ook relaxter. Hiernaast slik dagelijks magnesium. 70 % van de mensen heeft een magnesiumtekort zonder het te weten. Dit komt door de huidige slechte waarden van de voeding. Magnesium is bij mij noodzakelijk gebleken om te kunnen ontspannen, bovendien wordt je zenuwstelsel er ook rustig van en dat heeft enorme aanslagen gekregen tijdens zuipperiodes.

Wat voor mij ook een goede is in de ochtend... als ik wakker word is dat ik eerst mijn tong schoon schraap. Kokhalzen van hier tot aan Tokio. Maar mijn tong had na 6 maanden extreem veel beslag. Toen ben ik er een tijdje mee aan de slag gegaan. En verder start ik de dag standaard met warm water met vers geperst sap van een citroen. Dit is ontgiftend en zeer goed voor de lever. 20 minuten daarna neem ik mijn ontbijt.

Wat mindfullness betreft. Ik ben daar ook mee gestart. 15 minuten staren naar een rozijn. Hell. Maar okay, we zullen zien wat het mij gaat brengen. Informeer even bij je lokale GGZ voor een cursus, als je via de huisarts een doorverwijzing kan regelen dan kun je mogelijk goedkoop een cursus volgen.

Ik ben nu 8 maanden droog en begin nu eigenlijk pas een toekomst voor mijzelf te kunnen zien. Zo lang heeft dat geduurd... Ik schrik er zelf ook van.

Hopelijk heb je wat aan deze tips. Ik zal binnenkort een document plaatsen met wat meer (relatief goedkope) gezondheidtips waar veel mensen wat aan hebben. Moet het nog ff afmaken.

Sterkte in ieder geval !

Gestopt

PS als ik die koffie drinkende vogels hier op het balkon zie zitten laat ik het je weten !quote>



bedankt voor je tips....
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...