Spring naar bijdragen

Hobby draadje


bolletje

Aanbevolen berichten

De Kus
van Gustav Klimt
blijft inspereren en boeien Blondie, heb geduld en je zult es zien hoe mooi het wordt!

Bol je hebt gelijk, hier lezen van al die creatievelingen maakt kriebels los van binnen hihi.
Maar ik ga eerst eens proberen of ik weer aan het lezen kan komen.
Potverdikkie heb toch ooit De Slinger van Foucault gelezen èn begrepen.........
Het boek waarin ik gestrand ben was "Imprimatur", dat is me nu nog n beetje te zwaar.
Ga het proberen met iets luchtigers.

Wie weet of ik ook ooit weer tot tekenen en schilderen kom?
Mijn vader was er goed in en heeft een grote hoeveelheid nagelaten.
Zelf was ik meer van het aquarel en de pen- of potloodtekening, heel gedetailleerd.
Net als de macrolens bij het fotograferen.
Ergens in een ver verleden heb ik een fototentoonstelling gehad over de griekse eilanden......
Ben aan het kijken naar een simpel digitaal cameraatje en hoop ooit weer eens een goede aan te kunnen schaffen.

Maar nu ga ik breiend tv kijken :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou kom ik vandaag nog niet klaar hé met het schiderij? Wat gaat het toch allemaal langzaam. Kan ook niet anders als je met het kleinste penseeltje schildert. Maar de visvrouw is in ieder geval klaar. Nu nog het zeewier, wat kralen en de vis die er voor zwemt, en klaar is de Bolle.:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Jemig zeg wat ontzettend leuk is dat en wat een goed idee? Kan hij ook echt branden? Misschien ook wel leuk om je oude wijnflessen zo te gebruiken. dan krijg je een heel ander soort licht.
Zo heb ik van oude wijnflessen, katten gemaakt. Het lijf was de wijnfles en de kop, poten en de staart er omheen geboetseerd. Ik heb er geen foto's van jammer. maar erg leuk om te doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Als het goed is komt morgen mijn vriendinntje van 34 jaar. Ik ga haar leren schilderen. Een hele goede manier om mijn eigen schilderij ook af te maken. Zal blij zijn want dan is dat ook gebeurd. Raar hoor want dat is me nog nooit gebeurd dat een schilderij zo lang onafgewerkt ligt. Maar morgen ga ik er weer tegenaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Zo het voorste gedeelte van de vijver is af.
Ik heb besloten om een natuurlijke manier van filteren te maken. Zo'n hele grote ton waarin het water gefilterd moet worden vind ik niet mooi in de tuin. Het staat veel mooier als dat op een min of meer natuurlijke manier gebeurd, heb trouwens nog rubber over.
Ik ga dus achter de vijver een soort overloop, waterval maken. Een verhoging van zo'n 35 cm. Breed 2.70mtr br. en lang ongeveer zo'n mtr. of 3. diep ongeveer een halve mtr..
Daar gooi ik dan substraat in. Dat zijn kleine steentjes die, doordat ze dicht tegen elkaar aan liggen een soort filter vormen. bovendien kan ik er nog planten in doen die nog eens extra filteren. Ook krijgen m'n vissen, door de waterval, genoeg zuurstof en koelt het water als het erg warm is, makkelijker af.
Ben nu bezig een struik te verwijderen en dat is een grote klus omdat ik niet zo goed kan spitten vanwege m'n rug, maar dan doen we het gewoon rustigaan. Ik heb, nu ik niet meer drink, alle tijd en hoef niet te herstellen van een levensgrote kater:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

mijn voortuin is denk zo'n 4 bij 6 meter, ik heb besloten worteldoek te leggen en daar grind over te doen, alleen, is mijn tuin niet vlak, nu moet ik zeker eerst afvlakken, en iets van een rand maken (zodat het grind niet ''wegloopt''?) ik heb ook nog een mooie hortensia in de tuin dus daar zal ook een rand omheen moeten, ik hoop dat ik zoiet szelf kan, ben al even aan het googlen, maar kom er nog niet echt uit hoe of het moet, misschien morgen maar eens naar de grindboer, die zit hier vlak bij, advies vragen, zou het trouwens duur zijn, om dat te laten doen? want het lijkt me wel heerlijk, als het goed gedaan wordt en ik er dus in ene keer vanaf ben :)

enne Bol, zit sowieso aan iets van een waterornament/mini vijver te denken, maar alles op zijn tijd, zit nu met zoveel half affe dingen, eerst maar eens proberen wat orde te scheppen, maar ben i.i.g nuchter :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gaby grint is niet zo heel duur hoor. Een aanhanger kost hier zo rond de e50,--. En misschien heb je een halve aanhanger nodig. Maar ze zullen misschien ook wat grond moeten afvoeren, dat kunnen ze dan in een moeite doen.

Ja en zo'n rand leggen is niet zo moeilijk je hebt een waterpas en wat touw nodig.

Maar kun je geen advertentie zetten voor iemand die dat op zaterdag gaat doen voor je? Zijn zat mensen die voor een paar knaken willen werken voor je.;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zelfde idee voor mijn tuin.

Jammer genoeg geen achteringang bij mijn tuin, dus alles moet door mn woonkamer heen naar de tuin.

Nu dus maar zak voor zak grind door de woonkamer heen tillen.

Vrees voor mn arme ruggetje en mn laminaat:(

Weet iemand hoeveel grind ik nodig heb voor een oppervlakte van 6 bij 4 meter ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Blondie,

Hier wat info die ik toevallig tegen kwam:

Hoeveel grind of split heb ik nodig?Wanneer U een tuinpad, oprit of parkeerplaats met grind of split wilt gaan aanleggen moet U uiteraard weten welke hoeveelheid U moet bestellen. Om uit te rekenen hoeveel grind of split U nodig heeft, heeft U de volgende gegevens nodig.

• Lengte in strekkende meters

• Breedte in strekkende meters

• Aan te vullen hoogte in meters

De lengte vermenigvuldigt U met de breedte. U heeft nu het aantal vierkante meters (m2). Het aantal vierkante meters vermenigvuldigt U met de aan te vullen hoogte in meters. De uitkomst van deze berekening is de benodigde hoeveelheid kubieke meters grind/split (m3). Een voorbeeld:

U heeft een voortuin van 4m bij 5m. Deze wilt U gaan bedekken met 5cm grind of split. Om de benodigde hoeveelheid grind of split hiervoor uit te rekenen, doet U het volgende: 4m x 5m = 20m2. 20m2 x 0,05m = 1m3. U heeft dus totaal 1m3 grind of split nodig voor Uw voortuin in dit geval.

Aanvullend kunt U de volgende informatie aanhouden:

• U kunt uitgaan van 75kg per m2. U bedekt dus ±20m2 met 1m3 grind of split. Met 1 midibag a 1000kg bedekt U ±14m2.

• De benodigde laagdikte is 5-6cm (voor meer informatie: Benodigde laagdikte). Legt U het dunner, heeft U kans dat U de ondergrond (anti-worteldoek e.d.) ziet. Legt U het veel dikker, dan wordt dit onprettig indien U er met de fiets of auto overheen rijdt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...