Spring naar bijdragen

Goed eten als je stopt met drinken


Vie

Aanbevolen berichten

voor 4 personen

4 pof aardappels

250 gr. Huttekase

3 el fijn gesneden bieslook

200 gr tonijn ( uit blik,uitgelekt)

1 selderijstengel in kleine stukjes

3 lenteuitjes fijn gesneden

beetje tabascosaus

beetje zout en veel peper

el mayonaise of creme-fraishe voor de sjeuiigheid

pofaardappels klaar maken in de magnetron.

alles door elkaar mengen en 1 a 2 scheppen op de aardappels leggen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 227
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Kipfilet uit de oven

Maak een marinade van:

pesto/olijfolie/basilicum fijn gesneden en wat zout en peper.

Snij de kip hier en daar in, smeer pesto in de gleuf (en eventueel roomkaas/boursin)

Leg de kipfilet in een zakje en doe de marinade erbij

af en toe het zakje omschudden zodat de marinade overal komt te zitten en kan intrekken

Rooster pijnboompitten in een koekenpan.

Doe de kipfilet(s) in een ovenschaal (zonder schaal in te vetten)

strooi de pijnboompitten erover en leg hier daar wat balilicum en roomkaas of boursin bovenop.

Zet de schaal in een voorverwarmde oven (hete lucht 190%) en laat de kip in 40 minuten gaar worden.

Lekker met gebakken aardappels of wat dan eigenlijk ook.

Zelfs koud heerlijk om te eten op brood of toast!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 kilo lamsbout ( zonder bot) in blokjes

1 grote ui

5 tenen knoflook

3 tomaten

1 kruiden bouillionblokje

cayenneper ( theelepel)

theelepel kaneel

zout

peper

3 takjes rozemarijn

klein beetje mint blaadjes

het is voor 4 personen.

ik heb overigens een Tajin gebruikt om te stoven

vlees lekker aanbakken...later de uien, knoflook en tomaten erbij

ook even meebakken.

vervolgens water erbij doen dat het net onder staat en de rest van de kruiden erbij doen ( peper en zout naar smaak)

heerlijk 2 a 3 uur laten stoven....

ook lekker met couscous en een salade

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

1 pond lamsshoarma

2 struiken paksoi

3 tenen knoflook.

1,5 kg aardappels

shoarmakruiden

2 uien.

De aardappels koken en er

een puree van maken met boter

en melk.

Snipper de uien,

aanbakken met de knoflook

en het shoarmavlees erbij doen.

Als laatse de in reepjes gesneded paksoi

mee bakken.

Niet te lang de paksoi moet knapperig blijven.

Het mengsel van de paksoi en shoarma door

de aardapelpuree mengen.

Even goed doorwarmen.

Eet smakelijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Broccoli-zalmtaartjes

- 8 plakjes bladerdeeg

- 600 gr broccoli, in roosjes

- 4 eieren

- 1 bekertje slagroom (250 ml)

- 2 tl kerriepoeder

- 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes

- 1 pakje gerookte zalmsnippers (250 gr) of zelf snijden.

- 4 springvormen (doorsnee 12 cm)

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de springvormen met bladerdeeg

en prik er met een vork gaatjes is.

Kook de broccoli in 3 minuten beetgaar. Spoel in een vergiet af met koud water

en laat uitlekken.

Klop de eieren los met de slagroom, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak.

Meng het ei-roommengsel in een kom met de broccoli, bosui en zalm.

Verdeel over de vormpjes en bak de taartjes midden in de oven in ca.30 min gaar

en goudbruin.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

varkenshaasje met mosterdsaus, spruitjes en geb.aardappels. (2 pers. of 2 x:P)

1 lange varkesnhaas, ongeveer 300 gram

1 ui gesnipperd

2 tenen knoflook

2 eetlepels mosterd

1/2 pakje soja cuisine

handje verse basilicumblaadjes (geknipt in stukjes)

500 gr spruitjes, schoongemaakt

2 a 3 grote aardappels, schoonbgeboend en in blokjes.

Zout/peper naar smaak.

Bak het vlees in een scheutje zonnebloemolie kort aan en 4 min. op laag vuur.

Haal het uit de pan en houd warm (oven of op warmhoudplaatje)

verdeel het bakvet en bak in de ene helft de ui en knoflkook en in de andere de aardappels

(als je het vuur hoog zet en een deksel op de wokpan, af en toe schudt, zijn ze zó gaar)

In een ander pannetje de spruitjes ongeveer 10 min laten koken.

doe de soja (of creme fraiche of slagroom) bij de uien en roer er de mosterd en basilicum

door. Het vlees in plakjes snijden, saus erover, ook wat over de spruitjes, aard. erbij en

smullen maar!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

250 gr (kalfs)gehakt aanrullen

1 ui gesnipperd erbij

1/2 knoflookbol idem

2 stengels bleekselderij in stukjes

1/2 rode paprika, boogjes

1/2 courgette in blokjes

als alles beetgaar is 1 zak jonge capucijners (Bonduelle diepvries erbij)

smaakjes in laten trekken

2 hele grote lepels picallily erbij

flinke desertlepel sambal

en scheutje ketjap asin (of manis)

of l eetlepel appelstroop, maar dat leek me niet zo lekker.

Alleen klaarmaken als je een gast-eter hebt

anders heb je net als ik buikpijn na afloop:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou daar gaat ie, uit het hoofd

Kopen:

diepvries bladerdeeg

diepvries spinazie, of vers

zwarte olijven, ontpit, in ringetjes gesneden

feta kaas

zongedroogde tomaten in olie, of droog

Ui

knoflook

Bladerdeeg uitleggen om te ontdooien, met het plastic velletje

naar beneden.

Spinazie ontdooien, of de verse met een klein bodempje

water in de pan opzetten, koken tot

het gaar is

Ui en knoflook snijden, fijn, en fruiten.

Feta kaas in blokjes erbij, olijven erbij, tomaten erbij. (droge eerst wellen in lauw water)

spinazie erbij.

Peper er bij, misschien een beetje zout, eerst proeven.

En dan nog wat groene kruiden, naar wens. (geen koriander)

Je kan het prutje in bladerdeeg vouwen en dichtprikken met een vork

of bladerdeeg in bakvorm doen en dan het

prutje er in

In de oven op een graad of 140 (het lucht)

a 160 bakken

Klaar

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Hartige muffins met tomaten ( 6 stuks)

- 2 el olijfolie en extra om in te vetten

- 150 gr.zelfrijzend bakmeel

- ½ tl.zout

- 100 gr.maismeel

- 65 gr.belegen kaas, geraspt

- 50 gr.zongedroogde tomaten op olie, fijngesneden

- 2 tl.basilicum, fijngesneden

- 1 losgeklopt ei

- 3 dl.melk

- eventueel boter voor erbij

Vorm voor muffins invetten met olie.

Zeef het bakmeel en zout in een kom en roer het maismeel, 50 gr kaas, de tomaten en basilicum erdoor. Maak een kuiltje.

Klop het ei, de melk en 2 el olie en schenk het mengsel in het kuiltje.

Roer tot alles is vermengd.

Beslag mag nog klonterig zijn :huh: (staat er echt bij!)

Verdeel over de muffins en bestrooi met de rest van de kaas.

Bak de muffins 25 minuten in een voorverwarme oven (180 gr) tot ze zijn gerezen en goudbruin zijn

Laat ze 5 min afkoelen (belangrijk!) in de vorm, haal ze uit eruit en laat verder afkoelen op een rooster of plank.

Serveer ze warm…met of zonder boter.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hache, zo maak ik het

Mooie lappen runderlappen, met zo min mogelijk witte vet stukken.

Uien

bouillon

beetje basterdsuiker bruin

kruidnagel

laurierblad

beetje azijn

peper en zout

Vlees en uien klein snijden

Vlees aanbraden, ui erin even fruiten

blussen met een beetje boullion

scheutje azijn erin en peper en zout en laurierblad

3 kruidnagelen en schepje suiker.

lekker sudderen, uurtje of 2 in braadpan op zacht vuur

in de gaten houden of het niet te droog wordt, dan wat water erbij.

Nog even proeven of het lekker is.

Eten met aardappelen of rijst

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...