Lenie Geplaatst 17 september 2011 Rapport Share Geplaatst 17 september 2011 voor 4 personen 4 pof aardappels 250 gr. Huttekase 3 el fijn gesneden bieslook 200 gr tonijn ( uit blik,uitgelekt) 1 selderijstengel in kleine stukjes 3 lenteuitjes fijn gesneden beetje tabascosaus beetje zout en veel peper el mayonaise of creme-fraishe voor de sjeuiigheid pofaardappels klaar maken in de magnetron. alles door elkaar mengen en 1 a 2 scheppen op de aardappels leggen Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
albertina Geplaatst 17 september 2011 Rapport Share Geplaatst 17 september 2011 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 17 september 2011 Rapport Share Geplaatst 17 september 2011 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
bolletje Geplaatst 21 september 2011 Rapport Share Geplaatst 21 september 2011 Hahahahahahaha die Hannah toch. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 21 september 2011 Rapport Share Geplaatst 21 september 2011 en dat bij de adviezen-draad en door hannah die irisje zei dat het vermelden van 3 glazen wijn niet kon voor de mensen die ertegen knokken? Hannah toch:o Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
albertina Geplaatst 22 september 2011 Rapport Share Geplaatst 22 september 2011 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Mai Geplaatst 22 september 2011 Rapport Share Geplaatst 22 september 2011 Zag het vanmiddag pas Lag onder de tafel van het lachen! Moet kunnen Beetje humor.. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
albertina Geplaatst 22 september 2011 Rapport Share Geplaatst 22 september 2011 hannah, ik heb er vreselijk om moeten lachen. Een beetje humor kan geen kwaad en is zo nu en dan zeker op zijn plaats. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Shahire Geplaatst 10 oktober 2011 Rapport Share Geplaatst 10 oktober 2011 Kipfilet uit de oven Maak een marinade van: pesto/olijfolie/basilicum fijn gesneden en wat zout en peper. Snij de kip hier en daar in, smeer pesto in de gleuf (en eventueel roomkaas/boursin) Leg de kipfilet in een zakje en doe de marinade erbij af en toe het zakje omschudden zodat de marinade overal komt te zitten en kan intrekken Rooster pijnboompitten in een koekenpan. Doe de kipfilet(s) in een ovenschaal (zonder schaal in te vetten) strooi de pijnboompitten erover en leg hier daar wat balilicum en roomkaas of boursin bovenop. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (hete lucht 190%) en laat de kip in 40 minuten gaar worden. Lekker met gebakken aardappels of wat dan eigenlijk ook. Zelfs koud heerlijk om te eten op brood of toast!! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Carmen Geplaatst 10 oktober 2011 Rapport Share Geplaatst 10 oktober 2011 Hannah, ik lig dubbel hier. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 11 oktober 2011 Rapport Share Geplaatst 11 oktober 2011 klinkt goed Sha, is een mooie voor donderdag ( als ik het niet vergeet hihihi) Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 11 oktober 2011 Rapport Share Geplaatst 11 oktober 2011 ik was wel meer vergeten han bedankt voor het opfrissen van mijn: wat als geheugen bedoeld was Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 17 oktober 2011 Rapport Share Geplaatst 17 oktober 2011 1 kilo lamsbout ( zonder bot) in blokjes 1 grote ui 5 tenen knoflook 3 tomaten 1 kruiden bouillionblokje cayenneper ( theelepel) theelepel kaneel zout peper 3 takjes rozemarijn klein beetje mint blaadjes het is voor 4 personen. ik heb overigens een Tajin gebruikt om te stoven vlees lekker aanbakken...later de uien, knoflook en tomaten erbij ook even meebakken. vervolgens water erbij doen dat het net onder staat en de rest van de kruiden erbij doen ( peper en zout naar smaak) heerlijk 2 a 3 uur laten stoven.... ook lekker met couscous en een salade Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
albertina Geplaatst 27 oktober 2011 Rapport Share Geplaatst 27 oktober 2011 1 pond lamsshoarma 2 struiken paksoi 3 tenen knoflook. 1,5 kg aardappels shoarmakruiden 2 uien. De aardappels koken en er een puree van maken met boter en melk. Snipper de uien, aanbakken met de knoflook en het shoarmavlees erbij doen. Als laatse de in reepjes gesneded paksoi mee bakken. Niet te lang de paksoi moet knapperig blijven. Het mengsel van de paksoi en shoarma door de aardapelpuree mengen. Even goed doorwarmen. Eet smakelijk. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 27 oktober 2011 Rapport Share Geplaatst 27 oktober 2011 mmmm...... senk joe. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Shahire Geplaatst 6 november 2011 Rapport Share Geplaatst 6 november 2011 Broccoli-zalmtaartjes - 8 plakjes bladerdeeg - 600 gr broccoli, in roosjes - 4 eieren - 1 bekertje slagroom (250 ml) - 2 tl kerriepoeder - 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes - 1 pakje gerookte zalmsnippers (250 gr) of zelf snijden. - 4 springvormen (doorsnee 12 cm) Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de springvormen met bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes is. Kook de broccoli in 3 minuten beetgaar. Spoel in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Klop de eieren los met de slagroom, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Meng het ei-roommengsel in een kom met de broccoli, bosui en zalm. Verdeel over de vormpjes en bak de taartjes midden in de oven in ca.30 min gaar en goudbruin. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 24 november 2011 Rapport Share Geplaatst 24 november 2011 varkenshaasje met mosterdsaus, spruitjes en geb.aardappels. (2 pers. of 2 x:P) 1 lange varkesnhaas, ongeveer 300 gram 1 ui gesnipperd 2 tenen knoflook 2 eetlepels mosterd 1/2 pakje soja cuisine handje verse basilicumblaadjes (geknipt in stukjes) 500 gr spruitjes, schoongemaakt 2 a 3 grote aardappels, schoonbgeboend en in blokjes. Zout/peper naar smaak. Bak het vlees in een scheutje zonnebloemolie kort aan en 4 min. op laag vuur. Haal het uit de pan en houd warm (oven of op warmhoudplaatje) verdeel het bakvet en bak in de ene helft de ui en knoflkook en in de andere de aardappels (als je het vuur hoog zet en een deksel op de wokpan, af en toe schudt, zijn ze zó gaar) In een ander pannetje de spruitjes ongeveer 10 min laten koken. doe de soja (of creme fraiche of slagroom) bij de uien en roer er de mosterd en basilicum door. Het vlees in plakjes snijden, saus erover, ook wat over de spruitjes, aard. erbij en smullen maar! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
albertina Geplaatst 19 januari 2012 Rapport Share Geplaatst 19 januari 2012 Even omhoog voor Ans, Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 20 januari 2012 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2012 Ans, kom maar op, want ik ben ook een kook-freak!!!! ;-) Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 21 januari 2012 Rapport Share Geplaatst 21 januari 2012 250 gr (kalfs)gehakt aanrullen 1 ui gesnipperd erbij 1/2 knoflookbol idem 2 stengels bleekselderij in stukjes 1/2 rode paprika, boogjes 1/2 courgette in blokjes als alles beetgaar is 1 zak jonge capucijners (Bonduelle diepvries erbij) smaakjes in laten trekken 2 hele grote lepels picallily erbij flinke desertlepel sambal en scheutje ketjap asin (of manis) of l eetlepel appelstroop, maar dat leek me niet zo lekker. Alleen klaarmaken als je een gast-eter hebt anders heb je net als ik buikpijn na afloop:D Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Shahire Geplaatst 28 januari 2012 Rapport Share Geplaatst 28 januari 2012 Even naar boven Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Jaap Geplaatst 28 januari 2012 Rapport Share Geplaatst 28 januari 2012 Nou daar gaat ie, uit het hoofd Kopen: diepvries bladerdeeg diepvries spinazie, of vers zwarte olijven, ontpit, in ringetjes gesneden feta kaas zongedroogde tomaten in olie, of droog Ui knoflook Bladerdeeg uitleggen om te ontdooien, met het plastic velletje naar beneden. Spinazie ontdooien, of de verse met een klein bodempje water in de pan opzetten, koken tot het gaar is Ui en knoflook snijden, fijn, en fruiten. Feta kaas in blokjes erbij, olijven erbij, tomaten erbij. (droge eerst wellen in lauw water) spinazie erbij. Peper er bij, misschien een beetje zout, eerst proeven. En dan nog wat groene kruiden, naar wens. (geen koriander) Je kan het prutje in bladerdeeg vouwen en dichtprikken met een vork of bladerdeeg in bakvorm doen en dan het prutje er in In de oven op een graad of 140 (het lucht) a 160 bakken Klaar Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Shahire Geplaatst 14 februari 2012 Rapport Share Geplaatst 14 februari 2012 Hartige muffins met tomaten ( 6 stuks) - 2 el olijfolie en extra om in te vetten - 150 gr.zelfrijzend bakmeel - ½ tl.zout - 100 gr.maismeel - 65 gr.belegen kaas, geraspt - 50 gr.zongedroogde tomaten op olie, fijngesneden - 2 tl.basilicum, fijngesneden - 1 losgeklopt ei - 3 dl.melk - eventueel boter voor erbij Vorm voor muffins invetten met olie. Zeef het bakmeel en zout in een kom en roer het maismeel, 50 gr kaas, de tomaten en basilicum erdoor. Maak een kuiltje. Klop het ei, de melk en 2 el olie en schenk het mengsel in het kuiltje. Roer tot alles is vermengd. Beslag mag nog klonterig zijn (staat er echt bij!) Verdeel over de muffins en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de muffins 25 minuten in een voorverwarme oven (180 gr) tot ze zijn gerezen en goudbruin zijn Laat ze 5 min afkoelen (belangrijk!) in de vorm, haal ze uit eruit en laat verder afkoelen op een rooster of plank. Serveer ze warm…met of zonder boter. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Jaap Geplaatst 15 februari 2012 Rapport Share Geplaatst 15 februari 2012 Hache, zo maak ik het Mooie lappen runderlappen, met zo min mogelijk witte vet stukken. Uien bouillon beetje basterdsuiker bruin kruidnagel laurierblad beetje azijn peper en zout Vlees en uien klein snijden Vlees aanbraden, ui erin even fruiten blussen met een beetje boullion scheutje azijn erin en peper en zout en laurierblad 3 kruidnagelen en schepje suiker. lekker sudderen, uurtje of 2 in braadpan op zacht vuur in de gaten houden of het niet te droog wordt, dan wat water erbij. Nog even proeven of het lekker is. Eten met aardappelen of rijst Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 16 februari 2012 Rapport Share Geplaatst 16 februari 2012 hihihi...ik heb altijd Lappen met vet, word je vlees zachter van. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden