witte Geplaatst 22 oktober 2009 Rapport Share Geplaatst 22 oktober 2009 Dank je wel Isa,Het is me helemaal duidelijk zo.heerlijk toch he zo een forum, je kan hier echt zo ongeveer alles vragen waar je mee zit hahaGa ik dit weekend maar is proberen als ik eraan toe kom.Je hoort t van me!! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Otje Geplaatst 22 oktober 2009 Rapport Share Geplaatst 22 oktober 2009 Ik wil ook een broodbakmachine...kost dat veel, zo'n apparaat ?Is het wel handig voor een huishouden van 1 persoon ? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 23 oktober 2009 Rapport Share Geplaatst 23 oktober 2009 Hoi Witte en Woman,Ik bak ook al jaren hier mijn brood, soms met meel van de molen,maar meestal met die mix van de Lidl. Ik voeg dus wel van alles toe:3 theelepels kaneel, een scheutje olie en dan extra een handje walnoten en dadels, of pecannoten en gedroogde abrikosen, maar ook wel tutti frutti, zonnebloempitten, sesamzaad, havermout,en zelfs brokken pure choc. van minimaal 72 0/0.Echt geen brood is ooit hetzelfde maar ze zijn altijd lekker. Ik bak zelfs soms voor vrienden en fam. als ze een keer hebben geproefd willen ze meer. En als ik mensen in de B&B heb voor min. 2 nachten dan geef ik ze ook zo'n brood, succes verzekerd en kleine moeite.Woman er is er een in de aanbieding bij rekkolB voor 49.95 en dat is de beste uit de consumententest.Bij de kringloop staan ze soms bijna nieuw voor 15, maar ik zou liever een nieuwe kopen. Maar het loont om eens in je kennissenkring rond te vragen, er zijn er altijd die hem krijgen als kado, en dan een of twee keer bakken dan het dan stoppen, dus er moeten er heel wat in kasten staan.Succes ermee! en eet smakelijkJane Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
witte Geplaatst 23 oktober 2009 Rapport Share Geplaatst 23 oktober 2009 haha Jane,om dit recept moet ik echt lachen.Hier in nh zeggen we: jij kan een Dr*l nog lekker maken..Maarre je inspireert wel hoor met deze ingredienten.Ik heb natuurlijk weer het makkelijkste van het makkelijkste gekozen. De dure broodmix uit de winkel.Dus ook dank voor je Lidl tip Jane.Ik ben ook alleen woman dus zal je op de hoogte houden hoe het me bevalt. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 23 oktober 2009 Rapport Share Geplaatst 23 oktober 2009 Nou Witte, je brengt me op een ideeVie vroeg om een bijzonder receptzullen we gebakken .... hier neerzetten?Moet jij het wel ff uitproberen natuurlijk.Maar zonder gekheid:toen ik bovenstaande had getypt herinnerde ik meeen kan met pannenkoekenbeslag van dochter(die maakt altijd meer dan ze opkan)heb het aangevuld met stukjes dadel, appel, walnotenen kaneel, en je raadt het al, het werd een overheelrijkemaaltijdpannenkoek, en ik houd niet eens van pannenkoekheb er duizenden gebakken, maar toch.... kan het je aanbevelenIs weer eens wat anders dan brood.nou jij een receppie, please?nou ok dan maar een verhaaltjeJane Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
witte Geplaatst 24 oktober 2009 Rapport Share Geplaatst 24 oktober 2009 Tralalala mijn eerst gebakken brood is geboren....En lekker dat hij is........EEn heerlijke waltkorn....Nu alleen nog stoeien met de timer,lijkt me fantastisch als ik gewekt wordt door de geur van vers brood. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 24 oktober 2009 Rapport Share Geplaatst 24 oktober 2009 jammie jammie Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
meiske Geplaatst 28 oktober 2009 Rapport Share Geplaatst 28 oktober 2009 Hartige cake (snel en eenvoudig te maken)Benodigheden:12 tot14 kerstomaatjes140 gram doperwten(niet vers te krijgen dan bijvoorkeur diepvries)4 eieren150 gram pittige kaas (geraspt)15cl cremefraîcheen twee theelepels Maizena of aardzetmeelpeper en zoutBreek de eieren in een kom,voeg de cremefraîche en 2 theelepels maizena toe.Klop het geheel met een garde goed door elkaar,voeg wat zout en peper toeKook de doperwtjes drie tot vier minuten voor,voeg die bij het eimengsel,smeer de bodem van de cakevorm met boter en giet het mengsel erin,afmaken met de tomaatjesdan in een voorverwarmde oven(180 graden) gedurende een half uur bakken.Voor een geheel volle cakevorm dan de dubbele hoeveelheid gebruikenKan zowel warm als koud gegeten worden Ook lekker als bijgerecht of bij een buffet:PEet smakelijk Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Driek Geplaatst 14 november 2009 Rapport Share Geplaatst 14 november 2009 Kookrecept al meerdere malen gemaakt , heerlijk. (recept van internet "mijnreceptenboek")Alleen prutteltijd verlengen met 2 uur .Ingrediënten van Rundvlees stoofpot?1000 gram sucadelappen?1 stuks grofgesneden ui?6 teentjes geplette knoflook?3 theelepels djahe?2 theelepels sereh?3 stuks spaanse peper, in ringetjes?1 kopje grofgesneden bieslook?500 gram winterwortel, in plakken?1 liter bouillon?50 gram suiker?3 eetlepels lichte sojasaus?2 eetlepels ketjap manis?4 stuks steranijs?3 theelepels vijfkruidenpoeder?2 eetlepels tomatenpuree?1 theelepel versgemalen peper?1 kopje korianderblad?zout naar behoefteBereidingswijze van Rundvlees stoofpotSnijd het vlees in blokjes van 4 cm en roerbak het 10 minuten in hete olie. Laat 1 eetlepel braadvocht in de pan en voeg djahe, knoflook, ui en pepers toe. Roerbak nog 5 minuten. Doe nu de bouillon, suiker, sojasausen, anijs, vijfkruidenpoeder, tomatenpuree en de gemalen peper erbij, doe de deksel op de pan en stoof gedurende 1,5 uur. Laat de laatste 30 minuten de gesneden winterwortel en de bieslook meestoven. Schep het vlees/groentenmengsel uit de pan en laat de saus inkoken. Doe het mengsel er weer bij, laat het even doorwarmen en serveer. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Vie Geplaatst 14 november 2009 Auteur Rapport Share Geplaatst 14 november 2009 Dank je Driek, vooral die anijs er in vind ik intrigerend. Ga het zeker proberen. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Vie Geplaatst 6 december 2009 Auteur Rapport Share Geplaatst 6 december 2009 Ben zelf aan het denken aan het kerstdiner. Hebben de kokers onder ons al een idee wat dat moet worden?Ik denk aan tamme kastanjes en cranberries, maar weet daar nog geen goede combinatie van.Tips zijn welkom. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
smart Geplaatst 8 december 2009 Rapport Share Geplaatst 8 december 2009 Ik moet altijd wat sober blijven van mezelf.... maar probeer wel heel goed te eten ivm jeweetwel.Ik wissel dagelijks, maar eet tussendoor: waspeentjes, kleine tomaatjes, walnoten, andere noten, frambozen, kiwi's, appels, druiven, droge crackers e.d.Er staat hier altijd iets te kauwen op tafel.Nootjes naast de thee, is wel een andere sensatie dan naast....maar okay, alles zal wennen. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Houtje Geplaatst 18 december 2009 Rapport Share Geplaatst 18 december 2009 Kerstrecepten:IJs uit de Oven:IJs uit de OvenNodig voor 4-6 personen:1 cake (goedkope)1 liter vanille-roomijs (bv. euroshopper is erg lekker)4 gesplitste eieren (eiwitten dus, gebruik de eigelen voor iets anders)suiker naar smaakliefst een mixerVoorbereiding (kan een dag van te voren):Laat het ijs een beetje zacht worden.Vet een ovenschaal in en snij de cake in plakken.Bedek de hele ovenschaal met cake. Ook de zijkanten.Kwak het ijs erin en strijk het glad.Snij de uitstekende stukken cake weg en geef die bij de koffie.Zet de schaal tot gebruik weer in de vriezer.Bij het dessert maken:Klop de eiwitten helemaal stijf met suiker naar smaak en een snufje zout.Zet de grill aan.Haal de schaal uit de vriezer. Verdeel de eiwitten erover en smeer met een lepel een mooi model erin (Titanic?).Zet de schaal 5 minuten onder de hete grill.Serveer met een vuurwerkbusje erin, aangestoken.Spectaculair en lekker en kost geen dr*l. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
bako Geplaatst 19 december 2009 Rapport Share Geplaatst 19 december 2009 Havermout koekjes150 gr vlug kokende havermout100gr zelfrijzend bakmeel200 gr basterd suiker125 gr roomboter1 zakje vanille suikersnufje zout1 losgeklopt eidoe alle ingredienten in een komen kneed het met een 'koele hand'door elkaarhet word een kleverige boelin twee porties verdelen en elk portie in plactic folie tot een rolletje draaienleg dit zeker 2 uur in de koelkastwarm de oven voor op 175 gradensnij de rolletjes in dunne plakjes en verdeel ze over 2 bakblikkendie je met bakpapier hebt belegdhoud afstand tussen de plakjes deegbak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Houtje Geplaatst 19 december 2009 Rapport Share Geplaatst 19 december 2009 Vie,Ik koop én kook meteen 1 of 2 kilo cranberries en doe die in schoongemaakte lege potjes (heet afwassen met soda).Etiketje maken, leuk inpakken in folie, voilà , een origineel kado dat maandag goedblijft, heerlijk bij paté, ook door het jaar heen, of op brood, of bij vlees.Niet alleen met Kerst hoor!Met Kerst serveer ik de berries in halve perziken, staat zó leuk op een mooie schaal.De kastanjepuree kan je in éénpersoons bakjes serveren op het midden van het bord. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Houtje Geplaatst 19 december 2009 Rapport Share Geplaatst 19 december 2009 Mijn absolute lievelingsrecept: Ook heerlijk met Kerst en ideaal voor alleenstaanden (je bent 5 min. in de keuken bezig).400 gr. biefstuk in blokjes1 paprika1 grote ui1 blikje tomatenpuree1/8 liter slagroom1 doosje champignons(2 borrelglazen wodka (of vieux) OEPS uit mijn nog niet-alco-vrije periode, weglaten dus!!!!!!!!!)paprika poederbouillonblokje Bereiding:Maak eerst de saus: snipper ui, paprika en champignons. Bak ui en paprika samen, voeg champignons toe. Voeg slagroom toe, blikje tomatenpuree, wodka, paprikapoeder en bouillonblokje (verkruimeld). Even doorroeren. Vlak voor het eten bak je de biefstukblokjes en doet ze met jus en al bij de saus. Lekker met rijst en sla. 'n absolute toprecept ook op tweede kerstdag. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 19 december 2009 Rapport Share Geplaatst 19 december 2009 foei Houtjeje kunt toch niet verwachten dat ex alci's vieuw of wodka in huis halen? Ik neem aan dat t zonderook lekker is, dus ga het wel een keer uitproberen hoor. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Houtje Geplaatst 22 december 2009 Rapport Share Geplaatst 22 december 2009 Sorry Jane, goed gezien!Gekopieerd van een website waar ik op schreef toen ik nog dronk,,,,,, SORRY !!!!!! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 23 december 2009 Rapport Share Geplaatst 23 december 2009 geintje meiser zijn er nog steeds die met kunnen kokenik liever niet hoormaar moet het niet in huis hebben dus Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
haddock Geplaatst 23 maart 2010 Rapport Share Geplaatst 23 maart 2010 Sambal Goreng Boontjes:Men neme: -paar ons sperzieboontjes -handje kleingesneden rundvlees -paar rooie uitjes -teentje knof -beetje trassi udang -stukje verse gember -blaadje daun salam -beetje goela djawa of bruine suiker -1/2 blok santen of cocos -kleine paprik -DIKKE eetlepel sambal Dan: Ui, knoflook fruiten, vlees, sambal en trassi erbij, ff rustig doorbakken. Heet water rustig an bijvoegen met wat zout, gember, blaadje salam, gula djawa of suiker, lekker late smoren, LET WEL: niet roerbakken, smoren in de wadjan. Is de boel half ingekookt, paprika erbij. Aan 't eind, als er nog wel wat nat is, de santen of cocos erbij, evt. nog beetje water bijvoegen, wel lekker laten inkoken. Rijst erbij en smullen maar. De lekkere vreter Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
VM1 Geplaatst 23 maart 2010 Rapport Share Geplaatst 23 maart 2010 Had em gisteren al genoteerd Haddock!Ga em zeker maken!Ook sambalboontjes! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
VM1 Geplaatst 27 maart 2010 Rapport Share Geplaatst 27 maart 2010 Voor Vie!M'n neme verse worteltjes, bijvoorkeur jonge. In stukjes snijden even laten koken. Al dente dus.Afgieten, olijfolie in de pan worteltjes erbij, goed kruiden (ik gebruik harissa maar kan ook met sambal).Even laten stoven dan rietsuiker erbij en op een zacht vuurtje laten carameliseren. Niet te veel suiker want wordt het te zoet maar wel genoeg voor caramel effect!Bij blijven want suiker verbrand snel!Ze moeten aan de buitenkant krokant worden maar binnenin lekker al dente dus niet te lang laten opstaan! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Vie Geplaatst 27 maart 2010 Auteur Rapport Share Geplaatst 27 maart 2010 Inspirerend, die harissa.Voor vanavond: babymais.Besmeer plakken Ardennerham met een mengsel van zachte geitenkaas, gember, harissa, geknipte verse koriander en eventueel nog wat knoflook. Rol daarin de babymais en bak het zachtjes in olijfolie. Heerlijk met jonge potertjes en een jus met lente-uitjes. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
VM1 Geplaatst 27 maart 2010 Rapport Share Geplaatst 27 maart 2010 Heb nog Ganda ham. Wel alleen babymais uit blik!Rasp je die gember of eerst confijten in de pan? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Vie Geplaatst 27 maart 2010 Auteur Rapport Share Geplaatst 27 maart 2010 De mais is hier ook uit blik, VM. En de gember is vers van de rasp.Hoewel, na jouw recept van de worteltjes wil ik alles wel gaan confijten. Zou je dat ook met honing kunnen doen i.p.v. suiker? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden