Spring naar bijdragen

Goed eten als je stopt met drinken


Vie

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 227
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Hoi Witte en Woman,
Ik bak ook al jaren hier mijn brood, soms met meel van de molen,
maar meestal met die mix van de Lidl. Ik voeg dus wel van alles toe:
3 theelepels kaneel, een scheutje olie en dan extra een handje walnoten en dadels, of
pecannoten en gedroogde abrikosen, maar ook wel tutti frutti, zonnebloempitten, sesamzaad, havermout,
en zelfs brokken pure choc. van minimaal 72 0/0.
Echt geen brood is ooit hetzelfde maar ze zijn altijd lekker. Ik bak zelfs soms voor vrienden en fam. als ze een keer hebben geproefd willen ze meer. En als ik mensen in de B&B heb voor min. 2 nachten dan geef ik ze ook zo'n brood, succes verzekerd en kleine moeite.
Woman er is er een in de aanbieding bij rekkolB voor 49.95 en dat is de beste uit de consumententest.
Bij de kringloop staan ze soms bijna nieuw voor 15, maar ik zou liever een nieuwe kopen. Maar het loont om eens in je kennissenkring rond te vragen, er zijn er altijd die hem krijgen als kado, en dan een of twee keer bakken dan het dan stoppen, dus er moeten er heel wat in kasten staan.
Succes ermee! en eet smakelijk
Jane

Link naar opmerking
Deel via andere websites

haha Jane,
om dit recept moet ik echt lachen.
Hier in nh zeggen we: jij kan een Dr*l nog lekker maken..
Maarre je inspireert wel hoor met deze ingredienten.

Ik heb natuurlijk weer het makkelijkste van het makkelijkste gekozen.
De dure broodmix uit de winkel.
Dus ook dank voor je Lidl tip Jane.

Ik ben ook alleen woman dus zal je op de hoogte houden hoe
het me bevalt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou Witte, je brengt me op een idee
Vie vroeg om een bijzonder recept
zullen we gebakken .... hier neerzetten?
Moet jij het wel ff uitproberen natuurlijk.
Maar zonder gekheid:
toen ik bovenstaande had getypt herinnerde ik me
een kan met pannenkoekenbeslag van dochter
(die maakt altijd meer dan ze opkan)
heb het aangevuld met stukjes dadel, appel, walnoten
en kaneel, en je raadt het al, het werd een overheelrijke
maaltijdpannenkoek, en ik houd niet eens van pannenkoek
heb er duizenden gebakken, maar toch.... kan het je aanbevelen
Is weer eens wat anders dan brood.
nou jij een receppie, please?
nou ok dan maar een verhaaltje
Jane

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hartige cake (snel en eenvoudig te maken)

Benodigheden:

12 tot14 kerstomaatjes
140 gram doperwten(niet vers te krijgen dan bijvoorkeur diepvries)
4 eieren
150 gram pittige kaas (geraspt)
15cl cremefraîche
en twee theelepels Maizena of aardzetmeel
peper en zout

Breek de eieren in een kom,voeg de cremefraîche en 2 theelepels maizena toe.
Klop het geheel met een garde goed door elkaar,
voeg wat zout en peper toe

Kook de doperwtjes drie tot vier minuten voor,
voeg die bij het eimengsel,


smeer de bodem van de cakevorm met boter en giet het mengsel erin,afmaken met de tomaatjes
dan in een voorverwarmde oven(180 graden) gedurende een half uur bakken.
Voor een geheel volle cakevorm dan de dubbele hoeveelheid gebruiken

Kan zowel warm als koud gegeten worden

Ook lekker als bijgerecht of bij een buffet:P

Eet smakelijk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Kookrecept al meerdere malen gemaakt , heerlijk. (recept van internet "mijnreceptenboek")
Alleen prutteltijd verlengen met 2 uur .

Ingrediënten van Rundvlees stoofpot

?1000 gram sucadelappen
?1 stuks grofgesneden ui
?6 teentjes geplette knoflook
?3 theelepels djahe
?2 theelepels sereh
?3 stuks spaanse peper, in ringetjes
?1 kopje grofgesneden bieslook
?500 gram winterwortel, in plakken
?1 liter bouillon
?50 gram suiker
?3 eetlepels lichte sojasaus
?2 eetlepels ketjap manis
?4 stuks steranijs
?3 theelepels vijfkruidenpoeder
?2 eetlepels tomatenpuree
?1 theelepel versgemalen peper
?1 kopje korianderblad
?zout naar behoefte


Bereidingswijze van Rundvlees stoofpot
Snijd het vlees in blokjes van 4 cm en roerbak het 10 minuten in hete olie. Laat 1 eetlepel braadvocht in de pan en voeg djahe, knoflook, ui en pepers toe.
Roerbak nog 5 minuten.
Doe nu de bouillon, suiker, sojasausen, anijs, vijfkruidenpoeder, tomatenpuree en de gemalen peper erbij, doe de deksel op de pan en stoof gedurende 1,5 uur.
Laat de laatste 30 minuten de gesneden winterwortel en de bieslook meestoven.
Schep het vlees/groentenmengsel uit de pan en laat de saus inkoken.
Doe het mengsel er weer bij, laat het even doorwarmen en serveer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Ik moet altijd wat sober blijven van mezelf.... maar probeer wel heel goed te eten ivm jeweetwel.

Ik wissel dagelijks, maar eet tussendoor: waspeentjes, kleine tomaatjes, walnoten, andere noten, frambozen, kiwi's, appels, druiven, droge crackers e.d.
Er staat hier altijd iets te kauwen op tafel.

Nootjes naast de thee, is wel een andere sensatie dan naast....
maar okay, alles zal wennen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Kerstrecepten:

IJs uit de Oven:

IJs uit de Oven

Nodig voor 4-6 personen:

1 cake (goedkope)
1 liter vanille-roomijs (bv. euroshopper is erg lekker)
4 gesplitste eieren (eiwitten dus, gebruik de eigelen voor iets anders)
suiker naar smaak
liefst een mixer

Voorbereiding (kan een dag van te voren):

Laat het ijs een beetje zacht worden.
Vet een ovenschaal in en snij de cake in plakken.
Bedek de hele ovenschaal met cake. Ook de zijkanten.
Kwak het ijs erin en strijk het glad.
Snij de uitstekende stukken cake weg en geef die bij de koffie.
Zet de schaal tot gebruik weer in de vriezer.

Bij het dessert maken:
Klop de eiwitten helemaal stijf met suiker naar smaak en een snufje zout.

Zet de grill aan.
Haal de schaal uit de vriezer.
Verdeel de eiwitten erover en smeer met een lepel een mooi model erin (Titanic?).

Zet de schaal 5 minuten onder de hete grill.

Serveer met een vuurwerkbusje erin, aangestoken.

Spectaculair en lekker en kost geen dr*l.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Havermout koekjes
150 gr vlug kokende havermout
100gr zelfrijzend bakmeel
200 gr basterd suiker
125 gr roomboter
1 zakje vanille suiker
snufje zout
1 losgeklopt ei

doe alle ingredienten in een kom
en kneed het met een 'koele hand'door elkaar
het word een kleverige boel
in twee porties verdelen en elk portie in plactic folie tot een rolletje draaien
leg dit zeker 2 uur in de koelkast
warm de oven voor op 175 graden
snij de rolletjes in dunne plakjes en verdeel ze over 2 bakblikken
die je met bakpapier hebt belegd
houd afstand tussen de plakjes deeg
bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vie,

Ik koop én kook meteen 1 of 2 kilo cranberries en doe die in schoongemaakte lege potjes (heet afwassen met soda).
Etiketje maken, leuk inpakken in folie, voilà, een origineel kado dat maandag goedblijft, heerlijk bij paté, ook door het jaar heen, of op brood, of bij vlees.
Niet alleen met Kerst hoor!

Met Kerst serveer ik de berries in halve perziken, staat zó leuk op een mooie schaal.

De kastanjepuree kan je in éénpersoons bakjes serveren op het midden van het bord.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn absolute lievelingsrecept:
Ook heerlijk met Kerst en ideaal voor alleenstaanden (je bent 5 min. in de keuken bezig).

400 gr. biefstuk in blokjes
1 paprika
1 grote ui
1 blikje tomatenpuree
1/8 liter slagroom
1 doosje champignons
(2 borrelglazen wodka (of vieux) OEPS :devil: uit mijn nog niet-alco-vrije periode, weglaten dus!!!!!!!!!)
paprika poeder
bouillonblokje

Bereiding:
Maak eerst de saus: snipper ui, paprika en champignons. Bak ui en paprika samen, voeg champignons toe. Voeg slagroom toe, blikje tomatenpuree, wodka, paprikapoeder en bouillonblokje (verkruimeld). Even doorroeren. Vlak voor het eten bak je de biefstukblokjes en doet ze met jus en al bij de saus. Lekker met rijst en sla. 'n absolute toprecept ook op tweede kerstdag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...

Sambal Goreng Boontjes:


Men neme:

-paar ons sperzieboontjes
-handje kleingesneden rundvlees
-paar rooie uitjes
-teentje knof
-beetje trassi udang
-stukje verse gember
-blaadje daun salam
-beetje goela djawa of bruine suiker
-1/2 blok santen of cocos
-kleine paprik
-DIKKE eetlepel sambal

Dan:

Ui, knoflook fruiten, vlees, sambal en trassi erbij, ff rustig doorbakken. Heet water rustig an bijvoegen met wat zout, gember, blaadje salam, gula djawa of suiker, lekker late smoren, LET WEL: niet roerbakken, smoren in de wadjan. Is de boel half ingekookt, paprika erbij. Aan 't eind, als er nog wel wat nat is, de santen of cocos erbij, evt. nog beetje water bijvoegen, wel lekker laten inkoken.
Rijst erbij en smullen maar.

De lekkere vreter

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor Vie!

M'n neme verse worteltjes, bijvoorkeur jonge. In stukjes snijden even laten koken. Al dente dus.

Afgieten, olijfolie in de pan worteltjes erbij, goed kruiden (ik gebruik harissa maar kan ook met sambal).

Even laten stoven dan rietsuiker erbij en op een zacht vuurtje laten carameliseren. Niet te veel suiker want wordt het te zoet maar wel genoeg voor caramel effect!

Bij blijven want suiker verbrand snel!

Ze moeten aan de buitenkant krokant worden maar binnenin lekker al dente dus niet te lang laten opstaan!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Inspirerend, die harissa.
Voor vanavond: babymais.
Besmeer plakken Ardennerham met een mengsel van zachte geitenkaas, gember, harissa, geknipte verse koriander en eventueel nog wat knoflook. Rol daarin de babymais en bak het zachtjes in olijfolie. Heerlijk met jonge potertjes en een jus met lente-uitjes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...