Spring naar bijdragen

nog 1 fles, dan refusal


Lachebekje

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, het gaat niet, zie draadje opname. "Moet" vanavond beginnen met refusal en drink nu voor het laatst alcohol. Ben niet sterk en de arts belt me straks terug of ik vanavond wel kan beginnen met de refusal door mijn drankgebruik van vandaag. Een aantal vrienden willen niet met me verder, zijn mijn problemen zat en zit dan ook alleen thuis. Straks komt mijn man thuis en treft een dronken vrouw aan. Schaam me dood. Weet gewoon niet met die depressiviteit om te gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 92
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Hallo huilebalkje, ik heb heel veel ervaring met Refusal. Het beste is om 's ochtends te beginnen, zodra je wakker bent. Ik heb dat vaak gedaan, ook al had ik nog een kater. Je zult zien wat voor een rust er dan over je heen komt, als je die pil naar binnen hebt. Ik schrijf: vaak. Want na een paar dagen trok ik het niet meer en nam geen Refusal meer. Tot het weer diepe ellende was, dan begon ik weer te slikken. Maar ik ken ook mensen, die met Refusal echt van de drank zijn afgekomen. Die na jaren, altijd nog een pilletje bij zich hebben, voor het geval ze in de verleiding komen. Maar die slikten het elke ochtend zonder na te denken. Als je begint te twijfelen of je het zult nemen, begeef je je op een hellend vlak. Dan ben je je al aan het voorbereiden om te gaan drinken. Bij de AA zeiden ze altijd: Bel dan toch, als je twijfelt of je de Refusal in zult nemen! Maar ja dat deed ik dan niet, was al te ver heen in mijn hoofd.

Ik zit nu sinds 5 weken aan de Baclofen. Neemt de trek weg. Dit lijkt het eerste in mijn leven te zijn, dat werkt.

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo, in overleg met de verslavingsarts mocht ik gisteravond om 2200 de refusal nemen. Kan dus nu voor het eerst niet drinken en wat is dat moeilijk. Er is thuis veel stress door het plotseling een alcoholistiche moeder hebben. Mijn dochter, die zelf heel veel problemen heeft, schulden, ptss door mijn ziektegeschiedenis, heeft aangegeven mij een hele slechte moeder te vinden, de knuffels die ze me gaf waren om mij een beter gevoel te geven en nu is ze voor een paar dagen naar een vriendin om op adem te komen, maar hoe moet ik dat doen zonder drank? Weet nu niet waar ik de kracht vandaan moet halen om door te leven. Ben bij de psychiater geweest en hij opperde een opname of dagopvang. Hij belt me vanmiddag terug en ik denk dat een van de twee wel goed zou zijn. Ik red het niet thuis.

Sorry voor mijn klaagzang, maar het gaat gewoon niet en ik weet niet zo goed wat ik moet doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Huilebalk probeer eens rustig te gaan zitten en probeer eens rustig adem te halen als dat lukt. heb je al iets gegeten vandaag? Dat vermindert de trek. Ja en verder is het nu afwachten meer kan je nu niet doen.

Dat je dochter je een slecht moeder vindt komt hoogstwaarschijnlijk omdat ze heel kwaad is dat het allemaal zo gelopen is. dit zal misschien, als ze ziet dat je aan jezelf wilt gaan werken, minder worden.

En, en das heel belangrijk, probeer uit die slachtofferrol te komen want zolang je daarin zit, laat je anderen het voor je opknappen (ik kan het toch zelf niet).

Weet dat we er hier allemaal zo voor hebben gezeten en er allemaal beter op geworden zijn nu we adb. zijn geworden. Dat geld ook voor jou. Doorzetten de eerste dagen zijn het moeilijks en daarna wordt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Met de refu krijg je een stuk rust in je hoofd w.b. de trek.;)

En blijf hier schrijven. Zeker op de dagdraad leest men je altijd en krijg je meer reactie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Huilebalkje,

Je bent natuurlijk niet van het ene op het andere moment een alcoholistische moeder geworden. Niemand raakt in één dag verslaafd. Wat wél een belangrijk punt is, is dat je op het moment dat je hulp ging zoeken in één keer toegeeft dat je een alcoholprobleem hebt. Dat is zowel voor jouzelf als voor je naasten een moment dat het allemaal erg werkelijk wordt.

Voor die tijd hebben jij en anderen wel de lasten van je drinkgedrag ondervonden, maar er geen duidelijke oorzaak voor aan kunnen wijzen. Ja, niet zoveel drinken.. maar dat was allemaal wel onder controle. Morgen zou het allemaal wel beter gaan en zo... dat wordt de ontkenningsfase genoemd.

Maar op het moment dat jij toegeeft een alcoholprobleem te hebben, verandert er ineens een heleboel. Dat is namelijk het moment dat er wel een oorzaak valt aan te wijzen. En dat dat een hoop onrust geeft en onzekerheid, hoe nu verder te gaan.. is logisch. Maar bedenk dat dit moment ook het moment is waarop je de deur naar hulp bij het stoppen op een kier zet. En hulp voor alcoholisten én hun naasten is er in soorten en maten.

Misschien is zo'n opname zo gek nog niet.. Als je het allemaal in je uppie wilt doen heb je daar een hele kluif aan. Maar er zijn genoeg mensen en instanties die je willen en kunnen helpen.

Hou op met huilebalken en neem daadwerkelijk stappen om van die alcohol af te komen. Dat begint bij jezelf, zoals je ook zelf hebt toegegeven dat je een alcoholprobleem hebt, en neem in elk geval dat eerste glas, die eerste slok niet.. dat is iets dat niemand voor jou kan doen, behalve jijzelf.. je bewijst jezelf en anderen daarmee dat je niet verslagen bent..

Je hebt de eerste stap gezet, nu doorlopen, ongeacht wat je tegenkomt op je weg..

Succes!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

als ik je een praktische tip mag geven hb

vraag de moderator een andere nickname.

je schrijft zelf steeds over je klaagzang en dan

trekt zo'n negatieve nick je ook nog extra in

zo'n spiraal. Een nickname kan je ook positief

be-invloeden!! en je hebt elke positieve insteek nodig

die je nu kunt bedenken! succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk dat ik dat helemaal met je eens ben Jane , om er uit te komen ben je wel enigzins verplicht aan je zelf , om je zelf positief in te stellen .

Jammeren , janken , klagen etc. helpt je geen ene bal .

Advies vragen wel , maar volg die dan ( als het goed bedoeld positief advies is ) ook op .

Verder ; je kunt beter maar een beetje zelfspot , humor en een positieve instelling hebben , want dat leid wel heerlijk de aandacht af vind ik .

Beter een heerlijk beetje lachen , dan een " heerlijk borreltje" zuipen toch ?

Daarvoor zijn we immers hier , en niet voor je zweetvoeten , tranen of snotneus

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Huilebalkje, nog niet zo lang geleden zat ik er ook zo bij.

En ik weet wat je doorstaat.

Hier zijn belangrijke tips gegeven.

Stap uit de slachtofferrol,

Laat je nickname veranderen in zoiets als ' SURVIVOR',

Met je dochter en jou komt het heus wel goed, mits

jij nu aan jezelf gaat werken.

Dat kost tijd.

En ... neem de refusal en als de alcohol echt helemaal uit je geest en lijf is,

zal je je langzaam ook beter en sterker gaan voelen.

En vooral: accepteer alle hulp.

Je bent het waard voor jezelf en je dochter.

Sterkte.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is allemaal heel nuttig, en heel rationeel wat hierboven allemaal staat. Het is WEL allemaal achterafgeredeneer van mensen die (tijdelijk?) ADB zijn.

Ik weet niet of Huilebalkje daar zoveel aan heeft. Zij zit nog midden in de wanhoop.....het uitzichtsloze gevoel dat velen bekruipt als ze een tijdje ADB zijn, en volgens mij lukt zelfs DAT haar niet. Ze heeft ZELFS niet de eerste euforie mogen meemaken van de "ontwaking" van een alcoholperiode.

Aan de tips van "go for it" ........." laat je er niet van afbrengen"...heeft ze dan ook niet veel, vrees ik.

Staar je ook niet blind op Refusal.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dennis, jij slaat de spijker op zijn kop. Ik weet niet hoe het is om zonder alcohol te leven, weet alleen hoe ik ernaar verlang. Heb gisteravond stiekem de refusal niet genomen, heb de hele nacht eraan liggen denken hoe ik het vandaag met alcohol zou gaan invullen. Uit die slachtofferrol komen wil ik wel ,maar hoe en met wie? Ben vandaag weer bij de brijder geweest en heb eerlijk verteld over het niet innemen van de refusal. Hij wilde me laten opnemen om de eerste moeilijke dagen door te komen na het niet drinken, maar er was geen arts en hij kon pas vanmiddag laat contact leggen... Moest naar huis en hem beloven de refusal in te nemen. Dat heb ik niet gedaan. Ben ik dan eigenwijs en denk ik niet na over de gevolgen? Heus wel, maar de roes die de drank me geeft is gewoon veel sterker! Heb gisteren de hulplijn van de aa gebeld, maar daar had ik niet zoveel aan. Ik moest wat gaan doen in huis. Dat doe ik al tijden niet want ik ben zo depressief.., Af en toe doe ik de was en hou ik het beneden schoon, maar echt actief ben ik niet. Het gaat gewoon nog niet zo goed om te stoppen met de drank. Daar heb ik meer begeleiding bij nodig. Ben wel blij met dit forum en hoop niet dat ik eraf moet omdat het stoppen nog niet lukt!

Ik heb kinderen en een hele lieve man om voor te leven en toch lukt het stoppen niet dat is enorm balen en voel me erg zwak. Iets groters heeft me in zijn macht. Ga mogenochtend de refusal inemen met mijn man erbij. Heb verder morgen weer een afspraak bij de brijder met de hulpverlener en de verslavingsarts.

Bedankt voor jullie support, daar leef ik op!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Och Lachebekkie tuurlijk hoef je er hier niet af, kom op zeg, we zijn allemaal zo begonnen zoals jij je nu voelt hoor, blijf maar hier zodat je niet het gevoel krijgt er helemaal alleen voor te staan. Heel belangrijk voor je.

En je komt er wel achter hoe het is om zonder alcohol te gaan leven maar geef jezelf de tijd om te leren. Dat gaat vaak met vallen en opstaan maar zolang je met jezelf bezig bent ben je op de goeie weg.

En ja je kan wel iedereen bellen maar toch wat er ook gebeurd, jij bent de gene die die stappen moet gaan zetten.

In een slachtofferrol zitten betekent dat jezelf het idee hebt er niets aan te kunnen doen, dingen overvallen je, je bent niet bij machten om er iets aan te doen, je hebt de kracht niet, je weet niet hoe je het komt enz. Dus hoop je door dat tegen anderen zo te zeggen, dat ze medelijden (leven) krijgen en dat zij het voor je gaan opknappen. Jouw problemen overnemen en ze oplossen. Dat kan niet, jij bent verantwoordelijk voor die slok, en jij zal zo moeten groeien dat je sterk genoeg bent om nee te zeggen tegen de alcohol. Het is niet iets sterkers dat jou in je macht heeft. Door dat te zeggen geef je het al op.

En je zal zien dat, als je er eenmaal mee bezig gaat, je een hele krachtige vrouw bent of gaat worden die haar eigen boontjes weer kan doppen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Huilebalkje, (eigenlijk vind ik het lachebekkie van Bol veel beter klinken)

Tip;,

Spreek met je man af, dat je ELKE morgen in zijn bijzijn de refusal in neemt.

Flinke stok achter de deur, en zo betrek je je man ook in je proces, zodat je het meer "samen"doet.

Begrijp, je wanhoop, maar goed, dat je hulp zoekt aan alle kanten.

Blijf dat doen, en lees veel mee hier.

Eens komt de tijd, dat het dan beter gaat.

Zeker weten!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Huilebalkje,

Refusal is een heftig middel, je wordt heel erg ziek als je daarbij een glaasje drinkt.

Zelfs tot psychoses toe.

Lees ook eens op het baclofen draadje en het boek van Ameisen.

Misschien in jouw geval zo gek nog niet om hierover te beginnen met je behandelend arts.

Veel succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: Dennis

...Het is allemaal heel nuttig, en heel rationeel wat hierboven allemaal staat. Het is WEL allemaal achterafgeredeneer van mensen die (tijdelijk?) ADB zijn.
Ik weet niet of Huilebalkje daar zoveel aan heeft... quote>


Ach ja, Dennis. Als ik het allemaal vooraf had kunnen redeneren was ik hoogstwaarschijnlijk niet verslaafd geraakt. Ik heb mezelf het meest kunnen spiegelen en optrekken aan mensen die ook allemaal achteraf redeneerden, ervaringsdeskundigen zogezegd.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lachebekkie wat had je verwacht van de AA hulplijn ?

Hadden ze niemand in jou buurt voor een persoonlijk gesprek ?

Ik weet niet waar je woont , maar kijk nog eens op site van de AA waar er vanavond een meeting bij je in de buurt is .

Als je in het gooi woont mag je wat mij betreft met mij mee hoor , vanavond is er n.l. een AA meeting in Hilversum op het noordse bosje .

In het Jellenek gebouw , het begint om half acht .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb toch de beslissing genomen om door te gaan met de refusal onder toezicht van mijn man. En er dan ook niet mee rommelen. Dat was voor de brijder vandaag de reden om me niet opnieuw op te laten nemen. Na het weekend belt de hulpverlener hoe het gegaan is en gaan we verder met de intake en kijken in welke vorm ik hulp nodig heb.

Psychisch is het wel een zootje, daardoor ben ik ook gaan drinken. Om niets meer te voelen. Dat komt nu wel erg op me af. Een opname op de psychiatriche afdeling was net niet nodig, omdat mijn man thuis is, ik slaapillen heb gekregen om het weekend door te komen en ik moet 2 x daags de oxasepam innemen. Dan spreek ik hun ook weer maandag, hoe nu verder.

Wat is het moeilijk zonder drank! Hoe hebben jullie dat de eerste dagen gedaan? Het is niet zozeer de trek alsmeer het verdovende gevoel wat ik zo mis. Op deze manier lijk ik de wereld niet aan te kunnen en ik moet er zijn voor mijn kinderen. Ik moet nu eerst aan mezelf denken en voor mezelf leren zorgen, maar er zijn thuis zoveel problemen rond mijn dochter en daardoor ook voor mijn zoon dat dat het het allemaal niet makkelijk maakt.

Fijn dat jullie er zijn!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...