Spring naar bijdragen

monika

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    186
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door monika geplaatst

  1. monika

    baclofen

    Ik heb het nagelezen op dit forum. Moderators lezen GEEN persoonlijke berichten. Maar... het is mij al een paar keer gebeurd dat ik een PB kreeg en hierop antwoordde. Dan kreeg ik een bericht van Moderator, dat ik niet moest antwoorden via de mail die ik had gekregen, maar naar de persoon zelf. De situatie is dus zo: de moderator stuurt persoonlijke berichten aan ons door. Zonder deze te kunnen lezen. Maar reageren wij hier vervolgens op (zoals je normaal gesproken op een mail doet, met het terugzendpijltje) dan komt je reactie op die pb dus wel bij de moderator terecht. En die kan hij wel lezen, heb ik gemerkt. Ik kreeg namelijk inhoudelijk commentaar van de moderator op een pb. Er staan een paar links in de mail, waar je op kunt klikken om een pb naar de juiste persoon terug te sturen. Maar klik je hierop, is mij niet duidelijk dat het pb echt alleen naar die persoon gaat. Kortom: technisch geien moet hier een en ander veranderen.
  2. monika

    baclofen

    Hey Kirky, even wat anders: ik ben benieuwd naar jouw Baclofen ervaringen!
  3. monika

    baclofen

    Nou, lege boel hier! Maar goed, ik heb iets nieuws van de verslavingsarts gekregen, in plaats van Baclofen. Selincro heet het, is net nieuw op de markt en schijnt de zucht naar alcohol tegen te gaan. Als ik wil drinken, moet ik er 1 nemen. Dan als het goed is drink ik veel minder. Ook veel minder bijwerkingen. Ben benieuwd, uitproberen kan altijd. Als er meer ervaringen mee zijn hier, hoor ik het graag!
  4. monika

    baclofen

    (Verwijderd door de moderator)
  5. monika

    baclofen

    ff goed lezen, pb is niet naar jou gestuurd
  6. monika

    baclofen

    bb ik was al dik 2 weken geleden gestopt, heb ik hier ook geschreven. Ik heb het 5 maanden geslikt. Alleen de eerste paar maanden dronk ik weinig, voelde me niet lekker door de bijwerkingen. Toen die verdwenen kwam de grote trek terug. Verhoging na verhoging, niets hielp. Ik vind dat ik het lang heb volgehouden met uitproberen. Bovendien moest ik er mee stoppen vanwege die Dex amfetamine die ik kreeg voorgeschreven. Nu ik ook daar mee bengestopt wegens de bijwerkingen, slik ik lekker helemaal niets, wat mijn hersenen beinvloedt. Ga me nu volledig richten op leren ontspannen, zodat ik de stress de baas kan. Ik heb het er uitgebreid met verslavingsarts over gehad. Baclofen werkt op de angsten, die alcoholisten soms hebben en waardoor ze gaan drinken. (zegt Ameisen ook). Maar niet elke alcoholist drinkt om angsten. Ik drink om rustig te worden (ADHD). Dus is het logisch dat het bijbij niet werkt. PR, Redrose: blijf hier voor niemand weg. Ik heb je een pb gestuurd.
  7. monika

    baclofen

    Hoeveel mg gebruik je nu Trijsje? Ik ben weer gestopt met de Dexamfetamine. Hoewel het rust gaf, werd ik er na een dag of 5 enorm ziek en beroerd van. Zelfs van 1 halfje al. Daar zijn de bw van Baclofen echt niets bij. Maar ook hiervoor geldt: voor de één werkt het goed, voor de ander niet. Morgen staat er nog een afspraak met verslavingsarts. Ik wil het met hem erover hebben, om weer te starten met Baclofen, tot een veel hogere dosis dan ik had (2 x 20 mg per dag). Of misschien heeft hij al nieuws over het nieuwe medicijn zonder al die bw. Met mijn drinken gaat het nu wisselend. Laatste dagen niets, daarvoor 2 dagen weer wel.
  8. monika

    baclofen

    Hallo, ben nu sinds een week gestopt met Baclofen. Bleek niet goed samen te gaan met Dex-amfetamine, die ik heb gekregen voor mijn ADHD. Daar komt bij, dat de Baclofen de laatste tijd niets meer voor me deed, ondanks verhogingen. Ik begon weer veel te drinken. Maar sinds ik Dex slik, al vanaf de eerste dag, een ongekende rust in mijn hoofd. En daardoor geen drang om te gaan drinken. Bleek destijds ook al uit de ADHD test: alcohol was bij mij hét 'medicijn' om de drukte, chaos in mijn hoofd te dempen. Ik weet het, het is nog maar een week, dus even afwachten hoe het verder gaat. Ik blijf dit forum in elk geval voorlopig wel volgen, ben benieuwd hoe het jullie verder vergaat met Baclofen.
  9. monika

    baclofen

    Hallo DrDre, fijn je hier weer te zien. Wat betreft het eigen risico: dat is dit jaar 350 euro, volgend jaar 360 euro. Betalen alle mensen in Nederland voor medicijnen, ziekenhuisbezoek en dergelijke. Alleen de huisarts valt niet onder eigen risico. Dus: alleen diegenen die nooit medicijnen slikken, nooit naar een specialist hoeven, die betalen geen eigen risico. Het beste kun je elke maand 30 euro apart leggen, gewoon bij je vaste lasten rekenen.
  10. monika

    baclofen

    Ik merk ook aldoor verschil in bijwerkingen. Vooral als ik bezig/druk ben, merk ik niets. Maar o wee als ik ga zitten, of relaxed ben. Val ik prompt in een hazenslaap, ook als ik op bezoek ben. Verslavingsarts zei, dat je natuurlijk meer voelt als je niet bezig bent. Gaat goed met nuchter blijven. Af en toe een trekmoment, maar dan ga ik afleiding zoeken. Helpt wel.
  11. monika

    baclofen

    Verslavingsarts denkt dat misschien de combinatie met Dex-amfetamine die ik sinds kort slik, verantwoordelijk is voor mijn zuippartij van afgelopen week. Ondanks dat er geen officiële wisselwerking is, kan het toch gebeuren dat mensen bepaalde combinaties van medicijnen niet goed verdragen. Heeft o.a. te maken met lichaamseigen stoffen, zegt hij. Maar: ook als je (een beetje) blijft drinken met Baclofen, blijf je bij het minste geringste trek houden, is zijn ervaring. Dan kan het toch zijn werk niet goed doen. Hij schrijft dan ook wel Refusal voor bij sommigen, of ze doen een detox als ze met Baclofen starten. De resultaten bij mensen die echt stoppen met drinken, zijn volgens hem veel beter. Wat zitten we het ons dan moeilijker te maken dan het is? Ik ben er in ieder geval klaar mee: om te beginnen de komende 2 weken niet drinken, geen druppel. Daarna misschien weer verlengen. PR ik had nergens gelezen dat je je naam had veranderd. Vreemde gewaarwording, dat ik kennelijk toch niet met een nieuweling heb gepraat.
  12. monika

    baclofen

    Kom net terug van de Leefstijltraining van Tactus. Was een voorwaarde om Baclofen daar voorgeschreven te krijgen. Nu afgesproken dat ik de komende 2 weken niet drink. Lijst gemaakt met dingen die ik kan doen als ik trek krijg.Deze ga ik elke dag minstens 1 x doorlezen, samen met mijn lijst van voor- en nadelen van drinken. Ook het advies gekregen om een zelfhulpgroep te zoeken. Kortom: Baclofen doet het niet allemaal automatisch, dat stoppen. Kan wel hulpmiddel zijn. Nou ja, dan heb ik me danig vergist. Maar ik ga ervoor. Morgen nog naar verslavingsarts, kijken wat die zegt.
  13. monika

    baclofen

    Nu ik alles goed teruglees, heb ik een vraag aan jou, bb. Je schrijft dat je genoeg mensen hebt gezien, waarbij Baclofen niet meer hielp na een terugval? Dat is voor het eerst dat ik zoiets hoor. Heb je hier meer info over?
  14. monika

    baclofen

    Ik denk dat ik niet goed ben begrepen. Ik vind het heel storend dat er zo persoonlijk op elkaar wordt ingehakt. Door allemaal die eraan meedoen, dus ook bb. En wat betreft de Baclofen: die moet inderdaad de craving verminderen. Deed het ook. Maar nu niet meer. Daar gaat het over.
  15. monika

    baclofen

    Bah alweer gebakkelei, alweer over de houding van bb. Is al zo sinds ik hier kom begin aug. Wordt het zat. We zijn hier verdorie toch om elkaar te helpen? En hulp, is wat ik nu vraag. Sinds een paar dagen weer aan de drank. Ondanks verhogingen van Baclofen. Ik drink er dwars doorheen en ben de grip kwijt. Elke dag neem ik me ernstig voor om het niet te doen, maar de drang is te sterk. Het lijkt erop, dat Baclofen niet meer werkt bij mij. Vanaf 5 aug, toen ik ermee startte, was ik best tevreden. Dronk af en toe, maar slechts weinig. Hooguit 2 bier. Maar nu... is het beest weer los. Moet er wel bij zeggen, dat ik sinds kort groepstherapie volg, wat nogal wat emoties losmaakt. En emoties... leiden rechtstreeks naar drank bij mij. Ik denk dat ik daar voorlopig maar mee moet stoppen, en mijn leven eerst maar eens zo simpel mogelijk moet houden.
  16. monika

    baclofen

    Dat zegt de verslavingsarts dus ook bb
  17. monika

    baclofen

    PR ik ken die handleiding. Maar daar staat niets in over 'stapelen'. Vreemd genoeg heb ik de laatste paar uur ineens wel bijwerkingen. Ineens enorm slaperig en suf. Dat begon toen ik ontspannen op een stoel zat bij mensen. Is me al eerder opgevallen: als ik druk doende ben met van alles, heb ik geen bw. Ben ik meer ontspannen, dan slaan de bw toe. Ook hierover niets in de handleiding. Wel moeilijk dus, om te bepalen of ik nou bw heb of niet!
  18. monika

    baclofen

    Begrijp er niets meer van... ben 2 dagen verhoogd, en toch gelijk na de eerste dag alwéér trek, tot nu aan toe! Ook nu weer weinig bw van de verhoging, klein beetje suffig maar niet erg. Misschien is het niet goed dat ik maar 2 x per dag Baclofen slik? Vanaf vandaag toch maar 3 x gaan doen. Dan zit ik in totaal op 75 mg per dag. Mijn verslavingsarts wil niet hoger gaan dan 80 mg per dag. Schijnt een norm in Nederland te zijn. Toch wel raar, want hij zegt ook, dat Baclofen niet 'stapelt'. Dat het gewoon is uitgewerkt na 6 uur. Wat maakt het dan uit of je boven de 80 mg uit zou komen...
  19. monika

    Nooit meer roken

    Gisteren ook gestopt met roken. Ik damp nu (e-cigaret). Is heel goed te doen.
  20. monika

    baclofen

    Op hoeveel mg zit je nu Trijsje? Met mij gaat het goed. Maar ben wel weer aan een verhoging toe. Geen bw meer en kreeg vanavond trek. Morgen start ik met 25 mg per keer. Ik slik meestal 2 x daags, rond 10.00 uur en rond 17.00 uur. Is voldoende merk ik. Wat mis ik toch een aantal mensen hier de laatste tijd! Waar hangt iedereen uit?
  21. monika

    baclofen

    PR, klopt. Op 29 okt. teveel gedronken. Ik geschrokken, gelijk de dag erop Baclofen verhoogd. En de dag erna weer verhoogd. Het is een wonderlijke pil, werkt gelijk. Heeft ook geen aanlooptijd nodig, zoals met veel medicijnen. Toch zit ik vandaag wel in de stress. Errug leuke man leren kennen via internet. Dinsdag eerste afspraakje. Ik dacht gelijk aan drank. Denken dus. Maar als ik vervolgens voor me zag, en voelde, om werkelijk een bier te gaan drinken, stond het me tegen. Meer kan ik er niet over zeggen, zo is het hoe het werkt.
  22. monika

    baclofen

    Fijn hoor, geen trek hebben! En ook van die 20 mg per keer, nauwelijks bijwerkingen, alleen wel lekker rustig in mijn hoofd! N.a.v. bovenstaande berichten over af en toe willen drinken: Ik vraag mij af, hoe 'gewone' mensen af en toe drinken. Waarom zouden ze dat doen? Voor de smaak, of voor het effect? Voor de gezelligheid? Waarom is het gezellig om af en toe te drinken? Nu ik totaal geen trek heb, zou ik echt geen reden weten, om 'gewoon' af en toe te drinken. Ik, als rechtgeaarde alcoholist, heb dat ook nooit gekend natuurlijk. Lekker is het niet vind ik. En voor het effect van aangeschoten zijn: dat verlangen wordt nou net onderdrukt met Baclofen. Dus ook daarom: geen behoefte om af en toe te drinken. Blijft over: het mee willen doen met anderen? Met ,mensen die aangeschoten worden? Heeft ook niet zoveel zin, om met mensen te praten die beneveld zijn. Omgaan met nuchtere mensen vind ik nu pas echt leuk en dat geeft waardevolle, échte contact. En als die af en toe een glaasje drinken omdat ze het gewoon lekker vinden: kan mij niets boeien. De één vindt nou eenmaal plakje worst lekker, de ander plakje kaas. Ik vind koffie en mangosap erg lekker.
  23. monika

    baclofen

    Nou moe, vandaag dus verhoogd na 20 mg per keer, en totaal geen bijwerkingen, hoe is het mogelijk! Zit ik al vanaf begin aug. te martelen met 3 x 10 mg, elke kleine verhoging gaf nare bw. En nu: slechts 2 dagen naar 3 x 15 gegaan, nog trek en geen bw. Dus naar 3 x 20 gegaan. Geen bw, ook geen trek. Zou mijn lichaam er dan na 3 mnd toch eindelijk aangewend zijn geraakt? Ben er wel blij mee.
  24. Het is heel bekend, dat als je de drank moet missen, je door een soort van rouw heen gaat.
  25. monika

    baclofen

    Nou ik wil de behoefte aan drank niet meer voelen. Ook niet voor af en toe. Zolang de behoefte er is, voel ik mij nog verslaafd. En daar wil ik van af. Maar over vandaag: is goed gegaan weer. Wel met trek. Merk niets van de verhoging van Baclofen. Dus ga ik morgen 'doorstoten' naar 20 mg per keer. Heb oorontsteking en kreeg van de KNO arts een medicijn voorgeschreven: Bac... icoline. Wel lachen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...