Spring naar bijdragen

pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers


bolletje

Aanbevolen berichten

Hoi,

Ik ben hier nieuw (zie wie is wie) en ben sinds maandag begonnen met refusal. Nu lees ik in de bijsluiter dat ik na de startdosering van 3 tabletten per dag kan overgaan op halve/een tablet per dag, of 2 maal per week 2-3 tabletten. De huisarts heeft hierover verder niets gezegd. Mij lijkt dagelijks wel prettig, zodat het gewoon bij m'n vaste routine hoort. Maar zijn er ook redenen om het 2 maal per week te doen? Of maakt dat totaal niets uit??

Hopelijk kan iemand me wat wijzer maken

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Loretta, het hangt er een beetje vanaf. De startdosis van drie heb ik nooit gedaan, het zal wel bedoeld zijn op een flinke portie gelijk in de bloedbaan te krijgen maar als je gewoon begint met de onderhoudsdosis dan duurt dat iets langer. Ik denk dat je na 1 pil gewoon al niet meer kunt drinken!! Echt niet en probeer het ook maar niet. Ik slik om de hele dag een halve tablet (weeg 79 kilo) en dat is voor mij ruim voldoende om geen drup aan te raken (maar geen last van deodorant of verzorgingsmiddel waar een beetje alcohol in zit, dit valt wel uit te proberen omdat dat maar hele kleine hoeveelheden zijn). Als je van een beetje deo een blozend en kloppend hoofd krijgt dan kan ook dat niet , maar dood zul je daar dan niet van neervallen. Er zijn verzorgingsproducten zat waar geen alcohol in zit, staat wel op de verpakkingen. Ik heb een medicijndoosje gekocht waar ik de halve pilletjes een maand van tevoren instop en dat ligt voor mij zichtbaar in de huiskamer zodat ik ze niet vergeet te nemen. Dat gebeurt me maar heel sporadisch en dan nog valt er niet door heen te drinken. Het is ook wat persoonlijk hoeveel je slikt, er zijn mensen die er dwars doorheen drinken wat ik nooit heb begrepen. Het helpt mij echt geweldig, je hoeft gewoon niet over drank meer na te denken en dat geeft een hoop rust. De positieve ontwikkelingen komen dan echt na verloop van tijd wel om de hoek kijken! Heel veel succes!

Hier is ie weer binnen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Wimmelt,

Bedankt voor de info! Ik ben wel begonnen met 3 dagen 3 stuks, en zal dan nu overgaan naar 0,5 per dag. Dagelijks lijkt me toch prettiger dan on de aantal dagen.

Gelukkig geen last van deo en dergelijke, van week wel 2 kleine slokjes bier geproefd (op aanraden van huisarts, om te kijken hoe dat voelde), en ik was meteen genezen!

Ik vind het ook een prettig idee, ik heb nu al 4 dagen niets gedronken. Hoewel ik niet eens zo enorm veel dronk (maar wel te veel), waren er ook nooit dagen dat ik niets dronk. Dus dit is al heel knap van mij haha!

Ik hoef nu in elk geval niet na te denken 'zal ik wel..' Of 'ach, eentje kan wel'. Een fijne stok achter de deur

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...