Spring naar bijdragen

Zala1981

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  54
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

555 profielweergaven

Zala1981's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

 1. Het scheelt niet veel. Maar het is hier de normaalste zaak van de wereld om in de ochtend met een blik bier te beginnen, bij de auto, voor de deur van een tabakswinkel. Volgens mij verkopen ze hier ook alleen maar 0.5 liter blikken. (uiteraard niet bij iedereen, maar in NL zag ik dat fenomeen toch niet zo heel vaak).
 2. Zala1981

  Ook even voorstellen

  Dank je Lonster! Ja ik ben zeker wel naar training geweest! Een busje eerder genomen om er even lekker uit te zijn. Ik heb gisteren ook al aan mijn trainer gevraagd of hij mij vandaag thuis wilde brengen, zodat ik vandaag dus eigenlijk als het ware ook met hem en mezelf heb afgesproken om vandaag ook te gaan! Ik ga straks lopend naar het station, dat is een flinke wandeling van 50 minuten. Ik moet dan dus om 14 uur de deur uit, en dat lukt me wel om tot dan niet te drinken ;-). Zo lukt het me in elk geval 3 keer per week om niet overdag al in de verleiding te komen te gaan drinken. En eigenlijk voelt het natuurlijk ook veel fijner om gewoon lekker nuchter op pad te zijn dan om me rond de middag al af te vragen wanneer het acceptabel zou zijn de fles wijn open te trekken. Het andere voordeel is dat ik daarna zo kapot ben, er nog met de honden uit moet, moet douchen en eten dat er ook niet veel tijd overblijft om nog een hele fles wijn achterover te gieten. En dat ik ontzettend goed slaap omdat ik zo vermoeid ben. Mijn zoon zei gisteren dat hij trots op me is dat ik er mee aan de slag ga, ik heb hem gevraagd dit op een briefje te schrijven en dat heb ik op de koelkast gehangen. Ik heb er vandaag nog wat briefjes bij gehangen met andere voordelen van niet en/of minder drinken. Verder heb ik me voorgenomen om van de week even mijn breispullen van zolder te halen om daar ook weer lekker mee aan de gang te gaan en om de verveling een beetje tegen te gaan. Ik denk dat het toch voornamelijk door verveling en gewoonte komt, dus het is goed om wat afleiding te hebben. En ik heb me aangemeld bij zo'n online zelfhulpprogramma met een dagboek en oefeningen en zo.
 3. Zala1981

  Ook even voorstellen

  Bedankt voor je welkom! Ja die online meetings had ik ook gezien, wellicht dat ik daar ook nog wel even naar kan kijken! Het beste weet ik natuurlijk dat het beter is om helemaal te stoppen, maar aan dat idee moet ik nog even wennen merk ik. Voor nu is het in elk geval dat ik er mee aan de slag wil!
 4. Oh wat een herkenning!!! Toen ik nog in NL woonde ging ik ook steeds naar verschillende slijters. Waar ik nu woon is het heel normaal om liters drank in te slaan dus daar keek ik verder niet meer naar. Ook verkopen ze hier wijn in 5 liter dozen, daar kon ik toch wel even een poosje mee vooruit. Inderdaad, flessen aanlengen met water of wat dan ook. Een groene ijsthee fles vullen met wijn (ziet er bijna het hetzelfde uit), deze in mijn sporttas verstoppen. Daar kon ik natuurlijk pas mee beginnen als we al aan een glas wijn zaten, anders ruik je dat natuurlijk. Voor overdag had ik dan een frisdrankflesje met wodka aangelengd met ranja. Daar ga ik in elk geval niet meer aan beginnen, en het lijkt me een hele opluchting om daar inderdaad vanaf te zijn.
 5. Zala1981

  Ik zoek een maatje!

  Ik zie dat de meeste berichten hier al wat ouder zijn, dus vandaar een nieuw oproepje. Wie zou met mij samen de uitdaging aan willen gaan? Ik wil er wel bij zeggen dat ik er nog niet aan toe ben helemaal cold turkey te stoppen vanaf vandaag, hoewel dat misschien wel het beste zou zijn, maar ik zit nu nog in het proces van bewustwording en dat is al heel wat vind ik zelf. Het is ook al heel wat dat ik me vandaag absoluut heb voorgenomen zeker naar training te gaan om 17.00 en niet al te beginnen te drinken waardoor ik uiteindelijk alsnog niet ga. Mocht het er toe doen, ik ben een vrouw van 43, moeder van een zoon van 13 en een sterretje en ik woon in het buitenland (alleen daarom lijkt het me al fijn een maatje te hebben).
 6. Zala1981

  Ook even voorstellen

  Hoi! Ik ben Zala en woon sinds een half jaar in het buitenland met mijn man en zoon. De reden dat ik mij heb aangemeld mag duidelijk zijn, en aangezien ik zelfs kennelijk al een account had van jaren terug maakt de noodzaak ook wel duidelijk is. Ik heb eigenlijk al jaren een haat/liefde verhouding met alcohol, en met regelmaat gaat het helemaal de mist in, wat nu ook weer het geval is. Zelfs zo erg dat ik stiekem begon te drinken en steeds vroeger op de dag. Mijn man had me hier op betrapt en ik schaam me werkelijk waar de ogen uit mijn kop. Waarom ik zo veel drink? Geen idee, verveling, de roes, ik vind de smaak van witte wijn ook serieus lekker moet ik eerlijk zeggen. Als beloning, tegen de zenuwen (ik dronk zelfs eens shot wodka onderweg naar mijn eerste training hier, wat erg als ik dat zo opschrijf). Kortom, altijd wel een reden dus. Wat ook niet helpt is dat de dagen hier erg vroeg beginnen, zo rond 5 uur, waardoor de dag ook wel eindeloos duurt. Maar goed, ik kan mijn dagen nu dus fijn slijten met dit forum en mijn boek. Maar het is nu echt tijd om er iets mee te doen. Aangezien ik in het buitenland woon zal ik het in mijn eentje op moeten knappen (anders had ik wellicht iets van de AA of zo opgezocht). Ik heb het boek 'Succesvol minderen of stoppen met alcohol' in huis (ook dat lag al ruim een jaar te versloffen in een la), en vandaar dus ook dat ik dit forum dus weer heb opgesnord. Ik zal ook nog een oproep doen om een maatje te zoeken, het lijkt me fijn om in een whatsapp groep te zitten met lotgenoten en ook om uberhaupt wat contact te hebben aangezien ik hier in mijn nieuwe land nog geen mensen ken en de taal nog niet voldoende beheers. Sowieso wil ik er iets aan doen voor mijn man en mijn zoon, maar ik besef me ook dat bij mij zelf ook de knop om moet. Het besef is er in elk geval dat er iets moet gebeuren, dus dat is al een mooi begin. Aan iedereen die al succesvol is gestopt, supergoed! En aan degenen die er nog mee worstelen, heel veel succes!
 7. Zala1981

  Even voorstellen; Loretta

  Haha, tnx lj. Maar het ligt ook wel aan de tijd van de maand hoor dat het zo gunstig uitvalt. Maar ik ben van nature nu eenmaal een optimist
 8. Zala1981

  Even voorstellen; Loretta

  Tnx, jij ook succes! Toch nog 1,5 kilo afgevallen, da's een mooi begin
 9. Zala1981

  Even voorstellen; Loretta

  de eerste week zit erop! Ik verbaas me erover hoe makkelijk het eigenlijk gaat. Wel een paar sigaretjes gerookt, maar ook die laat ik daarna weer makkelijk staan. Het is ook heerlijk helder opstaan moet ik zeggen, zonder een doorgerookte keel, houten kop en dorst, dorst, dorst! ik begin aardig wat inzicht te krijgen in mijn alcoholgebruik en ben er veel over na aan het denken. Ik had niet als doel volledig te stoppen, wel flink te minderen. Ik heb daar vertrouwen in dat dat me gaat lukken, hoewel ik nog geen idee heb wanneer, voor nu bevalt het me op deze manier ook goed. Had wel gehoopt dat ik minstens 5 kilo kwijt zou zijn zonder al die wijntjes/biertjes maar dat valt nog ff flink tegen, potverdorie.... Aan de andere kant, gestopt met roken en niet aankomen, da's ook al wat natuurlijk!
 10. Beetje laat, maar gister nuchter gaan slapen
 11. Ik heb dat ook ooit eens gehad, brrr zo smerig. Stak dan liever maar weer een peuk op haha
 12. Fijn Agnieta!! Zo, net weer lekker gesport met m'n zusje, afgesproken dat we morgen weer gaan! Lekker om weer zo goed bezig te zijn.
 13. @agnieta, hoe was je bijeenkomst gisteren? Of is dat gister al besproken en heb ik dat gemist?
 14. Hoi Doris, Was je nog naar de dokter geweest? Ga je starten met refusal of toch maar niet?
 15. Tnx MG! Het is ook juist daarom dat ik 'makkelijk' van de peuken af kan blijven; weet dat als ik er nu eentje opsteek, ik daar weer de hele dag aan ga denken, weer de hele dag de behoefte heb. Die behoefte is nu na een dag of 4 al sterk afgenomen. Met drinken had ik dat een stuk minder, waardoor ik dat ook wel wat moeilijker vind. Na het werk kan ik gerust 2/3 wijntjes drinken om daarna naar bed te gaan. In die zin vond ik het roken dus verslavender. Ik zei tijdens werk wel eens 'oh ik móet zo echt ff een sigaretje roken', maar ik heb nog nooit gezegd 'en nú moet ik even een wijntje drinken' onder werktijd. Inderdaad Etty, mijn zoontje kan nog niet lezen, maar gelukkig ben ik die tijd dat hij het me voor gaat lezen vóór. Nu maar hopen dat ik op tijd ben met het goede voorbeeld
×
×
 • Nieuwe aanmaken...