Spring naar bijdragen

pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers


bolletje

Aanbevolen berichten

Deed ik eerst ook Blondie en ik was aldoor blij met hem slikken. Ha, dacht ik dan, weer een tijd veilig. Maar sinds een tijdje slik ik mijn andere medicijnen alleen 's avonds. En het gekke is dat ik 's avonds bijna nooit trek heb. Ik maak van het drinken weer een heel mooi plaatje in mijn hoofd terwijl ik weet dat het helemaal niet zo mooi is. Vind mezelf echt heel raar

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blekje je bent niet raar hoor, hier vechten veel mensen mee, maar een mooi plaatje maken van alc. daar moet je toch voor oppassen.

Beter als je trek hebt is kijken naar wat de alc. allemaal voor 'n ellende heeft gegeven in je leven. Desnoods schrijf je( hier) op wat voor negatieve en wat voor 'n positieve herinneringen je hebt aan de alc. en dat goed bewaren zodat je, als je het niet meer uit kan houden, je altijd even terug kan kijken.

Ik heb het draadje even naar boven gehaald voor je over de negatieve ervaringen met drank. Misschien kan je dat eens doorlezen en kijken of je iets herkend, of zelf iets opschrijven.

Succes. :)

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blekje, ik zou zeggen

stop met dit jezelf gek maken

en slik gewoon gedisciplineerd

je pil. Om eraan te wennen zo vaak

als je arts verantwoord vindt en jij

zelf begrijpt dat je niet mag spotten met drinken

en de kombi met Refu. Je bent niet voor niets

op dit forum en met dat heen en weer gejonas

houd je alleen jezelf voor de gek.

je wilt niet drinken, klaar! Toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel Bolletje, ik ga even kijken waar ik dat kan vinden. Gek he, ik heb helemaal niet het idee dat alcohol voor zoveel puin heeft gezorgd in mijn leven. Maar er zijn wel een paar dingen die ik op kan noemen die niet goed waren

Ā 

Blekje, lees je eerste berichten hier nog maar eens door. Tien jaar geleden al een detox; dat zal niet voor niets zijn geweest denk ik.

Nu 2 tot 4 tot 6 en soms 10 consumpties op een dag. Nu dan niet, maar op dit moment ben je er heel de dag mee bezig. Hoezo afhankelijkheid?

Misschien heeft alcohol voor weinig nu aanwijsbare puin gezorgd. Dan mag je in je handen knijpen. En je kunt er op wachten, dat dat wel gaat gebeuren.

Wat je nu misschien meemaakt, is het ontkennen van het probleem. Omdat het accepteren ervan geen leuke vervolgacties met zich meebrengt. Ik denk dat je zelf wel beter weet, diep van binnen; wat hier nu spreekt zou best eens je afhankelijkheid (verslaving) van alcohol kunnen zijn.

Ā 

Ik hoop dat je jezelf gaat vinden Blekje. Het is ontzettend lastig, ik weet er alles van, maar het levert ook zoveel op. En dat gun ik jou ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, MijnGerrit, ik weet dat hier de verslaving spreekt. Dat is ook de reden dat ik nog niet gedronken heb en uiteindelijk toch de Refusal steeds weer genomen heb. Elke keer dat ik bezig ga met een behandeling schiet ik weer iets op. De detox en de opname daarna op de complexe verslavingsafdeling hebben qua drinkgedrag alleen opgeleverd dat ik mij bewuster was van mijn verslaving, maar er was met mijn psychishe gezondheid zoveel mis, dat ik er niet veel meer mee kon. Nadat ik twee jaar geleden een juistere diagnose kreeg is er veel opgeruimd en de kwaliteit van mijn leven is zoveel beter geworden. Nu moet ik hiermee afrekenen en dan kom ik tot de conclusie dat ik al meer dan 40 jaar mijn emoties, spanningen en ongenoegen heb gereguleerd met alcohol. Dat is niet een twee drie anders aangeleerd natuurlijk. Mijn hoofd weet dat dat maar een tijdelijke ontspanning is maar mijn lijf herinnert zich nog al die keren dat het zich zo lekker kon ontspannen na die twee glaasjes en de rest is ze voor het gemak maar vergeten.

Zojuist was ik de keuken aan het schoonmaken en ik stuitte op mijn medicatiebox waarin de Refusal van maandag nog onaangeroerd ligt en die van gisteravond ook nog. Mijn weerzin om die alsnog te nemen is erg groot. Het geeft me nu een onvrij gevoel. Het is me vaker gelukt om maanden zonder hulpmiddelen droog te blijven, dus waarom zou ik het nu nemen. Zo heel anders dacht ik vier maanden geleden. Toen was ik er erg blij mee. Maar die trek die me de hele dag achtervolgt, daar raak ik echt wel heel erg gestoord van. Maar ja, ik zit ook niet zo te wachten op dat gevecht dat ik net in mijn alcoholdagboekje las. Dat gevecht elke dag weer om of niet te drinken of niet meer te drinken dan ik die dag al gedaan had.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blekje wat wil je nu het liefst? Het risico lopen om weer aan de zuip te gaan of een safegevoel door Refusal? Wij alci's zitten vol rotsmoezen zeker naar onszelf, we houden onszelf voor de gek. Ik heb het gevoel dat je niet voor niets de hele dat aan de alc. denkt. Denk je dat dat ineens afgelopen is als je stopt met Refusal? Ik denk het niet.

Je schrijft dat het je al vaker gelukt is om een tijdje droog te blijven. Maar daarna begon je weer. Kom op meid houd jezelf niet voor de gek. Trek betekent vaak droog drinken. Dan is de stap naar het drinken gauw gemaakt. Je bent een alci. Verslaafd aan de drank net zo als wij allemaal.

Probeer door te zetten meid, blijf gewoon slikken en accepteer dat. Want nu verzet je je tegen de refusal en kies je toch voor de drank. Is het niet morgen dan volgende week wel. Voor de bijl ga je als je stopt met Refusal, dat gevoel heb ik heel sterk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien heb je gelijk Bolletje. Vanaf dat ik de lorazepam nam vanmiddag verdween de spanning en daarmee ook de trek. En ik realiseerde me dat ik niet zozeer verlangde naar de alcohol, maar naar ontspanning. Want dat lukt me gewoon afgelopen maand niet meer zonder een hulpmiddel. Vandaar het pammetje. Maar ja die kan ik niet elke dag nemen. Ik ben nu wel heel blij dat ik niet voor de bijl ben gegaan met de alcohol vandaag, want dat is toch niet wat ik wil. Vooral niet na al het lezen hier op het forum en in mijn alcoholdagboekje dat ik vandaag gedaan heb. Maar op een of andere manier vind ik de Refusal niet meer zo'n goed idee. Er zijn er ook zat die eraf kunnen blijven zonder antimiddel. Maar ja, tot nu toe lukte dat bij mij niet. Dus: houd ik nu toch de deur op een kier voor als ik het echt niet hou? Ik maak mezelf wijs dat ik me onvrij voel als ik het slik. Dat ik zelf die keus moet kunnen maken om het niet te doen. dat is raar, want dat gevoel is nieuw, dus vast niet echt. Een week geleden was ik toch even opgelucht toen ik hem slikte. En waarom krijg ik het nu dan niet voor elkaar om dat weer te doen. Ik vind zelf ook dat ik gevaarlijk bezig ben. En voor mijn partner is het ook allemaal een beetje onrustig zo.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik ben het met je eens Blekje

dat je gevaarlijk bezig bent.

juist met al die argumentaties

je bent afhankelijk

drank, pammetjes, mind-malen

onrust voor jou en je partner

echte rust vind je niet in middelen

maar in besluiten

en doen

wat daarna komt

dat zie je dan weer

en dan kun je anders handelen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vanaf dat ik de lorazepam nam vanmiddag verdween de spanning en daarmee ook de trek.

En ik realiseerde me dat ik niet zozeer verlangde naar de alcohol, maar naar ontspanning.

Want dat lukt me gewoon afgelopen maand niet meer zonder een hulpmiddel.

Vandaar het pammetje.

Maar ja die kan ik niet elke dag nemen.

Ik ben nu wel heel blij dat ik niet voor de bijl ben gegaan met de alcohol vandaag, want dat is toch niet wat ik wil.

Ā 

Dat pammetje kun je niet elke dag nemen.. Nu hoeft dat misschien nog niet, maar alcohol nam je ook waarschijnlijk

niet meteen elke dag. Langzaam sluipt een steeds frequenter gebruik er in. Je raakt niet in Ć©Ć©n dag verslaafd.

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen dat pammetje en alcohol?

Verlangen naar ontspanning zoeken in middelen is de kern van verslaving.

Ā 

Ik heb zelf veel meer gehad aan het ontrafelen van alle verwikkeligen waardoor ik me onrustig ging voelen.

Pas toen ik inzicht kreeg in mijn onrust kon ik stappen zetten op weg naar ontspanning.

Zonder daarbij middelen nodig te hebben.

Ā 

Om inzicht in mijn onrust te kunnen krijgen heb ik eerst mezelf moeten leren kennen.

Hierbij heb ik een enorme steun gehad aan het Stappenwerkboek van NA-Anonieme Verslaafden.

Of je je nu wel of niet aangetrokken voelt tot het 12-Stappen programma, Stap 4 is sowieso erg nuttig

om (al dan niet alleen maar voor jezelf) te doen: maak grondig en onbevreesd een morele inventaris van jezelf op.

In deze stap wordt ons aangeraden om eens eerlijk naar onszelf te kijken en onszelf eens antwoord te geven op

vragen die de relatie tussen onszelf en onze omgeving aangaan, zoals over wrok, gevoelens, schuld en schaamte,

angst, relaties, seks, misbruik, geheimen alsook waardevolle eigenschappen.

Ā 

Kijk eens rond en blijf niet hangen in het zoeken naar de makkelijkste weg.

Waarschijnlijk komt er veel "oud zeer" naar boven als je jezelf eerlijk gaat onderzoeken.

Maar bedenk dat je alleen vƩrder kunt komen door stappen te nemen.

En dat je voor elke stap die je neemt een afzetpunt nodig hebt.

Dat een afzetpunt met regelmaat in de "drek van het verleden" ligt wil niet zeggen dat je er niet verder door komt.

Zolang je in beweging blijft zul je niet in die "drek" blijven steken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie, ook voor de stimulans om het te blijven gebruiken. Kohtje, ik ben al jaren en jaren middels therapieĆ«n gewend om mijn gevoelens en datgene dat mij beweegt te onderzoeken en daar actie op te ondernemen. Ik heb net wee jaar EMDR heb ik achter de rug om mijn trauma's en aanverwant zeer achter me te laten en ik ben nog steeds in behandeling. Het ging heel goed allemaal, maar ruim een maand geleden ben ik deze permanent aanwezige spanningen gaan ontwikkelen. Ik doe dingen gewoon door zoals ik gewend ben om mijn stress te lijf te gaan, maar het werkt allemaal niet. Ik kom er niet goed achter waar deze door ontstaat. Deels door de EMDR behandeling, maar mijn ervaring is dat deze niet zo lang mag blijven. Zo langzamerhand begin ik te beseffen dat deze stress van buitenaf komt en het zou kunnen dat het te maken heeft met wat er allemaal in de wereld gebeurt op dit moment. Ik maak me, net als vele andere mensen grote zorgen om de ontwikkelingen in het midden-oosten. Maar ook het milieu speelt bij mij tegenwoordig een grotere rol. Ik ben de afgelopen tijd steeds meer bezig met mijn ecologische voetstap minder groot te maken en neem daar allerlei maatregelen voor die ook spanning oproepen. Ik kan me daar niet meer voor afsluiten en dat wil ik ook niet. Maar bij mij gaan de dingen al snel op de loop waardoor ik dan zo onrustig word. Het gebruik van de Lorazepam is heel tijdelijk. In tijden van grote onrust en angsten heb ik vaker deze middelen gebruikt en kon er ook heel makkelijk mee stoppen. Daarom schrijft mijn psychiater het mij ook met een gerust hart voor. Maar chronische stress is ook niet goed, dus vandaar kies ik even voor deze manier. Maar ik ben het helemaal met je eens dat het een teken van mijn verslaving is dat ik naar dit soort middelen grijp. Daar ben ik me terdege van bewust en ik vind dat ook niet prettig. Maar ik heb even geen ander antwoord op deze spanningen. Toen ik net gestopt was met drinken kon ik de spanningen weg krijgen en nu lukt dat niet meer. Snap je. Dit is een heel nieuwe situatie. Maar ik denk ook dat de duur van mijn onthouding ook een rol begint te spelen en dat ik 'het blijkbaar wel lang genoeg vind duren'. Grote valkuil natuurlijk.Ā 

Ik las hier of in een ander draadje van iemand dat de trek meestal maar een minuut of 20 duurt. Dat was bij mij ook meestal zo. Nu is dat gewoon bijna de hele dag. Ik heb dat nog niet eerder meegemaakt en vind het erg akelig om er aldoor tegen te moeten vechten. Uitzitten kan ik niet goed, maar misschien kan ik dat toch nog leren. Gelukkig stond ik op zonder trek, dus heb net op tijd mijn Refu gehad :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blekje, bedankt voor je reaktie.

Trek is lastig, om niet te zeggen gevaarlijk.

Trek heeft altijd een oorzaak. Er is altijd een aanleiding voor trek.

Ik lees dat je alert bent en hulp hebt.

Ik hoop voor je dat je de oorzaken voor trek en onrust zult ontmaskeren

en dat je ze kunt ontwapenen.

Wat betreft toestand in de wereld en milieu: verbeter de wereld, begin bij jezelf. M.a.w. hou het klein en dichtbij. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Kohtje. Ik heb vanmorgen een stukje van de wereld verbeterd door netjes mijn pilletje te slikken. En ik ben blij dat ik op dit forum zit en lekker mijn ei kwijt kan en de herkenning zie. Daar kan toch geen hulpverlener tegenop. Ik waardeer ook de directheid die ik hier tegenkom, hoewel ik mezelf moet dwingen me niet aangevallen te voelen. Dat is nog een zwak punt van me. Maar niet nodig merk ik.Ā 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...