Spring naar bijdragen

baclofen


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb ondertussen zelf al beslist om toch de dosis al wat te verminderen voorlopig. Merk echt dat ik in overdrive ben na 75mg. Ik voel me er nog steeds erg goed bij, maar dit kan mijn lichaam nooit volhouden.

Dus terug naar 2x een hele en 's avonds een halfje.

Geen trek in drank, roken is ook sterk vermindert en nu even afwachten wat 62,5 mg p/d doet met me ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jopie, ik ken dat programma een klein beetje, heb er al eens iets van gezien geloof ik. Interessant gedoe wel :)

Ik deel dit graag, juist omdat het misschien wel eens iemand zou kunnen helpen. Ik probeer er heel eerlijk in te zijn en beschrijf exact hoe ik me voel of juist niet voel. Laat het een meerwaarde zijn voor frummers die het willen proberen.

Wil er nog even aan toevoegen dat er ergens in de bijsluiter staat dat je "sexdrive" er van zou verminderen. Laat mij hierover erg kort zijn...... integendeel !!

Dit is niet zoals de AD die ik ooit eens heb geprobeerd, want daar was mijn goesting totaal verdwenen. Hier dus niet, maar het kan voor iedereen natuurlijk wel anders zijn :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tot hiertoe wel smikkie.....alhoewel ik gisteren gezondigd heb. Tja, door "omstandigheden" toch maar eens sterk biertje er op gedronken en dat zijn er enkelen geworden. Ik wil daar heel eerlijk in zijn, en ik weet dat ik waarschijnlijk kritiek zal krijgen, maar ik wil vertellen hoe het ging, en dat kan ik alleen maar door dus eerlijk te zijn !! Laat het een soort van experiment zijn geweest :huh:

Ik ben na die paar biertjes (3) naar mijn café gegaan, omdat ik er moest passeren en ze me al in 14 dagen niet meer hebben gezien (zwakke reden, ik weet het), en heb er nog 2 bijgenomen. Mag ik er even bij vertellen dat dit de eerste keer in mijn leven is dat ik na 2 bier ben doorgegaan ?? Toch de Baclo die zijn werk doet ?? De cafebaas kon zijn ogen niet geloven toen ik de rekening vroeg :D Priceless

MAAR........ik heb ook een bijwerking ondervonden van de baclo. Ik werd er veel sneller dronken van. In vergelijking met vroeger had ik nu veel sneller van Jan, tot en met de blackouts toe.

Nu een dag later de draad opnieuw opgepakt, geen zin om opnieuw te drinken en misschien de dosis terug een beetje verhogen. Volgende week maak ik een afspraak met de HA om dit ook eerlijk te vertellen.

Voor nu terug droog en houden zo ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Originally posted by: jopie
Originally posted by: Misschien
Er is al iemand die er een blog over bijhoud http://baclofenenverslaving.com/quote>


en wel iemand van hier
maar jammer en zorgelijk
dat de site na november niet meer bijgehouden wordt

hoop dat alles ok is met die persoon....quote>


@ Jopie.

Sinds gisteren (7 febr.) is deze persoon weer aanwezig, blijkt/schijnt goed te gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha ha Kohtje, volgens mij weet jij veel meer over dit medicijn.....

Maar btw., baclofen en drank gaan niet samen.

Doe je het toch, dan meldt het zich direct. Sneller dronken en vervolgens een barstende koppijn.

Ik denk dat Will daar momenteel mee zit (?), indien hij nog baclofen gebruikt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jeps, ben er weer mee bezig, zonder gestopt te zijn. Heb juist bij mijn HA geweest en alles er tegen verteld. Van afgelopen vrijdag die enkele glazen en dan van de maandag met de sterfte van mijn poes en hoe ik dat weg heb verdronken. (wel geen hoofdpijn gekregen !)

Al bij al zijn we nog steeds goed bezig en mag ik de dosis wat verhogen. Ik ga nu naar 2 hele en enkele 's avond, dus 125mg/p. Even zien hoe ik er op reageer en dan zien we wel verder hé.

Drinken staat nu weer helemaal niet meer op mijn verlanglijstje. Eerst alles wat laten bezinken en zien wat de verhoogde baclo met me gaat doen ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had vanmiddag al een hele tekst klaar, maar moest plots gaan werken en ipv de lap in slaapstand te zetten, sloot ik hem af. Tekst kwijt dus :huh:

Even opnieuw dan ;)

Zoals jullie al wel weten heb ik een **week achter de rug, ondanks de baclo, maar wou gewoon mezelf even wegcijferen. Iedereen verwerkt dingen op zijn eigen, dit was die van mij. Done with it !!!

Ik had de baclo dus ook verhoogd maar merkte toch bij mezelf een soort gejaagdheid op, die ik, misschien ten onrechte, aan de baclo verweet. Doch de combinatie baclo/temesta/drank zal daar eerder de oorzaak van zijn geweest vermoed ik nu.

Heb toch terug ietsjes afgebouwd voorlopig, en ipv 3x2 ben ik naar 2x2 en eentje s'avonds.

De rust in mijn lijf is momenteel wedergekeerd, voel mij kalm, geen temesta's meer in de dag, alleen voor het slapen gaan nog eentje, maar dat ga ik ook wegwerken.

Heb sinds gisteren opnieuw veel energie en zin in alles. Ook mijn libido was onder het nulpunt gezakt sinds vorige maandag, maar dat komt wel opnieuw in orde ;)

Ik begin me dus opnieuw kiplekker te voelen, geen trek momenteel, alhoewel ik gisteren in de supermarkt liep en me betrapte in de drankhal op het staren naar al die lekkere bieren. Wat heb ik gedaan........juist, een kartonnetje AV bier gekocht. Dit heeft mij 2 jaar geleden ook enorm geholpen.

Ik spreek hier wel alleen voor mezelf, weet dat iedereen er soms anders tegenaan kijkt, maar soit, ik deel jullie gewoon mijn ervaringen.

Ik voel dat ik er uiteindelijk sterker ben uitgekomen. Dit wordt een nieuwe week voor mij met nieuwe kansen :D

Wordt vervolgd ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook ik ga nu onder begeleiding aan de Baclofen.

Maar eerst moet ik helemaal op 0% alco staan.

Dat gaat over een week gebeuren.

Dan krijg ik ambulante zorg en moet ik onder medisch toezicht afkicken.

Ik krijg eerst een hoge dosering librium, wat ze in een week afbouwen.

Dan kan ik aan de Baclofen.

Ben er erg blij mee.

Nu nog zien te regelen dat ik vervoer heb naar Spijkenisse, want ik mag absoluut niet zelf rijden.

Dus morgen mn zorgverzekeraar bellen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Madelief,

Goed voor je dat je ook met baclofen gaat beginnen! Zoals je op mijn blog hebt gelezen ben ik 24 november begonnen en ik heb er nog geen minuut spijt van. De hunkering naar alcohol is volledig weg. Wel zie je nu opeens het normale leven om je heen, en daarbij moet ik wel erg slikken. De eerste drie weken heb ik zelf ook niet gereden, het voelt alsof je een slok op hebt maar dan met je hoofd erbij. Heel apart. Maar goed ik rijd inmiddels al lang weer. De eerste 3 weken ongeveer zul je bijwerkingen ervaren. Soms heftige, maar ik had het er dik voor over daar ik hetzelfde wilde ervaren als Olivier Ameisen. Heb je zijn boek 'Het einde van mijn verslavin' gelezen? Dat raad ik je wel aan als je dat nog niet hebt gedaan. Op mijn blog staat op de pagina http://baclofenenverslaving.com/voor-u-gelezen/ een uittreksel van het boek.

Veel succes en we schrijven?

Liefs, Luciene

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Haha Josje! Luilak!:D

Als je lid bent van een bieb zou ik het boek van Olivier Ameisen "Het einde van mijn verslaving" maar lezen.

En nee Baclofen is niet verslavend, Wel moet je kijken hoe je erop reageerd.

Dat is dus bij elk mens verschillend.

Ik heb het onder een merknaam gekregen, Lioresal.

Nog een tip, ga naar eci.nl en zoek het op en dan naar inkijkexemplaar.

Maar er staan zoveel dingen op het internet hierover.

Ik ben me er zeker al een half jaar aan het verdiepen hierin.

Ook heb ik het geluk dat ik een verslavingsarts heb die het voorschrijft.

Gewoon van de GGZ, dat doen er maar weinig.

Hij heeft 15 patiënten die dit ook nemen, en bij de meesten slaat het aan.

Maar je moet wel eerst de knop om hebben hoor, het echt willen.

Anders werkt het dus niet.

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

"Maar je moet wel eerst de knop om hebben hoor, het echt willen.

Anders werkt het dus niet. "

Waarom niet? Ik heb er intussen veel over gelezen, en zie eigenlijk niets dat jouw opinie in deze ondersteunt?

Enfin, ik ben onbeleefd, even voorstellen: ik ben een vrouw van 38 die sinds haar 17de aan depressie en een angststoornis lijdt. Ik ben daar ook op gaan drinken - vandaar dat ik op dit forum terecht kom uiteraard - en ben mijn huidige leven een beetje beu.

Wat mij vooral interesseert aan baclofen, is dat het mijn angstproblemen zou kunnen wegnemen. En dat het mij zou kunnen helpen om op een "normale" manier te drinken. En ik vrees dat daar op dit forum het schoentje wringt: ben ik hier welkom als iemand die geen geheelonthouder wil worden?

Wat dat laatste betreft, herinner ik me nog een uitspraak van mijn psychiater. "Jij vindt alcoholische dranken lekker? Dat is een goed teken, de meeste alcoholici drinken alleen maar om zat te zijn".

Enfin, ik ga hier niet doorzagen, als jullie iets willen weten, hoor ik het wel. Op 15 maart ga ik bij mijn psych vragen om baclofen, en hopelijk mijn ervaringen hier posten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jen, 38 dus, gelijk antwoord op mijn vraag bij wie is wie.

En als antwoord op jouw vraag aan Mdelief, die ongetwijfeld haar

antwoord ook komt geven; ik denk dat de knop om zijn betekent dat je

de discipline en wil moet hebben om dagelijks je baclofen te slikken; elke dag

maak je dus de keuze om ADB te blijven. Wat ik bij jou niet goed begrijp is dat je dat gaat slikken (15 maart?), maar dat je geen geheelonthouder wilt worden. Ik begrijp juist dat mensen die dit gaan slikken niet meer willen drinken. Voor jou misschien goed om dit goed door te nemen met degene die je voorschrijft. Het is beslist geen middel waar je mee moet gaan experimenteren. Maar ook je eigen lijf/psyche; je lijkt nog zoekende. Niet erg, maar wees je ervan bewust, ook welke keuzes je maakt en wat de gevolgen/consequenties ervan zijn. Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Jen, welkom op het forum!

Baclofen is eigenlijk een heel oud geneesmiddel tegen o.a. MS, en is door Dr. Olivier Ameisen ontdekt dat het werkt tegen verschillende verslavingen en ook angsstoornissen en fobieën.

Het is geen anti depressiva of iets dergelijks.

Je kunt er prima bij functioneren, wel moet je verwachten dat als je te snel opbouwd, dat je bijverschijnselen kan krijgen.

Waarom je het alleen op recept krijgt, dat is omdat je het heel geleidelijk moet opbouwen.

Ieder mens reageerd er nl. weer anders op.

Je moet heel goed naar je lichaam luisteren bij het opbouwen.

Ook bij het afbouwen trouwens, toch heeft het geen verslavende eigenschappen.

Samen met mijn GGZ verslavingsarts gaan we kijken wanneer ik op de juiste dosis zit.

Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld een diabetes patiënt.

De ene moet zoveel insuline en de ander weer een andere dosis.

Trouwens het middel word zeker ook gebruikt door mensen die willen minderen en alleen sociaal willen drinken.

Je word niet ziek als je iets drinkt bij dit middel.

Dat word je wel bij Refusal en Antabus.

Er zijn veel mensen die een tijdje gewoon blijven drinken en er opeens achter komen dat het ze niet meer smaakt.

Of dat ze erachter komen dat ze het gewoon vergeten, raar maar waar.

Ook met roken is dat zo.

Natuurlijk is roken nog meer een gewoontehandeling dan een glas inschenken, maar ik vind het fascinerend dat dit gebeurt!

De cijfers, die ik ook maar op een ieder zn blauwe ogen moet geloven, zijn heel positief, 88% heeft baat bij dit middel.

Gelukkig ben ik via een verslavingsarts bij GGZ aan dit middel gekomen.

Als je bedenkt dat de meeste van deze artsen het niet voor willen schrijven, voel ik me wel gelukkig hiermee.

Het middel is zeer goedkoop en ze verdienen er geen klap aan.

Stel dat alle klinieken en verslavinsartsen dit zouden voorschrijven, dan hebben ze straks geen werk meer!:D

Er is nu door iemand een half miljoen euro geschonken om het daadwerkelijk wetenschappelijk te laten onderzoeken door wetenschappers in Nederland.

Dat is hardstikke goed nieuws natuurlijk!

Nu zien ze, de artsen, het nog als een experiment.

Op dit forum ben ik trouwens niet de enige die Baclofen gebruikt.

Zelf ben ik nog maar pas begonnen met dit middel, maar ik blijf jullie op de hoogte houden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...